EKSTRA
MENÜ

Sushi

Sushi haberleri sayfasında güncel ve son dakika Sushi hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 767 Sushi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Sushi Haberleri

Yazın keyfini yükseklerde çıkarın

Yazın keyfini yükseklerde çıkarın

Püfür püfür esen rüzgârda, denizin üzerine düşen renkleriyle günbatımını izlerken eşsiz lezzetlerin tadını çıkarmak... Karanlıkta bize göz kırpan ayın ve kentin ışıklarının altında bir akşam geçirmek... Yazın şehirde kalanların bir numaralı tercihi teraslar. Yaşadığımız yere bambaşka bir açıdan bakmamızı sağlayacak bu mekânları jürimize sorduk.

Sintigrafi nedir ve ne işe yarar Sintigrafi tetkiki nasıl yapılır

Sintigrafi nedir ve ne işe yarar? Sintigrafi tetkiki nasıl yapılır

Sintigrafi; incelenmesi gereken her organ adına değişik bir radyoaktif ilaç verilerek o ilaçla alakalı organdaki tutulumu, atılımı ve dağılımı hakkında bilgi verir. Peki sintigrafi nedir ve ne işe yarar? Sintigrafi tetkiki nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

27.05.2021Araştırma
Tarihi hamamda suşi gecesi

Tarihi hamamda suşi gecesi

Sarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansions’ın içindeki şef Richard Sandoval’ın restoranı Toro Latin Gastro Bar, her çarşamba suşi, her perşembe de et geceleri düzenliyor.

16.05.2021Seyahat
İrem Derici: Bir sonraki hayatımda Cem Yılmaz olmak istiyorum

İrem Derici: Bir sonraki hayatımda Cem Yılmaz olmak istiyorum

Ünlü şarkıcı İrem Derici, Bigo Live’da takipçilerin sorularına samimi cevaplar verdi.

27.04.2021Magazin
Ne basayım abime

Ne basayım abime!

3D yazıcılar her geçen gün gelişiyor. Artık okul da, organ ya da roket de basmak mümkün. Bir de 4D modelleri var ki gelişme çağındaki çocuklara onunla birlikte büyüyecek protez bile yapıyor.

28.03.2021Hürriyet Pazar
İrem Kanan: MasterChef her yaştan seyircinin içindeki gurmeyi ortaya çıkardı

İrem Kanan: "MasterChef" her yaştan seyircinin içindeki gurmeyi ortaya çıkardı

TV8'in ilgiyle izlenen yarışma programı MasterChef, her ne kadar bir yemek yarışma programı olarak yayın hayatını sürdürse de Türkiye'de gastronomi ve gastronomi eğitimine ilginin artmasına, şehirlerin ve yöresel yemeklerinin tanıtımına, sosyal sorumluluk alanında farkındalık oluşmasına da katkı sağlıyor.

21.12.2020Televizyon
Anne köftesi mi Asya lezzetleri mi

Anne köftesi mi Asya lezzetleri mi?

Sayıları o kadar hızlı artıyor ki aralarından seçim yapmak da artık bir uzmanlık alanı. Beslenmesini bu yaşam felsefesi üzerine kurmuş ya da vegan lezzetleri iyi tanıyan jürimize en beğendikleri yerleri ve tavsiyelerini sorduk. Salata ve sebze tabaklarından başka seçenek çok.

Abdullah Avcı: Çok sabırlıymışım...

Abdullah Avcı: Çok sabırlıymışım...

Abdullah Avcı, corona günlerine dair açıklamalarda bulundu. Virüs sonrası futbol endüstrisini değerlendiren Avcı, kişisel hayatına dair de detayları paylaştı.

8.05.2020Futbol
Çinli olduğum için maske bile kullanamıyorum

Çinli olduğum için maske bile kullanamıyorum

Çin’in Wuhan şehrinde başlayan ve yayılarak dünyaya korku salan koronavirüs salgını sebebiyle birçok ülkede Çinlilere ve Çinli zannedilen Asyalılara karşı önyargı oluşmaya başladı. Türkiye’de neler yaşandığınıysa İstanbul’daki Çinlilere sorduk.

Suşi (sushi ) nasıl yapılır İşte suşi tarifi, yapımı ve malzeme listesi

Suşi (sushi ) nasıl yapılır? İşte suşi tarifi, yapımı ve malzeme listesi

Uzakdoğu mutfağının sevilen lezzeti suşi (sushi ) evinde farklı ve değişik tat arayanlar tarafından tarifi merak edilen yemeklerin başında geliyor. Maki, Nigiri, Sake, Ebi ve Unagi gibi çeşitleri bulunan suşi pirinç yosun yaprağı ve avakado gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki, suşi nasıl yapılır? Suşi yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, suşi tarifi, yapımı ve malzeme listesi.

