Çok kolay ama çok lezzetli bir tatlı bu
Kahvaltıların en sevileni krepler, bu sefer lezzetli bir tatlı tarifi olarak karşımıza çıkıyor. Gelin çantası, krema dolgusu ve Hindistan cevizinin eşsiz uyumuyla birlikte, normalden farklı olarak kakaolu kreple hazırlanıyor. Çanta görünümü veya rulo şeklini verebileceğiniz, tadı damağınızda kalacak bu lezzetli tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları aşağıda. Şimdiden kolay gelsin...
Devamını Oku
Misafir sofralarında dikkat çekecek ciğer mousse
Son zamanların favorisi ciğer mousse, sofralarımıza farklı bir yorumla renk katmanın harika bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Tavuk ciğerine yeni bir soluk getiren bu lezzetli yemek, portakal suyu ve frenk üzümünün birleşmesiyle alışılmışın dışında yeni bir tat arayışında olanlara alternatif sunuyor. İşte başlı başına bir öğün olma özelliği taşıyan tarifin detayları…
Devamını Oku
Patatesiyle havucuyla çok doyurucu bir yemek
Et yemekleri mutfağımızda genel olarak geniş yer tutuyor. Evlerden esnaf lokantalarına her yerde karşımıza çıkan et yemeklerinden biri de haşlama. Havuç ve patatesle daha da lezzetli ve bereketli bir yemek haline gelen et haşlamanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz.
Devamını Oku
Pırasa sevenler bu çorbayı kaçırmasın
Fransız mutfağının klasikleşmiş çorbalarından biri olan pırasa çorbası, artık yavaş yavaş Türk mutfağında da yerini almaya başladı. Pırasanın, her şekilde yemeklere ve hamur işlerine çok yakıştığını düşünenlerdenseniz, lezzeti ve besin değeriyle beklenenin çok üstünde olan bu çorbanın müdavimi olabilirsiniz. İşte pırasa çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Patlıcan kabak ve domates bir arada: Ratatouille
Ratatouille (Ratatuy) Fransız mutfağının dünyada en tanınmış yemeklerinden biri. Bizim türlümüz gibi birkaç basit sebzeyle yapılabilen bu ekonomik yemek, yokluk zamanlarında ortaya çıkmış ve çok sevilmiş. Tüm dünyanın severek izlediği bir animasyon filmine de isim olan ratatouille’un sırrı sebzelerinin incecik ve aynı boyutlarda kesilmiş olması. Peki ratatouille nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Organik köy ekmeğini evde yapmaya ne dersiniz?
Ekmek beslenmemizin en önemli parçalarından bir tanesi. Hele organik köy ekmeklerinin lezzetini anlatmak mümkün değil. Peki bu ekmeği evde yapamaz mısınız? Çok da güzel yaparsınız. Gastronometro şefleri, Dünya Ekmek Günü için güzel bir organik köy ekmeği tarifi hazırladı. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Tahinli pide çay saatlerinizin gözdesi olacak
Tahinli pide, evde yapılabilecek pideler arasında en lezzetlilerin başında geliyor. Özellikle çayın yanında enfes bir uyum sergileyen tahinli pide, hamur işi sevenlerin gözdesi. Siz de tahinli pideyi evinizde yapıp çay ve kahvaltı sofralarınızı süslemek isterseniz, işte malzemeleri ve tarifi…
Devamını Oku
En kolay kek yoğurtlu kek
Yoğurtlu kek, evde yapabileceğiniz en pratik ve lezzetli keklerden. Muhteşem vanilya kokusuyla kahveyle de çayla da çok yakışan yoğurtlu kek, herkesin mutfak dağarcığında mutlaka bulunmalı. Zor zamanlarda her evde bulunan az sayıda malzemeyle yapabileceğiniz yoğurtlu kekin tarifi aşağıda. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Mevsim balıklarıyla nefis bir çorba yapmaya ne dersiniz?
Lezzetli etiyle ünlü lagos balığının kızartması, buğulaması, çorbası gibi birçok çeşidi var. Muğla’nın zengin mutfağına ait balık çorbası da büyük balıkların kafa etinden yapılıyor. Özellikle de muhteşem lagos eti çorbayı daha da lezzetlendiriyor. Hemen her yörede farklı balıklarla hazırlanan balık çorbası nasıl yapılır? Hem doyurucu hem de sağlıklı balık çorbasını mutlaka denemelisiniz.
Devamını Oku
Mihmandar kebabını herkes mutlaka denemeli
Mihmandar kebabı, son dönemin en popüler et yemeklerinden biri. Kuzu etinin, mantar, patlıcan ve patates püresiyle bir araya gelmesinden oluşan, adeta tek başına yemek diyebileceğimiz mihmandar kebabını siz de mutlaka denemelisiniz. İşte mihmandar kebabının malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Çerkez pilavı et yemeklerinin yanına çok yakışıyor
