besin değeri haberleri sayfasında besin değeri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2881 besin değeri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son zamanlarda mutfaklarda özel bir ilgi alanı olan ördek etinin yenip yenmeyeceği de bir o kadar merak konusu. Damak zevkine göre çeşitli pişirme yöntemleri olan ördek eti, ağzının tadını bilen yemek severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizin için ördek etinin özellikleri, pişirmenin püf noktaları ve besin değerinin de olduğu bir haber hazırladık. İşte ördek etiyle ilgili merak edilenler…
#Ördek EtiBebeklerin beslenme şekline çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle besin değeri yüksek olan gıdalar tüketilir. 11 Aylık bebeğe verilecek gıdalar da doğru belirlenmelidir. 11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#11 Aylık BebekSon yıllarda diyet konusu popülerlik kazandıkça bilgi kirliliğini de beraberinde getirmektedir. İnternete girdiğinizde doğru bilgiden fazla yanlış bilgi havuzu olduğunu görürsünüz. Hal böyle olunca kişiler doğru olmayan diyetler deniyor fakat ya kalıcı bir sonuç alamıyorlar ya da sağlıklarından oluyorlar. Diyet uygulamaları, kalori hesaplama sitelerinin artması kişilere beslenmeleri hakkında fikir verse de kaloriye bağımlı hale getirip, önemli olan noktaları kaçırmalarına neden olabiliyor.
#KaloriDeniz balığı türlerinden olan uskumru balığı, balık sezonunun açılmasıyla birlikte merak edilen tarifler arasında yerini aldı. Yaklaşık 30 cm boyutlarında olan uskumru balığı besin değeri zengin olması ve lezzeti nedeniyle ülkemizde en çok tercih edilen balıklar arasında yer alır. Peki uskumru balığı en güzel nasıl yapılır? İşte uskumru tarifi ve malzemeleri karşınızda…
#UskumruHer besinin bir kalori değeri bulunmaktadır. İnsanların günlük almaları gereken kalori miktarları vardır. Özellikle diyet yapan kişilerin aldıkları kalorilere dikkat etmeleri gerekmektedir. Kajunun da kalorisi merak konusu olmaktadır. Kaju besin değerleri: 100 gr Kaju kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır tüm detayları derledik.
#Kaç KaloriMeyveler, yetişme koşullarına göre yaz meyvesi ve kış meyvesi olarak ikiye ayrılmaktadır. Ayrıca bazı meyveler sulu olabilirken bazıları oldukça kurudur. Kuru meyve denince ise akla iğde gelmektedir. Pamuk meyve olarak da bilinen iğde, farklı besin değerlerine sahiptir. Peki, 100 gr iğde kaç kaloridir? İğde besin değerleri nelerdir? Protein ve karbonhidrat değeri nedir detayları ile derledik.
#Kaç KaloriGıda endüstrisi, önemini hiçbir zaman kaybetmeyen ve insan yaşamının devam ettirilebilmesi için gerekli olan bir durumdur. Gıda, besleyicilik bakımından vücut için gerekli olurken lezzet bakımından da damağa hitap etmesi beklenir. Fıstık, hem besleyici hem de lezzetli bir üründür. Peki, fıstık besin değerleri nelerdir? 100 gr fıstık kaç kaloridir? Protein ve karbonhidrat değeri nedir tüm detayları ile derledik.
#Kaç KaloriSebze ve meyveler yaz ve kış mevsiminde olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Her sebze de olduğu gibi fasulyede de farklı besleyici değerler bulunmaktadır. Fasulye hakkında sık merak edilen sorulardan biri ise 100 gr fasulyenin kaç kaloridir? Fasulyenin besin değerleri nelerdir? Fasulyenin protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir detayları ile derledik.
#Kaç KaloriHemen hepimiz için mutluluk kaynağıdır mutfağa girip birbirinden lezzetli yemekler yapmak. Ancak dikkat! Yemekleri hazırlarken, pişirirken ve tüketirken yaptığımız bazı hatalar besin değerinin azalmasına, hatta tümüyle kaybolmasına neden olabilir!
#YemekVitaminler vücudumuz için olmazsa olmaz yapı taşlarındandır. Vitaminlerin çoğul kısmı besinler tarafından vücudumuza alınır. Sebze ve meyveler bu besinlerin başında gelir. Peki, sebze ve meyvelerden vitaminleri daha nitelikli alabilmemiz için nelere dikkat etmemiz gerekir?
#MeyveMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekSüper gıdaya en yakın besin olarak gösterilen keten tohumu, faydaları saymakla bitmeyen bitkilerin başında geliyor. Son yıllarda özellikle keten tohumundan yapılan yüz maskesi tarifleri influencer’ların güzellik formüllerinde sıkça kullanılıyor. En çok merak edilen konu ise bu maskelerin işe yarayıp yaramadığı…
#Süheyla BuyrukcuSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilÇok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezDondurma kilo yapar mı sorusu, sıcak havalarla beraber merak ediliyor. Katkısızı olarak hazırlandığı takdirde dondurma sağlık için faydalı Ancak içerisindeki şeker oranı, çeşidi ve ölçüsüne göre tüketilirken dikkat edilmesinde fayda var. Peki dondurma kilo yapar mı? 1 top dondurma kaç kalori? İşte dondurmanın kalorisi ve besin değeri...
#Dondurma Kilo Aldırır MıDünyada milyonlarca insan obeziteyle ve aşırı kilolarla savaşabilmek için çeşit çeşit yola başvuruyor. Uzmanlar dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenmenin ve hareket etmenin en etkili yol olduğunu sık sık dile getirse de dönem dönem moda olan diyetlerden medet umanların sayısı bir hayli fazla. Bethany Dobson da onlardan biriydi. Ta ki önemli bir gerçeğin farkına varıp hayatında iki şeyi değiştirene kadar...
#ZayıflamaSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakPekmez, enerji verici, tok tutucu, kan yapıcı özellikleri nedeniyle doğal olması nedeniyle yıllardan beri mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmez sizce sanıldığı kadar sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezMegan Tjelle, 10 yıldır popüler diyetleri deneyip biraz kilo verse de verdiği kiloları sürekli geri alıyordu. 30’uncu yaş günü yaklaşırken kendine olan güvenini kaybetmişti ve bir değişiklik yapması gerekiyordu. Bu sefer sabırlı davrandı ve bir yıla yakın süreçte 55 kilo vermeyi başardı. Megan Tjell, Business Insider’a ise 55 kiloyu nasıl verdiğini anlattı. İşte 55 kilo verdiren reçete…
#SağlıkBahar aylarında ortaya çıkan kuzugöbeği mantarı, besin değeri ve sağlığa faydalarıyla oldukça dikkat çekiyor. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, genellikle Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinde ilkbaharda orman, bahçe, çayır gibi alanlarda yetişen kuzugöbeği mantarının faydalarını paylaştı.
#Kuzugöbeği MantarıSokak lezzeti deyince aklı ilk onun adı geliyor. Adına şarkılar yazdıran kokoreç, kuzunun ince bağırsağından ve mumbarından yapılır. Baharatla harmanlanır, şişe sarılarak ağır ateşte pişirilir. Peki kokoreç sağlıklı bir sokak lezzeti mi? Kilo yapar mı? Diyetisyen Gülçin Işık, popülerliğinin yanı sıra besin değeri yüksek ve oldukça faydalı bir yiyecek olan kokoreç hakkında bilgi verdi.
#KokoreçLezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuru yemişler arasında yer alan ceviz, besin değeri açısından da oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için cevizi beslenme rutininin bir parçası haline getirmek gerekiyor” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin muhteşem 6 faydasını anlattı.
#CevizBalık yağı kilo aldırmamakla birlikte, kilo kaybına yardımcı olabilen sağlıklı bir takviye olarak bilinir. Balık yağı, omega-3 yağ asitleri EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosahekzaenoik asit) içerir. Bu yağ asitleri vücut için önemli besin maddeleridir ve bir dizi sağlık faydası sağlar. İşte, balık yağı hakkında merak edilen detaylar
#Balık Yağıİngiltere’de bir doktor, beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirecek dahice bir tüyo ortaya attı. Cerrah Dr. Karan Rajan, 5,2 milyon takipçisi olan TikTok hesabında yayınladığı videosunda bu yöntemi anlattı ve bu yöntemle beyaz ekmeği daha sağlıklı hale getirmenin mümkün olduğunu iddia ediyor! Peki bu gerçekten mümkün mü?
#EkmekTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıGünümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.