EKSTRA
MENÜ

Gastronomi

Gastronomi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Gastronomi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 4.292 Gastronomi haberi bulunmuştur.

Gastronomi Haberleri

449 yıllık Acem Hanı’nın Gastronomi Merkezi oluyor

449 yıllık Acem Hanı’nın Gastronomi Merkezi oluyor

Kastamonu Belediyesi, Türkiye’nin ilk tarihi alanda kurulacak 449 yıllık Acem Hanı merkezinde hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.

24.11.2020Yemek
Bodrumda hedef turizm çeşitliliğiyle 2,5 milyon yabancı turist

Bodrum'da hedef "turizm çeşitliliğiyle 2,5 milyon yabancı turist"

Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras "Bodrum turizmini gastronomi, tarım, sağlık, doğa, spor ve kongre alanlarında çeşitlendirerek 1,5 milyona yaklaşan yabancı turist sayımızı kısa ve orta vadede 2,5 milyona çıkartacağız ve 1 milyar dolar ek gelir sağlayacağız" dedi.

23.11.2020Ekonomi
POS cihazları hedef alan ModPipe zararlı yazılımına dikkat

POS cihazları hedef alan 'ModPipe' zararlı yazılımına dikkat!

Siber güvenlik araştırmacıları, POS cihazlarını hedef alan ‘ModPipe’ zararlı yazılımını keşfetti. ModPipe, dünya genelinde binlerce bar, restoran, otel ve diğer konaklama kuruluşları tarafından kullanılan RES 3700 POS cihazlarında saklanan hassas bilgilere erişebilmeyi sağlıyor. ModPipe’ın etkileyici yönü ise indirilebilir modüllere sahip olması.

23.11.2020Teknoloji
Ekonominin dümeni hanımda

Ekonominin dümeni hanımda

Aile Meclisi bu hafta İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta ve eşi Nihal Usta’ya konuk oluyor. Erhan Usta çiçeği burnunda bir İYİ Partili. Ekonomist ve planlama uzmanı Erhan Usta olsa da ev ekonomisi eşindeymiş. Kızları Ayşe Şeyma, Hediye ve Fatma Betül’ün eşliğinde sohbete koyuluyoruz.

23.11.2020Gündem
‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

‘Herkes kendi ailesinin büyükleriyle derin bir yemek sohbetine girse...’

“Salçayı, bulguru dışarıdan almaz, kendimiz yapardık” diyen nesil yok artık; yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. Ama geleneksel mutfağımızı da yeni nesillere aktarmak gerek. ‘Hikâyeleriyle Türk Mutfağı’ adlı kitap da bunu yapıyor; içinde 15 şehirden 60 yaş üstü kişiler yemek kültürlerini anlatıyor.

22.11.2020Hürriyet Pazar
Yemyeşil Bursanın lezzetine hayran bıraktıran yöresel lezzetleri

Yemyeşil Bursa'nın lezzetine hayran bıraktıran yöresel lezzetleri

Adı yeşil ile birlikte anılan Bursa, tam bir gastronomi kenti. Tatlısından tuzlusuna, kebabından köftesine pek çok harika lezzetin doğduğu yer olan Bursa'nın birbirinden lezzetli yemeklerini tanımaya ne dersiniz? İşte lezzetinden parmaklarınızı yiyeceğiniz Bursa'nın yöresel lezzetleri...

20.11.2020Lezizz Menüler
Doğa turizmi açısından oldukça zengin: Tekirdağ

Doğa turizmi açısından oldukça zengin: Tekirdağ

Doğası, tarihi ve kültürel yapısının yanı sıra ekstrem sporlardan hoşlananlar için yamaç paraşütü, kamp ve karavan turizmi tercih edenler için de uygun alanları bulunan Tekirdağ, İstanbul'a yakınlığını avantaja çevirmek istiyor.

19.11.2020Seyahat
Hiçbir kimyasal kullanılmadan yapılıyor, lezzetini odun külünden alıyor

Hiçbir kimyasal kullanılmadan yapılıyor, lezzetini odun külünden alıyor

Gastronomi turizminin önemli merkezlerinden Hatay'da, tadını karıştırıldığı odun külünden alan yeşil zeytin, kentte asırlardır kahvaltı sofralarını süslüyor.

Restoranlarda paket servis dönemi

Restoranlarda paket servis dönemi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Buna göre, restoran ve kafelerde paket sistemine geçilecek. Sayıları 100 bini bulan kıraathaneler bir süre kapalı kalacak. Alışveriş merkezleri, market ve kuaförlerin çalışma saatleri ise 10.00 ile 20.00 arasında olacak.

