EKSTRA
MENÜ

Besin Değeri

Besin Değeri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Besin Değeri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.353 Besin Değeri haberi bulunmuştur.

Besin Değeri Haberleri

Daha Fazla Su İçmek Kilo Vermeye Nasıl Yardımcı Olur

Daha Fazla Su İçmek Kilo Vermeye Nasıl Yardımcı Olur?

Su, yaşam için oldukça kritiktir. Vücudunuzun böbrekler, karaciğer ve bağırsaklar gibi temizleyici organlarınızın verimli çalışmasını sağlamak için su içmek gerekir. Özellikle kilo vermeye çalışıyorsanız, su içmek; iştahınızı bastırarak, kalori yakma hızının artmasında size yardımcı olur. Bunun için gün içinde diyetinize yeterli miktarda su eklediğinizden emin olun. Gelin en değerli içeceğimiz suyun olumlu etkilerine birlikte bakalım.

21.10.2020Diyet Rehberi
Faydası saymakla bitmiyor Kilosu 800 lira

Faydası saymakla bitmiyor! Kilosu 800 lira

Marketlerde kilosu 800 liraya satılan çam fıstıklarının hasadı başladı. Tanesi 2 liraya alınan fıstıkları toplamak için köylüler onlarca metre yüksekte ölümle dans edip hasat yapıyor. Uzmanlar ise çam fıstığının faydalarını anlatmakla bitiremiyor

19.10.2020Ekonomi
Taze ceviz nasıl kavrulur İşte artıları ve eksileriyle dört farklı teknik

Taze ceviz nasıl kavrulur? İşte artıları ve eksileriyle dört farklı teknik

Türkiye'nin dört bir yanında ceviz hasadı yapılıyor. Taze cevizin lezzeti ve besin değeri kesinlikle tartışılmaz ama kavrulmuş cevizi sevenleri de unutmadık. Sizin için taze cevizi kavurma yollarını karşılaştırdık. Bakalım hangisi daha iyi sonuç veriyormuş...

12.10.2020Lezzet
Kök sebzeler hangileri İşte kök sebzeler ve faydaları...

Kök sebzeler hangileri? İşte kök sebzeler ve faydaları...

Kök sebzeler yerin altında gelişmiş, zengin topraktan bol miktarda vitamin ve mineral depolamış, besin değeri yüksek sebzelerdir. Kök sebzeler denildiğinde aklımıza ilk olarak patates, soğan ve havuç gelir ancak bunların dışında da kök sebzeler vardır. Peki, kök sebzeler hangileri? Kök sebzelerin faydaları neler? İşte faydalarıyla birlikte kök sebzeler...

8.10.2020Sağlık
Çocukların okul başarısı için sağlıklı tüyolar

Çocukların okul başarısı için sağlıklı tüyolar

Pandemi hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Evde geçirilen zamanın artışı normalde mutfağa uğramayanları bile usta aşçılara taş çıkarır hale getirdi. İştah açıcı lezzetler hareketsizlikle birleşince bu dönemde aldığı kilolardan şikayet edenlerin sayısı da arttı. Diyetisyen Nihal Tunçer, bu ortamda en riskli grubun ise teneffüste koşma şansını yitiren çocukların olduğuna dikkat çekti.

Hepsi çok faydalı… İşte sonbaharın bol vitaminli 5 meyvesi

Hepsi çok faydalı… İşte sonbaharın bol vitaminli 5 meyvesi

Mevsiminde tüketilen meyvelerin besin değeri daha yüksek… Peki, sonbahar aylarında hangi meyveleri tercih etmeliyiz? Sizler için bol vitaminli 5 sonbahar meyvesini ve faydalarını sıraladık.

6.10.2020Yaşam
Balığın yanında bol limonlu, soğanlı yeşil salata Peki sebebini biliyor musunuz

Balığın yanında bol limonlu, soğanlı yeşil salata! Peki sebebini biliyor musunuz?

Hamsi, palamut, lüfer, uskumru ve daha niceleri… Sonbaharla birlikte tezgahlarda sıkça rastladığımız balık, vücut direncimizi artıran etkisiyle, özellikle enfeksiyonların kapıda beklediği sonbahar ve kış mevsiminde bolca tüketmemiz gereken bir besin. Düşük yağlı ve yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda omega 3 deposu! Bunların yanı sıra A, D, B grubu (B2, B3, B6, B12) vitaminlerinden zengin ve fosfor, selenyum, çinko, iyot, kalsiyum ile magnezyum açısından iyi bir kaynak. Zengin içeriğiyle; kan basıncını düşürmeye, kalp krizi, felç ve Alzheimer riskini azaltmaya, hafızayı, kemikleri ve gözleri güçlendirmeye yardımcı olduğu, yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış.

