Buzulların erimesi, küresel ısınmanın en çarpıcı etkilerinden biri ve bu süreç, sadece deniz seviyelerinin yükselmesiyle değil, aynı zamanda antik virüslerin gün yüzüne çıkmasıyla da ilişkili. Yapılan son çalışmalara göre ise Çin’in batısındaki Tibet Platosu’nda yer alan Guliya Buzulu’nun derinliklerinde 1700'den fazla antik virüs keşfedildi. Peki bu virüsler Dünya’yı nasıl etkiliyor? İnsanlarda salgın hastalıklara neden olabilir mi?
Yükseklik korkusu dünya genelinde en yaygın fobiler arasında yer alıyor. Taylor St Germain de bu korkuya sahip kişilerden biriydi. Bir yükseklik ve ölüm korkusunun üzerine gitmeye karar verdi ve ilginç bir spor dalından yardım almaya başladı. Korkularıyla yüzleşmeye başladığında binlerce metre yüksekte ip üzerinde yürüyebilen profesyonel bir sporcu olacağını genç kadın da bilmiyordu…
Yaşadığı üzücü tecrübelerin ardından teselliyi yemekte arayan Rani, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle önemli bir yol ayrımına gelmişti: Ya kilo verecek ya da hayatı boyunca ilaç kullanmak zorunda kalacaktı. İlkini seçen Rani, 1,5 yılda 97 kilodan 59 kiloya düştü. Bu süreçte yaptıklarını anlatan Rani, "Bir yerden başlamam gerekiyordu" diye konuştu.
Ev yapımı salça, yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyor. Evde yapılan domates ve biber salçası, katkı maddesi bulundurmuyor ve farklı aroması ile dokusuyla daha fazla lezzeti içinde barındırıyor. Ancak saçla yaparken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uzman Diyetisyen Betül Merd, sağlıklı ev salçası yapmanın koşulları hakkında bilgi verdi.
Ebeveynlerin hem iç hem de dış sesi yeni eğitim ve öğretim dönemi ile aynı cümleyi tekrarlıyor: “Eyvah okullar açılacak çocuğum çok hastalanacak mı?” “Elbette ilk 2-3 sene aile ortamında steril ve çok korunaklı büyüyen çocuklarımızın, okulda yaşıtları ile bir araya gelince hastalanmaları çok doğal. Ama okulda geçen her sene bağışıklık sistemlerinin gelişeceğini ve daha az hastalanacaklarını unutmayalım” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle Çelik okul dönemi için önerilerde bulundu.
Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarında yeni bir dönem başlatarak ‘Doğrulanmış İlan Düzenlemesi’ni 15 Eylül’de hayata geçiriyor. Bu sayede artık yetki belgeli emlakçılar ilan girişi yapabilecek, iki farklı platforma konan ilanlar arasında link verilerek alıcılar bilgilendirilecek. Peki bu uygulama ile emlakçılar ile ev sahipleri nelere dikkat etmeli? Bu düzenlemeyi dikkate almayan ev sahipleri ve emlakçıları bekleyen cezalar var mı? Yeni uygulama ile kiralık veya satılık konut fiyatları kontrol altına alınabilir mi? Aynı uygulama otomotiv sektöründe de geçerli olacak mı? İşte ‘Doğrulanmış İlan Düzenlemesi’ne yönelik tüm detaylar...
Eylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
Sonbahar geldi. Yaz-kış açık olanların dışında sahillerdeki mekânların çoğu sezon finali yaptı, yaz başında şehirden gelenlerse dönüş yoluna geçti. Peki, 2024 yazı nasıl geçti? Kısa bir sezon değerlendirmesi yaptım.
Mevsim değişti. Yavaş yavaş gardıroplarımızı yenilemek için alışverişler yapılmaya başladı. Peki, yeni sezonda erkekleri hangi tarzlar bekliyor? Deneysel olmayı sevenler için kovboy ve büyükbaba estetiği, klasiklerden vazgeçmeyenler için takımlar, renk sevenler için ise kırmızı başrolde olacak...
6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
Sosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
Yeteneği, güzelliği ve samimi haliyle son dönemde adını Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına yazdırdı. Farklı işleri denemekten çekinmiyor, her defasında adeta kendisine meydan okuyor. Pınar Deniz’le buluşuyoruz; bu hafta vizyona giren ‘Karanlık Gece’yi, ‘Yargı’yı, yeni projelerini, Kaan Yıldırım’la olan ilişkisini ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz… “Oh be, kendim oldum diyebilmek harika bir his” diyen Pınar Deniz: “Ben de insanım ya, dilim sürçebilir, heyecandan doğru cümleler kuramayabilirim. Varsın sonucunda linç yiyelim, n’apalım...”
Vahşi doğayı izlemekten bahsetmiyorum, bire bir vahşi doğanın içinde olmaktan ve vücudunuza pompalayacağı adrenalinden bahsediyorum. Hayvanların sizi 4x4 ciplerin içindeki gözlemci değil, bir tehdit olarak algıladığı doğada gündüz yürüyerek safari yaptım, gece karanlığında akşam yemeğimi yine bu açık alanda yedim.
Bugüne kadar profesyonel rehber, seyahat yazarı, tarihçi ve televizyon programcısı kimliğimle 142 ülkeyi gezme şansım oldu. Tarihinden, doğasından, sanatından, mimarisinden etkilendiğim rotalar gördüm. Turizme emek veren bir gözle baktığım için farklı kategorilerde birçok otelde kaldım. Bugün bu oteller içinden en beğendiklerimi anlatmak istiyorum. Bu satırların, bir hayalin peşinden doğru adımlar atarak neler yapılabileceğini göstereceğini, bana olduğu kadar, sizlere de ilham olacağını düşünüyorum.
Çanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
Ağlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
Mevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
Yeme-içme dünyasından en son haberler...
İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 33. sayısı, yarın raflarda yerini alıyor.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarının final heyecanı Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı.
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), ANKA III’ün ilk mühimmatlı uçuşunu tamamladığını duyurdu.
İlk günden beri frapan bir stil tercih eden Deren Talu yine tercihini bozmamış.
Normalde daha sade kıyafetler tercih eden Tara’nın bu seferki seçimi pek olmamış.
Yüz güzelliğimizi ve gençliğimizi gölgeleyen sorunları ortadan kaldırmak için rutin bakımlar ile uygulamalar yapıyoruz. Peki, yaş alma ve kilo değişimleriyle olumsuz etkilenen ve sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteren gıdı bölgenize hak ettiği ilgiyi gösteriyor musunuz?
Türk Böbrek Vakfı, sıcak havalarda artan şekerli ve gazlı soğuk içecek tüketiminin zararlarına dikkati çekti.