müge akgün haberleri sayfasında müge akgün hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 636 müge akgün haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun zamandır üniversitelerimizin gastronomi bölümlerinde ya da özel akademilerde ve kurslarda verilen eğitimlerde hep bir eksiklik olduğunu düşünürdüm. Daha doğrusu Fransa başta olmak üzere Batı’yı, teknikten terimlerine referans alan, çoğu zaman yücelten anlayış beni rahatsız ederdi.
#Müge AkgünÜnlü İtalyan Şef Alfredo Russo geçtiğimiz yıl bu günlerde ülke turizmine büyük katkısı olacağını düşündüğüm Maxx Royal Bodrum’un içinde ORO by Alfredo Russo adlı bir restoran açmıştı. Hafta başında şefin de katılacağı yemek davetini alınca şefle yapılmış birkaç söyleşiye baktım.
#Müge AkgünBu hafta içinde katıldığım toplantılar ve buluşmalarda sürdürülebilirlik kavramının içinin gerçek anlamda doldurulmaya başladığını düşündürdü. Son dönemde sürdürülebilirliği hem dünyanın hem ülkenin hem de kendi işlerinin geleceğine yatırım olarak görüp sorumlulukla aksiyon alan öncülerin sayısı artıyor...
#Müge AkgünHafta başında Ankara’da dolu dolu bir 24 saat geçirdim. 39 yıldır Sevda ve Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali vesilesiyle ilk kez tarihi Sevda ve Cenap And Evi’ni görme, aile anılarını Ali Başman, kızları Cevza ve Aslı’dan dinleme fırsatı bulduk. Ardından da festival kapsamında sahnelenen iki modern dans gösterisi izledik. Anlatacak çok şey var ama önce kısaca da olsa aile öyküsü...
#Müge AkgünHer ramazan benim için geçmişten bugüne yolculuk gibi olur. Bu kez de farklı olmadı. Akrabalar ya da komşularla iftar sonrası yapılan çay sohbetleri gibi çocukluğumun kıştan ilkbahara, yazdan sonbahara uzanan ramazanları aklımda kaldığı kadarıyla birer birer gözümün önünden geçti.
#Müge AkgünBir yıl kadar önce Şölen’in CEO’su Erdoğan Çoban ile birlikte Gaziantep’teki üretim tesislerine gittiğimde gördüklerimden, 62 üretim hattı ve 450’nin üzerinde robot bulunan akıllı entegre tesisten çok etkilenmiştim. İnsan severek yediği bir çikolata ya da atıştırmalığın üretim koşullarını gördüğünde güveni çok daha artıyor.
#Müge AkgünHer ne kadar kitap okumanın yaşamında önemli yer tuttuğu bir kuşağın üyesi olarak alışkanlıklarıma bağlı olsam da değişen koşullar ve galiba sosyal medya kanalları kendime ayıracağım değerli saatleri her geçen gün daha çok çalmaya başladı. Ben de yeni yılın ilk günlerinden itibaren ihtiyacım olan huzuru bulacağıma inandığım masamda okunmayı bekleyen kitaplara el uzattım.
#Müge AkgünUzun zamandır üniversitelerimizin gastronomi bölümlerinde ya da özel akademilerde ve kurslarda verilen eğitimlerde hep bir eksiklik olduğunu düşünürdüm. Daha doğrusu Fransa başta olmak üzere Batı’yı, teknikten terimlerine referans alan, çoğu zaman yücelten anlayış beni rahatsız ederdi.
#Müge AkgünÜnlü İtalyan Şef Alfredo Russo geçtiğimiz yıl bu günlerde ülke turizmine büyük katkısı olacağını düşündüğüm Maxx Royal Bodrum’un içinde ORO by Alfredo Russo adlı bir restoran açmıştı. Hafta başında şefin de katılacağı yemek davetini alınca şefle yapılmış birkaç söyleşiye baktım.
#Müge AkgünBu hafta içinde katıldığım toplantılar ve buluşmalarda sürdürülebilirlik kavramının içinin gerçek anlamda doldurulmaya başladığını düşündürdü. Son dönemde sürdürülebilirliği hem dünyanın hem ülkenin hem de kendi işlerinin geleceğine yatırım olarak görüp sorumlulukla aksiyon alan öncülerin sayısı artıyor...
