EKSTRA
MENÜ

Gastronomi

Gastronomi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gastronomi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 4.578 Gastronomi haberi bulunmuştur.

Gastronomi Haberleri

Bakan Selçuk: Geleceğe mektup yazıyoruz

Bakan Selçuk: Geleceğe mektup yazıyoruz

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlenen çevrimiçi ‘7’nci Eğitim Teknoloji Konferansı’nın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Hem şimdiki zamandan hem de gelecekten sorumluyuz. Evlatlarımızın bugünün dünyasında güçlü biçimde var olmaları ve yarınlara güvenle bakabilmeleri tam da bununla ilişkili” dedi.

10.04.2021Eğitim
Türkiye’nin ‘inci’leri temmuzda belli oluyor

Türkiye’nin ‘inci’leri temmuzda belli oluyor

Bundan 4 yıl önce Hürriyet ve Karaca işbirliği ile yeme-içme sektörünün değerlendirilmesi, derecelendirilmesi, teşvik edilmesi ve yemek severlere adil bir şekilde yol gösterilmesi için çok önemli bir projeye start verildi. Gastronomi dünyası için ‘prestij’ kabul edilen bu proje ile Türkiye’nin lezzet noktaları değerlendirmeye alınmaya başladı. Gizli jüri üyelerinin yıl boyunca yaptığı ziyaretler ve güncel değerlendirmelerle hayata geçirilen ‘İncili Gastronomi Rehberi’nin (İGR) bu yıl dördüncüsü hazırlanıyor. Eğer tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi koşullarında sıra dışı bir gelişme yaşanmazsa, temmuzda sonuçların açıklanması ve İncili Gastronomi Rehberi’nin raflarda yer alması planlanıyor.

9.04.2021Ekonomi
Burçin Terzioğlu: Burnumu yaptırdım, bir ay basketbol topu gibi gezdim

Burçin Terzioğlu: Burnumu yaptırdım, bir ay basketbol topu gibi gezdim

Oyuncu Burçin Terzioğlu, 'İbrahim Selim ile Bu Gece' programına konuk oldu. Terzioğlu, hakkında merak edilenleri anlattı.

8.04.2021Magazin
Amerikalı turistler aşı olup Türkiyeye gelmeyi planlıyor

Amerikalı turistler aşı olup Türkiye'ye gelmeyi planlıyor

Koronavirüs salgını devam ederken, Mayıs ayına kadar aşılama işlemini bitirmeyi planlayan ABD'de yapılan bir araştırma Amerikalı turistlerin, Türkiye'ye gelmek için gün saydığını ortaya çıkardı. 52 milyon katılımcının yer aldığı ankete göre, aşı yaptırır yaptırmaz seyahate çıkacağını söyleyen Amerikalılar, ilk gitmek istedikleri yerin Türkiye olduğunu bildirdi. DHA'ya konuşan ABD Tur Operatörleri Birliği Başkanı Terry Dale, "Amerikalı turistler, aşı olduktan sonra en fazla Türkiye ve Yunanistan'a gitmek istiyorlar" dedi.

7.04.2021Gündem
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni iş birliği İmzalar atıldı

Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni iş birliği! İmzalar atıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Azerbaycan'ın, Türkiye açısından çok büyük önem arz eden turizm pazarları arasında bulunduğunu belirterek, "Salgın öncesi dönemde 1 milyona yakın Azeri dostumuzu ülkemizde misafir ederken, bu sayı pandemi dolayısıyla ciddi miktarda azaldı. Salgın sonlandığında bu rakamın tekrar 1 milyonun üzerine çıkacağına inanıyoruz." dedi.

5.04.2021Ekonomi
‘Attila Hildmann’ın işletme izni iptal edilsin’

‘Attila Hildmann’ın işletme izni iptal edilsin’

Federal Meclis CDU Milletvekili Klaus-Dieter Gröhler, halkı kışkırtmaktan hakkında tutuklama kararı olan ve Türkie’ye kaçan korona karşıtı Attila Hildmann’in gastronomi işletme izninin iptal edilmesini istedi.