Çerkez pilavı, son dönemlerin en sevilen pilavlarının başında geliyor. Pirinç, bulgur ve şehriyeyi bir araya getiren bu pilava asıl lezzetini veren ise havuç. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan Çerkez pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte nefis tarifimiz…
Devamını Oku
Yalancı profiterol gerçeğini hiç aratmıyor
Profiterol, herkesin özellikle de çikolatalı tatlı sevenlerin favori lezzetlerinden. Ancak profiterol yapmak özellikle şu hamuru nedeniyle oldukça zahmetli bir iş. Peki profiterolü hazır kızarmış ekmekle kolayca yapabileceğinizi söylesek? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken kurtarıcı yalancı profiterol tarifi…
Devamını Oku
Muhallebili tatlı sevenler gelin pastasına bayılacak
Gelin pastası muhallebili tatlılar sevenlerin favorilerinden biri olacak nefis bir tarif. Yumuşacık kekinin üzerindeki mis kokulu muhallebisiyle özellikle çay saatlerinin olmazsa olmazlarından biri haline gelecek olan gelin pastasını siz de mutlaka denemelisiniz. İşte gelin pastasının malzemeleri ve yapılış aşamaları. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Izgara tavuk bonfile çok pratik bir yemek
Tavuk yağsız bir protein olduğundan ve çok kolay piştiğinden pratik ve sağlıklı yemekler arayanların favorilerinden. Güzel bir sosla birkaç saat marine ettiğiniz tavuk bonfileyi ızgara tavasında pişirip buharda sebzelerle servis ettiğinizde çok sağlıklı bir öğün elde edebilirsiniz. İşte malzemeleri ve tarifi...
Devamını Oku
Pırasayı sevenler bu sarmayı mutlaka denemeli
Sarmalar ve dolmalar mutfaklarımızın en sevilen lezzetlerinden. Sebzeleri pirinç ve hatta etle birleştirmenin en keyifli yolu olan sarmayı pırasayla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Dilerseniz muska şeklinde dilerseniz de ince uzun sarabileceğiniz pırasa sarmasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Kolay gelsin, afiyet olsun…
Devamını Oku
Yapılışı çok kolay, tadı profiterol gibi
Profiterol, herkesin özellikle de çikolatalı tatlı sevenlerin favori lezzetlerinden. Ancak profiterol yapmak özellikle şu hamuru nedeniyle oldukça zahmetli bir iş. Peki profiterolü hazır kızarmış ekmekle kolayca yapabileceğinizi söylesek? İşte herkesin mutlaka bilmesi gereken kurtarıcı yalancı profiterol tarifi…
Devamını Oku
Kapya biberle yapabileceğiniz enfes bir çorba
Kapya biber tam bir sağlık ve lezzet deposu. Genellikle salatalarda ya da et ve tavuk yemeklerinde kullanılan kapya biberin çorbası da çok nefis oluyor. Biberi közleyerek hem besin değerini hem de lezzetini artırabilir, güzel bir çorbanın temellerini atabilirsiniz. İşte çok beğeneceğiniz közlenmiş biber çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Köfte sevenler bu tarifi kaçırmasın: Dalyan köfte
İçindeki malzemeler ile oldukça doyurucu olan dalyan köfte görüntüsü ile de kendine hayran bırakıyor. Hazırlaması biraz zahmetli gibi dursa da tadı tüm bu zahmete değecek kadar güzel. Yanına makarna veya pilav ile servis edebileceğiniz lezzetli dalyan köfte tarifi…
Devamını Oku
Kaymak gibi pürüzsüz bir patates püresi tarifi
Tarifi Fransa'nın başkenti Paris'ten tüm dünyaya yayılan Paris mash, bir tür patates püresi. Özelliği içinde bol miktarda tereyağı bulunması ve pürüzsüz dokusu. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan Paris mash'in malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Paris bistrolarındaki bu lezzet sizin sofralarınızda da çok yakışacak. Afiyet olsun...
Devamını Oku
Mantarlı ravioli tarifimize bayılacaksınız
Kayseri mantısının epey büyük hali olan ravioli, İtalyan mutfağına ait lezzetli bir makarna çeşididir. Bu lezzetli makarnayı evde hazırlamak da oldukça basit. Patlıcanlı, ıspanaklı, patatesli gibi birçok çeşidini yapabileceğiniz ravioli mantarlı da çok lezzetli oluyor. Peki mantarlı ravioli nasıl yapılır? Bir yiyenin bir daha isteyeceği mantarlı ravioli tarifi…
Devamını Oku

Aradığınız Tarifleri Kolayca Bulun

YEMEK SÖZLÜĞÜ

Batonette

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Yemek sözlüğüne git