ebru erke haberleri sayfasında ebru erke hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 746 ebru erke haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Biz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeÇeşme Yarımadası’nı bölgeye özel çeşit çeşit malzemeleri ve yemekleri üzerinden anlatan ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ ilham veren bir kitap. İçindeki kolay uygulanabilir tarifler arasında Seferihisar’ın ıspanak balığı, Sefaradların pırasa dolması ve enginar sirkeli tahin sos gibi lezzetleri görmek beni çok sevindirdi.
#Ebru ErkeKendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkÇevredeki amber ağaçlarından aromatik özler, sous vide tekniğiyle pişirilen lagos, cibes otlu tempura… Lov Faralya mutfağında bölge malzemeleri civarda görmeye alışık olmadığımız kadar iyi tekniklerle işleniyor. Bu lezzetlerin yanına bir de Bali konseptli dekorasyon ve sanatsal etkinlikler eklenince ortaya akıllarda iz bırakan anlar çıkıyor.
#AkdenizKilo vermek sadece yeme kontrolüyle olmuyor. Mayrlife Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bunu bir kez daha anladım. İkinci gidişimde midemle birlikte beynimde çözmeye çalıştık bu aşırı yeme işini. Hayatımda ilk kez hipnoz terapisine girdim. Bağırsaklarıma dost gurme öneriler de aldım, meğer yeterince suda bekleyen patates şifaymış, tuzu azaltamayanlar kayatuzu kullanmalıymış...
#Kilo VermeBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalBeni çok etkileyen bir projeyi anlatacağım bu hafta. Köşebaşı markasıyla tanıdığımız Akkomarka Restoran Topluluğu ve Akkol Catering Grubu ‘Gıda Atık Döngüsü’ projesiyle bir tesis kurdu ve gıda atıklarını burada gübre ve mamaya dönüştürerek ücretsiz dağıtıyor. Ancak daha çok atığa ihtiyaç var. Bize ne düşüyor? Gittiğimiz her restoranı bu hareketten haberdar ederek iyilik çemberini genişletmek... Haydi, atığınızla doğaya fayda sağlamak için siz de dahil olun.
#Ebru ErkeYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeŞef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet YalçınkayaAçıldıklarından bu yana şehirdeki favorim Tatar Salim. Bu sevgimin arkasındaysa dönerin tadını beğenmemin ötesinde, incelikli şeyler yatıyor. Ataşehir ve Kadıköy Çarşı’dan sonra Caddebostan’da yeni açtıkları mekân vesilesiyle kurucusu Korhan Köserecep ile buluştum.
#Ebru Erke1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramDünyanın birçok ülkesine yardım götüren World Central Kitchen’ın önceki gün İsrail füzeleriyle Gazze’de öldürülen 7 neferinden ikisi, Damian ve Zomi arkadaşımdı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgeye gidip iki ay birlikte karıştırdık tencereleri. Gülen yüzleri, hiç bitmeyen enerjileriyle güç vermişlerdi hepimize.
#Ebru ErkeBir mutfak yarışması için ‘milli mesele’ demem abartı gelmesin sakın. Takımlarını destekleyen yüzlerce coşkulu taraftar, devletlerinin bu yarışma için yaptığı milyon euro’luk yatırımlar, yarışma alanındaki malzeme dolu kocaman TIR’lar… Geçen hafta finallerine katıldığım Bocuse d’Or izlenimlerimi yazdım.
#Ebru ErkeBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru Erkeİster tatil için yola çıkalım ister iş, yolculuklarda yanımıza alacağımız kullanışlı, kaliteli ve şık bir kabin bavulu konforlu ve sorunsuz bir yolculuk için çok önemli. Jürimiz hem dayanıklı hem de estetik olan, fonksiyonellikle şıklığı bir araya getiren en iyi kabin boy bavulları seçti.
#BavulTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeÇeşme Yarımadası’nı bölgeye özel çeşit çeşit malzemeleri ve yemekleri üzerinden anlatan ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ ilham veren bir kitap. İçindeki kolay uygulanabilir tarifler arasında Seferihisar’ın ıspanak balığı, Sefaradların pırasa dolması ve enginar sirkeli tahin sos gibi lezzetleri görmek beni çok sevindirdi.