Londrada siyah yemek festivaline yoğun ilgi

Londra'da siyah yemek festivaline yoğun ilgi

İngiltere’nin başkenti Londra, ana teması "siyah yemek" olan festival ile bugün siyaha büründü. Yüzlerce kişinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde başta yemekler olmak üzere her şey simsiyah olarak tasarlandı. Festivalde en ilgi çeken yemeklerinden başında "siyah hamburger" ve "siyah kek" geldi. Festivale katılanlar canlı müzik ve siyah yemeklerin satıldığı stantlara akın etti.

23.09.2019Seyahat
Siyah festival: Hamburgerden sebzeye, suşiden keke her şey simsiyah...

Siyah festival: Hamburgerden sebzeye, suşiden keke her şey simsiyah...

İngiltere’nin başkenti Londra, siyah yemek festivali nedeniyle bugün siyaha büründü. Büyük ilgi gören festivalde başta yiyecekler olmak üzere her şey simsiyahtı.

23.09.2019Avrupa
Sürprizlerle dolu Wimbledon

Sürprizlerle dolu Wimbledon

Wimbledon Tenis turnuvası için Londra’ya yüzbinlerce turist geldi. İki hafta sürecek olan turnuvanın en heyecanlı günleri yaşanıyor. Londra’yı ziyarete gelen yerli yabancı turistler sadece tenis değil unutulmaz eşi benzeri olmayan bir organizasyonun parçası olmak için Wimbledon’a uğramadan dönmüyor. Wimbledon coşkusunu yaşamanız ve ünlü yıldız sporcularla tanışmanız için maçlara biletiniz olmak zorunda değil. Coşkuya katılmak ve unutulmaz anlar yaşamak için geç kalmadınız...

10.07.2019Seyahat
‘Yuppıe’ merkezi

‘Yuppıe’ merkezi 

25’inci yılını kutlayan, gastronomi turizminin önemli duraklarından biri olan Sunset’in kurucusu Barış Tansever, “1994’ten 2001’e kadar Sunset’e patronlardan çok ‘yuppie’ diye adlandırdığımız üst düzey yöneticiler yani beyaz yakalılar gelirdi. 2008’deki küresel kriz sonrası Facebook, Google gibi IT’ci dediğimiz yeni nesil girişimciler ortaya çıktı. Eskiden jilet gibi mendilli adamlar gelirken artık daha cool (havalı) adamlar da geliyor“ dedi.

18.05.2019Ekonomi
Kapılar sabah 10’da açılacak

Kapılar sabah 10’da açılacak

Dünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde havalimanı otelinde ekiple kalacağız. 6 Nisan saat 10.00’da kapıları yolculara açacağız” dedi.

28.03.2019Ekonomi
Japonyada 278 kiloluk dev ton balığı 3 milyon dolara satıldı

Japonya'da 278 kiloluk dev ton balığı 3 milyon dolara satıldı

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki yeni balık pazarında yapılan 2019'un ilk açık artırmasında rekor kırıldı. Yaklaşık 278 kilogram ağırlığındaki, bir tür ton balığı olan mavi yüzgeçli orkinos 3,1 milyon dolara alıcı buldu.

5.01.2019Dünya
Sushi (Susi) nasıl yapılır İşte tarifi ve malzemeleri

Sushi (Susi) nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Suşi nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde farklı ve değişik lezzetler sunmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Uzak doğu mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan suşi, evde de yapılabilen bir lezzet. Peki, sushi (Susi) nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Yılbaşı Sofrasında Yeni Keşiflere Hazır Mısınız

Yılbaşı Sofrasında Yeni Keşiflere Hazır Mısınız?

2019 ambiyansına özel olarak hazırladığı Yılbaşı Menüsü ile misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarmaya hazırlanan Mitte, yeni yılı karşılarken alışılmışın dışında sofistike tatlar sunuyor.

Yazar Sonuçları

Göktürk’te bir lokanta

Göktürk’le ilk tanışmamın üzerinden 20 yılı aşkın bir süre geçmiş. 15 yıldır da burada yaşıyoruz. Bu süreçte gerçek bir köyden uydu kente ya da diğer bir deyişle banliyöye dönüşmesine şahit olduk. İnşaatlarla birlikte nüfus da arttı, marketler açıldı ama uzun bir süre artmayan, eksikliği en çok hissedilen şey vardı, o da restoranlardı.