18.11.2020Ekonomi
Kırmızı ışıkta jonglör gösterisi

Kırmızı ışıkta jonglör gösterisi

ANTALYA'da üniversite öğrencileri Derya Yürümez (24) ile Berkay Buyuk'un (25), kırmızı ışıkta bekleyen sürücüler için yaptığı jonglör gösterisi yüzleri gülümsetti. İki genç, bu yolla Türkiye'yi gezmeyi planladıklarını söyledi.

17.11.2020Gündem
Kanserden korumada etkili; Evde sağlıklı turşunun püf noktaları

Kanserden korumada etkili; Evde sağlıklı turşunun püf noktaları

Geleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.

17.11.2020Sağlık
Kansere karşı kalkan oluyor... Uzmanı evde turşu yapımının püf noktalarını anlattı

Kansere karşı kalkan oluyor... Uzmanı evde turşu yapımının püf noktalarını anlattı

Geleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.

Bir haradan daha fazlası... Karacabey

Bir haradan daha fazlası... Karacabey

İstanbul-İzmir karayolundan geçenlerin şöyle bir uzaktan baktığı Karacabey, doğal ve tarihi güzelliklerle dolu. Yüzlerce yıldır at yetiştiren Karacabey Harası’nı duymayan yoktur; ancak longoz ormanından Uluabat Gölü’ne uzun bir ziyareti hak ediyor. Hele şimdi bir de yaban lavantaları karşılayacak sizi.

15.11.2020Seyahat
Beni yurt yemekleri gurme yaptı

Beni yurt yemekleri gurme yaptı

Kendini ‘gastronomi eleştirmeni’ olarak görmediğini söylese de Türkiye’nin en meşhur gurmesi… Sosyal medyada bir milyondan fazla kişi takip ediyor. Başlattığı ‘Menemen soğanlı mı soğansız mı olmalı?’ polemiği günlerce konuşuldu. Vedat Milor ile geçmişe yolculuk yaptık; bize sırf makarna ve köfte yiyen sıska bir çocuktan bugünlere nasıl geldiğini, ABD’de kaldığı yurdun kötü yemeklerini, soyadının hikâyesini, Vehbi Koç’tan gelen iş teklifini neden reddettiğini anlattı…

15.11.2020Gündem
Kurtuluş Mücadelesinde karargâh olarak kullanılan tarihi konak, yeniden ayağa kaldırıyor

Kurtuluş Mücadelesinde karargâh olarak kullanılan tarihi konak, yeniden ayağa kaldırıyor

Kurtuluş Mücadelesinde karargâh olarak kullanılan ve 1944 yılındaki depremde aldığı ağır hasar sonrasında atıl vaziyette bırakılan 150 yıllık tarihi Işıklar Konağı turizme kazandırılıyor.

13.11.2020Seyahat
İşletmelere önce avans ödenecek

İşletmelere önce avans ödenecek

Federal Maliye Bakanı Olaf Scholz ile Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs önlemleri kapsamında iş yerlerini kapatanlara ödenecek yardımların ay sonuna kadar yapılacağını duyurmuştu. İşletme sahiplerine acil yardım amacıyla bu ayın sonuna kadar önce bir miktar avanslar ödeneceği, ardından da tüm yardımların yapılacağı belirtildi.

13.11.2020Avrupa
Güz mevsimin keyfine varacağınız en güzel dağ evleri

Güz mevsimin keyfine varacağınız en güzel dağ evleri

Artık sonbaharın som demleri… Yavaş yavaş kış geliyor. Dağlar beyaza bürünmeye başladı. Tam da kış iyice bastırmadan ailecek sonbaharın keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Sizin için güzel bir liste hazırladık.

13.11.2020Gezi
Napolili Şef Terraccianodan İtalyan mutfağı meraklılarına püf noktaları

Napolili Şef Terracciano'dan İtalyan mutfağı meraklılarına püf noktaları

Türkiye'de 15 yıldır yaşayan ve eşi Türk olan, iki uluslararası otelin Napolili baş aşçısı, Türk mutfağının yurt dışında tanınmasının, ülkede son beş yılda gastronomi eğitimlerinin artması ile başarıya ulaştığını belirtti. Şef Giovanni Terracciano, "Türk mutfağı çok seviliyor. Önceden kruvasan arardı yabancılar, şimdi döner istiyor. Geçenlerde bir haber okudum. İtalyanlar böreğe ilgi gösteriyorlarmış, böreği çok seviyorlar" dedi.

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.