Emzirmek anne ve bebeğin güvende hissetmesini sağlar

Emzirmek anne ve bebeğin güvende hissetmesini sağlar

Anne ile bebeği arasında emzirmenin eşsiz bir bağ kurulmasını sağladığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Arzu Kublay, “Anne sütü, bebeğiniz için adeta koruyucu bir kalkan gibidir. Bağışıklığını güçlendirir, şekillendirir; bebeğinizin gelecekte sağlıklı bir birey olmasını sağlar. Bebeğiniz için doğal bir antibiyotiktir” dedi.

Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz

Ne yediğimizi her zamankinden daha çok önemsiyoruz, öyleyse neden daha çok şişmanlıyoruz?

İnsanlık hızla şişmanlıyor. Aylık istatistiklerde bile fark edilebilen bu durum artık alarm veriyor. Çağımız insanının temel kaygılarından biri sağlıklı yaşamakken obezite oranlarındaki artışı uzmanlara sorduk: “Organik etiketlere yersiz hayranlık duyuyoruz, ‘glütensiz’ gibi kavramlara mucize etiketi taktık, ninemizin yediği portakalla bizim yediğimiz arasında çok fark var. Hareket de etmiyoruz!”

İsviçrenin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

İsviçre'nin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

Kars'taki Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Kars kaşarının dünyaca ünlü peynirlere rakip olduğunu söyleyerek, "İsviçre'nin dünyanın her yerine sattığı bir Appenzeller peyniri var. İnanın Kars kaşarı, İsviçre’nin Appenzeller peynirinin ciddi bir rakibidir. Yeter ki dünya pazarlarına taşıyabilelim" dedi.

Kadınlara lavanta işini öğretecekler

Kadınlara lavanta işini öğretecekler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Kırklareli’ndeyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.

27.09.2020 Ekonomi
Mutfaktaki Bu Hatalar Yemeklerin Besin Değerini Düşürüyor

Mutfaktaki Bu Hatalar Yemeklerin Besin Değerini Düşürüyor!

Hemen hepimiz için mutluluk kaynağıdır mutfağa girip birbirinden lezzetli yemekler yapmak. Ancak dikkat! Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken yaptığımız bazı hatalar besin değerinin azalmasına, hatta tümüyle kaybolmasına neden olabilir!

Dondurulmuş gıdaları güvenle yiyelim mi

Dondurulmuş gıdaları güvenle yiyelim mi?

Dondurulmuş gıdaların değeri yeterince bilinmiyor. Günlük hayatın yoğun temposu içinde hayat kolaylaştıran dondurulmuş gıdaları değerlendiren Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, taze ürünün sofraya ulaşana dek besin değeri kayıpları yaşadığını buna rağmen dondurulmuş gıdaların ‘Tek Tek Hızlı Dondurma’ yöntemi ile besin değerlerini koruduğunu vurguluyor.

16.09.2020Sağlık
“Temiz beslenme yaşam tarzınız olsun”

“Temiz beslenme yaşam tarzınız olsun”

‘Temiz beslenme modeli’ hakkında bilgilendirmede bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, “Temiz beslenme, tıbbi nedenlerden dolayı kısıtlanmış yiyeceklerin öngörüldüğü bir diyet programı değildir. Daha sağlıklı yaşam için iyi beslenme alışkanlıklarından oluşan bir yaşam tarzıdır. Bu beslenme planı otoimmün sorunlar, bağırsak ve sindirim sorunları, depresyon, anksiyete veya ruh sağlığı sorunları, kandaki şeker miktarı yüksek seviyelerde gözlenen kişiler için de önerilir” dedi.

16.09.2020Sağlık
Bu ay hangi balıklar yenir Eylül ayında hangi balıklar lezzetli olur

Bu ay hangi balıklar yenir? Eylül ayında hangi balıklar lezzetli olur?

