Lazanyayı iki ayrı sosla deneyin!

Güncelleme Tarihi:

Lazanyayı iki ayrı sosla deneyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2023 00:00

Bağdat Caddesi’ndeki Göztepe Parkı’nın karşısına açılan Ristorante Umberto, hem göze hem damağa hitap eden yeni bir İtalyan restoranı. Menüde lazanya, risotto, makarna, pizza ve tiramisu gibi çok sevilen klasik lezzetler var...

Haberin Devamı

Anadolu yakası, bu ay yeni bir ‘İtalyan’a daha kavuştu. Göztepe Parkı’nın hemen karşısında açılan Ristorante Umberto, klasik lezzetleri modern yorumlarla sunan bir mekân. Bu yeni markanın arkasında Köşebaşı, Snob Street Food, Ali Ocakbaşı, Perihan Meyhane, Ken Sushi gibi başarılı konseptlerin yaratıcısı Akkomarka var. Mutfak şef Özgür Yavuz ve ekibine emanet. Şef, İtalya’nın farklı şehirlerindeki restoranlarda görev almış.

Lazanyayı iki ayrı sosla deneyin



‘Fritto misto di mare’ (450 lira) deniz mahsulü sevenleri mutlu edebilir. Kalamar, midye ve karidesle hazırlanan bu kızartma tabağı acı ve limonlu aioli sosla sunuluyor. Kavun ve proscuitto ikilisi de burada dolmalık fıstık ve balsamik sosla servis ediliyor; fiyatı 390 lira. Carpaccio orijinaline sadık kalınarak yani et incecik dövülerek, taze taze hazırlanıyor. Üzerinde tıraşlanmış trüf mantarı ve parmesanla geliyor (395 lira).

TİRAMİSU O AN HAZIRLANIYOR

Haberin Devamı

Rengârenk domatesler, şeftali, balsamik ve fesleğenle gelen taze burrata peyniri tabağı (350 lira) da öne çıkanlardan. Bolonez soslu lazanya alışkın olduğumuz sunumun biraz dışında. Yarısına domatesli napoliten sos, diğer yarısına da parmesan sos dökülmüş bir sahanda servis ediliyor (320 lira). Mevsime uygun malzemelerle hazırlanmış ‘risotto primavera’ imza lezzetlerinden bir diğeri. Bahar risottosu adını verdikleri bu yeşil tabak kuşkonmaz, bezelye ve dereotuyla hazırlanıyor. Üzerinde yine renkli yaz domatesleri var.

Lazanyayı iki ayrı sosla deneyin



Pizza çeşitleri dört peynirliden enginar kalbi ve breasola’lıya hayli bol. Ana yemeklerdeyse İtalyanların ünlü patlıcanlı tabağı ‘melanzane alla parmigiana’ ve kaparili-bol limon soslu tavuk tabağı ‘piccata di pollo’yu bulabilirsiniz. Tatlılarda sipariş verdiğiniz an hazırlanan tiramisu var. Yazı damaklarınıza taşıyan bir diğer hafif çeşitse şeftalili panna cotta.
Restoran 80 kişilik kapasiteye sahip. Yaz günlerinin keyfini çıkarmak isteyenler için teras da var. Meraklıları imza lezzetlerinin de olduğu kokteyl menüsünü incelemeli. Haftanın her günü 12.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyorlar.

Haberin Devamı

Prof. Hulusi Behçet Cad. No: 20 Caddebostan-Kadıköy/İstanbul (0533) 290 10 10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!