MENÜ

Enginar

Enginar ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Enginar haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 2.300 Enginar haberi bulunmuştur.

Enginar Haberleri

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Tatil bölgelerinin bu sezonki yıldızları

Rotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık

9.08.2020Seyahat
Bayramda yemeği fazla kaçıranlara 3 günlük detoks programı

Bayramda yemeği fazla kaçıranlara 3 günlük detoks programı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramda yemeği fazla kaçıranlar için bir detoks önerisi paylaştı.

4.08.2020Sağlık
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli

Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?

Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.

29.07.2020Kurban Bayramı
Peynirden kavuna uzanan ‘tescil’ kuyruğu

Peynirden kavuna uzanan ‘tescil’ kuyruğu

Yöresel lezzetleri ve 8 bin 500 yıllık tarihiyle zengin bir kültüre sahip İzmir’de, bölgeye özgü ürünlerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla “tescil” sırasına girildi. Şimdiye kadar boyoz, şambali, lokma, kumru ve enginar gibi toplam 18 ürünün tescillendiği İzmir’de, tam 17 ürün için de Türkiye Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılarak beklenmeye başlandı.

Hatay Gastronomi Evinden yörenin iki lezzetine özel yorum

Hatay Gastronomi Evi'nden yörenin iki lezzetine özel yorum

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, kente özgü zeytinyağlı keşkek ve etli enginar ile Hataylıları buluşturdu.

Elektrikler ne zaman gelecek BEDAŞ ve AYEDAŞ elektrik kesintisi programı

Elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ ve AYEDAŞ elektrik kesintisi programı

İstanbul’dan elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelere elektrik verilemiyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ, İstanbul'da 18 Haziran Perşembe günü elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri resmi sayfası üzerinden paylaştı. Kesinti programıyla ‘elektrikler ne zaman gelecek?’ sorusuna yanıt verildi. İşte BEDAŞ ve AYEDAŞ 18 Haziran elektrik kesintisi programı…

18.06.2020Gündem
Karaciğerin dostu… Şimdi tam zamanı, bol bol tüketin

Karaciğerin dostu… Şimdi tam zamanı, bol bol tüketin

Vitamin ve mineral içeriği bakımından zengin olan enginarın tüketimi ise vücut sağlığı için önemli bir kaynak haline gelir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, faydalı bir besin olan enginarın vücuda etkilerinden bahsetti.

8.06.2020Sağlık
Bildiği gibi gelsin yeni hayat; işimiz bu, yaşamak

Bildiği gibi gelsin yeni hayat; işimiz bu, yaşamak

Hürriyet Hafta Sonu ekibi bu hafta İstanbul sokaklarındaydı... Ebru Erke özlediği restoranlarına kavuştu: ‘Yeni normal’de kafelerin, kahvehanelerin, fine-dining restoranların son halini inceledi. Uygar Taylan, kentin sahillerinde dolaştı. İpek İzci, AVM’leri denetledi. Fırat Karadeniz spor salonlarına geri döndü. Melis Yılmaz uzun bir süre kapalı kalan kuaförlerdeki son durumu izledi.

RTÜKten bazı yayın kuruluşlarına din ve sağlık istismarı cezası

RTÜK'ten bazı yayın kuruluşlarına "din ve sağlık istismarı" cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), sağlık beyanıyla sahte ürün, ilaç pazarlayan ve bazı programlar aracılığıyla dini duygularını istismar eden kanallara ceza kesti.

29.05.2020Gündem
Maharetli torunlar sayesinde İtalyan ninelerin tarifleri kaybolmayacak

Maharetli torunlar sayesinde İtalyan ninelerin tarifleri kaybolmayacak

Birçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.

Mudanya enginarı artık Düzcede de üretiliyor

Mudanya enginarı artık Düzce'de de üretiliyor

Padişah sofralarının aranan lezzeti Mudanya enginarı artık Düzce’de de yetiştiriliyor.

Şimdi Tam Zamanı: Antioksidan Deposu Enginar

Şimdi Tam Zamanı: Antioksidan Deposu Enginar

Sağlıklı beslenmek için sofranızda mutlaka enginara yer vermelisiniz. Nitekim antioksidan mucizesi, karaciğer dostu olarak bilinen enginarın sık bilinenin aksine tek etkisi karaciğerler üzerinde değildir. Pek çok faydası vardır. İşte bunlardan bazıları...

