Yemek haberleri sayfasında Yemek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 123968 Yemek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
u hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekBirçoğumuz karbonhidratları çok sevsek de kan şekerimizde ani inişlere ve çıkışlara neden olabilecekleri endişesiyle yemekten kaçınıyoruz. Ne var ki dünyanın beslenme konusundaki önde gelen uzmanlarından birine göre, kan şekerimizde ani tepkilere yol açmadan da gönül rahatlığıyla karbonhidrat yemek mümkün.
#Kan ŞekeriGastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
#YemekGaziantep’te başlayan ve büyük ilgi gören GastroAntep Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Mutfakta Ata Mirası Projeleri ile Geleneksel Yemeklerin Markalaşması & Ekonomik Değer Yaratma Potansiyeli" konulu panelde konuşan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli ünlü şef Tahir Tekin Öztan, , gastronominin çok önemli bir güç olduğunu belirterek, gelenekten gelen lezzetlerin geleceğe doğru bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekti.
#GaziantepSon dönemde gelişen teknoloji ve getirdiği kolaylıklarla beraber internet üzerinden yemek siparişleri de artmaya devam ediyor. Uzmanlar bu kolaylığı fırsata çevirmeye çalışanlara karşı uyarılarda bulunarak, verilmeyen bir sipariş üzerine gelen linklere tıklanmaması ve istenen kodların paylaşılmamasına dikkat çekiyor.
#DolandırıcılıkElazığ'da bir işletmenin yemek ücretleri müşterileri şaşırtırken vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İşletme sahibi Fuat Demirbağ, 'Biz sürümden kazanıyoruz. Normalde Adana kebabı batıda 300 ila 500 liradan satanlar da var. 500 liraya kebap olmaz. Her şeyin bir maliyeti olur, bin maliyeti olmaz.' şeklinde konuştu.
#Elazığİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru Erke“Eylül aylarında genelde içime kapanıyorum” diyor ama bu yıl eylül ayını oldukça hareketli geçirdi. “Piyanist” serisinin dördüncü albümü için start verdi, ABU TV Şarkı Festivali’nde Türkiye’yi temsil etmek üzere hazırlıklara başladı, yoğun temposunda araya bir de polemikler sıkıştırdı! Sinan Akçıl’a hem gündemindekileri hem de hakkında merak edilenleri sorduk, ses getirecek yanıtlar aldık...
#Sinan Akçılİlk kez sinemaya gittiğinde, izlediği filmin büyüsüne kapıldı ve hayatı değişti. Ekranda kendine önemli bir yer edindi. Bu arada evlendi ve iki çocuk sahibi oldu. 18 Ekim’de vizyona girecek ‘Gelin Takımı’ filminin başrollerinde de onun adını görüyoruz. Seda Bakan’la buluşuyoruz, evliliğini, çocuklarını, hayatını, takıntılarını ve yaşadığı önyargıları konuşuyoruz: “Bu bir iş, evimin kapısını kapattıktan sonra olanlar beni çok ilgilendirmiyor.”
#Seda Bakan‘Bir şirketi en iyi çalışanı anlatır’ dedik, sözü onlara verdik...Sodexo Avantaj’dan bir HR-tech markasına dönüşen Pluxee’nin dört çalışanı; iş ortamını, ne umduğunu-ne bulduğunu, bir günlük mesaisini anlattı. Yaptığımız röportajlarda şirketteki güçlü iletişim, işbirliği kültürünün günlük mesaiye yansıması, yan haklara verilen önem gibi başlıklar öne çıkarken ana duygunun güven ve değer görmek olduğunu gördük.
#Hürriyet İKHem yönetmen hem yapımcı olarak Türk sinema tarihinin önemli isimlerinden biri Ömer Vargı. Aynı zamanda reklam sektörünün de öne çıkan bir karakteri. Geçen hafta Şeyda Taluk’la hazırladıkları ‘Bu Filmde Ben de Vardım’ adlı kitabı çıktı. Kitap vesilesiyle buluştuk, çocukluğunu, ‘Endişe’den ‘Eşkıya’ya, ‘Kabadayı’dan ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’a kariyerinde öne çıkan filmleri konuştuk.
#Necla BayraktarÜnlü Şef Hüseyin Kankaya MasterChef Türkiye'nin konuğu olarak izleyenlerin dikkatini çekti. Herkes için 'Yemek Bir Ödül Olmalı' mottosu ile yola çıkan şef Hüseyin Kankaya, deniz ürünleri ve balık çeşitlerinde hazırladığı menüler ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. İddialı yemekler yapan ünlü şef Hüseyin Kankaya, MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde “Deniz Ürünleri Sarma” tarifinin detaylarını anlatacak. Peki, Şef Hüseyin Kankaya kimdir? Masterchef'e konuk olan Şef Hüseyin Kankaya kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve biyografisi hakkında detaylı bilgiler haberimizde...