Balık kokusu elden nasıl çıkar Balık kokusunu gidermenin yolları

Balık kokusu elden nasıl çıkar? Balık kokusunu gidermenin yolları

Gastronomi ve beslenme uzmanları, 1 Eylül'de açılan balık sezonu dolayısıyla bol bol balık tüketilmesini tavsiye ediyor. Hem sağlık hem de lezzet deposu olan balığın bir dezavantajı var ki o da kokusu. Hazırlık aşamasında ellere sinen ve yıkamakla çıkmayan balık kokusuna çare önerilerini aşağıda sizin için derledik.

Türkiyenin en iyi yemekleri listesinde tescilli ezogelin de var

'Türkiye'nin en iyi yemekleri' listesinde tescilli ezogelin de var!

Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘ezogelin çorbası’ CNN Travel tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi.

Cama üfleyerek, binlerce yıllık parfüm, zehir ve gözyaşı şişelerinin kopyasını yapıyor

Cama üfleyerek, binlerce yıllık parfüm, zehir ve gözyaşı şişelerinin kopyasını yapıyor

HATAY’da yaşayan diş hekimi Şadi Asfuroğlu (58), aile mirası olan 140 yıllık atölyede unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını yaşatmaya çalışıyor. Asfuroğlu, kendi tasarladığı kalıplarla Roma, Bizans ve Fenike dönemlerine ait parfüm, zehir ve gözyaşı şişelerin aslına uygun kopyalarını yapıyor.

10.11.2020Gündem
Kuşadasının Mars Colony projesi Elon Muska sunulacak

Kuşadası'nın Mars Colony projesi Elon Musk'a sunulacak

Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, kentin tanıtımına katkı sağlamak ve turizm potansiyelini artırmak amacıyla yeni bir proje hayata geçirecek. Proje kapsamında ’Mars Colony’ ismi ile kurulacak turistik tesiste, kızıl gezegenin ortamı oluşturularak, bu gezegende yapılan uzay çalışmaları canlandırılacak. Ünlü bilim insanı Martin Halliwell de danışmanı olacağı projeyi, Space X’in kurucusu Elon Musk’a sunacak.

10.11.2020Teknoloji
MasterChef Furkan kaç yaşında, kimdir Furkan Yalçın hakkında bilgiler

MasterChef Furkan kaç yaşında, kimdir? Furkan Yalçın hakkında bilgiler

MasterChef Furkan merak edilen isimler arasında. Furkan Yalçın’ın dün akşam yarışmaya veda etmesinin ardından hakkındaki araştırmalar hızlandı. İşte 20 yaşında olan ve tatlıdaki başarılı performansları ile dikkat çeken başarılı isim hakkında detaylar

9.11.2020Gündem
Çikolata temperleme ne demek Çikolata temperlemenin püf noktaları

Çikolata temperleme ne demek? Çikolata temperlemenin püf noktaları

Temperleme , gastronomi ile ilgili olanların yakından bildiği bir kavram. Pastacılıkta önemli bir yeri olan çikolatanın kullanımına göre bazen temperleme yönteminden faydalanmak gerekiyor. Penterleme, çikolatanın daha kolay şekillendirilmesini sağladığı gibi pürüzsüz bir görünüme de yardımcı oluyor. Peki, çikolata temperleme ne demek? Temperleme nasıl yapılır? İşte çikolata temperlemenin püf noktaları…

130 yıllık tarihi istasyon ‘Gastronomi Merkezi’ olacak

130 yıllık tarihi istasyon ‘Gastronomi Merkezi’ olacak

Afyonkarahisar'ın ilk tren istasyonu olarak 1890 yılında inşa edilen tarihi ‘İzmir İstasyon’ binası önümüzdeki süreçte ‘Gastronomi Merkezi’ olarak hizmet verecek.

‘Alınan önlemlere mutlaka uyun’

‘Alınan önlemlere mutlaka uyun’

Berin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, koronavirüs salgınının etkili olduğu şu günlerde Almanya’da yaşayan Türklere seslendi: “Alınan önlemlere mutlaka uyun. Bu önlemler hayatın normale dönmesi için. Şansölye Merkel de sık sık herkese sorumluluk alması çağrısında bulunuyor. Bu çağrılara uymak, her şeyden önce sağlık açısından çok önemli.”

4.11.2020Avrupa
Şehir sadece yaparak değil yıkarak da güzelleşir

Şehir sadece yaparak değil yıkarak da güzelleşir

Yeşil Bursa tarih oldu olacak, gri binalar yeşil doğayı yutacak derken... Belediye bu süreci tersine çevirmek üzere atağa kalktı. Yapılan çalışmalara dair haberler gelmeye başlayınca gidip sormak farz oldu. Geçen hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ettim. Ben “Yeşil nereye gitti” diye sordum, o anlatmaya başladı... Aktaş toprağın altında kalmış gizli hazinelerin açığa çıkarılması, tarihe gölge düşüren çirkin binaların imhası konusunda kararlı görünüyor. Zira yeni motto şu: “Şehir sadece yaparak değil yıkarak da güzelleşir!”

3.11.2020Magazin
Etin ustası Cüneyt Asandan çarpıcı açıklamalar: Nusret kendisine verilen rolü çok iyi oynadı

Etin ustası Cüneyt Asan'dan çarpıcı açıklamalar: 'Nusret kendisine verilen rolü çok iyi oynadı'

Bundan tam 37 yıl önce rahmetli gazeteci Necmi Tanyolaç, zamanın aykırı kasabı Cüneyt Asan’ın Bostancı’da işlettiği Amerikan barlı, kütüphaneli dükkanını gördükten sonra ertesi günkü köşesine ‘Mesleğine çağ atlatan adam’ başlığını atmıştı. Geçen yıllar usta gazeteci Tanyolaç’ı yanıltmayacak, ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktı. Bu köşe yazısı Asan’ın hayatının en önemli kırılma noktalarından biriydi. İlk kez 10 yaşındayken etle tanışan Asan şimdilerde, 6’sı yurt dışı 42 şubeli bir restoran grubunun başkanı. Yüzlerce ustayı yetiştiren 63 yaşındaki ‘Etin Ustası’nı Suadiye’deki restoranında ziyaret ettim. ‘İlkokul mezunuyum. Okuyarak değil emek vererek buralara geldim’ diyen Cüneyt Asan’la et dünyasından, gastronomiye, başarı sırrından öğrencisi Nusret Gökçe’ye kadar birçok konuyu masaya yatırdık.

MasterChef Tanya kimdir, kaç yaşında ve nereli MasterChef 2020 yarışmacısı Tanya Kilitkayalının biyografisi ve hayatı

MasterChef Tanya kimdir, kaç yaşında ve nereli? MasterChef 2020 yarışmacısı Tanya Kilitkayalı'nın biyografisi ve hayatı

MasterChef Tanya kimdir? MasterChef Tanya'nın hayatı son bölümle beraber gündeme geldi. Bu haftanın eleme potasında yer alan MasterChef Tanya yarışmanın dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yarışmaya katılan Tanya Kilitkayalı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu ve aynı zamanda öğretim görevlisi olarak çalışıyor. İşte, MasterChef 2020 yarışmacısı Tanya Kilitkayalı'nın biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilenler.

1.11.2020Televizyon

Yazar Sonuçları

Her şeye rağmen Türkiye

Oscar yemeklerinin 26 yıllık efsanevi şefi Wolfgang Puck’ın global restoran işletmelerini yöneten Alex Resnik, Türkiye’ye yatırımlarını artıracaklarını, pandeminin restoran dünyasına getirdiği kısıtlamalara rağmen İstanbul ve Bodrum gibi Türk turizminin stratejik noktalarında yeni mekanlar açmayı planladıklarını söyledi.

23.11.2020

Lewis Hamilton baklava yedi mi?

Formula 1 Türkiye GP’sini Mercedes’ten Lewis Hamilton kazandı.

22.11.2020

‘Restoranlar Evde’ ve hatırlattıkları

‘Restoranlar Evde’, geliri pandemiden zarar gören sektöre dağıtılmak için hazırlanmış bir kitap. 38 yazar ve 100 tarifin olduğu kitabın umut veren yanı, hatırlattığı kayıp yemeklerimiz ve bu konudaki ortak duyarlılığımız…

22.11.2020

Restoranlar tekrar kapanacak iddiası

Bırakın restoranları, bu gidişle sokağa çıkma yasakları bile geri gelirse kimse şaşırmasın. Tedbiri elden bıraktığımız, kurallara uymadığımız için kendimiz edip kendimiz buluyoruz.

18.11.2020

Antakya'dan dünyaya açılan lezzet: Künefe

Kökeni Suriye ve Lübnan’a dayanan künefe tatlısı, gastronomi kentlerimizden biri olan Hatay’ın meşhur lezzetlerinden. Hatay’ın coğrafi işaret tescil belgeli tatlısıdır Antakya künefesi. Çıtır çıtır kadayıfa bol şerbet dökülmesiyle tüketilen bu lezzet, dünyada peynirle yapılan ilk tatlıdır. “Kaliteli künefe, uzayıp giden peynirinden belli olur” derler…

16.11.2020

Kilis’ten harika haberler

Geçen sene Kilis, Adıyaman, Gaziantep illerinden sorumlu İpekyolu Kalkınma Ajansı bölge gastronomisini geliştirecek stratejiler konusunda bir çalışma yaptı.

16.11.2020

Gastronomi kitapları protokolde

Valilik, belediye, kurum ve STK’lar misafirlerine, ziyaretlerde anı olması adına çeşitli hediyeler verirler. Son dönemde bu konuda güzel bir uygulama ile misafirlere bölgeyi, şehri, şehrin ürünlerini, şehrin ve ülkenin değerlerini anlatan kitaplar verilmeye başlandı.

16.11.2020

Turizmin başkenti Bakü olmalı

Koronavirüsün hayatımıza kattığı bir diğer kavram ise “Revenge Travelling” yani “İntikam Turizmi”...

16.11.2020

Emma Teyze’nin hatırlattıkları...

Geçmişle günümüz ve gelecek arasındaki köprüyü sadece sanatçılar, yazarlar, biliminsanları oluşturmuyor. İsimsiz kahramanların bıraktığı yazılı belgelerin de payı büyük. Elvan Uysal imzalı kitap bunun örneği.

15.11.2020

Kraliçe’nin maskesi

Ülkesindeki bir törene katılan İngiltere kraliçesi Elizabeth ilk kez maske ile görüntülendi.

15.11.2020

Kış ve küçük mutluluklar

Sararan yapraklar ve serin havayla içimizi ısıtan sonbahar romantizmi korona salgınıyla, deprem tehdidiyle, kaybettiğimiz hayatlarla yerini kâbus gibi bir kış senaryosuna bıraktı.

14.11.2020

Böceklerle aranız nasıl?

Herkes artık böcek proteininin peşinde! Ama kinoa, chia gibi tohumların ardından yeni dönemin ‘süperbesini’ olarak kabul edilen böcekleri zihnimiz ve damaklarımız kabul edebilecek mi, göreceğiz...

8.11.2020

Ekmeklik buğday alerjik olabiliyor

Gıda konusunda en tartışmalı besin ekmektir. Ekmek deyince de buğday akla geliyor. Buğday da insanda ‘buğday alerjisi’, ‘çölyak hastalığı’ yapabiliyor. ‘Gluten hassasiyeti’ oluşabiliyor. Buğday alerjisi üzerine araştırmalar yapan İstanbul Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar’ın araştırması sona ermiş.

6.11.2020

Balat’ta mutlaka uğramanız gereken 10 adres

Son yıllarda Haliç’in özellikle batı yakasında büyük bir değişim yaşandı. Popüler kültürde büyük yeri olan televizyon dizilerine ev sahipliği yapmasıyla Balat bir turizm merkezi haline geldi. Yıllar önce İstanbulluların bile merak edip gitmediği Balat’ta günümüzde her milletten insan görmek mümkün. Hal böyle olunca şehrin yeni Karaköy’ü kendine Haliç’te yer buldu ve güzel yeme-içme mekanları gastronomi gezginleriyle buluştu. Haftada en az bir kere ziyaret ettiğim Balat’ın en sevdiğim mekânlarını sizin için listeledim…

3.11.2020

Şehir sadece yaparak değil yıkarak da güzelleşir

Yeşil Bursa tarih oldu olacak, gri binalar yeşil doğayı yutacak derken... Belediye bu süreci tersine çevirmek üzere atağa kalktı. Yapılan çalışmalara dair haberler gelmeye başlayınca gidip sormak farz oldu. Geçen hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ettim. Ben “Yeşil nereye gitti” diye sordum, o anlatmaya başladı... Aktaş toprağın altında kalmış gizli hazinelerin açığa çıkarılması, tarihe gölge düşüren çirkin binaların imhası konusunda kararlı görünüyor. Zira yeni motto şu: “Şehir sadece yaparak değil yıkarak da güzelleşir!”

3.11.2020

Bursa’da gastronomi evi neden yok?

Ne 80 km uzaklıktaki savaş, ne çıkan yangınlar ve terör olayları, medeniyetin ve lezzetin başkenti Hatay’ın gastronomideki başarılarını gölgelemeye yetmez. Hatay’ın gastronomideki bu lezzet serüveni çok çok eski yıllara dayansa da, bunun tescillendirmesi ve tüm dünyaya tanıtılması yakın zamanlarda oldu.

2.11.2020