5.04.2021Avrupa
Erol Kaynar: Hatır için çiğ tavuk... Sadece suşiyse yenir

Erol Kaynar: Hatır için çiğ tavuk... Sadece suşiyse yenir

Kuruçeşme’de Sortie, Nişantaşı’nda Salomanje; Barcode, Kalamata, Limoncello... Bugüne kadar gittiğiniz, sosyalleştiğiniz, eğlendiğiniz birçok yerde Erol Kaynar’ın imzası var. Alanım gereği ben onu işletmeci yüzüyle tanıdım ama şapkası çok: Futbol insanı, aşçı, gezgin, dalgıç, belgeselci... Ama ne önemlisi muhabbet adamı ve müşfik bir abi: “Sakın unutma” diyor, “Hayat, umudun olmadığı yerde biter. Ve affetmek ruha iyi gelir.”

5.04.2021Magazin
Güneş en güzel Marmaris’ten batar...

Güneş en güzel Marmaris’ten batar...

Çam kokulu koyları ve berrak denizi dünyaca biliniyor. Ancak pek çok kentimiz gibi Marmaris de güneş ve denizden ibaret değil. Burada gıyam yiyip kapurcuk ne demek öğrenmenin, tarihi sokaklarında turist değil bir Marmarisli gibi bisikletle dolaşıp sahilde sakince kitap okumanın tam mevsimi...

4.04.2021Seyahat
Konya Ovası’na susuz tarım için Sorgül buğdayı

Konya Ovası’na susuz tarım için 'Sorgül' buğdayı

Kuraklık tehlikesine karşı Konya Ovası'na susuz tarım ürünü ve ata tohumu olan 'Sorgül' buğdayı ekildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, 'Sorgül' buğdayının 40 dönüm araziye deneme amaçlı ekildiğini belirterek, ''Ana vatanı Mardin olan 'Sorgül' buğdayımızı toprakla buluşturduk. Deneme yapılıyor. Ayrıca buradaki enstitümüzde de teknik çalışması yapılacak. Çiftçilerimize eğitim çalışmalarımız olacak'' dedi.

2.04.2021Ekonomi
Ürettiği doğal, renkli ekmekler ilgi görüyor

Ürettiği doğal, renkli ekmekler ilgi görüyor

İSTANBUL'daki üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden 2016 yılında mezun olduktan sonra farklı işletmelerde aşçı olarak çalışan Osman Rutkay Gür (27), pandemiden dolayı lokantalar kapanınca memleketi Tokat'a gelerek, ekşi mayalı artizan ekmek yapmaya başladı. İçine zerdeçal, tam buğday, pancar, turp gibi doğal ürünler katarak, renklendirdiği ekmekleri sosyal medyadan gelen siparişler üzerine hazırlayan Gür, ilgiden memnun kaldığını belirtiyor.

1.04.2021Haber
“Kahve uyandıktan bir saat sonra içilmeli”

“Kahve uyandıktan bir saat sonra içilmeli”

Stres hormonu olarak da bilinen kortizolün en yoğun olduğu zaman diliminin uyandıktan sonraki 1 saat olduğunu belirten Öğr. Gör. Merve İşeri “Bu süre içerisinde kafein alımı bu hormonun salgılanmasını artırır ve aynı zamanda kafeinin fizyolojik etkilerini azaltır” dedi.

29.03.2021Sağlık
DISCONTI 2021 turizm sezonu hazırlıklarını tamamladı

DISCONTI 2021 turizm sezonu hazırlıklarını tamamladı

Türkiye turizminin dijital dönüşümünde önemli bir yer edinerek, turistlerden elde edilen döviz gelirlerini artırmayı hedefleyen DISCONTI, 2021 yılı turizm sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs gölgesinde de olsa nisan ayı itibariyle yavaş yavaş hareketlenmenin başlayacağı tahmin edilen turizm sezonunda 20 milyonu yabancı turist, 5 milyonu ise yurt dışında yaşayan Türkler olmak üzere toplam 25 milyon turistin Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

29.03.2021Seyahat
Kebabından köprüsüne... Adana’da 10 adım

Kebabından köprüsüne... Adana’da 10 adım

Adana denince aklımıza lezzetli mutfağı gelse de kentin ziyaretçilerine sunacağı çok daha fazla şey var... Antik kentlerinden müzelerine kadar şehrin gezip görülesi noktalarını jürimize sorduk.