#Şef Hüseyin KankayaDün akşam MasterChef'te ödül oyunu yapıldı. MasterChef ödülü kim kazandı 4 Ekim 2024 Cuma akşamı programın sonunda jüriler tarafından açıklandı. Dokunulmazlık oyunlarının ardından heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, 100 bin TL'lik ödül için Eskişehir'e konuk oldu. Üniversiteler şehri olarak da bilinen Eskişehir'de yarışmacılar, yöresel yemek menüsünü hazırlamak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği menüyü menüsünü daha iyi hazırlayan kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Eda, Semih ve Kaan kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim 100 bin TL'lik para ödülünün sahibi oldu. Peki, dün gece MasterChef kim kazandı, 100 bin TL'lik para ödülünü kim aldı, Kaan mı Eda mı? İşte, 4 Ekim 2024 dün akşam MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim KazandıSivrisinekler yazın çoğumuzun kâbusu, havalar serinlediği için sivrisinek probleminden kurtulsak da karasineklerle mücadelemiz devam ediyor. Sivrisinekler gibi kan emmedikleri için zararsız görünseler de etrafımızda vızırdamaları, yemeğimize konmaları çoğumuzu rahatsız ediyor. Ayrıca yemeğimizin üstüne konmadan önce nerelerde gezmiş tozmuş bilmek istemeyeceğimiz bir bilgi ama gerçeklerden kaçamayız. Sinekler sizi ziyaret etmeden önce çöplükleri ziyaret etmiş, hayvan leşlerinin üzerine konmuş sonra da gelip sizin yemeğinizin üzerine kuşmuş olabilir…
#SinekGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis Yılmazİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeYakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikYakışıklı fiziğinin önüne geçen, insana güven veren, istikrarlı, derinliği olan, yaptığı müziğe ve edebiyata ruhunu katan, ince mizah algısı ve dingin yapısıyla yıllardır kemikleşen kitlesi olan Tuna Kiremitçi ile içten bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisi bağıra çağıra şöhretine şöhret katma gayretinde olanlardan olmadı hiçbir zaman. Okul yıllarındaki zorlukları lehine çevirmeyi başarabilmiş bir sanat emekçisi olarak işinin kavrayıcı tarafını tercih etmiş. Gençlerden, barıştan, akıldan, hoş görüden yana… Yine bana değerler katan bir sohbeti sizlerle paylaşmanın gönül rahatlığı içindeyim. Yüzde Yüz ilham Veren Sohbetler’de sanatının güvenli sularında kendinizi bırakabileceğiniz yazar-müzisyen Tuna Kiremitçi ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Zuhal Topal'la Yemekteyiz kazananı cuma günü belli oldu. Ekranların sevilen gündüz kuşağı yemek yarışması Zuhal Topal'la Yemekteyiz'in 4 Ekim Cuma günü yayınlanan son bölümünde, haftanın finali heyecanı yaşandı. Hatice Hanım, Ömer Bey, Fuat Bey ve Devran Hanım'ın mücadele ettiği haftada yarışmacıların puanları belli oldu. Zuhal Topal'ın puanlarının da birinciyi seçmede etkili olduğu yarışmada, art arda iki diskalifiye şoku yaşandı. Pazartesi günü bir yarışmacının diskalifiye edilip yerine Fuat Bey'in yarışmaya katıldığını açıklayan Zuhal Topal, Elif Hanım'ın da kural ihlali yaptığını ve onun da diskalifiye edildiğini söyledi. Yaşanan son dakika diskalifiye nedeniyle Zuhal Topal'la Yemekteyiz puanları 4 yarışmacı üzerinden verildi. Peki, Zuhal Topal'la Yemekteyiz son bölümde kim kazandı? Zuhal Topal'la Yemekteyiz birincisi kim oldu? İşte, haftanın puan durumu tablosu.
#Zuhal Topal'la Yemekteyiz BirincisiBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı Beslenme4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, 1931 yılından itibaren insanları hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularını uyandırmak onları korumalarını sağlamak amacıyla tüm dünyada kutlanmaktadır. Ben de bu özel gün için bağlı olduğum hayvan gruplarımdan gelen bazı yazıları sizlerle paylaşmak istedim.
#Güzin AblaBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#Balıkİnsan, gösteri dünyasının ünlülerinden biri olunca attığı her adım, yaptığı en basit eylem bile kelimenin tam anlamıyla bir olaya dönüşüyor... Hele bu kişi yıllardır dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak anılıyorsa... Üstelik de kocasından epey uzun bir zaman önce ayrılmışsa..
#Angelina JoliePek çok uzman yıllardır, pastırma, tereyağı ve aşırı yumurta tüketmenin sağlık için zararlı olduğunu bildiriyor. Bu gıdaların yüksek yağ ve kolesterol içeriği, kalp hastalıkları ve kilo alımı ile ilişkilendirilirken ABD'li doktor Sten Ekberg, 30 gün boyunca bu üçlüyü tükettiğinde daha sağlıklı hissettiğini iddia etti. Peki, bu nasıl oluyor?
#SağlıkBeşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasında Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt’u konuk edecekleri mücadele öncesi konuştu. Giovanni van Bronckhorst, “Bir turnuva oynuyoruz ve kazanmamız lazım. İç sahada bunu yapmak daha kolay. Taraftarımız bizimle birlikte olacak. Turnuvadaki en güçlü takımlardan birisine karşı oynayacağız. Ama biz hazırız. İyi hazırlandık. İlk düdükten itibaren iyi bir maç oynayıp umarım puanları da almaya çalışacağız” dedi.
#Beşiktaş