Pekmez haberleri sayfasında Pekmez hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3266 Pekmez haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Konya'nın Bozkır ilçesinde asırlardır sürdürülen geleneksel yöntemlerle pekmez yapımı, yöre halkının sabır ve emeğiyle yaşatılmaya devam ediyor. Üzümlerden elde edilen şıra, günler süren özenli bir çalışmanın ardından sofralara tat katacak pekmeze dönüştürülüyor.
#KONYAÇok uzun yıllardır insanlar pekmezleri uzun uzun kaynatarak hazırlıyor. Son dönemlerde soğuk sıkım alternatifler çoğalsa da geleneksel yöntemlerde hazırlanan pekmezler hala devam ediyor. Peki saatlerce yüksek ısıda kaynatılan pekmezler başta olmak üzere konserve ürünler sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezPekmez, enerji verici, tok tutucu, kan yapıcı özellikleri nedeniyle doğal olması nedeniyle yıllardan beri mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Şifa kaynağı olarak tükettiğimiz pekmez sizce sanıldığı kadar sağlıklı mı? Yeni araştırmalar özellikle uzun saatler kaynatılarak hazırlanan pekmezlerin kansere davetiye çıkardığını ortaya koyuyor.
#PekmezTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal TatlandırıcıÖzellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde bağışıklığı zayıf olanlar sık sık hastalıklara yakalanıyor. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla beraber bağışıklık sistemini güçlendirecek alternatif yöntemler ise sofralarda uygulanıyor. Pekmez içinde bağışıklık sistemini güçlendiren kalsiyum, çinko, manganez gibi mineraller barındırıyor. Ayrıca B ve C vitamini açısından oldukça zengin olan pekmez tüketimi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde vücut fonksiyonlarına katkıda bulunuyor. Uzmanlar farklı çeşitleri bulunan pekmezin mutlaka sofralarda olmasını tavsiye ediyor. İşte, Pekmezin bağışıklık sistemi üzerinde etkisi…
#PekmezPekmez, özellikle kış aylarının faydalı enerji kaynaklarından biri. Mevsiminde tazecik üzümlerle hazırlanan pekmez, kışın şifa oluyor. Hazır olarak almak yerine evde de üzüm pekmezi hazırlayabilirsiniz. Peki üzüm pekmezi nasıl yapılır? İşte evde topraklı üzüm pekmezi tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Üzüm Pekmezi Nasıl YapılırGünümüzde sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için doğru gıdaların seçilmesi çok önem taşır. Sağlıklı gıdalar arasında yer alan pekmezin de birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Pekmez kilo aldırır mı? Gece yatmadan tahin pekmez ve sütlü pekmez içmek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamGenelde tahin, pekmez ile birlikte karıştırılır ve tüketilir. Aynı zamanda en sağlıklı Besin kaynakları içerisinde yer alır. Peki, bebeğe tahin verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe tahin yedirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır detayları ile derledik.
#BebekBoyuna ve yaşına göre olması gerekenden çok daha zayıf olan bebekler, her zaman ebeveynlerinin endişelenmesine neden olur. Bu gibi bir durumda ise, ilk olarak bebeğin kendi doktoruna danışmak gerekir. Bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir sizler için derledik.
#BebekHalk arasında harnup adı İle de bilinen keçiboynuzu pekmezi, çok iyi bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Başta astım ve akciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde keçi boynuzu pekmezi yemek kilo aldırır mı sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamPekmez, yoğun kıvamlı ve lezzetli bir tada sahip olan bir yiyecektir. Pekmez, mutfak kültürümüzde önemli yere sahiptir. Pekmez, üzüm, dut, keçiboynuzu, andız gibi meyvelerin ezilerek ısı ile koyulaştırılması sonucunda elde edilir. Uygun koşullarda saklandığı zaman uzun süre bozulmadan lezzetini muhafaza eder. Pekmez bozulur mu tüm detayları ile derledik.