#Ebru ErkeTürkiye’nin ilk ve tek gastronomi pazarlama ajansı Dude Table, gıda pazarlaması konusundaki çalışmalarını ileriye taşıyacak bir adım atıyor. Dude Table, FOMA Ödülleri (Food Marketing Awards) ile bu yıl ilk kez gıda pazarlaması alanında yapılan çalışmaları ödüllendirecek.
#1Kendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu Mutfağıİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeYaz gelince gözümüz yükseklerde oluyor. Şöyle efil efil esen rüzgâr eşliğinde buz gibi içeceğimizi yudumlayıp İstanbul’un eşsiz manzarasını doyasıya seyredeceğimiz mekânlar arıyoruz... Bu hafta jürimize yedi tepeli şehirde günbatımının tadını çıkarabileceğimiz, keyifle vakit geçirebileceğimiz en güzel terasları sorduk.
#İstanbulÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkHürriyet Lezzetli Hayat’ın düzenlediği şef buluşmalarının ilki Raffles Teras’ta gerçekleşti. 1 Michelin yıldızlı Teruar Urla’nın şefi Osman Serdaroğlu’nun bu gece için hazırladığı özel menü sakız enginardan Macahel ballı peynir brüle’ye konuklarımızı mest etti.
#Şef BuluşmalarıÇevredeki amber ağaçlarından aromatik özler, sous vide tekniğiyle pişirilen lagos, cibes otlu tempura… Lov Faralya mutfağında bölge malzemeleri civarda görmeye alışık olmadığımız kadar iyi tekniklerle işleniyor. Bu lezzetlerin yanına bir de Bali konseptli dekorasyon ve sanatsal etkinlikler eklenince ortaya akıllarda iz bırakan anlar çıkıyor.
#AkdenizGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#Kahvaltı28 Mayıs Dünya Burger Günü’ydü. Bulutsu ekmeği, kaliteli köftesi, çeşit çeşit sos ve eşlikçileriyle artık her şefin kendine has bir formülü var. Jürimize İstanbul’da en iyi burger yapan yerleri sorduk. Klasik cheddar yerine brie kullananlardan vişne soslusuna öyle yenilikler var ki okurken ağız sulandırıyor…
#Gizem DinçbaşTürkiye ve dünyanın en güzel, en ilginç, en lezzetli ve eğlenceli gezi bölgelerini 88 sayfalık pırıl pırıl bir dergide buluşturan Hürriyet Seyahat Yaz çıktı. 3 ay boyunca raflarda kalacak Hürriyet Seyahat, yaz boyu gezginlere rehberlik edecek.
#DergiYasemin İlan’ın YouTube programına katılan müzisyen Deha Bilimlier 90’lar pop müziğinin ruhsuz olduğunu söyledi:“90’lardan çok sıkıldım artık. Çok ayağa düştü. 90’lar partileri bilmem ne. Çok da kötüymüş yani. O yıllarda çıkan şarkılar nedir ya? O şarkıcılar kalmamış bile. Günümüze kaç kişi kaldı? Bir tanesinin bile konseri var mı? 8-9 kişi toplanıp tek konser yapıyorlar...”
#Savaş ÖzbeyKilo vermek sadece yeme kontrolüyle olmuyor. Mayrlife Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde bunu bir kez daha anladım. İkinci gidişimde midemle birlikte beynimde çözmeye çalıştık bu aşırı yeme işini. Hayatımda ilk kez hipnoz terapisine girdim. Bağırsaklarıma dost gurme öneriler de aldım, meğer yeterince suda bekleyen patates şifaymış, tuzu azaltamayanlar kayatuzu kullanmalıymış...
#Kilo VermeTürkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.
#Gastronomi Kazanında KaynayanlarBunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#BalBu yıl bir görünüp bir gitse de güneşli, sıcak günler kapıda, sokaklar bizi çağırıyor. Şimdi bahar havasının, sonra da yazın hakkını vermek için ister pikniğe gidin, ister açık hava konserlerinde coşun. Ya da doğa yürüyüşleri yapın, yaşadığınız şehrin sokaklarını keşfedin... Yaz esintisinde ya da yıldızların altında vakit geçirin. Dışarıda olmanın tadını çıkaracağımız adresleri, aktiviteleri gazetecilere, kent yazarlarına ve işi gezmek olanlara sorduk.
#Melis Yılmaz