28.03.2021Seyahat
‘Madem evdeyiz, o zaman dünya bize gelsin’

‘Madem evdeyiz, o zaman dünya bize gelsin’

Seyahat etmeyi çok özledik ama dünya çapında aşılama tamamlanana kadar daha çok yurtiçinde planlar yapmaya devam edeceğiz gibi... Yurtdışına yolculukları özleyenler Zeynep Atılgan Boneval’in ‘Dünya Bize Gelsin’ serisinde anlattıklarıyla bir podcast yolculuğuna çıkabilir.

28.03.2021Seyahat
Çevrimiçi gastronomi kursu başlıyor

Çevrimiçi gastronomi kursu başlıyor

Bir kafe ya da restoran açmak için plan yapanların yer seçiminden konsepte ve menü oluşturmaya kadar birçok konuda profesyonel desteğe ihtiyacı olur. Bu sorulara yanıt verecek sektör profesyonellerini bir araya getiren Mutfak Dostları Derneği, ülkemizin ilk çevrimiçi üniversitesi Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi ile ortak eğitim programına başlıyor. Temel Restaurant İşletmeciliği Sertifika Programı’nda ilk ders 7 Nisan’da.

28.03.2021Hürriyet Pazar
Türk işletmeler: ‘Artık otellerin açılmasına izin verin’

Türk işletmeler: ‘Artık otellerin açılmasına izin verin’

Alman Otelciler ve Gastronomi İşletmeler Birliği DEHOGA, salgında konaklama sektörünün çok zor durumda kaldığını belirterek, hükümetin Paskalya Bayramı’nda ve sonrasında kısıtlamaları uzatma kararının sektöre ağır bir darbe olduğunu açıkladı.

25.03.2021Avrupa
Harika Güral  “Kadın rol modellerini görünür kılmalıyız”

Harika Güral “Kadın rol modellerini görünür kılmalıyız”

Gastronomi alanındaki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için ‘Gastronominin Güçlü Kadınları’ projesini başlatan Harika Güral, “Gelişim ve modernleşme istiyorsak, kadınların her sektörde özellikle gastronomi sektöründe söz sahibi olması gerekir” diyor

23.03.2021Keyif
Her beş işletmeden biri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Her beş işletmeden biri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Almanya’nın Münih kentinde kurulu ekonomi araştırmalarıyla ünlü IFO Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada ülkedeki her beş iş yerinden birinin korona pandemisi nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

21.03.2021Avrupa
Ünlü gazeteci Richard Quest: Kendisini sosyal ve canlı hissetmek isteyen Türkiye’ye gider

Ünlü gazeteci Richard Quest: Kendisini sosyal ve canlı hissetmek isteyen Türkiye’ye gider

Ünlü gazeteci Richard Quest tarafından sunulan ve dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle takip edilen “Quest’s World of Wonder” programı, Kapadokya’yı ekrana taşıdı. CNN International’da yayınlanan programda Quest, Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve gastronomi zenginliğini izleyiciye aktardı. Daha önce İstanbul’a gelen Quest, “Türkiye farklı, heyecan verici ve canlı bir yer... Kendisini gerçekten sosyal ve canlı hissetmek isteyen Türkiye’ye gider” diye konuştu.

18.03.2021Magazin
‘Kar garantili kayak imkânı’

‘Kar garantili kayak imkânı’

Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, Kayseri turizmi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

18.03.2021Ekonomi
Korona dolandırıcısına 4.5 yıl hapis cezası

Korona dolandırıcısına 4.5 yıl hapis cezası

Almanya’da sahte belgelerle 2.5 milyon euroluk koronavirüs yardımı müracaatı yapıp bunun 68 bin eurosunu alan Tayfun Yıldız, 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

17.03.2021Avrupa
Tüketim yüzde 4.6 azaldı

Tüketim yüzde 4.6 azaldı

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgını tüketim alışkanlığını da etkiledi. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre 2020 yılında tüketim harcamaları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4.6 oranında azaldı.

16.03.2021Avrupa

Yazar Sonuçları

Adana neyi farklı yapıyor?