#Müge AkgünGaziantep mutfağının özellikle sabahları içilen yöresel lezzeti beyran çorbası sadece Güneydoğu’nun değil, büyük şehirlerin de aranan tatları arasında. Kimi bol sarımsaklı sever, kimi bol acılı... Şeflerin ve gurmelerin yorumlarıyla Türkiye’nin en iyi beyran duraklarını derledik.
#Pınar TAHİRLERHafta başında Ankara’da dolu dolu bir 24 saat geçirdim. 39 yıldır Sevda ve Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali vesilesiyle ilk kez tarihi Sevda ve Cenap And Evi’ni görme, aile anılarını Ali Başman, kızları Cevza ve Aslı’dan dinleme fırsatı bulduk. Ardından da festival kapsamında sahnelenen iki modern dans gösterisi izledik. Anlatacak çok şey var ama önce kısaca da olsa aile öyküsü...
#Müge AkgünGüllü, fıstıklı, cevizli, meyveli, kaymaklı ve çikolata kaplı... Kültürümüzün en özel tatlarından. Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bu lezzet pek çok çeşidiyle her damağa hitap ediyor. Geleneksel reçetelerden modern okunuşlara kadar Türkiye’nin dört bir yanından bayramda ağzınızı tatlandıracak en iyi lokum adreslerini sıraladık.
#LokumHer ramazan benim için geçmişten bugüne yolculuk gibi olur. Bu kez de farklı olmadı. Akrabalar ya da komşularla iftar sonrası yapılan çay sohbetleri gibi çocukluğumun kıştan ilkbahara, yazdan sonbahara uzanan ramazanları aklımda kaldığı kadarıyla birer birer gözümün önünden geçti.
#Müge AkgünBir yıl kadar önce Şölen’in CEO’su Erdoğan Çoban ile birlikte Gaziantep’teki üretim tesislerine gittiğimde gördüklerimden, 62 üretim hattı ve 450’nin üzerinde robot bulunan akıllı entegre tesisten çok etkilenmiştim. İnsan severek yediği bir çikolata ya da atıştırmalığın üretim koşullarını gördüğünde güveni çok daha artıyor.
#Müge AkgünHer ne kadar kitap okumanın yaşamında önemli yer tuttuğu bir kuşağın üyesi olarak alışkanlıklarıma bağlı olsam da değişen koşullar ve galiba sosyal medya kanalları kendime ayıracağım değerli saatleri her geçen gün daha çok çalmaya başladı. Ben de yeni yılın ilk günlerinden itibaren ihtiyacım olan huzuru bulacağıma inandığım masamda okunmayı bekleyen kitaplara el uzattım.
#Müge Akgün2024’ü bitirirken sanat, edebiyat, bilim ve gösteri dünyasından birbirinden değerli isimler aramızdan ayrıldı. Tam yeter artık derken yılın ilk günleri de farklı olmadı, maalesef yine erken dediğimiz kayıplar yaşadık. Ama içlerinden biri var ki hem özel hem de meslek yaşamımda derin izler bırakmış, tanıdığım en duyarlı, en kendine has, en üretken isimdi.
#Müge AkgünHangi alanda çalışırsak çalışalım siyasetten ekonomiye, turizmden gastronomiye, sanattan edebiyata, sosyolojiden psikolojiye, iklim krizinden gıda israfına neredeyse her konuda sanki yeni bir sayfa açmak mümkünmüş gibi her yeni yıldan yeni beklentilerimiz ve öngörülerimiz olur.
#Müge AkgünYılın son günü çalışıyorsunuz ya da fırınınız küçük diye yeni yıl sofranız hindisiz mi kalsın? Özel soslar ve kestaneli pilavla zenginleştirilmiş bir hindi sipariş edebileceğiniz restoran ve catering firmalarını uzman jürimize sorduk. Çıtır çıtır kızarmış hindilere gurme dokunuşlarla fark katan en iyi 10 adresi sıraladık.
#Pınar TAHİRLERGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünYedi yıl öncesine dek Türkiye’nin bir restoran rehberi yoktu. 2017 yılında Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle ülkemizin ilk ve tek gizli müfettişlik sistemiyle değerlendirme ve derecelendirme yapılan çalışması İncili Gastronomi Rehberi projesi hayata geçti.
#Müge Akgün