Corona virüse karşı en önemli tedbir! Peki hangisini seçmelisiniz?
Corona virüse karşı sebze ve meyveleri zamanında tüketmek çok önemli. İşte ay ay sebze ve meyve takvimi...
Devamını Oku
Balaban kebabını hiç denediniz mi?
Her şehrimizin bir kebabı olduğu gibi Eskişehir’in de enfes bir kebabı var: Balaban kebabı. Köfteyle yapılan bu kebap, küp küp doğranmış tırnak pidelerin üzerine nefis domates sosu ve yoğurt ilavesiyle son halini alıyor. Siz de bu enfes kebabı evinizde denemek isterseniz tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Corona virüse karşı bu aralar mutlaka bol bol tüketin...
Hangi yiyeceklerde çinko var ve çinkoyu daha fazla tüketmek için neler yiyebiliriz?
Devamını Oku
Limonlu kek tarifi
Puf puf kabaran ve yumuşacık limonlu kek, her daim çay saatlerinin vazgeçilmezi. Fırının kapağını açtığınız anda mis gibi limon kokusu mutfağınızı saracak. Hafif tadıyla da herkesin beğenisini kazanacak. Peki limonlu kek nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Devamını Oku
Farklı güzellikleriyle büyülen güzel şehrimiz Muğla'nın enfes lezzetleri
Muğla, doğal ve tarihi güzelliği ile büyülen güzel şehirlerimizden biri. Bodrum, Marmaris, Fethiye... Her bir köşesinde vakit geçirmesi ayrı bir keyifli olan bu şehrin mutfağı da güzel olduğu kadar sağlıklı yemekleriyle de meşhur. Karşınızda Muğla'nın nefis lezzetleri... Bir göz atmaz mıydınız?
Devamını Oku
8 usta 6 günde hazırladı, tırla getirdiler... "Araştırmalarımıza göre daha önce böylesi yapılmamış"
Başkentte bir esnaf, Guinness Dünya Rekorları'na adını yazdırmak üzere hazırladığı kokoreci vatandaşlara ücretsiz dağıttı . Özel üretilen şişlere, 8 ustanın 6 günlük çalışmasıyla sarılan 80 kilogram ağırlığındaki kokoreç, rekor denemesinin yapıldığı dükkana tırla getirildi.
Devamını Oku
Hangi yörenin mutfağısınız?
Türkiye'nin her yöresinin mutfağı ayrı bir efsane. Peki siz hangisisiniz? Gelin testimize sonucu hep beraber bulalım...
Devamını Oku
Bilecik'in gizli kalmış linga tatlısı gelecek nesillere aktarılacak
Bilecik'te kültür envanteri çalışmaları kapsamında rastlanan, unutulmaya yüz tutmuş linga tatlısının gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlatıldı.
Devamını Oku
Olmazsa olmazımız çayı ne kadar yakından tanıyorsunuz?
Çay Türkiye'de sıcak bir içecekten öte adeta bir kültür. Peki çayın tarımından saklanmasına ve demlenmesine ne kadar bilgi sahibisiniz? İşte tavşan kanı çay testimiz...
Devamını Oku
6 saatte pişiyor, lezzetini 50 yıllık toprak kaplardan alıyor
Kütahya'da sadece et kullanılan güveç kültürünü büyük dedesinden kalma fırında yaşatan Atilla ustanın 6 saatte pişirdiği yemek, lezzetini 50-55 yıllık toprak kaplardan alıyor.
Devamını Oku
Düğün pilavı tarifi
Düğün pilavı, Eskişehir’in en sevilen yöresel pilavlarından biri. Genelde etle yapılıyor ama siz daha hafif olsun isterseniz tavukla da yapabilirsiniz. Etin tencerede kapama usulü pişirildiği bu pilavı siz de çok beğeneceksiniz. Zor göründüğüne bakmayın, o kadar lezzetli oluyor ki bütün zahmetinize değiyor. Sizin için düğün pilavının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda listeledik. Şimdiden kolay gelsin…
Devamını Oku
Karadeniz'in yemyeşil şehri Rize'nin enfes lezzetleri