#PekmezHavalar soğudu, kış yüzünü göstermeye başladı. Soğuk havaların etkisiyle bağışıklık güçlendirici olarak bal ve pekmez tüketimi artmaya başladı. Ancak Bakanlık piyasada sahte ballar olduğu konusunda vatandaşları uyarıyor. Peki biz balın ya da pekmezin hileli olduğunu nasıl anlayacağız? Satın almadan anlamak mümkün mü? Evde yapılan testler gerçekten işe yarıyor mu? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#BalTarım ve Orman Bakanlığı’nın gıdalarda tespit ettiği hileli ürünler listesine eklenen son skandal, sofraların vazgeçilmezi ekmek oldu. Çoğumuzun daha sağlıklı diye tercih ettiği tam buğday ekmeklerinin, bazı işletmelerde aslında beyaz undan yapıldığı ve renklendirici kullanılarak esmerleştirildiği ortaya çıktı. Bu durum, tüketicilerde büyük endişe yarattı. Peki, biz ekmeğin hileli olduğunu nasıl anlayacağız? Bu katkı maddeleri sağlığımızı nasıl etkiliyor? Nereden güvenle ekmeğimizi alacağız? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#EkmekDoğu ve Güneydoğu Anadolu üzümün ehlileştirildiği, şarapçılığın doğduğu topraklar... Dünyanın en eski bağcılık kültürlerine ev sahipliği yapan bu coğrafya, klasik bağbozumu gezileri içinde en az bilineni. Hürriyet Seyahat Sonbahar sayısına Doğu ve Güneydoğu Anadolu bağlarını Gözdem Gürbüzatik yazdı. İşte o yazıdan ipuçlarıyla sonbaharda Doğu’da bağbozumu.
#BağbozumuKekler her zamanı lezzetlidir, ancak hava soğumaya başladığında ve okullar açıldığında hem daha çok yapılır hem de mis gibi baharat çeşitleriyle evi bir başka kokutur. Ekimin romantik havasına uygun, baharat kokulu, kış meyvelerinin süslediği sonbahar keklerinden bahsedelim...
#KekAdana'da yaşayan Teslime Sakarya (50), 7 yıl önce eşinin mide kanseri olması nedeniyle ticarete atılarak açtığı bici bici dükkanında, aralarında engelli kızının da bulunduğu 25 kişiye iş imkanı sağladı.
#AdanaKanser, vücudumuzdaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesiyle ortaya çıkan karmaşık bir hastalıktır. Bilim insanları ve doktorlar, kanserin nedenlerini ve nasıl tedavi edileceğini anlamak için büyük adımlar attılar. Artık kanser hakkında daha fazla bilgiye sahibiz. Kirlilik kansere neden olabilir mi? Peki ya iltihaplanma? Ve tümörler nasıl yayılır? İşte bilim insanlarının bu karmaşık hastalık hakkında öğrendikleri...
#KanserHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıÖrneklendirme cümlelerine deneme, makale, fıkra ve söyleşi gibi düşünce yazılarında sıklıkla yer verilir. Verilen örnekler konunun daha iyi anlaşılmasını sağlar. Bu cümlelerde ''örneğin'' - ''örnek vermek gerekirse'' - ''mesela'' kelimeleri kullanılır. 8. sınıfta okuyan öğrenciler için ''Örneklendirme Cümleleri'' konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Örneklendirme Cümleleri Konu AnlatımıWorcestershire sosu, İngiltere mutfağına ait bir sos. Son yıllarda uluslararası tariflere olan erişimimiz arttıkça Türkiye’de de sık gündeme gelmeye başladı. Büyük marketlerin raflarında da bulunabilen Worcestershire sosunu evde yapmak da mümkün elbette. Ancak malzemesi biraz fazla… Sizin için bu sosun tarihini, kullanım alanlarını ve tarifini araştırdık. İşte Worcestershire sosu hakkında merak ettikleriniz…
#Worcestershire Sosu NedirEge ve Akdeniz kıyıları güneşin peşinde koşanları çağırırken memleketin farklı ve efil efil esen köşelerine gitmek isteyenler rotasını Doğu’ya çevirebilir. Yolum Munzur Dağları eteklerine düştüğünde Murat Suyu’nu geçerek vardığımız Kemaliye’nin etkileyici doğası karşısında bir süre nutkum tutulmuştu. Buranın gezginlere gösterecek çok şeyi var. Dağların enginliği karşısında, biz insanların toz zerresi kadar olduğunu hissetmek de bu rotanın bonusu.
#Uğur BiryolHatay'da kurak geçen kış aylarıyla birlikte kentin içme suyunu karşılayan Karaçay Barajı’nda su seviyesi yüzde 18 seviyesine geriledi. Son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı kentte metrelerce çekilmenin yaşandığı barajda kuraklığın etkisi havadan görüntülendi.
#AlarmOkay İnak, Los Angeles’ta açtığı 16 kişilik dükkânında tam anlamıyla bir başarı hikâyesi yazmış. Dokuz ayda şehri fetheden Sora Craft Kitchen’da yer bulmak epeyce zor. İnak sadece teknik sergilemiyor, büyük bir özgüven ve sorumlulukla hareket ediyor. Ve mutfaktan servise tüm bunları tek başına yapıyor.
#Ebru ErkeHadi İnşallah konusu ve oyuncuları, ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. 2014 yılında vizyona giren yapım romantik komedi türünde. Senaryosu Murat Kaman ve Emrah Kaman'a ait olan filmin yönetmen koltuğunda ise Ali Taner Baltacı oturuyor. Çekimleri İzmir'de gerçekleştirilen filmin başrollerinde ise Murat Boz ve Büşra Pekin yer alıyor. Peki Hadi İnşallah filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...
#Hadi İnşallah KonusuBugün muharrem ayının 10’uncu günü, yani aşure günü... Tüm hafta boyu birçok evde farklı geleneklere uygun tariflerle aşure pişirilecek, bereket duaları eşliğinde paylaşmanın, iyiliğin gücü sofraların başköşesinde olacak. Peki, bugüne kadar hiç aşure pişirmemiş olanlar komşu yolu mu gözleyeceksiniz? Hayır! Vereceğim ipuçlarıyla en iyisini siz de yapabilirsiniz...
#AşureAşure, paylaşmanın, birliğin, beraberliğin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı vesilesi ile Chef Rüzgar SÜNBÜL ile aşure hazırladık, pişirdik, dağıttık. o güzelim kokular ve bereket sarıp sarmaladı. Aşure yapılışının her türlü ayrıntısını bulabileceğiniz bu tarifte, farklı malzemeler ekleyerek farklı lezzetlere de yer verdik. Kaşık kaşık, hiç bekletmeden sıcak sıcak tüketiniz.
#Aşure99. Gazi Koşusu'nda birinci olarak tarihe geçen Cutha adlı atın sahibi Hulusi Çil, yaşadığı mutluluğu, 'olağanüstü bir his. Anlatılmaz, kelimelere sığmaz' sözleriyle dile getirdi ve ekledi...
#Gazi KoşusuAntalya'da 2500-3000 rakımlı yaylalardan bin bir zahmetle testereyle kesilip toplanan karlar, yaz aylarında serinlemek isteyenler için şurup haline getirilip semt pazarlarında satılıyor. Dede mesleğini devam ettiren pazarcı Mehmet Meral, "İki dağın arasında güneş görmeyen yerlerde zor şartlarda getiriyoruz. Bu tamamen doğal kardır" dedi.
#AntalyaKayseri'nin Hacılar ilçesinde yaklaşık 500 yıl öncesine dayanan ve o yıllarda su ihtiyacını karşılamak için kışın karla doldurulan kuyular, günümüzde serinlemek amacıyla kullanılıyor. Evlerinin önündeki tarihi kuyuya kışın doldurdukları kar kütlelerini yaz aylarında kovalarla çeken bölge halkı, kar suyundan ayran yapıp, karın üzerine pekmez döküp yiyor.
#Kayseri




























