En hafifinden beyaz lahana salatası burada
Sofralarımızda daha çok kırmızı lahana ile yapılan salatalara yer veriyoruz. Fakat, beyaz lahanayla da harika bir salata hazırlayabileceğinizi de biliyor muydunuz? Yoğurtsuz beyaz lahana salatasını mutlaka demenizi öneririz. Kolayca yapabileceğiniz bu nefis salataya herkes bayılacak. Tarifi de hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Devamını Oku
Et yemeklerinin yanına muhteşem kremalı makarna
Makarna herkesin sevdiği üstelik yapımı çok kolay bir lezzet. Tek başına da oldukça keyifli olan makarnanın lezzeti soslarla katlanıyor. Ancak uzun uzun sos yapacak zamanınız yoksa da makarnayı sadece yemek zorunda değilsiniz. Buzdolabında bulunduracağınız birkaç kutu krema şipşak sosa dönüşerek kurtarıcınız olabilir. O halde gelsin kremalı makarnanın tarifi…
Devamını Oku
Enfes but kızartma bu kez Elmalı usulü
Elmalı Antalya’nın bir ilçesi, Elmalı usulü but kızartma da Antalya’nın en sevilen et yemeklerinden. Koyun veya keçi buduyla yapılabilen bu yemek, et sevenlerin favorileri arasına girecek. Mutlaka denemeniz gereken Elmalı usulü but kızartmanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Şifa deposu "Terbiyeli sebze çorbası"
Havaların soğuması, koronavirüs vakalarının artmasını ve gribal enfeksiyon riskini de beraberinde getirdi. Aşçılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Merve Işkın, gribal enfeksiyon ve koronavirüs salgınına karşı vatandaşların bağışıklığını güçlendirecek içinde zencefil ve zerdeçal olan kış çorbası tarifi paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Işkın, "Havaların soğuması ve koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle bağışıklığımızı güçlendirmemiz gerekir. Yapacağımız kış çorbamızın içerisinde de zencefil ve zerdeçal bulunuyor. Zencefil ve zerdeçalın bağışıklığı güçlendirme özelliği herkes tarafından biliniyor. Bizlerde zencefil ve zerdeçalı özellikle kış aylarında çorbalarımızda kullanmaya özen göstermeliyiz" diye konuştu.
Devamını Oku
Ayva beğendiyi daha önce hiç duydunuz mu?
MasterChef'te takım kaptanları arasındaki düellolarda, zaman zaman kaptanları ve takım üyelerini zorlayan yemekler çıkabiliyor. Bu yemeklerden biri de yanında ayva beğendi ile servis edilen kuzu sarma oldu. Birçok kişi ayva beğendinin tarifini merak etti. Biz de sizin için bu nefis eşlikçinin tarifini hazırladık. Mutlaka deneyin...
Devamını Oku
Tatlının sanat eserine dönüşmüş hali, enfes tadıyla "Şekerbura"
Azerbaycan mutfağının özel günlerde (ve aslında her zaman) vazgeçilmezlerinden biri olan şekerbura, hem lezzeti hem de dış yüzeyindeki o incecik işlemeleriyle mutlaka tanışmanız gereken bir tatlı. Bir tür içi dolgulu kurabiye ya da tatlı poğaça diyebileceğimiz şekerbura için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte tarifimiz…
Devamını Oku
Sağlıklı enerji toplarıyla yeni güne merhaba
Yulaf ve bademli bu atıştırmalık çok doyurucu.
Devamını Oku
Besleyici, doyurucu, Azerbaycan'dan gelen çorba: Dovga
Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağına ait bir tür yoğurtlu çorba. İçinde bol bol yeşilliğin yanı sıra pirinç ve nohut da bulunuyor. Siz de bu oldukça doyurucu ve besleyici çorbayı sofranızda misafir etmek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Yemelere doyamayacağınız soslu lahana sarması!
İçindeki kıyma miktarının fazlalığından lahana köftesi olarak da anılan lahana sarması Malatya mutfağında sıklıkla yapılan bir yemek. Yapımı biraz meşakkatli ancak içinde bulgur oluşuyla da gayet doyurucu. Malzemelerimiz ve tarifimiz aşağıda sizler için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Devamını Oku
Kahvaltılara ev yapımı fıstık ezmesi
