Suşi haberleri sayfasında Suşi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1324 Suşi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Üç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiSuşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır. Japonlar, bu leziz yiyeceği chopstick de denilen yemek çubukları veya elle tüketirler. İşte bu kültürel yemeğin, o kültüre ait bazı kuralları vardır. Bunların hiçbiri uyulması zorunlu kurallar değildir ancak bu yiyeceğin kültürü, bu kurallara uymayı gerektirir. İşte suşi yemenin muhtemelen daha önce duymadığınız bazı önemli kuralları.
#SuşiTokyo’da en popüler restoranları ziyaret ettim. Sıra suşiye geldiğinde lokallerin gittiği iyi restoranlara rezervasyon yaptırmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Son anda en iyilerden olan Udatsu’da yer bulmayı başarabildim. Denediklerim inanılmaz lezzetliydi. Sonuç olarak eğer Japonya’da suşi yemediyseniz, ‘iyi suşi yedim’ dememelisiniz.
#SuşiAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiSuşiyle ülkemde tanıştım, Japonya dışında da epey yedim. İlk kez gerçek suşi yiyince anladım ki o zamana kadar suşi yememişim, muşi yemişim. Japonya dışında gerçek suşi bulmak kolay değil. Gerçek suşi yediğinizde o zamana kadar varlığını bile bilmediğiniz lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Bildiğinizi sandığınız lezzetli deniz ürünlerinin bilmediğiniz yönlerini ve nüanslarını da keşfediyorsunuz. Bu şölenin adı, omakase...
#SuşiŞef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiTürkiye’de adeta bir suşi çılgınlığı yaşanıyor. Sürekli yeni suşi restoranları açılıyor, oteller suşi şeflerini transfer ediyor, mönülere yeni ürünler ekleniyor. Sektör temsilcileri ise ete göre daha ucuz olan suşinin Türk müşteriler tarafından çabuk sevildiğini ve artık bu kültürün benimsediğini ifade ediyor. Ayrıca suşili mönülerin milyonlarca turist için de önemli bir alternatif olduğu vurgulanıyor.
#SuşiTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiJaponya’da Şubat ayında başlayan ve giderek artan hijyenik olmayan şuşi şakaları sebebiyle polis 3 kişiyi gözaltına aldı. ‘Suşi Terörü’ olarak adlandırılan bu şakaların artmasıyla suşileri döner bir bantta self-servis yöntemiyle sunan zincir restoranların büyük darbe aldığı belirtildi.
#JaponyaHer yıl ocak ayında vegan yaşam biçimini tanıtmak ve bazı doğru bilinen yanlışları değiştirmek adına ‘Veganuary’ isimli bir kampanya yapılıyor. Ben de Türkiye’de bitkisel alternatifleri deneyimleyebileceğiniz harika birkaç mekânı tanıtmak ve iştah açan vegan tarifler vermek istedim. Portekizli hamurişi pastel nata’yı ve kış sebzeli kişi bu ay siz de bitki temelli hazırlamayı deneyin.
#VeganMasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
#Masterchef SushiJapon deniz ürünleri uzmanı Musashi Seto ve Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen, dostlukları 43 yılı devirmiş bir ikili... Birlikte orkinos çiftliği kurmuş, ton balıklı sandviçler üretmişler. Şimdilerde piyasaya yeni sürdükleri paket suşilerin heyecanı içindeler. Kendi üretimleri somon füme de yakında raflarda... Onlarla buluştum; suşilerini tattım ve projelerinin hikâyesini dinledim.
#SuşiKen Sushi and More’un şefi Aras Serkek farklı teknikleri birleştirerek eğlenceli suşiler hazırlıyor. Üzeri pancar, havuç veya pırasa kıtırları ya da çıtır baklava hamurlarıyla süslenen çeşitlerin arasında nori sevmeyenler için soya kâğıdından suşi de var.
#SuşiRestoranların zaman zaman yaptığı, belli bir ücret ödeyene 'yiyebildiğin kadar ye' kampanyaları oldukça cazip görünse de bazen istenmeyen durumlara yol açabiliyor. California'da yaşayan Danielle Shapiro'nun başına gelen talihsizlik de bunun en güzel örneklerinden biri...
#SuşiBu hafta Melike Şahin ve Mabel Matiz, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yeni sezonu piyanist Emre Şen konseriyle başlıyor. Devam eden Art Weeks İstanbul’a sanatseverlerin ilgisi yoğun. Tiyatro tutkunları DasDas yapımı ‘Ayna’yı kaçırmasın.
#Uygar TaylanBu hafta Aşkın Nur Yengi, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Mert Demir, CerModern’de sahneye çıkacak. Latin müziğin sevilen isimleri Gipsy Kings by Andre Reyes ve Buika, İstanbul’da konser verecek. Carl Cox, Maximum UNIQ’te elektronik müzik tutkunlarını dansa davet edecek. ‘Solo Botter: Komet’ sergisi de Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de görülebilir.
#KonserElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarını tamamladı. Erken kayıtların dolmak üzere olduğunu belirten kurucu Beril Çelikel, velilerin gösterdikleri ilgi ve teveccühten memnuniyet duyduğunu belirtti.
#1Kali Beach olarak kaliteli hizmet, fiyat istikrarı, zengin yeme-içme imkanlarıyla öne çıktıklarını belirten Kali Beach’in sahibi Mertcan Uzun, “Çeşme’de sezon kısa ama biz burada ekip olarak her yeni sezona aylarca hazırlanıyoruz, büyük emek sarf ediyoruz” dedi.
#1DJ’lerin buluştuğu Rooftop Festival bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Yeme-içmeyle müziği bir araya getiren Picnic&Gathering Ankara’da düzenleniyor. Farklı temalardaki festivallerin programları birer birer açıklanıyor. Planınızı önceden yapıp erken dönem indirimli bilet satın alabilirsiniz.
#Melis YılmazMeze sofrası farklı lezzetleri bir sofrada buluşturmanın, herkese hitap etmenin en pratik yöntemidir. Kimse dışlanmış hissetmez. Veganların da arkadaş gruplarıyla dışarıda yemek yenileceğinde ilk tercihlerinden biri meze sofrası çünkü hayvansal ürünlerden uzak durmak isteyenler için de çok geniş bir seçki sunar.
#MezeTürkiye'de oldukça popüler olan ve sıkça tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda endişe verici keşfe konu oldu. Araştırmacılar, midyelerde yüksek oranda fiberglas bulunduğunu ortaya koydu. Peki, fiberglas nedir ve sağlığımız üzerinde hangi riskleri taşıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak ile konuyu mercek altına aldık.
#SağlıkÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiTürkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.
#Gastronomi Kazanında KaynayanlarBu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...
#Barış TanseverMegan Tjelle, 10 yıldır popüler diyetleri deneyip biraz kilo verse de verdiği kiloları sürekli geri alıyordu. 30’uncu yaş günü yaklaşırken kendine olan güvenini kaybetmişti ve bir değişiklik yapması gerekiyordu. Bu sefer sabırlı davrandı ve bir yıla yakın süreçte 55 kilo vermeyi başardı. Megan Tjell, Business Insider’a ise 55 kiloyu nasıl verdiğini anlattı. İşte 55 kilo verdiren reçete…
#SağlıkJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan Damgacıoğlu1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide Şekeri