Akşam için sağlıklı bir tatlı arayanlara "Pekmezli incir tatlısı"
İncir en güzel en besleyici meyvelerden. Tek başına zaten çok lezzetli ama tatlılara da çok yakışıyor. Şef Rüzgar Sünbül, güzel bir pekmezli incir tatlısı tarifi hazırladı. Üzerinde kaymak ya da kremayla çok nefis olan pekmezli incir tatlısını mutlaka deneyin. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Hayranı olacağınız bir atıştırmalık bu
Ispanakla yapılabilecek lezzetlerin sınırı yok ama ıspanak topları mutlaka denemeniz gerekenler arasında başı çekiyor. Bir tür mücver diyebileceğimiz ıspanak toplarının tarifini Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. Yağ yerine fırında pişen bu toplar hafif ve lezzetli bir atıştırmalık arayanların favorisi olacak. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
İçinizi ferahlatan "Frenk üzümlü mocktail"
Hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir içecek arıyorsanız Frenk üzümlü mocktail'i mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Limon, elma ve Frenk üzümü aromalarını ayrı ayrı alabildiğiniz bu nefis içecek çok da basit. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
"Kalan puri" ile hünerlerinizi konuşturun...
Hindistan hem nüfus hem de yüzölçümü açısından çok büyük bir ülke. Bu nedenle Hindistan mutfağı denince bölgelere göre büyük farklılıklar görülüyor. Kalan puri ülkenin güney bölgesinde karşımıza çıkan bir sokak lezzeti. Tamamen vegan bir tarif olan kalan puri evde de kolayca yapılabilecek malzemelerden oluşuyor. İşte kalan puri yapımı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Yemeden duramayacağınız "Currywurst"
Currywurst, Almanya’da özellikle de Berlin’de her köşe başında karşımıza çıkabilen bir sokak lezzeti. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan currywurst’un lezzeti domates sosundan ve köriden geliyor. Ketçaptan konserve domates sosuna birçok farklı malzemeyle yapılan bu sosa kayısı reçeli ya da kola bile koyan var. Sizin için bu tarifler arasında Türk damak zevkine en uygun olanı aşağıda adım adım anlattık. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Tavuk suyu çorbayı bir de böyle deneyin!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan Çobanoğlu, balkabağını daha fazla tüketmek isteyenler için nefis bir çorba tarifi hazırladı. Çobanoğlu ayrıca balkabağı hakkında bazı bilgiler verdi. "Beta karoten, C vitamini, potasyum ve antioksidanlardan zengin olan balkabağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. A vitamini içeriği ile göz sağlığını korumada da etkili. 100 gramı bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılıyor. Diyet lifi içeriği ile kolesterol düşürmeye yardımcı olurken bağırsak sağlığını da koruyor. Ancak potasyum içeriğinin yüksek olması böbrek hastaları için, karbonhidrat oranının da yüksek olması diyabet hastaları için risk olabilir, bu grup hastaların dikkatli tüketmesi gerekiyor" uyarısını yapan Çobanoğlu'nun çorba tarifi...
Devamını Oku
Soflarınızın müdavimi olacak bir yemek: Ayva dolması
Ayva dolması, Osmanlı'dan günümüze uzanan en nadide lezzetlerimizden. Ayva ile kıymalı dolma fikri ilk bakışta çok uyumlu gelmiyor ama bu benzersiz lezzeti bir kez tattığınızda bir daha vazgeçemezsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı şef Rüzgar Sünbül, sizin için enfes bir ayva dolması tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Tadına doyamayacağınız yeni bir karışım "Moctail"
Nar kış aylarının en güzel meyvelerinden. Birçok farklı tarifte kullanılabilen narla güzel bir mocktail de yapabilirsiniz. Limonata ve nanenin lezzet kattığı bu içeceği mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Tadı akıllara yer eden "Tavuk tantuni"
Tantuni denince akla genellikle etle yapılan tantuniler geliyor ama tavukla da çok nefis tantuni yapmak mümkün. Ekmek arası ya da lavaş dürüm olarak servis edilebilen tavuk tantuni, lezzetiyle etle yapılan tantuniyi aratmıyor. Hele bir de üzerine yoğurtlu sos gezdirirseniz enfes bir yemek elde edebileceğiniz tavuk tantuni için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Baklavayı özleyenlere enfes bir tatlı bu