Kahvaltı sofranıza lezzet katacak fıstık ezmesini kendiniz hazırlayabilirsiniz!
Devamını Oku
Yeni moda krep, bizim usul "Cizleme"
Trakya yöresinin vazgeçilmez kahvaltılığıdır cizleme. Mayalı hamurla yapılan bir tür krep ya da akıtma diyebileceğimiz cizleme, çay saatlerinde de zevkle tüketilir. Sizin için ister reçelle ister peynirle birleştirebileceğiniz, ama her türlü afiyetle yiyeceğiniz bir cizleme tarifi hazırladık. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
Kış hazırlıklarında ön sıralarda yerini alan fellah köftesi bu kez ıspanaklı
Fellah köftesinin nasıl bir lezzet bombası olduğunu anlatmaya bile gerek yok elbette. Peki bu nefis yemeği ıspanaklı denemiş miydiniz? Ispanak sayesinde hem besin değerini hem de lezzetini artırabileceğiniz fellah köfteyi bu tarifle mutlaka denemelisiniz. İşte nefis ıspanaklı fellah köftenin malzemeleri ve yapılış aşamaları…
Devamını Oku
En sevdiğimiz vişne şöleni
Vişne mevsiminin de gelmesiyle reçeli sofralarda yer bulmaya başladı. Hem tatlı hem de hafif mayhoş bir lezzet arayanlar için vişne reçeli kahvaltıların vazgeçilmezi. Kahvaltılarınızı süsleyebileceğiniz gibi hazırladığınız kurabiye ve tatlılarda da sos olarak kullanabilirsiniz. Peki vişne reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı…
Devamını Oku
Her derde deva bir çorba bu
İlikli kemik suyu, yoğun kolajen içeriği ile son dönemin sağlıklı beslenme trendlerinde çok önemli bir rol oynuyor. İlikli kemik suyunu çorbalarda da kullanabilir ve sofranıza hem sağlık hem de lezzet taşıyabilirsiniz. Protein açısından da oldukça zengin olan bu çorba, kış aylarında sofralarınızda mutlaka olmalı. İşte tarifi ve yapılış aşamaları...
Devamını Oku
Çerkez usulü pilav burada
Çerkez pilavı, son dönemlerin en sevilen pilavlarının başında geliyor. Pirinç, bulgur ve şehriyeyi bir araya getiren bu pilava asıl lezzetini veren ise havuç. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan Çerkez pilavının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. İşte nefis tarifimiz…
Devamını Oku
Baharatlarıyla tadıyla enfes "Sac tava"
Sac tava, etin birkaç basit sebzeyle lezzetlendirilmiş, daha doğrusu doruğa çıkarılmış hali. Kısa sürede kolayca yapılabilen sac tava, özellikle yanında pilavla bir ziyafete dönüşüyor. Herkesin mutfak dağarcığında bulunması gereken sac tava için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Devamını Oku
Karşınızda yemeklerin baş tacı: Mor sultan salatası
Yerken neredeyse aldığınızdan daha fazla kalori tükettiğiniz efsane sebze lahana salatalarımızın da vazgeçilmezi. Özellikle mor lahanadan kesinlikle vazgeçemiyoruz. Peki mor lahanayı hiç yoğurtla karıştırmayı denemiş miydiniz? Adı üstünde sofralarınızın baş köşesine kurulacak mor sultan tarifi...
Devamını Oku
Yaz gelemiyorsa biz ona gideriz
Torpil tatlısı diye de bilinen külah tatlısı, adını hazırlanışı aşamasında kullanılan dondurma külahlarından alıyor. Nitekim tatlının son hali de külaha benziyor. Çıtır çıtır milföy hamuruyla yapılan ve içine nefis krema doldurulan külah tatlısının süslemesi de gönlünüze göre yapılabilir. Herkesin çok beğeneceği külah tatlısının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin...
Devamını Oku
Çay saatinde bu günün menüsü: Çörek otlu simit
Hem çok pratik hem de çok hafif lezzetli olan bu simidi sofralarınıza misafir edin.
Devamını Oku
Elmalı turtaya kim hayır diyebilir ki!
Tadına doyamayacağınız bu tartı yaparak ailenizle birlikte keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz...
Devamını Oku

Aradığınız Tarifleri Kolayca Bulun

YEMEK SÖZLÜĞÜ

Batonette

Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde, 4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

Yemek sözlüğüne git