Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Başkülekçi, çocuklarda son yıllarda hızla artan obezite sorununa dikkat çekti.
Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
Henüz 20’li yaşlarında yaşadığı hafıza problemleri sonrası korkutucu bir teşhis alan Linda Loprasert, tüm gücüyle savaştı ve hastalığı yendi. Ancak iyileşmesi, hayatına kaldığı yerden devam edebileceği anlamına gelmiyordu. Hafızası bozulan ve yaşadıklarını hatırlamakta güçlük çeken genç kadın 8 yılda tam 14 kez işten kovuldu. Bunların dördünde ise sadece bir gün çalışabildi…
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak, sağlıklı kemikler için önemli beslenme tavsiyeleri verdi.
Anne adaylarının hamilelik sürecinde çevrelerinden duydukları özellikle de ağrı, sancı ve doğum komplikasyonlarıyla ilgili hurafeler yersiz endişe ve stres yaratarak normal doğumdan uzaklaşıp sezaryeni tercih etmelerine neden olabiliyor.
Adam Stanaway, 2016 yılında bir sabah uyandığında bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladı. Birdenbire mavi, yeşil veya kırmızının tonlarını ayırt edemediğini fark etti. Belli renkleri görememe durumunun zamanla körlüğe kadar gideceğinden ise habersizdi…
Ekranda ve beyazperdede farklı karakterlere hayat verdi. Mavi gözleri ve fiziğiyle dikkat çekse de “Fiziksel özelliklerinle anılmak çok hoşlandığım bir şey değil” diyor. Seçkin Özdemir’le bu hafta vizyona giren ‘Yaren Leylek’ için buluşuyoruz. Oyunculuğunu, ailesini, yıllar içinde yaşadıklarını ve aşkı konuşuyoruz: “Birini beğeniyor sonra onunla anlaşmaya çalışıyorsun. Aslında olması gereken anlaştığın insanla ilişkiye başlamak.”
Uzun, bol, tül ve dantel elbiseler; püsküller, kovboy çizmeleri, kahverengi, bordo ve hâki tonların hâkim olduğu retro çiçek desenleri bu sezon bohem tarzın geri dönüşünü vurguluyor. Festival görünümleriyle özdeşleşen bu tarz gündelik stillere yansıdı.
Yeni sezonla birlikte yeni mekânlar da kapılarını açmaya başladı. Teşvikiye’deki Recolte Semt Meyhanesi merak ettiğim yerlerden biriydi. Beyaz masa örtülü, Ferdi Özbeğenlerin, Sezen Aksuların sohbetinize eşlik ettiği bir yer burası.
6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
Sosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
Yeteneği, güzelliği ve samimi haliyle son dönemde adını Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına yazdırdı. Farklı işleri denemekten çekinmiyor, her defasında adeta kendisine meydan okuyor. Pınar Deniz’le buluşuyoruz; bu hafta vizyona giren ‘Karanlık Gece’yi, ‘Yargı’yı, yeni projelerini, Kaan Yıldırım’la olan ilişkisini ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz… “Oh be, kendim oldum diyebilmek harika bir his” diyen Pınar Deniz: “Ben de insanım ya, dilim sürçebilir, heyecandan doğru cümleler kuramayabilirim. Varsın sonucunda linç yiyelim, n’apalım...”
Vahşi doğayı izlemekten bahsetmiyorum, bire bir vahşi doğanın içinde olmaktan ve vücudunuza pompalayacağı adrenalinden bahsediyorum. Hayvanların sizi 4x4 ciplerin içindeki gözlemci değil, bir tehdit olarak algıladığı doğada gündüz yürüyerek safari yaptım, gece karanlığında akşam yemeğimi yine bu açık alanda yedim.
Bugüne kadar profesyonel rehber, seyahat yazarı, tarihçi ve televizyon programcısı kimliğimle 142 ülkeyi gezme şansım oldu. Tarihinden, doğasından, sanatından, mimarisinden etkilendiğim rotalar gördüm. Turizme emek veren bir gözle baktığım için farklı kategorilerde birçok otelde kaldım. Bugün bu oteller içinden en beğendiklerimi anlatmak istiyorum. Bu satırların, bir hayalin peşinden doğru adımlar atarak neler yapılabileceğini göstereceğini, bana olduğu kadar, sizlere de ilham olacağını düşünüyorum.
Çanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
Karadeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
Balık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
Dört yıl önce Bağdat Caddesi’nde kapılarını açan Poco Matcha, dördüncü şubesi için Bebek’i tercih etti. Matcha çayını farklı reçetelerle hazırlayan mekân özellikle gençler tarafından seviliyor.
Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin son gününde 10 hava gösterisi gerçekleştirildi.
2 Ekim'de başlayan ve bugün sona erecek olan TEKNOFEST'e vatandaşlar Adana'da akın etti. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana’nın son gününde kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Bayraktar, "Düzenleyeceğimiz TEKNOFEST’lerde hem ülkemizin hem dost ve kardeş coğrafyaların gençleri ile yeni başarılara imza atacağız" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, 'Milli teknoloji hamlesine sahip çıkacağız. Kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.
Adana’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Demirören Medya standı ziyaretçi akınına uğradı.
‘Bu sezon dolabıma mutlaka eklemem gereken renk ne olmalı’ diye sorarsanız, cevabımız kahverengi tonları olur. Hatta koyu çikolata tonuyla öne çıkan bu zamansız renk, sezonda siyahın yerini alacak gibi görünüyor.
New York Moda Haftası’na moda ve iyilik bir araya geldi.
Başkentte "Sağlık Hukuku" sempozyumu düzenlendi