Yaşlanma, hayatın doğal bir parçası olsa da, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek yaşlanma sürecini daha kaliteli ve konforlu hale getirmek mümkündür. İnsan vücudu zamanla fiziksel değişiklikler gösterir; ciltte kırışıklıklar, saçlarda beyazlama, kas ve kemiklerde zayıflama gibi belirtiler yaşanabilir. Ancak bu süreci yavaşlatmak ve sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için saç, cilt ve vücut bakımı alanında atılacak bazı adımlar vardır. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Güncel Öztürk, sağlıklı bir yaşlanma için yapılabilecekleri sıraladı.
Öksürük, grip hastalığının en yaygın belirtilerinden biri ve genellikle ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve halsizlik ile birlikte görülüyor. Ancak öksürüğe grip dışında; soğuk algınlığı, alerjiler, sindirim problemleri veya başka birçok sağlık sorunu da neden olabiliyor.
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek giderek daha önemli hale geliyor; özellikle etkili egzersiz yöntemlerine yönelim son yıllarda artış gösteriyor. ABD’li Emekli Deniz Kuvvetleri SEAL’i Jocko Willink, spor salonuna gitmeden de sağlıklı kalmanın mümkün olduğunu vurguluyor. İşte minimum ekipmanla sağlıklı bir yaşam sürmek, kas yapmak veya yağ yakmak isteyenler için Willink’in açıkladığı püf noktalar…
Oxford İngilizce Sözlüğü’nün ‘brain rot’u (beyin çürümesi) 2024’ün kelimesi seçmesi günlerdir tartışılıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Saka’ya göre sosyal medyada uzun süre düşük kalite içeriğe maruz kalmak derin düşünme ve analiz yeteneğimizi zayıflatabilir. Acıbadem Hastanesi’nden Prof. Dr. Kayıhan Uluç da “Sosyal medyayı tamamen hayatımızdan çıkarmak gerçekçi değil ama bilinçli kullanım şart” diyor.
Michelin bu yıl üçüncü kez yıldız dağıttı Türkiye’de. Yıldızlı iki yeni restoranımız daha oldu; Urla’daki Narımor ve Şile’deki Casa Lavanda… Şef Fatih Tutak’ın restoranı TURK de 2 yıldızını korudu. 6 restoransa yeşil yıldızla ödüllendirildi. Michelin Deneyimler Departmanı İletişim Direktörü Elisabeth Boucher dahil herkes bu yıl yeşil yıldızların artmasından dolayı mutluydu. Bu da demek oluyor ki bu yöne daha çok eğilerek dünya çapında bir farklılık yaratabiliriz.
Türkiye’nin önde gelen psikolog ve yazarlarından Gündüz Vassaf’ın yeni kitabı ‘Leventnâme: Çocukluğumla Buluşmalar’ raflarda yerini aldı. Vassaf çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Levent semti için “Eskiden oturduğumuz evler, rüya görülen evlerdi. İnsanların yaşadığı, hastalandığı, öldüğü yerlerdi. Evlerin masalı vardı. Artık o evlerin fazla bir masalı yok, hesabı var daha çok. Şimdi hepsi şirket oldu” diyor.
‘Country’ tarzı bu senenin öne çıkan trendlerinden. İngiliz kırsal stiline gönderme yapan bu trendin yükselmesiyle birlikte ekose desenler de popüler oldu. Uzun etekler, pantolonlar ve paltolar ekose desenini en çok gördüğümüz parçalar...
Çevresel etkilere açık olan dudaklarımız kıştan çok etkileniyor. Soğuk havalarda eğer önlem almazsak kuruyor ve çatlıyorlar. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için bakıma ihtiyaç var. Jürimiz bu hafta dudakları nemlendiren, soğuklardan koruyan ürünleri seçti.
O, on parmağında on marifet olanlardan. İyi bir baba, iyi bir eş. Yetenekleri saymakla bitmiyor; oynuyor, yazıyor, yönetiyor... Şimdi yeni şirketiyle işin yapımcılık kısmına da geçiyor. Bir yandan da müzik yapıyor. Geçmişe baktığında “Yaşadığım her anın bir şekilde tadını çıkarmışım” diyor. Ali Atay’la buluşuyoruz. Hayatını, yeni işlerini, yapım şirketini, Hazal Kaya ile evliliğini ve baba olmayı konuşuyoruz: “Çocuklarım hata yapmaktan korkmasın, mutlu olacaklarını düşündükleri şeyin peşinden gitsinler.”