31.07.2021

Çevre bilinci

“Doğanın tekrarlanan nakaratlarında sınırsız bir şifa var, şafağın geceden sonra ve kıştan sonra baharın gelme güvencesi gibi...” (Rachel Carson-Dünyada çevresel hareketi başlatan bilim insanı ve yazar)

24.06.2021

Bodrum’da bu kadar çok mekan iş yapar mı

Bodrum’da herkesin merak ettiği soru bu.

21.05.2021

Kadıköy/Moda Hakkında Her Şey

Bahar geldi, güneş yüzünü gösterdi, ortalık şenlendi… Üstelik hava hala serin, sıcaklar henüz basmadı yani İstanbul’u sokak sokak gezmenin tam vakti. Baharda semtleri boydan boya gezmeyi çok seviyorum. Bu hafta sonu da Moda’da bir gezinti yaptım ve Moda’da yapılacaklar listesi hazırladım. Size de kolaylık olacak şekilde net bir liste ile karşınızdayım.

15.03.2021

Bugün ne yapsak

Beyoğlu’ndaki Baran Lahmacun’u keşfetmeniz gerek.

25.02.2021

Alışkanlıklarımız değişecek mi?

Yeme-içmeden sosyal yaşama tüm alışkanlıklarımız, iş yapış hatta düşünme biçimlerimiz bir yıl içinde neredeyse yeniden şekillendi. Yaşamdan beklentilerimiz farklılaştı, önceliklerimiz değişti. Biraz okuduklarım, biraz yakın ve uzak çevremden izlenimlerimin de etkisiyle oturdum farklı alanlarda olması muhtemel değişiklikleri yazdım. Bunlar benim tahminlerim, belki de hayatımı yeniden şekillendirecek manifestom...

6.02.2021

Restoranların işi daha da zorlaştı...

Restorana gittiğimizde, yediklerimizden aldığımız keyfi belirleyen sadece yemeğin lezzeti, kullanılan malzemenin kalitesi, şefin yeteneği değildir.

9.01.2021

İNCİLİ RESTORANLARDAN TARİFLER

Her anlamda zor bir yılı geride bırakırken “yeni yılı kendi yapacağım yemeklerle karşılamak istiyorum” diyenler için İncili Gastronomi Rehberi’nde yer alan restoranların şeflerinden birer tarif istedik.

30.12.2020

Hayalet mutfaklar dönemi

Yurtdışında okuyanlar bilirler, üniversite yurtlarının büyük bir bölümünün mutfağı ortaktır. Öğrenciler de bu tam teçhizatlı mutfakta kendi yemeklerini yaparlar.

12.12.2020

Otel restoranları dönemi...

Yıllar önce yurtdışında okurken yaz tatillerinde arabayla gider gelirdik.

5.12.2020

Teşekkür sanatı ‘Hygge’ 

‘Mutlu olmak her şeye sahip olmak değil, sahip olduğun kadarını her şey yapabilmektir.’ (Kahraman Tazeoğlu)

3.12.2020

Zor zamanlarda birlik olmak...

Tüm dünyayı etkisine alan korona salgını pek çok sektörü etkiledi, birçoğunu da yeni yollar, yeni çözümler aramaya sevk etti. Olmaz dediğimiz şeylerin olabildiğini, yapılamaz dediğimiz şeylerin yapılabildiğini görüyoruz birer birer.

28.11.2020

Japonlar ne derse desin!

Uzunca bir aradan sonra ilk suşimi geçen hafta yedim. Üstelik gencecik bir kadın şefin elinden... Oysa Japonlar, kadınlardan iyi bir suşi şefi olacağına inanmıyor; kadınların yaptığı suşilerde standart olmadığını savunuyorlar.

5.07.2020

Değişen koşullar restoranları nasıl etkiler?

Sekiz hafta önce dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan küresel sağlık krizi nedeniyle evlere kapandık.

9.05.2020

Dört saatlik saray ziyafeti

Omakase, Japon saray mutfağı. Japonya’da bu lezzetleri tatmak artık çok zor. ABD’deki O YA Omakase’de benzeri bir mönüyü denedim; işte izlenimlerim...

21.03.2020

Sanal Ortamdan Haberler

Madem evlere çekiliyoruz alternatif gerçekliklerden sanal gerçeklik (VR) dünyasında bir söyleşi yapayım dedim.