Türkiye’nin dört bir yanında balık sevenler, yaz ayları boyunca 1 Eylül tarihini ve av yasağının kalkmasını iple çekiyor. Tezgahlar pırıl pırıl balıklarla dolduğu anda da akla “Bu mevsim hangi balıklar lezzetli olur?” sorusu geliyor. Çünkü balığın lezzeti ve besin değeri açısından doğru zamanlamayla tüketilmesi çok önemli. Sizin için av yasağının bittiği eylül ayından başlayarak, ay ay balık takvimi hazırladık. İşte mevsimine göre balık seçiminde çok işinize yarayacak rehberimiz…

Işıldayan bir cilt için tüketmeniz gereken 11 besin

Işıldayan bir cilt için tüketmeniz gereken 11 besin

Günlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun, berrak, sağlıklı, ışıltılı bir cilt aslında içinizden yani beslenmenizden başlar. Cilt sağlığı söz konusu olduğunda, korumaya, iyileştirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olan belirli besinlere odaklanmalıyız. İşte doğrudan cildinize iyi gelen bazı yiyecekler…

Pirinci sofranızdan eksik etmeyin ama böyle tüketin

Pirinci sofranızdan eksik etmeyin ama böyle tüketin

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, “Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B grubu vitaminlerden de oldukça zengindir’’ dedi.

Her derde deva mı yoksa pazarlama aracı mı Nedir bu süpergıda dedikleri

Her derde deva mı yoksa pazarlama aracı mı? Nedir bu süpergıda dedikleri?

Beslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...

6. Sınıf Fen Bilgisi Sistemlerin Sağlığı konu anlatımı

6. Sınıf Fen Bilgisi Sistemlerin Sağlığı konu anlatımı

Vücudumuz birçok sistemden ve bu sistemlerin içinde yer alan organlardan oluşur. Solunum sistemi vücuda oksijen alınmasını sağlarken dolaşım sistemi de alınan oksijeni hücrelere iletmekle görevlidir. Sinir sistemi tüm sistemleri birbirine bağlar. 6. sınıflar için sistemlerin sağlığını anlattık.

21.08.20206. SINIF
Tutmaç çorbası nasıl yapılır Tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi

Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi

Tutmaç çorbası tarifi, geleneksel lezzetlerden vazgeçmeyenlerin favorilerinden. Erişte, maydanoz, ıspanak, dereotu gibi malzemelerle hazırlanan tutmaç çorbası Anadolu mutfağının en eski ve en lezzetli yemekleri arasında. Kökeni Selçuklulara kadar dayanan tutmaç çorbası içindeki eriştesi ve yeşil mercimeği ile besin değeri yüksek yemeklerden. Peki, Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik tutmaç çorbası tarifi ve malzeme listesi.

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Kurban Bayramı
Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.

28.07.2020Kurban Bayramı
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Sağlık
Bayramda eti 3 gün arayla tüketin

"Bayramda eti 3 gün arayla tüketin"

Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.

28.07.2020Sağlık
Çocuklarda yetersiz ve dengesiz beslenme gelişimi olumsuz etkiliyor

Çocuklarda yetersiz ve dengesiz beslenme gelişimi olumsuz etkiliyor

Çocukların iştahsızlık sonucu gerekli besin ögelerini alamadığını, bu yaşlarda yetersiz ve dengesiz beslenme durumunda, fiziksel gelişimin yanı sıra zeka gelişimi ve öğrenme yeteneklerinin de olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç, "İştahsız çocukların anne ile birlikte yemek hazırlamaya katılması sağlanabilir" dedi.

Hareketsizlik bağırsak sağlığını da olumsuz etkiliyor

Hareketsizlik bağırsak sağlığını da olumsuz etkiliyor

Hareketsiz kalmak bir nevi beynimizin uzantısı vagal sinirle idare edilen bağırsakların da yavaşlamasına neden olduğundan birçok sorunu beraberinde getiriyor, zira bağırsakların yoğun “Microbiata” içeriği bağışıklık sistemi için de büyük önem taşıyor.

16.07.2020Sağlık
Yabani havuç nedir, faydaları nelerdir Nasıl tüketilir

Yabani havuç nedir, faydaları nelerdir? Nasıl tüketilir?

Genelde hepimizin tanıdığı turuncu renkli havuç dışında krem rengi, yumru köklere sahip olan yabani havucun lezzeti de faydaları da oldukça fazla. Peki yabani havucun faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli? Diyetisyen Deniz Zünbülcan konuyla ilgili bilgiler verdi.

3.07.2020Sağlık
Workup Girişimcilik Programı 6. dönem mezunlarını verdi

Workup Girişimcilik Programı 6. dönem mezunlarını verdi

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönem girişimleri mezun oldu. Pandemi nedeniyle workupdemoday.ist üzerinden online olarak yapılan Demo Day etkinliğine; melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

3.07.2020Teknoloji
Sağlık için en güçlü antioksidan nar suyu

Sağlık için en güçlü antioksidan nar suyu!

Yüksek antioksidan içeriğiyle nar suyunun, her mevsimi sağlıklı geçirmek için harika bir destek olduğunu belirten uzmanlar, 100 mililitre nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşıladığını belirtiyor.