6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
Sosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
Yeteneği, güzelliği ve samimi haliyle son dönemde adını Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına yazdırdı. Farklı işleri denemekten çekinmiyor, her defasında adeta kendisine meydan okuyor. Pınar Deniz’le buluşuyoruz; bu hafta vizyona giren ‘Karanlık Gece’yi, ‘Yargı’yı, yeni projelerini, Kaan Yıldırım’la olan ilişkisini ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz… “Oh be, kendim oldum diyebilmek harika bir his” diyen Pınar Deniz: “Ben de insanım ya, dilim sürçebilir, heyecandan doğru cümleler kuramayabilirim. Varsın sonucunda linç yiyelim, n’apalım...”
Öğrencilik yıllarında rehberlik de yapan tarihçi-yazarımız Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın son kitabı ‘Gel Dünyayı Keşfedelim-Gezgin Bir Tarihçinin Seyahat Defteri’ çıktı. İlber Ortaylı mevcut ekonomik şartlarda da seyahat etmenin mümkün olduğunu söylüyor: “Zaten tayyareyle giderek, lüks otelde kalarak öğrenilmez bir memleket.”
Etkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
Yazın kavurucu sıcaklıkları yerini sonbaharın serin ve huzur dolu havasına bıraktı. Bisiklet tutkunlarının heyecanla beklediği ‘yılın pedallamaya en uygun zamanı’ geldi! Şimdi, efil efil esen rüzgâr eşliğinde uzun yollar kat etmek ve sonbaharın büyüleyici renklerini bisiklet üzerinde keşfetmek için ideal bir dönem. Bisikletli gezginlerden hem yurtiçi hem yurtdışından öneriler, yeni başlayacaklar için de önemli tavsiyeler aldık…
Baharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
Yeme-içme dünyasından en son haberler...
Fransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
Dünya’nın ve bizim geleceğimiz için yakın zamanda temiz enerjiye geçmemiz şart. Gelen iyi haberler bunun sandığımızdan da yakın bir zamanda mümkün olabileceğini gösteriyor.
Girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
Spotify Wrapped 2024 için beklenen gün geldi. Popüler müzik platformu Spotify Wrapped 2024 özetini erişime açtı. Dijital müzik ortamında 2024 yılının en çok dinlenen ve en çok sevilen şarkı, sanatçılarını sunan Spotify, Wrapped özelliği ile özel bir liste hazırladı. Spotify, bu ekran üzerinden "2024'te en çok dinlediklerin", "Kaçırdığın Hit şarkılar", Yılın Sanatçıları 2024", "Yılın Şarkıları 2024", "Yılın Kadın Sanatçıları 2024", "Yılın Erkek Sanatçıları 2024" ve daha bir çok kategoriye kullanım imkanı verecek. Özelliği kullanmak isteyenler, "Spotify 2024 özeti nasıl bakılır? "sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Spotify Wrapped 2024 nereden ve nasıl bakılır? 2024 yılının en çok dinlenen şarkıları nasıl açılır? İşte, Spotify 2024 yıllık özeti hakkında detaylı bilgiler
Doğru seçilmiş bir manto, mont bir anda stilimizi bir üst seviyeye taşıyabilir. Klasik parçaların yanı sıra farklı seçimlerle tarzımızı yenilemek, durağanlıktan kurtulmak mümkün. İşte sezonun öne çıkan dış giyim trendleri...
Güney Kore'de yapılan son testler, bazı markaların çocuk kışlık kıyafetlerinde ciddi sağlık riski taşıyan toksik kimyasalların bulunduğunu ortaya koydu. 26 üründen yedisinde ftalat, kurşun ve kadmiyum gibi zararlı maddeler tespit edilirken, bir çocuk ceketinin yasal sınırın 622 katı kadar ftalat içerdiği belirlendi. Uzmanlar moda endüstrisindeki bu durumun tüketici güvenliğini tehdit ettiğini vurguluyor. Peki bu maddeler hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sarıaydın, DNA sentezinde de önemli bir rol oynayan B12 hakkında bilgilendirmede bulundu.
Kahramanmaraş’ta "Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver" kampanyası tanıtıldı