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın dokuzuncusu geçen hafta internet üzerinden düzenlendi. Pandemi öncesinde karnaval günlerinde Adana’ya akın oluyordu. Şehirde yaşayanlar kadar şehir dışındaki Adanalıların da sahip çıktığı bu etkinliği benzersiz kılan ne?

11.04.2021

Bana çocukluğumun İstanbul’unu hatırlatan mekân

Eski bir apartman, klas şamdanlar, tuğla tavan, Fransız tipi çift pencereler... Yemek iyi olmasa bile bu kadarı beni mutlu eder. Ama üstüne üstlük yemek de iyi.

11.04.2021

Musluktan su içilebilen bir dünya istiyoru

Dünyanın geleceğini ilgilendiren, varlığımızı sürdürmemiz için gerekli olan alanlara dikkati çekmek üzere belirlenmiş günlere ilişkin bir şeyler yazmak genelde içimden gelmiyor.

10.04.2021

Hatır için çiğ tavuk... Sadece suşiyse yenir

Kuruçeşme’de Sortie, Nişantaşı’nda Salomanje; Barcode, Kalamata, Limoncello... Bugüne kadar gittiğiniz, sosyalleştiğiniz, eğlendiğiniz birçok yerde Erol Kaynar’ın imzası var. Alanım gereği ben onu işletmeci yüzüyle tanıdım ama şapkası çok: Futbol insanı, aşçı, gezgin, dalgıç, belgeselci... Ama ne önemlisi muhabbet adamı ve müşfik bir abi: “Sakın unutma” diyor, “Hayat, umudun olmadığı yerde biter. Ve affetmek ruha iyi gelir.”

5.04.2021

Ramazan’ın habercisi güllaç

Türk Gastronomi tarihinde eskilerden günümüze kadar gelen bir yemek geleneği vardır:

4.04.2021

Hakikaten Malatya’nın bulunmazmış eşi

Havaalanından şehir merkezine doğru yol alırken etrafı sağlı sollu kaplamış, bembeyaz çiçeklerle dolu yüzlerce kayısı ağacını görünce “Malatya gelinliğini giymiş” deyişinin ne olduğunu idrak ettim. Şehri gezip sofralarına oturdukça ve kendine has lezzetlerini tattıkça da neden bir seyahat meraklısının yolunu buraya düşürmesi gerektiğini anladım.

4.04.2021

Asmalımescit’te bir Japon mutfağı elçisi

Japonlar dünyanın dört yanındaki yabancı şeflerden kendilerine elçi seçerek onlara geleneksel mutfak ve malzeme eğitimi veriyor. Türkiye’den seçip eğittikleri Sinan Damgacıoğlu şu anda Asmalımescit’teki mekânında müthiş lezzetler sunuyor. Yeni restoranı içinse hazırlıklar yapıyor.

4.04.2021

ABD’deki yıldızlı restoranla İspanya’daki aynı!

Bana kalırsa Michelin rehberinin en büyük hatası yerelliği taçlandırmamak. Yıldızlı lokantalar küreselleşmeye devam ettikçe mutfağı zengin ülkeler bu durumdan zararlı çıkacak. Mutfağı zayıf ülkelerse kârlı...

4.04.2021

Karnaval 'dijital' portakal çiçeği kokusu gerçek

Çalışma hayatımızdan eğitime, sosyal hayatın akışına kadar pandemi ile 1 yıldır hayatımızda o kadar çok şey değişti ki... En son ne zaman sinemada film izlemiş ya da coşkulu bir konserde kendimizi unuturcasına dans etmiştik çoğumuz hatırlamıyoruz! Eski, silinmeye yüz tutmuş bir anı gibi... Durumdan, bana göre Türkiye’nin en eğlencelisi, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı da nasibini aldı. O da ‘online’a taşındı.

4.04.2021

İkinci hayatında bir daha komedi oynayabilecek mi

Zekeriyaköy’deki evde yaşanan o olayın üzerinden 3 yıla yakın zaman geçmiş.

3.04.2021

Markalarımıza iyi bakalım

MARKANIZA ne kadar iyi bakarsanız, o da size iyi bakar...