Karadeniz Bölgesi'nin her şehri ayrı güzeldir ama Rize'nin yeşilliği, tazeliği bir başkadır. Üstelik bu durum Rize mutfağının lezzetlerine de yansır. Sizin için Rize'ye gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken benzersiz yemekleri ve tariflerini derledik. İşte meraklısı için Rize mutfağından en iyi örnekler...
Devamını Oku
Dikkat! Soğan ve sarımsağı tencereye birlikte koyarsanız...
Mutfakta en sık yapılan hataları sizin için derledik. Bu yanlışları yapmayı bıraktığınızda hem yemeklerinizin lezzeti artacak hem de mutfakta geçirdiğiniz zaman çok daha verimli bir hal alacak.
Devamını Oku
Patile tarifi
Patile, Anadolu’nun birçok yerinde yapılan bir tür gözleme. Yöresel ağızlarda patila olarak da adlandırılan patileyi biz Tunceli usulü yaptık. Çayın yanında ve kahvaltıda büyük bir zevkle tüketilen patilenin malzemelerini dilediğiniz gibi değiştirebilir, kıyma ya da patates de kullanabilirsiniz. İşte Tunceli’den sofranıza enfes patile tarifi…
Devamını Oku
Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyilerinden çünkü...
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların imzasını taşıyan en iyi restoranları listeledik. Bu mekanları mutlaka denemelisiniz...
Devamını Oku
Deniz ürünleri salatası tarifi
Deniz mahsullerini sevenler için hem nefis hem de bir o kadar hafif bir tarifimiz var! Deniz ürünleri salatası... Kalamar, karides ve mevsim yeşillikleri başta olmak üzere çeşitli malzemelerin mükemmel uyumunu çok seveceksiniz. Sofranızda farlı bir lezzete yer vermek isterseniz, deniz ürünleri salatasını mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun...
Devamını Oku
Okuyunca 'Yok artık!' diyeceksiniz... Adeta gizli bir hazineymiş...
Peyniri çok seviyor, peynirsiz bir hayat düşünemiyoruz. Peki bu kadar sevdiğimiz peyniri biraz daha yakından tanıyalım mı?
Devamını Oku
Karalahana çorbası tarifi
Karalahana çorbası Karadeniz’in genelinde karşımıza çıkan bir lezzettir ancak özellikle Rize usulünün lezzetine doyum olmaz. İçine balkabağı da eklenen bu çok besleyici çorbayı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte fasulyesiyle, mısırıyla tadına doyum olmayan karalahana çorbası tarifimiz…
Devamını Oku
TBMM'de gündeme geldi, yasaklanıyor! Peki hangi yiyeceklerde bulunuyor?
Yiyeceklere tat vermesi için eklenen ve Türkiye'de Çin tuzu olarak bilinen MSG maddesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin TBMM'de yasaklanması yönünde teklif vermesiyle Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki MSG ile yapay olarak elde edilen umami tadının doğal kaynakları hangi yiyecekler? İşte cevabı...
Devamını Oku
Nachos tarifi
Meksika mutfağı, damak tadımıza uyan pek çok tarife sahip. Quesadilla, Fajita... Hepsi de ayrı lezzetli. Mısır cipsi ve siyah fasülye ile hazırlanan nachos'da onlardan biri. Ayrıca, sosu ve cheddar peyniriyle de kimsenin reddedemeyeceği bir lezzete dönüşüyor. Siz de Meksika'nın vazgeçilmezlerinden biri olan nachos'u denemek isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Devamını Oku

Aradığınız Tarifleri Kolayca Bulun

YEMEK SÖZLÜĞÜ

Batonette

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Yemek sözlüğüne git