Sıcak havalara dikkat En çok çocukları ve yaşlıları etkiliyor

Sıcak havalara dikkat! En çok çocukları ve yaşlıları etkiliyor

Acil Servis Uzmanı Doktor Ünal Tetik, sıcak havalarda güneş çarpmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Güneş çarpması fark edilmezse çok ciddi sıvı kayıpları nedeniyle komaya, ölüme kadar gidebilecek sonuçlar yaşanabilir, beklemeden acile gidilmelidir” dedi.

30.06.2020Sağlık
Bu sebzeler taptaze dalından koparılmış bir şekilde kapınızda…

Bu sebzeler taptaze dalından koparılmış bir şekilde kapınızda…

Erüst Tarım haftanın 6 günü İstanbul teslimatlarına başladı. İstanbul için 14:00’e kadar gelen tüm siparişler ertesi günü taptaze dalından koparılmış bir şekilde kapınızda.

29.06.2020Alışveriş
Antioksidan Zengini Dutun Faydaları

Antioksidan Zengini Dutun Faydaları

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...

macOS Big Sur tanıtıldı: İşte merak edilen tüm özellikleri

macOS Big Sur tanıtıldı: İşte merak edilen tüm özellikleri

Apple bugün dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan macOS Big Sur’un ön tanıtımını sundu. macOS Big Sur, tamamen yeni olmasına rağmen kullanıcılara yakından tanıdıkları bir his veren tasarıma sahip. Safari; özelleştirilebilir bir başlangıç sayfası, zarif bir tasarıma sahip daha güçlü sekmeler, hızlı ve kolay çeviri imkanı ve yeni Gizlilik Raporu gibi yeni özelliklerle dolu. Güncellenen Mesajlar uygulaması, Mac kullanıcılarının daha kişisel ve etkileyici mesajlar alıp göndermelerini sağlıyor, grup mesajları içinde konuşmaları takip etmeyi ve etkileşim kurmayı kolaylaştırıyor. Harita ise dünyayı keşfetmeye ve dünyada gezinmeye yönelik etkileyici özelliklerle yepyeni bir deneyim sunuyor.

22.06.2020Teknoloji
Manzarasıyla nefes kesen Brienz Gölü

Manzarasıyla nefes kesen Brienz Gölü

İsviçre'nin Bern kantonundaki Brienz Gölü (Brienzsee), Alp Dağlarıyla bütünleşen manzarasıyla nefes kesiyor.

19.06.2020Seyahat
Ve sefertası yeniden hayatımızda

Ve sefertası yeniden hayatımızda

1970’lerde işçilerle tarlaya, inşaata giden sefertası günümüzde yeni modelleriyle plazaların yolunu tutuyor. İşyerine kendi yemeğini götürenlerin sayısı artınca uzmanlardan pratik ve sağlıklı öğün önerileri aldık: “Salatanın sosunu ayrı taşıyın, yoğurtla öğününüzü dengeleyin...”

Alp nedir Alp değeri kan tahlilinde kaç olmalıdır Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri

Alp nedir? Alp değeri kan tahlilinde kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yükseliği nedenleri ve belirtileri

ALP (Alkalen fosfataz) her yaşta insanlar için çok önemli olan proteinlerdir. Özellikle karaciğer ve kemikleri etkilemesi bakımından hayati önem taşıyor. ALP kan testi yaptırarak, değerlerinizi öğrenebilir ve buna göre önleminizi alabilirsiniz. ALP, hakkında bilmek isteyeceğiniz bütün bilgileri derledik.

8.06.2020Sağlık
Ek gıdaya geçiş: “İlk gıdalar meyve değil, sebzeler olmalı”

Ek gıdaya geçiş: “İlk gıdalar meyve değil, sebzeler olmalı”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Büşra Filiz Genç çocuklarda beslenme ve ek gıda konularında önemi bilgiler verdi.

Beslenme listenize mutlaka ekleyin, faydası çok…

Beslenme listenize mutlaka ekleyin, faydası çok…

Besin değeri oldukça yüksek olan yeşil mercimek, bolca mineral ve vitaminler içerir. Düşük kalorili olması ve uzun süre tok tutması sebebiyle kilo vermek isteyenleri de mutlu ediyor. Spor yapanlara ise kas kütlesini artırıcı etkileriyle fayda sağlıyor.

4.06.2020Evdehayat
Ambalajlı Sütte Besin Değeri Düşer mi

Ambalajlı Sütte Besin Değeri Düşer mi?

