Önceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiBugünlerde tezgâhlar rengârenk meyvelerle içimizi açıyor. Örneğin çilek... Bazen kahvaltıda yemek için yulaflı yoğurduma katıyorum, bazen dondurmasını yapıyorum, bazen de kavunlu soğuk içeceğime ekliyorum. Ülkemizde meyve çeşitliliği bol ama önerim, caneriği gibi ekşi olanları daha çok tercih etmeniz. Bu meyveyi enginar yemeğine kattığım bile oluyor.
#Enginarİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#Modaİzmir’deki bir restoranda yedikleri yemek sonrası fenalaşıp ölen Ece Melisa Mercankaya’nın (6) yoğun bakımda tedavi gören kardeşi Ege Mercankaya (4) ailesiyle ilk kez konuştu. Oğlunun “Ece nerede?” diye sorduğunu belirten Hasret Mercankaya, “Nasıl cevap vereceğimi bilemedim” dedi.
#Ece Melisa Mercankayaİzmir'in Konak ilçesinde bir kişi, yemek yemek için geldiği restoranda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, kalp krizi anında kimseni olayı fark etmemesi ve yardıma gelmemesi dikkat çekti.
#İzmir“Zifiri karanlıkta gidiyor tren, zifiri karanlığı severmişim meğer... Kıvılcımlar uçuşuyor lokomotiften,kıvılcımları severmişim meğer... Meğer ne çok şeyi severmişim de altmışında farkına vardım bunun... Prag-Berlin treninde yanında pencerenin, yeryüzünü dönülmez bir yolculuğa çıkmışım gibi seyrederek...” (Nazım Hikmet)
#TrenİZMİR'de restoranda yedikleri yemek sonrası ölen Ece Melisa Mercankaya'nın (6) tedavi gören kardeşi Ege Mercankaya'nın (4), büyük ölçüde hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Anne Hasret Mercankaya (33), "Uzun bir süre sonra çocuğumla iletişim kurdum, su istedi. Her geçen gün durumu iyiye gidiyor" dedi.
#İzmirMayıs ayı Gastronomi adına hareketli başladı diyebiliriz. Bir yandan tüm Türkiye’de festivaller, şenlikler başlarken diğer yandan Türk Mutfağı Haftası tüm yurtta etkinliklerle doruk noktasına ulaştı. Ama size bir önemli etkinlikten daha bahsetmek isterim ki ; Restoran Haftası!
#Ramazan BaşanBomonti’de açılan The Ordinary’de ufak değişikliklerle bazı yemekleri tekrar düşünmeleri gerekse de ben marine sardalyayı beğendim; domates, sarımsak ve kapari makul miktarda. Kuzu etli ve acı biberli pizzanın malzeme kalitesi, hamuru ve pişmesi iyiydi. Tatlılardaysa süt yerine kefir kreması kullanarak turnayı gözünden vurmuşlar.
#Odun FırınıGeçtiğimiz hafta sonu aylardır beklediğim Gezgin Salon Festivali Parkorman’da gerçekleşti. Festivalin ağır topları ilk açıklandığında Rhye ve Cigarette After Sex isimlerini görür görmez hiç düşünmeden kombine biletimi almıştım. Salon İksv’de seneler önce izlediğim Rhye konserini unutamadığım için, Parkorman’da açıkhavada festival havasında Rhye performansının ne kadar harika olacağının hayalini kurarak festival gününe kadar geldim.
#Hikmet Demirkol