17.03.2020

Ağızda tat bırakan havaalanları ve yemek alışkanlıkları

Havalimanı işletmelerinin de yolcuların da yemeğe verdiği önem gün geçtikçe artıyor. Hatta birçoğu artık gerçek birer lezzet üssü kıvamında! Havaalanı deyip geçmeyin, çünkü usta aşçıların ve Michelin yıldızlı şeflerin elinden çıkma, her milletten her damağa hitap edecek yemekler bulmak mümkün. Kimler, neyi tercih ediyor, tüketicinin beklentisini neler belirliyor, uzmanlar bu konuda ne söylüyor, gelin birlikte bakalım.

16.02.2020

Nobu, Sunset ve Sushi Manga

Ünlü Japon şef Hiroki Takemura geçen hafta köyümüzde bir Japon restoranı açtı.

1.02.2020

Bir havalimanı restoranı ne kadar iyi olabilir?

İlk duyduğunuzda burun kıvırabilirsiniz... Havalimanlarında genelde ‘lezzet’ için değil ‘karın tokluğu’ için yemek yeniyordu... Ancak son yıllarda havalimanlarındaki iyi restoran sayısında ciddi bir artış var. Yolcuların da ‘gurme havalimanı’ beklentileri artıyor.

24.11.2019

Tam bir lezzet şöleni: 7 Mehmet

Bazı yerler vardır bir kez gidersiniz ve bir daha asla unutmazsınız. Nesnel kriterlerin yanında o anki ruh haliniz, birlikte gittiğiniz insanlar, kapıda karşılanışınız, servis elemanının davranışları hatta oturduğunuz yer bile etkili olur bunda...

26.10.2019

Macera dolu ‘kavanoz’

‘Heyecan’ yemeğin alışveriş, hazırlık, pişirme ve tabii ki tatma aşamalarında hissettiğimiz duyguyu, en iyi tarif edeceğimiz kelime olsa gerek. Bilmediğimiz tatları, kokuları, değişik mutfakları, farklı sunum şekillerini tadarken de heyecanlanmaz mıyız?

27.09.2019

Çeyrek yüzyıldır düşmeyen başarı grafiği

Türkiye’de özellikle de İstanbul’da restoran tarihi bir bakıma açılan ve kapanan yerlerin tarihidir.

17.08.2019

Bu gece, oğlak burcunda kısmi Ay tutulması gerçekleşiyor.

Günaydın yepyeni bir günden hepinize merhaba.16 Temmuz 2019 gecesi gerçekleşecek olan “Parçalı Ay Tutulması” tüm Türkiye’den takip edilebilecek.

16.07.2019

Tuvaletinde ‘Grinin Elli Tonu’ okunan otel

90 günde yenilenen Bebek Otel kapılarını açar açmaz sosyal hayat gündeminin ilk sırasına oturmuştu.

14.06.2019

Bir tarafta cağ kebabı diğer tarafta güveç

İstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.

1.05.2019

Bu hafta sonu bir festival havası alın

İstanbul’da bu hafta iki mini festival var. İki gün sürecek Sokak Festivali ile pazar gününe yayılan 101 İstanbul Lezzet Festivali. Alaçatı’da ise bu yıl ikinci kez yapılacak Tasting Alaçatı. İşte o festivallerle ilgili detaylar...

27.04.2019

Kadınlar Günü

8 MART Dünya Kadınlar günüydü.

24.03.2019

Ufak bir Londra turu...

Geçen hafta birden aklıma esti, Londra’ya uçtum. İyi ki gelmişim, çok da özlemişim havası kapalı bu şehri. Gerçi şansıma bol güneşli bir hafta geçirdim.

22.03.2019

Şehirde en son ne oldu

Havalı parti yapanı, şık burger icat edeni, sessiz sedasız menü değiştireni, Paris kafelerini anımsatanı ve “pek yakında”larıyla şehrin nabzı, gözü kulağı, “oldu da bitti maşallah” gündemi burada...

12.01.2019

Los Angeles’ı sevmek için 10 neden

“Hiç maddi sıkıntının olmadığını düşün. Nerede yaşamak isterdin?” sorusunun açıldığı birçok ortamda bulunup, istisnasız her seferinde Los Angeles cevabını veren biri olarak yapmanız gerekenleri 10 maddede sıraladım. İşte Los Angeles’ı sevmek için 10 neden...

4.12.2018