Güzel Antalya’nın güzel lezzetleri saymakla bitmiyor. İçindeki bol ceviz ve şerbetle dikkatleri üzerine çeken bu tatlı, şekil itibariyle böreği andırıyor. Antalya’da ‘gıvrım’ diye de anılan bu tatlı adını da şeklinden alıyor. Cevizin yufka ile buluştuğu, üzerine de şerbetin eklendiği leziz tatlıyı yiyenler bayılacak. Hazır yufka ile de yapabileceğiniz kıvrım tatlısı nasıl yapılır? İşte size tatlı mı tatlı kıvrım tatlısı tarifi…
Devamını Oku
İçinizi ısıtacak 'Toros böreği'
Toros böreği Antalya mutfağına ait sevilen bir tarif. Normalde lavaş ve şerbetçi otu (ölmez otu da denir) ile yapılan Toros böreğini biz evde daha kolay olsun diye maydanozla hazırladık. Siz de denemek isterseniz Toros böreğinin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
İtalya'dan gelen özel bir tarif: Osso buco
Osso buco, İtalyancada delikli kemik anlamına geliyor ve dana incik kemiğine osso buco ismi veriliyor. Bu et sert olduğu için uzun süre ağır ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gerekiyor. Osso buco yerine tranç, nuar, gerdan gibi et parçalarını da kullanabileceğiniz tarifimizi Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev hazırladı. Osso buco'nuza eşlik edecek risotto tarifimizi denemeyi de unutmayın...
Devamını Oku
Yapılışı kolay, lezzeti muhteşem: Terettür
"Marulla meze mi olur?" diyeceğinize şimdiden eminiz ancak terettürü tatmadan büyük konuşmayın. Adana mutfağına ait tahinli ve yoğurtlu bir meze olan terettürün yapılışı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Geleneksel bir tarif olan terettürü siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Alternatif arayanlara: Zeytinyağlı taze barbunya
Barbunya yaz aylarında sofralarımızda kuru fasulyenin yerini dolduran nefis bir bakliyat. Hele bir de içine biraz havuç, bir iki diş de sarımsak girdi mi gerçekten tadına doyum olmuyor. Sizin için enfes bir zeytinyağlı taze barbunya tarifi hazırladık. Bir gün dinlendirdikten sonra daha lezzetli olan bu yemeği siz de mutlaka denemelisiniz…
Devamını Oku
'Alinazik' özleyenleri buraya alalım!
Türk kültüründe önemli bir yeri olan Alinazik, yapımı biraz zor olsa da tadı harika olan bir lezzettir. Masterchef eleme yarışmasında da yarışmacıların başarıyla yaptığı bu yemeğin nasıl yapıldığı da merak konusu oldu. Peki Alinazik nasıl yapılır? İşte cevabı...
Devamını Oku
Kış aylarının gizli kahramanı: Lahana çorbası
Kış aylarının pek bilinmeyen gizli kahramanlarından olan lahana çorbasının, lezzetinin yanı sıra vücuda birçok faydası bulunuyor. Bu çorbayı bir de Ayşe Kucuroğlu’nun tarifiyle hazırlamaya ne dersiniz? İşte Derya Baykal’la Gülümse programından çok beğenilen lahana çorbası…
Devamını Oku
Yılbaşınızda sofranızı renklendirecek "Kestaneli hindi"
Yeni yıl yaklaşırken birçok kişi sofrasını lezzetli yemeklerle donatmak için fikir arıyor. Aşçılık Programı Öğr. Gör. Birsel Erbaş bu arayış içinde olanlara nefis bir yılbaşı hindisi tarifi hazırladı. Kestaneli pilav ile birlikte servis edilen bu hindiyi herkes çok beğenecek. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Farklı yapımı enfes tadıyla: Muğla tarhanası
Anadolu’nun dört bir yanında birbirinden farklı tarhana çeşitleri yapılıyor. Muğla’nın tarhanası da bunlardan biri. Sadece süzme yoğurt ve göceyle yapılan Muğla tarhanası, farklı bir lezzet denemek isteyenlerin de favorisi olacak. İşte coğrafi işaret tescilli Muğla tarhanası için malzemeler ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Kışın içinizi ısıtacak bir tarif: Karpuz kabuğu reçeli
Karpuz kadar güzel şey az bulunur. Yaz aylarında hem serinleten hem de tatlı ihtiyacımızı karşılayan karpuzu sadece içini değil kabuğunu da tüketerek değerlendirebilirsiniz. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül, sizin için nefis bir karpuz kabuğu reçeli tarifi hazırladı. Mutlaka denemelisiniz...
Devamını Oku
Hurmalı patatesli sağlıklı bir kek bu
Kekler kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Hurmalı patatesli kek de çok beğeneceğiniz farklı bir kek tarifi. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül'ün hazırladığı bu tarifin içinde rafine şeker yok, un ise çok çok az. Evde mutlaka demeniz gereken bu sağlıklı ve mis gibi baharat kokulu kekin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
Devamını Oku

Aradığınız Tarifleri Kolayca Bulun

YEMEK SÖZLÜĞÜ

Batonette

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Yemek sözlüğüne git