Covid-19 salgını beslenme alışkanlıkları ve gıda tüketim tercihlerini de değiştirdi. Bu özel dönemde beslenmenin sağlığın en önemli belirleyicisi olduğunu belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı, gıda güvenliği ile ilgili uyarılarda bulundu.

27.05.2020İyi Yaşam
Arı sütünde sahtecilik uyarısı

Arı sütünde sahtecilik uyarısı

MERSİN’in Erdemli ilçesinde dünyanın en pahalı sütü olarak bilinen ve besin değeri çok yüksek olan arı sütü hasadı devam ediyor. Tüketicileri uyaran 60 yıllık arı sütü üreticisi Şahbaz Çay, "Kilosu 10 bin liranın altında olan arı sütü sahte arı sütüdür" dedi.

27.05.2020Haber
Çok önemli uyarı: Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın

Çok önemli uyarı: Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!

MERSİN’in Erdemli ilçesinde dünyanın en pahalı sütü olarak bilinen ve besin değeri çok yüksek olan arı sütü hasadı devam ediyor. Tüketicileri uyaran 60 yıllık arı sütü üreticisi Şahbaz Çay, "Kilosu 10 bin liranın altında olan arı sütü sahte arı sütüdür" dedi.

27.05.2020Ekonomi

Yazar Sonuçları

Yemekler artık 3 boyutlu yazıcılarda mı ‘pişecek’! Oğlum bize üç börek bastır da gel!

Tüm sektörler dijitalleşirken şimdi sırada gastronomi dünyası var. Üç boyutlu yazıcılarda üretilen gıdalar hem tasarımıyla şaşırtacak hem lezzetiyle... Dünyada bazı şefler yazıcıda ilginç tabaklar üretmeye başladı bile. Kim bilir, belki pek yakında bizler de evde taze ve sağlıklı yemekler basabilir, kahvaltımızın çıktısını alabiliriz.

18.10.2020

Şef restoranlarında nasıl bir değişim var?

Şef restoranlarında bir devinim başladı. Bazısı menüsünü ay döngüsüne göre yeniledi, bazısı daha alçakgönüllü bir yaklaşımla tekrar açılacağını duyurdu. Yıllardır tabaklarıyla ilham veren şefler, nasıl bir akımın öncüsü olacak, ilk örneklere bakalım…

13.09.2020

Gerçek bal ile sahte balı nasıl anlarız, farkları neler?

Bu yazımda size gerçek bal ile sahte balı ayırt etmenin püf noktalarından bahsedeceğim.

10.09.2020

Yağ yakıcı süper besinler

Metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımınızı sağlayacak bu besinlere diyetinizde yer vermeyi unutmayın.

3.09.2020

Süt ürünleri yerine kullanabileceğiniz beş alternatif

Sindirim sorunlarınız mı var? Karın ağrısı ve kabızlığınızın ardında yatan sebep süt ürünleri olabilir. Süt ürünü içermeyen bir beslenme düzenine geçmenizi gerektirecek belirtiler varsa bu ürünlerin yerine kullanabileceğiniz leziz alternatifleri öğrenin.

16.08.2020

Kurban bayramında beslenme önerileri

Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor.

29.07.2020

Yaz aylarında iştahsızlık sorunu ile başa çıkmanın yolları

Büyüme ve gelişme döneminde yeterli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinen çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine önemli katkı sağladığı bilimsel çalışmalarla birçok kez kanıtlanmıştır. Bu dönemde yaşına ve cinsiyetine göre ideal boy ve vücut ağırlığı aralığını sağlıklı beslenerek sağlamak, çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve gelecekte kronik hastalıklardan korunmasında oldukça önemli rol oynar.

25.07.2020

Yaz meyvelerinin faydaları-2

Geçen haftaki yazımda yaz meyvelerinin faydalarından ve porsiyon miktarından bahsetmiştim. Porsiyon miktarına çok fazla takılmayın, bir avuç büyüklüğündeki taze meyveyi 1 porsiyon olarak kabul edebilirsiniz. Bilgi mahiyetinde meyvelerin porsiyon miktarını da sizlerle paylaşıyorum. Bu hafta da meyve listemize devam ediyoruz.

27.06.2020

Gebelik döneminde sağlıklı ağırlık kazanımı

Gebelik haberini aldıktan sonra bazı anne adayları fazla kilo alma kaygısı nedeniyle yetersiz beslenebilirken kimi de tüm besin öğelerini yeterince alabilmek adına hem içgüdüleri hem de yakın çevrenin ısrarıyla iki kişilik yemeyi ilke edinir.

9.06.2020