Ceviz haberleri sayfasında Ceviz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12962 Ceviz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ceviz ağacının altına neden oturulmaz sorusu, halk arasında da yaygın olarak bilinen "Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözü dolayısıyla merak ediliyor. Ceviz ağacının altında oturulmamasının nedeni, ceviz ağacının sülfür gazı salgılamasıdır. Bu gaz, havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte, ceviz ağacının etkileri ve nedenleri ile ilgili detaylı bilgiler
#CevizLezzetli tadı ve doyuruculuğu sayesinde en popüler kuru yemişler arasında yer alan ceviz, besin değeri açısından da oldukça zengin. “Ceviz, içerisindeki zengin yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller kalp rahatsızlıklarından beyin hastalıklarına, hafıza sorunlarından diyabete, kanser riskinden korunmaya ve cilt sağlığının desteklenmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için cevizi beslenme rutininin bir parçası haline getirmek gerekiyor” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, cevizin muhteşem 6 faydasını anlattı.
#CevizRüyada ceviz görmek birçok farklı anlamda yorumlanmaktadır. Rüyada ceviz görmek genel olarak güzellik, umut ve bereket olarak yorumlanır. Bir kişinin rüyasında ceviz görmesi veya ceviz içi görmesi farklı anlamlara yorumlanabilir. Rüyada ceviz içi görmek, ceviz toplamak, çıkarmak ve yemek hakkında bulunan bütün tabirleri detaylı olarak derledik.
#RüyaSağlıklı atıştırmalıklarda, meze ve salatalarda ya da soslarda... Cevizi günlük beslenme rutinimize dahil etmenin birçok pratik yöntemi var. Bilişsel fonksiyondan tutun da kalp sağlığı, kolesterol ve kan şekeri dengesine faydaları saymakla bitmeyen bu minik mucizeyle birbirinden lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz...
#CevizTaze ceviz, dalından koparıldıktan sonra belirli aşamaşlardan geçirilir. Dış kabukları soyularak iç kısmı kurutulur. Daha sonra tüketime hazır hale gelir. Peki taze ceviz nasıl kurutulur? Evde yaş ceviz kurutmanın ve saklamanın yolları...
#Taze Ceviz Nasıl KurutulurKolesterolü dengede tutması ile ön plana çıkan ceviz vücudumuza ve aynı zamanda da sofralarımıza zenginlik katmaktadır. Yaş cevizin ev içerisinde nasıl kurutulabildiği en çok merak edilen konulardan bir tanesini oluşturmaktadır. Sizin için evde taze yeşil kabuklu olan cevizin nasıl kurutulduğunu derledik.
#CevizKavuzsuz gibi farklı çeşitleriyle Anadolu’nun hemen her yerinde sıklıkla pişirilip kullanılan arpanın modern şehir sofralarında neden kendine daha sık yer bulmadığına şaşırıyorum… Kültürümüzün bu kadim malzemesi bir fonksiyonel gıda. Haşlayıp salatalara katabilir, arpa ekmeği, suyu ve kavurgası da yapabilirsiniz. Seçtiğim pratik tarifleri evde siz de deneyin.
#CevizCeviz yaprağının sağlığa olan faydaları dışında saça ve cilde olan faydaları ile de bilinmektedir. Sivilce ve sivilce izlerine olan faydası ile beraber saçların daha parlak gözükmesine ve böylece daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlamaktadır. Sabah ve aksam 2 veya 3 defa uygulayarak ciltteki sivilce lekelerini yok etmek ceviz yaprağı ile mümkündür. Peki, ceviz yaprağı saça ve sivilcelere faydası nelerdir? Ceviz yaprağı neye yarar? Nasıl kullanılır? İşte ceviz yaprağının faydaları.
#Ceviz YaprağıKuruyemişler, vitamin, mineral ve sağlıklı yağ kaynakları olarak beslenme listesinde yer almalı. Ancak yağ içeriği nedeniyle tüketimine dikkat edilmeli. Peki sağlıklı atıştırmalık olan kuruyemiş kilo aldırır mı? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kuruyemiş Kilo Aldırır MıEn sağlıklı besin kaynaklarından biri olarak öne çıkan ceviz, düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli ürünlerden biridir. Aynı zamanda kilo alma ya da verme noktasında da katkı sağladığını söylemek gerekir. Peki ceviz kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Kuru üzüm, fındık, fıstık ve bal ile taze ceviz yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı Yaşam‘11 ayın sultanı ramazan’, ramazanın sultanlarından biri de güllaç... İçine ceviz de konuyor, Antep fıstıklısı da yapılıyor... Hafifliği ve lezzetiyle yeri ayrı, her zaman da bulunamıyor. Ramazanın son haftasına girerken sütünü iyi çekmiş, şeker kıvamı doğru ve iç malzemesi bol tutulmuş lezzetli güllaçların peşine düştük. Jürimize en beğendiği adresleri sorduk.
#GüllaçHürriyet çalışanlarıyla Topkapı Sarayı’nı gezdik. Sırlarını öğrendik, ihtişama tanık olduk, tarihin dehlizlerine daldık. Topkapı Sarayı denilince dünyada akla gelenler şunlar: Kaşıkçı Elması. Topkapı Hançeri. Altın Taht. Topkapı Sarayı’nın önemli parçaları bunlar. Ancak Topkapı Sarayı’nda bunları geçen eserler de var. Ben kendi ilk 7’mi şöyle çıkardım.