28.05.2020Evdehayat
Karaciğer Dostu Enginarın Faydaları

Karaciğer Dostu Enginarın Faydaları

Son yıllarda yapılan birçok çalışmada sayısız faydası olduğu anlaşılan enginar, özelikle anneler tarafından çocuklarına mutlaka yedirilmesi gereken, olmazsa olmaz bir sebze olarak algılanıyor. Hatta yılda bir kere 40 günlük enginar kürü yapanlara her geçen gün daha çok rastlanıyor. 40 gün üst üste enginar yiyerek yapılan enginar kürünün amacı; karaciğeri güçlendirmek. Enginar için mucize bir besin dersek abartmış sayılmayız diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, enginarın faydalarını anlattı.

Ebru Erkenin bayram sofrasında sırada terbiyeli etli enginar var

'Ebru Erke'nin bayram sofrası'nda sırada terbiyeli etli enginar var

Şef Aydın Demir’den baharı selamlayan bir tarif: "Dört adet taze enginar çanağını (birkaç sıra dış yaprağı kalacak şekilde) limonlu suda bekletin. Bu sırada 500 gram kemikli kuzu etini (kol veya böbrek yatağından) 24 adet soyulmuş arpacık soğan (veya 2 adet minik küp doğranmış orta boy kuru soğan) ve 2 kahve fincanı zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak etler ve soğanlar hafif kızarıncaya kadar kavurun. Kavrulmuş etlere 2 bardak sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynar kaynamaz ocağın altını kısıp pişirmeyi sürdürün. Etler iyice yumuşayınca 1 demet arapsaçı (veya dörde bölünmüş 1 adet rezene kökünü) ve enginarları tencereye ekleyip enginarlar pişene kadar (10 dakika daha) orta ateşte kaynatın. Kabaca doğranmış 4 taze soğanı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Başka bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için 3 adet yumurta sarısını 1 adet limonun suyuyla çırpın. Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi bir yandan azar azar tencereye dökerken diğer yandan karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Ocağı kapatın 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Servis ederken arzu ederseniz enginar çanaklarının içerisine etleri koyarak servis edebilirsiniz."

23.05.2020Keyif
Ebru Erkenin bayram sofrasında sırada terbiyeli etli enginar var

'Ebru Erke'nin bayram sofrası'nda sırada terbiyeli etli enginar var

Şef Aydın Demir’den baharı selamlayan bir tarif: "Dört adet taze enginar çanağını (birkaç sıra dış yaprağı kalacak şekilde) limonlu suda bekletin. Bu sırada 500 gram kemikli kuzu etini (kol veya böbrek yatağından) 24 adet soyulmuş arpacık soğan (veya 2 adet minik küp doğranmış orta boy kuru soğan) ve 2 kahve fincanı zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak etler ve soğanlar hafif kızarıncaya kadar kavurun. Kavrulmuş etlere 2 bardak sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynar kaynamaz ocağın altını kısıp pişirmeyi sürdürün. Etler iyice yumuşayınca 1 demet arapsaçı (veya dörde bölünmüş 1 adet rezene kökünü) ve enginarları tencereye ekleyip enginarlar pişene kadar (10 dakika daha) orta ateşte kaynatın. Kabaca doğranmış 4 taze soğanı ekleyip bir taşım daha kaynatın. Başka bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için 3 adet yumurta sarısını 1 adet limonun suyuyla çırpın. Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi bir yandan azar azar tencereye dökerken diğer yandan karıştırın ki yumurtalar pişmesin. Ocağı kapatın 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Servis ederken arzu ederseniz enginar çanaklarının içerisine etleri koyarak servis edebilirsiniz."

23.05.2020Magazin
Saç dökülmesine ne iyi gelir ve nasıl geçer Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi neden olur

Saç dökülmesine ne iyi gelir ve nasıl geçer? Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi neden olur?

Erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesi çoğu zaman can sıkıcı boyutlara erişebilmektedir. Bu tarz durumlarla karşılaşılmasının ardından genellikle doktor muayenesine gidilirken, bazı vatandaşların ilk tercihini 'Saç dökülmesi neden olur' ve 'Saç dökülmesi nasıl geçer' tarzındaki arama motoru sorguları oluşturuyor. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir ve nasıl geçer? İşte, kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesine neden olan faktörler hakkında bazı bilgiler

22.05.2020Sağlık
Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır?

Sayısız faydası olan, mevsimin en güzel sebzesi enginar çıktı! Şimdi nefis zeytinyağlı enginarların tam zamanı. Enginarı alırken temizlenmiş olarak alırsanız hemen tüketmeniz gerekir, yoksa enginar içindeki mineraller ile vitaminleri hemen kaybeder, kararır.

21.05.2020Evdehayat
Tüketirken aman dikkat En fazla bir yemek kaşığı...

Tüketirken aman dikkat! En fazla bir yemek kaşığı...

Karaciğer kendini yenileyebilme özelliğine sahiptir ve bu yenilenmenin sağlanabilmesi için tüketilmesi gereken bazı besinler vardır. Bu besinlerden birinin de enginar olduğunu belirten Diyetisyen Deniz Zünbülcan, enginarın faydaları ve tüketilirken nelere dikkat edilmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

18.05.2020Sağlık
Lezzeti ve iriliğiyle tadına bakanların unutamadığı enginarın hasadı başladı

Lezzeti ve iriliğiyle tadına bakanların unutamadığı enginarın hasadı başladı

Türkiye'nin en kaliteli ve lezzetli enginarlarının yetiştiği Bursa'nın Nilüfer ilçesi'ne bağlı Hasanağa'da hasat başladı. Kılçıksız ve yumuşak olması sebebiyle ön plana çıkan enginar bir dönümden 15 bin lira kazandırıyor.

18.05.2020Haber
Bir dönümden 15 bin lira kazandırıyor 2 katına satılıyor, kapış kapış gidiyor...

Bir dönümden 15 bin lira kazandırıyor! 2 katına satılıyor, kapış kapış gidiyor...

Türkiye'nin en kaliteli ve lezzetli enginarlarının yetiştiği Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa'da hasat başladı. Kılçıksız ve yumuşak olması sebebiyle ön plana çıkan enginar bir dönümden 15 bin lira kazandırıyor.

18.05.2020Ekonomi
Ziraat Bankası ve Migros’tan çiftçiye büyük destek

Ziraat Bankası ve Migros’tan çiftçiye büyük destek

Çiftçilerin tarım ve hayvancılık ürünlerini Migros kanalıyla doğrudan tüketiciye ulaştırırken bedellerini de peşin alabilmelerini sağlamak üzere Migros ile Ziraat Bankası önemli bir iş birliğine imza attı.

12.05.2020Ekonomi
Koronavirüse Karşı Kırmızı Renkli Besinler Tüketin

Koronavirüse Karşı Kırmızı Renkli Besinler Tüketin

Ramazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, ramazan’da çilek, yaban mersini, kırmızı biber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabileceğimizi söyledi. Peki başka hangi besinleri tüketmeliyiz?

“Ramazan’da koronavirüse karşı kırmızı renkli besinler tüketin”

“Ramazan’da koronavirüse karşı kırmızı renkli besinler tüketin”

Ramazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, “Ramazan’da çilek, yabanmersini, kırmızıbiber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabiliriz” dedi.

7.05.2020Sağlık
Haziran maziran derken...

'Haziran maziran derken...'

Çıkacakları sabırsızlıkla beklerken, ‘eskiye rağbet etmezsen bitpazarına nur yağmaz’ diyerek, son zamanlarda okuduğum birkaç kitaptan söz edeyim, altını çizdiğim bu kitapları size de önereyim istedim.

30.04.2020Kitap Sanat
Sağlık Bakanlığı uyardı: İftar ve sahurda bu uyarılara dikkat

Sağlık Bakanlığı uyardı: İftar ve sahurda bu uyarılara dikkat!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.

Bursanın meşhur Hasanağa enginarına coğrafi işaret tescili geldi

Bursa'nın meşhur Hasanağa enginarına coğrafi işaret tescili geldi

Bursa’da Nilüfer ilçesinin Hasanağa Mahallesi’nde üretilen ve ünü Türkiye’ye yayılan Hasanağa enginarı, coğrafi işaret tescili almaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığından Corona Virüs sürecinde oruç tutanlara beslenme önerileri

Sağlık Bakanlığı'ndan Corona Virüs sürecinde oruç tutanlara beslenme önerileri

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronaviris (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.

28.04.2020Gündem
Pandemi Döneminde Sağlıklı Oruç Rehberi

Pandemi Döneminde Sağlıklı Oruç Rehberi

Ramazan ayı bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde yaşanıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması çağrılarının sıklıkla yinelendiği bu dönemde oruç tutanlar nelere dikkat etmeli? Vücudun direnç kaybetmemesi için sahur ve iftarda neler tüketilmeli, nelerden uzak durulmalı? Öğretim Görevlisi Merve İşeri Uzunoğlu anlatıyor...

28.04.2020İyi Yaşam
Şef Aylin Yazıcıoğlu, Ebru Erkenin konuğu

Şef Aylin Yazıcıoğlu, Ebru Erke'nin konuğu

'Ebru Erke'nin ramazan sofrası'na Aylin Yazıcıoğlu konuk oluyor. Şef Yazıcıoğlu, tam mevsiminde, enginar tarifleri veriyor. İyi seyirler, afiyet olsun!

27.04.2020Magazin
Halil Umut Meler: Maçların tek bir şehirde oynanması biz hakemleri...

Halil Umut Meler: "Maçların tek bir şehirde oynanması biz hakemleri..."

Süper Lig'in gözde hakemlerinden FIFA Kokartlı Halil Umut Meler, liglere verilen arada İhlas Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı.

24.04.2020Futbol
Ender Saraç: Bel çevrenizi ölçün risk grubunda olabilirsiniz

Ender Saraç: Bel çevrenizi ölçün risk grubunda olabilirsiniz

Korona salgını oruç tutmaya engel değil. Ama hiç kuşkusuz beslenmemize, iftar ve sahur sofralarındaki gıdalara bu yıl her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklığımızı hangi gıdalarla destekleyeceğiz, nelerden uzak duracağız, kimler risk grubunda? Tüm bunları, salgının Türkiye’deki ilk günlerinde hakkında korona pozitif olduğu yönünde haberler çıkan Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç’a sordum. “Şu süreçte şekerden kesinlikle uzak durun” diyen Saraç, karantina günlerinde hepimizi vuran “kontrolsüz kilo artışı”na dur diyecek bazı tavsiyelerde de bulundu: “İştahı dengelemekte yeşil elma, nane ve zerdeçal kokuları etkilidir. Ayrıca dişlerinizi en az 2-3 dakika naneli bir diş macunu ile uzun uzun fırçalamak da işe yarayabilir.”

21.04.2020Magazin

Yazar Sonuçları

Çeşme lezzet rehberi

Çeşme ve Alaçatı’yı da içine alan yarımada; zeytini, üzümü, otları ve mübadelenin zenginleştirdiği mutfağıyla gerçekten özel bir coğrafya. Son dönemde yılların Bodrum’una kafa tutan gözde tatil destinasyonu. Bu hafta sizi Çeşme-Alaçatı hattında bir yemek turuna çıkaracağım.

20.07.2020

Urla Gezi Rehberi - Urla'da Gezilecek Yerler

İzmir’in şirin mi şirin ama pek de minik olmayan bir ilçesidir Urla. 727 kilometrekarelik yüz ölçümüyle de İzmir’in en büyük ilçelerindendir hatta. Son yıllarda gastronomik açıdan harikalar yaratan restoranlarıyla sözünü ettiriyor. Aynı zamanda üzüm bağlarıyla da meşhur.

17.07.2020

İzmir Gezisi - Çeşme, Ildır, Alaçatı - Yeni Normal İzmir’de ve Otellerde Nasıl İşliyor?

Uzun bir aradan sonra yeni bir gezi serüveni ile karşınızdayım değerli okurlarım. Tam tamına doksan günlük bir eve kapanışın ardından yeni normalleşme süreci başlar başlamaz ilk seyahatimi İzmir’e planladım. Hem biraz tatil yapmak amacıyla, hem sizlere ilham olacak yeni rotalar oluşturmak hem de hijyen şartlarını sağlayan otelleri yerinde inceleyip sizlerle paylaşmak için güzel bir program çizdim.

4.07.2020

Hakime Hanım’ın torunu işbaşında

 HAKİMLİKTEN emekli olan babaanne Nefise Yücekök, yolu, suyu, elektriği olmayan bir yerde çiftlik kurar.

14.06.2020

Ey şef, geldiysen kapıyı tıklat

Sektördeki değişim hijyen kuralları ya da masalar arasına boşluk bırakmakla sınırlı kalmıyor. Dönüşüm ve yeni oluşumlar şart oldu; hayalet mutfaklar da bunlardan biri. Ünlü şeflerin imzasını taşıyan mönüler evlere gelecek.

14.06.2020

Gastronomide dayanışma örnekleri

Devletler sektör için farklı çözümler öneriyor. Geçen hafta ABD’yi ele aldım. Devlet yardımından yararlananların ya alelade fast food ve içecek zincirleri ya da çok aşırı lüks lokantalar olduğunu söyledim. Bu hafta diğer ülkelere bakalım...

7.06.2020

Enginar piyasasını tanımak ister misiniz?

Önce kenevirle başladık, hemen ardından yeni tropikal meyveler ortaya çıktı. İstanbul kültürüne göre enginar daha eski olmakla birlikte, kuşkonmaz da tezgâhlarda görünmeye başladı artık. Bunların üretimine başlanması tabii ki bir anda olmuyor.

5.06.2020

Hasanağa enginarı zamanı

Görükle ve Hasanağa’da enginar hasadı yapılmaya başlandı.

1.06.2020

Mikrobiyota nedir ve bağışıklık sistemine etkileri nelerdir?

Son yıllarda sindirim sistemi hakkındaki çalışmalar yoğunlaştı ve araştırmaların sonucunda özellikle mikrobiyota kavramını öğrendik. Prof. Dr. Murat Baş ile mikrobiyota ve bağışıklık sistemi hakkında merak edilenleri konuştuk.

28.05.2020

Kadınlarda göbek nedenleri ve eritme yöntemleri

Karın bölgesinde birikim yapan birçok neden, kadında göbeklenme, göbekte kilo artışı, göbekte şişlik şeklinde kendini belli eder. Bu şişlik şikayetleri dönemsel(periyodik), mevsimsel, hormonal ve yağ birikimine bağlı olabilir.

26.05.2020

Bayramın tadı sofrada çıkar

Bu bayram belki misafir ağırlayamayacağız ama bu, bayramlık lezzetlerimiz olmayacak anlamına gelmiyor. Haydi toplayın bayram enerjinizi, şeflerimizin rehberliğinde girin mutfağa ve unutulmaz bir sofra kurun ailenize.

23.05.2020

Hasatta genç işçi modeli

İZMİR Büyükşehir Belediyesi birkaç haftadır gönüllü gençleri kiraz, enginar gibi mevsimlik ürünlerin hasadına götürecek organizasyonlar yapıyor. Geçen haftaki enginar hasadı sırasında Başkan Tunç Soyer bu çalışmalardan yeni bir model çıkacağına inandığını söylemiş.

18.05.2020

Karantina sağlığımızı neden ve nasıl bozdu

Siz de farkında olmalısınız, son birkaç haftadır psikolojik kökenli bedensel sağlık sorunlarında ciddi bir patlama var.

10.05.2020

Zeytinyağı-yemek eşleşme rehberi

Geçen hafta Bergamo’nun 3 Michelin yıldızlı restoranı Da Vittorio’nun şefi sahibi Enrico (Chicco) Cerea’nın restoranını ayakta tutma çabalarına, sektörün geleceğiyle ilgili görüşlerine yer vermiştik. Bu hafta konuşmamızın daha keyifli noktası var önümüzde: Zeytinyağı. İtalya’nın en iyi restoranlarından biri olup da zeytinyağını mutfağının tam kalbine oturtmamak imkansız. Chicco “zeytinyağı mutfağın hem temeli hem de ilk adımıdır” diyor.

27.04.2020

Farklı bir ramazan

Bugüne dek hiç deneyimlemediğimiz bir süreçten geçiyoruz.

25.04.2020

Fiziki mesafe maskeden daha koruyucu

Korona salgını oruç tutmaya engel değil. Ama hiç kuşkusuz beslenmemize, iftar ve sahur sofralarındaki gıdalara bu yıl her zamankinden daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklığımızı hangi gıdalarla destekleyeceğiz, nelerden uzak duracağız, kimler risk grubunda? Tüm bunları, salgının Türkiye’deki ilk günlerinde hakkında korona pozitif olduğu yönünde haberler çıkan Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç’a sordum. “Şu süreçte şekerden kesinlikle uzak durun” diyen Saraç, karantina günlerinde hepimizi vuran “kontrolsüz kilo artışı”na dur diyecek bazı tavsiyelerde de bulundu: “İştahı dengelemekte yeşil elma, nane ve zerdeçal kokuları etkilidir. Ayrıca dişlerinizi en az 2-3 dakika naneli bir diş macunu ile uzun uzun fırçalamak da işe yarayabilir.”

21.04.2020