3.04.2021

Ölümsüz anlar

Bilir misiniz? Bir göz vizördeyken, deklanşöre yarım dokunuşla içinize derin çekip zamanı dondurmak için tuttuğunuz nefesin, vücudu kaskatı kestiği anları...

1.04.2021

Kahramanmaraş ‘Süpermen’e karşı

Sevgli Ferhan Şensoy’un 90’lı yılların başında tiyatroda sahnelediği, izlenme rekorlarının kırıldığı bir oyun vardı: Hatırladınız mı? Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı…

28.03.2021

İtalyanlar dürüm sever mi?

Bomonti’de yeni açılan Bebab açık dürümleri ve yenilikçi atıştırmalıklarıyla piyasaya iddialı girdi. Sahipleri bu sektörde deneyimli ve ileri görüşlü. Şimdi Milano’da da bir şube açmak için hazırlanıyorlar...

28.03.2021

Yıldızlar bize gelirse ülke mutfağı kazanır

Michelin’in ünlü rehberine bizi de alması için can atan biri değilim. Öte yandan kararı ben verecek olsam cevabım her şeye rağmen “Evet” olur. Kazancımız kaybımızdan çok olur diye düşünüyorum. Neden böyle düşündüğümü açıklayayım...

28.03.2021

Mohamed Hadid: Maraş dondurmasını özledim

Arda Sayıner, top model kardeşler Gigi ve Bella Hadid’in babası Mohamed Hadid’le İstanbul ziyaretinde bir araya geldi. Uzun süre sonra ülkemize gelen emlak kralının Türkiye özlemini konuştuk.

22.03.2021

Sütten ağzınız yanmasın

Siz de sokaktan süt alanlardan mısınız?Sokak sütünün gerçeklerini biliyor musunuz?

21.03.2021

Zirvede standartlaşma - Özelliklerini kaybediyorlar

Üç Michelin yıldızlı restoranların şefleri yatırımcılarla birlikte çokuluslu şirketlere dönüşüyor. Bunun sonucunda da ülke mutfaklarının geleneklere dayanan özellikleri kayboluyor. Bence Michelin kendi ayağına kurşun sıktı.

21.03.2021

Mustafa Aslan ve Hasan Küçükkurt

SİVİL toplum kuruluşlarında “nöbet değişim” mevsimi yaşanıyor.

21.03.2021

Restoranlar kazanırsa biz de kazanırız

Çoğunlukla lahmacun, kebap, burger ve pizza gibi hızlı yemek sektörünün oyuncularının dahil olduğu ‘evlere yemek- paket servisi’ hizmeti son yıllarda büyük kentler başta olmak üzere ülke genelinde ivme kazanmıştı. Salgında ise bambaşka bir boyuta geçti, sisteme dahil restoranların sayısında ve niteliğinde patlama yaşandı.

20.03.2021

Bu yılın ana teması “umut”

Butik otellerin gastronomi etkinliklerine ev sahipliği yapmasını çok seviyorum.

20.03.2021

Ne izlesem okusam dinlesem

Sinemamızın usta yönetmenlerinden Reha Erdem’in nefis bir oyuncu kadrosunu bir araya getirdiği kara komedisi “Seni Buldum Ya!”, Zoom’da çekilen ilk yerli yapım olma özelliği de taşıyor. Zack Snyder’in dört saatlik kurgusuyla yeniden buluşacak “Justice League” ve kadın yönetmenlerin ders verdiği bir sinema okulunun kapılarını aralayan 14 saatlik “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” belgeseli, haftanın öne çıkan diğer seyir seçenekleri. Hafta başı aday listesinin açıklandığı Oscar yarışına evden hazırlanmak isteyenler için rehberimiz de bu haftaki köşemizde yer alıyor.

19.03.2021

Bugün ne yapsak

Stresin panzehri nedir? Sorunu cevabını 1 saatlik online eğitim ile bulabilirsiniz.

18.03.2021

Magazinin böylesi

Hayata dair ne varsa benim ilgimi çeker. Bazı yaftalarla soyutlamadan yana değilim. Homeros’un dediği gibi, insana ait her şey bana yabancı değildir.

16.03.2021