Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2024 07:00

Yeme-içme dünyasından en son haberler...

Haberin Devamı

Sanat için gel, yemek için kal

Maslak’taki mutfak okulu MSA’nın (Mutfak Sanatları Akademisi) kampüs girişinde hizmet veren MSA Dükkân ürünlerinin müdavimiyseniz artık bu lezzetleri Emirgân’da, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki yeni yerlerinde bulabilirsiniz. MSA Dükkân’ı özel kılan, profesyonel eğitim müfredatının da bir parçası olması... Yani burada öğrencilerin ürettiği tamamı günlük ürünler satılıyor; dükkân stajyerler tarafından, eğitmen şeflerin önderliğinde işletiliyor. Ekmeğinden sosuna her şeylerini kendileri hazırladıkları sandviçlerden kruvasanlara, ekşi maya ekmeklerden özel karışım taze meyve sularına ve çeşit çeşit tatlıya seçenek çok. Ayrıca limitli sayıda üretilen mutfak önlükleri ve mutfak ekipmanı da satılıyor. Hatta çok yakın bir zamanda tasarımcı Gamze Saraçoğlu’yla işbirliğine giden okul 20’nci yıla özel yeni bir koleksiyon çıkardı. Mutfakla haşır neşir olanların yüzünü gülümsetecek içgörüleri esprili bir dille çizgisine taşıyan tasarımlar tişört, bez çanta gibi ürünlere işlenmiş.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Uzakdoğu ‘pazar’ları

Haberin Devamı

Sürekli değişen mekânlarda, alana ve konsepte göre tasarlanmış pop-up yemek deneyimlerinin popülaritesi giderek artıyor. Güzel yemek yemekten öte deneyime ve tanıdık simalarla sohbet edip keyifli vakit geçirmeye de odaklanan bu etkinliklerden ikisi Uzakdoğu konseptine odaklanıyor. Birincisi Oğuz Zağra ve Umut Burhan’ın şefliğini yaptığı ‘Season Seven’ markasının pazar günleri düzenledikleri ramen konseptli etkinlikleri.

Eğer et suyu, suşi yosunu ve dana eti gibi malzemelerle servis edilen el açması erişte fikri size cazip geliyorsa deneyebilirsiniz. Etkinlik gün boyu kahvaltı konseptli Cihangir’deki Emi İstanbul’da, pazarları saat 17.00 ile 22.00 arasında.
@season.seven Instagram sayfalarından da takip edebilirsiniz. Ramen çeşitleri 380-420 lira.
Yine pazar günleri gerçekleşen bir diğer konseptse Karaköy’deki Kaptan’ın Yeri’ndeki ‘dim sum’ (Uzakdoğu mantısı) etkinlikleri... Burası aslında bir esnaf lokantası ama pazarları konsept değişiyor; neon ışıklar ve bambudan pişirme kapları ortaya çıkıyor. 4 çeşitli dim sum tabağı 300 lira. Menüde noodle çorbası da var. EtkinlikYılmaz Erdoğan’ın şef kızı Berfin Erdoğan tarafından organize ediliyor.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Baştan aşağı yenilendi

Haberin Devamı

Şef Cem Ekşi’nin Asmalımescit’teki restoranı Mabou’da bir süredir yenilikler gündemde. Restoran önce mimari dizaynında değişikliğe gitti; hem masalar hem de bar alanı büyüdü. Eskiden aynı anda 12 kişiye servis verirken şimdiyse 8 kişilik ağırlama alanına sahipler. Ekşi’yle konuşup konsept ve menü değişikliği yönünde attıkları hamlelerin detaylarını da öğrendik. Almanya’dan İstanbul’a taşınmadan 10 yıl önce, aklındaki fine dining anlayışını buraya getirmek istemiş; bunda Michelin Rehberi’nin şehre gelmesiyle canlanan yemek sahnesinin de etkisi de var. İki tadım menüsü sunacaklar; biri ‘omnivore’ olarak adlandırdıkları menü, diğeriyse vegan menü. Yeni menülerine haftaya geçecekler, meraklıları şimdiden rezervasyon yapabilir. Fiyatlarsa 4 tabak 2.350, 7 tabak 2.950, 10 tabak 3.490 lira. 10 tabaktan oluşan iki kişilik paylaşmalık menüyse 5.500 lira.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Yeni menüde içi bolca beyaz dutla doldurulan ve böbrek yağıyla yapılan hamurdan kolböreğini görmeye hazırlanın. Bir ay sonra da senelerdir en çok sevilen klasiklerin ekleneceği alakart menüyü servis etmek planları dahilinde. 15 Şubat itibariyle de ara verdikleri öğle menüsü geri dönüyor. Makarnaları hep çok sevilmiş; şef o yüzden bu öğle menüsünde Mabou makarnalarının, salata çeşitlerinin, haftalık değişen bir balık tabağının ve krem brüle tatlısının olacağı müjdesini de verdi.

BAKMADAN GEÇME!