#Topkapı SarayıMutfakların en eski ve geleneksel tatlısı aşure… Pek çok malzemenin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu lezzetimizin yapılışı ve içine konanlar yöreden yöreye farklılık gösterir. Bazı yörelerde kurban etinden bir parça saklanıp aşure yapılırken içine atılır. Kimileri buğdayla karışık pirinç kullanır. Bazı yörelerde şeker yerine pekmez konur; Gaziantep’te anason da eklendiği olur. Aşure ayı gelmişken size bir klasik, bir de farklı bir tarif vermek istiyorum...
#AşureUzun ömürlü insanlar son dönemde bilim insanlarının gündeminden düşmüyor. Bu kişilerin genetik yapıları bir yana, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri sürekli mercek altında. 100 yaşını aşmış, kalp hastalığı, obezite, kanser, diyabet gibi kronik sorunları olmayan insanların yoğun olduğu Mavi Bölgelerden birinde yaşayan dünyaca ünlü araştırmacı Joan Sabate, hem araştırmalardan öğrendiklerini hem de kendi beslenme biçimini anlattı.
#SağlıkAşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanTRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa'nın ikinci sinema filmi "Rafadan Tayfa Göbeklitepe", televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. 2019 yılında vizyona giren film Türkiye'de sinema salonlarında tüm zamanların en iyi animasyon açılışını yapan film, yaklaşık 3.5 milyon kişi tarafından izlenmiştir ve toplam 55,7 milyon TL hasılat yapmıştı. Peki, Rafadan Tayfa Göbeklitepe filminin konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte, Rafadan Tayfa Göbeklitepe karakterleri
#Rafadan Tayfa GöbeklitepeSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünUzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.
#Uzun ÖmürKuruyemiş fiyatları geçen seneye göre yüzde 40 arttı. Sektör temsilcileri ABD’den ithal gelen ürünlere konulan ek vergi nedeniyle piyasadaki kaçak ürünlerin arttığı iddiasında. Hürriyet’e konuşan TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım, özellikle badem ve cevizde menşei değiştirilerek piyasaya ürün sunulduğunu söyledi. Yıldırım, “Gümrük fiyatlarını ödememek için ürünler Dubai’ye getiriliyor ve orada menşei değiştiriliyor” dedi.
#KuruyemişTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriYaz başında dondurma fiyatları akıl almaz noktalara çıkınca emektar dondurma makinemizi raftan indirdik. Hemen “Bizim makinemiz yok ki” demeyin! Sadece bir blender ya da mikserle bile yapılabilecek çok pratik ve lezzeti garanti tariflerim var. Külah tarifimiz de bonus!
#Gülay Barbaros AltanGelinim Mutfakta bitti mi, neden yok gibi sorular 21 Haziran Cuma günü pek çok vatandaşın araştırdığı konu oldu. Hafta içi her gün izleyicilerle buluşan Gelinim Mutfakta, 21 Haziran Cuma günü yeni bölümünün olup olmayacağı ile araştırılan konu olmaya başladı. Peki, Gelinim Mutfakta bitti mi, neden yok? Kanal D yayın akışında Gelinim Mutfakta detayı
#Gelinim MutfaktaCeviz ağacının altına neden oturulmaz sorusu, halk arasında da yaygın olarak bilinen "Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözü dolayısıyla merak ediliyor. Ceviz ağacının altında oturulmamasının nedeni, ceviz ağacının sülfür gazı salgılamasıdır. Bu gaz, havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte, ceviz ağacının etkileri ve nedenleri ile ilgili detaylı bilgiler
#CevizTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaSon günlerde kavurucu sıcakların etkili olduğu İstanbul'da akşam saatlerine doğru yağmur bastırdı. İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Avrupa ve Anadolu Yakası’ndaki bazı ilçelerde etkili oldu. Öte yandan Ankara’nın birçok bölgesinde de etkili sağanak yağmur ve dolu başladı.
#Meteoroloji Genel MüdürlüğüÜlkemizde yılda 234 bin yeni kanser vakası görülürken, kadınlarda en sık meme kanserine rastlanıyor. Üçlü negatif meme kanseri ise genç kadınları hedef alıyor. Meme kanserleri 60 yaş üstünde ortaya çıkarken, üçlü negatif meme kanseri 50 yaş altında görülüyor.
#Meme Kanseriİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#Hamaylı3 milyonu aşkın adayın yarışacağı üniversite sınavı için geri sayım sürerken uzman diyetisyen Melis Bengisu Demirci, dikkat çeken beslenme uyarılarında bulundu. Sınav öncesi beslenmenin önemini vurgulayan Demirci, açıkta satılan gıdalardan, yağlı kızartmalardan uzak durulması gerektiğini kaydederek, “Kalabalık yerlerde yemek yemek ve açıkta satılan yiyecekleri tüketmek gıda zehirlenmesi riskini artırdığı için bu tür yerlerden uzak durulmalı” dedi.
#Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci