Meme Kanseri haberleri sayfasında Meme Kanseri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5960 Meme Kanseri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Meme kanseri meme hücrelerinde başlayan kanser türüdür. Akciğer kanserinden sonra, dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Erkeklerde de görülmekle beraber, kadın vakaları erkek vakalarından 100 kat fazladır. 1970'lerden bu yana meme kanserinin görülme sıklığında artış yaşanmaktadır ve bu artışa modern, Batılı yaşam tarzı sebep olarak gösterilmektedir. Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde görülme sıklığı, dünyanın diğer bölgelerinde görülme sıklığından daha fazladır.
Bundan 12 yıl önce, ünlü yıldız Angelina Jolie, meme kanserine yakalanma riski olduğunu öğrenince bıçak altına yattığını açıklamış ve tüm dünyayı büyük bir şaşkınlığa sürüklemişti.
#Kara TointonKanser tedavisinde sadece tümörün alınmasının değil, aynı zamanda hastaların fiziksel ve psikolojik sağlığının korunmasının da büyük önem taşıdığını belirten Op. Dr. CenkMelikoğlu, onkoplastik cerrahinin fizyolojik ve psikolojik etkilerine dikkat çekti.
#Onkoplastik Cerrahi2021 yılında meme kanserini atlatan ve ardından beynindeki tümör nedeniyle ameliyat geçiren ünlü şarkıcı Şimal, pazar günü yaşadığı nöbet sonrası hastaneye kaldırılmıştı. Şimal'in son sağlık durumunu nişanlısı açıkladı.
#ŞimalKocaeli'deki bir özel hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 8 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı davada yeniden yapılan yargılamada mahkeme, bir önceki karar olan 25 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kışlalı, "Bir arpa yol gidemedim diye düşünüyorum. Yani, 'Haklısın, al sen şu parayı, sus' denildi. Şu anda yeniden sağlığıma kavuşmak için bir operasyon geçirsem 225 bin TL ile ameliyat olamıyorum" dedi.
#Hatalı TeşhisKocaeli'deki bir özel hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 8 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı davada yeniden yapılan yargılamada mahkeme, bir önceki karar olan 25 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kışlalı, "Bir arpa yol gidemedim diye düşünüyorum. Yani, 'Haklısın, al sen şu parayı, sus' denildi. Şu anda yeniden sağlığıma kavuşmak için bir operasyon geçirsem 225 bin TL ile ameliyat olamıyorum" dedi.
#SağlıkLise öğrencisi Asya Ocak, meme kanserini erken teşhis edebilecek ve hastaların daha az radyasyona maruz kalmasını sağlayacak bir yazılım tasarladı. ‘ULT-AI’ isimli yapay zekâyla çalışan yazılım, tümörlerin tespitini yüzde 98 oranında doğru şekilde belirliyor.
#İzmirMeme kanseri dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olmaya devam ediyor. Üstelik meme kanserinin giderek daha yaygın rastlandığına dikkat çekiliyor. Dünya Sağlık Örgütü 2022 yılı verilerine göre; dünya genelinde her yıl 100 bin kadından yaklaşık 47’sinde, Türkiye’de de 46’sında meme kanseri teşhis ediliyor. Bu rakam, Türkiye’de her yıl 20 bini aşkın kadının meme kanseriyle mücadele etmesi gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, meme kanseri dünya genelinde ve ülkemizde kadınlarda kansere bağlı ölümler arasında da ilk sırada yer alıyor.
#Meme KanseriKanser her geçen gün daha fazla genç kadını etkiliyor. Başta meme kanseri olmak üzere tiroid, rahim ağzı, ince bağırsak ve böbrek kanserleri genç kadınlarda daha fazla görülmeye başladı. Peki bunun sebebi ne? Uzmanlar bir hormonun merkezi bir rol oynadığı düşünüyor.
#Gençlerde Kanserİstanbul’da bilim insanları, neoadjuvan kemoterapiye direnç gösteren meme kanseri hastalarına yönelik kişiye özel tedavi yöntemleri geliştirmek için genetik araştırma başlattı. Araştırmanın yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Selman Emiroğlu, tedaviye dirençli hastalar için genetik biyobelirteçlerin belirlenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak bu alandaki çalışmaların kanser tedavisinde devrim niteliğinde bir değişim olabileceğini ifade etti.
#Meme KanseriMeme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olarak öne çıkıyor. Aile öyküsü, özellikle genç olan birinci derece akrabalarında meme kanseri gelişen kadınlarda, ilk risk faktörü olarak biliniyor. Meme kanseri erken evrede yakalandığında tedavide daha başarılı sonuçlar elde ediliyor. Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri ile ilgili en çok sorulan sorulan yanıtlarını paylaştı.
#Meme Kanseriİki çocuk annesi Em Davey’in yaşadığı belirtiler üç yıldan fazla bir süre boyunca göz ardı edildi. En sonunda doğru teşhisi alan ve meme kanseri olduğunu öğrenen Em, hayata tutunabilmek için verdiği mücadeleyi anlattı
#Meme KanseriMamografi özellikle 40 yaş ve üstü kadınlarda başta meme kanseri olmak üzere meme dokusunda var olabilecek tüm sorunların teşhisinde önemli bir rol oynuyor. Son yıllarda mamografi sonuçlarında ‘Kategori 0’ ibaresi yer alıyor. Mamografide yer alan ‘Kategori 0’ ibaresinin yanı sıra bir de ultrason önerilmesi kadınların paniklemesine yol açıyor. Peki kategori 0 ne anlama geliyor? Riskli bir durumun habercisi olabilir mi?
#MamografiKocaeli'de özel bir hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan, ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 7 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı dava, geçen yıl sonuçlandı. Mahkeme Kışlalı'ya tazminat ödenmesine hükmederken, itiraz üzerine karar istinafa gitti. İstinaf, mahkeme sürecinde alınan raporların eksik olduğunu belirterek yeniden rapor alınması talebiyle kararı bozdu.
#KanserO, Türkiye’nin gururu… Dünya bilim camiasına, henüz 28 yaşındayken ‘giyilebilir kalp pili’ icadıyla imza atan, Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Doç. Dr. Canan Dağdeviren, BBC’nin ‘İlham Veren 100 Kadın’ listesinde de yer alıyor. Çalışmalarını The Massachusetts Instute of Technology (MIT) Media Lab’da sürdüren Dağdeviren, meme kanserini erken teşhis edebilecek giyilebilir elektronik sütyen çalışmalarına son hızla devam ediyor.
#Doç. Dr. DağdevirenAnne olmayı çok istiyordu ama meme kanseri kemiklerine yayılıp hamilelik şansını yok etmişti. Tam o esnada en yakın arkadaşından bir teklif geldi; “Bebeğini ben taşıyabilir miyim?”
#Meme KanseriEkran tarihine şöyle bir baktığımızda bazı dizilerin kısa sürede unutulup gittiğini ama bazılarının aradan yıllar geçse de hafızalarda ve gönüllerde tazeliğini koruduğunu görürüz... Öyle ki bazı diziler sonrasında defalarca yayınlansa bile yine izlenme rekorları kırar.. İşte o da böyle bir dizinin oyuncularından biriydi...
#Fatma KaranfilANTALYA’da meme kanseri nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası göğüslerinde asimetri oluşan kadın, bunun giderilmesi için özel hastaneyle anlaştı. Burada geçirdiği operasyonda asimetri sorunu çözülemeyen kadın, doktorunun önerisi üzerine liposuction yöntemini denedi.
#YargıtayAnnesini meme kanserinden kaybeden bir adam, göğsündeki yumruyu fark ettiğinde pek ciddiye almadı. Çünkü meme kanserinin erkeklerde de ortaya çıkabileceğini bilmiyordu. Teşhisin ardından hastalığı yense de kısa süre sonra kanser tüm vücuduna yayılmış olarak geri döndü. Tıpkı hastalığa yakalanan adam gibi çoğu erkek meme kanserinin kendilerini de tehdit ettiğini bilmiyor. Ancak Prof. Dr. Fatih Aydoğan, durumun sanılandan çok daha önemli olduğunun altını çiziyor.
#Erkeklerde Meme Kanseri4 yıldır kanserle mücadele eden Şimal'den acı haber geldi. 39 yaşındaki ünlü şarkıcı hayatını kaybetti. Şimal'in eşi Necati Arıcı, dostlarını helalleşmek için Karacaahmet Mezarlığı'na davet etti. Eşinin tabutuna sarılan Arıcı'nın sözleri yürekleri dağladı; 'Saçları kısa da güzeldi. Yüzü çok güzeldi. Prenses gibiydi…'
#ŞimalBundan 12 yıl önce, ünlü yıldız Angelina Jolie, meme kanserine yakalanma riski olduğunu öğrenince bıçak altına yattığını açıklamış ve tüm dünyayı büyük bir şaşkınlığa sürüklemişti.
#Kara TointonKanser tedavisinde sadece tümörün alınmasının değil, aynı zamanda hastaların fiziksel ve psikolojik sağlığının korunmasının da büyük önem taşıdığını belirten Op. Dr. CenkMelikoğlu, onkoplastik cerrahinin fizyolojik ve psikolojik etkilerine dikkat çekti.
#Onkoplastik Cerrahiİngiliz kraliyet ailesinin yakın dönemini takip edenler en çok sorun çıkaran gelin olarak Prens Harry'nin karısı Meghan Markle'ı bilir... Ama takvim yapraklarını biraz geriye sararsak onun sebep olduğu sorunların çok daha fazlasının başka bir gelin tarafından yaratıldığını görürüz.. Zaten yaşı tutanlar bunu çoktandır biliyor.
#Sarah FergusonKansere davetiye çıkaran davranışları birçoğumuz biliyoruz; sigara ve alkol tüketimi, aşırı stres, kötü beslenme alışkanlıkları… Ancak hiç bilmediğimiz birçok etken de var. İşte birçok insanın yaptığı ve kanserle bağlantılı olan beş şaşırtıcı şey…
#KanserSağlıklı beslenmenin, hareketli bir yaşam tarzının ve iyi yaşam koşullarının uzun bir ömür için gerekli olduğu uzun süredir biliniyor. Ancak İngiltere’nin Oxford Üniversitesi’nden Prof. Cornelia van Duijn liderliğindeki bilim insanlarının Nature dergisinde yayımlanan yeni araştırması, yaşam süresi üzerindeki çevresel etkilerin genetik faktörlerden çok daha güçlü olduğunu bilimsel olarak da ortaya koydu.
#Yaşam Tarzı2021 yılında meme kanserini atlatan ve ardından beynindeki tümör nedeniyle ameliyat geçiren ünlü şarkıcı Şimal, pazar günü yaşadığı nöbet sonrası hastaneye kaldırılmıştı. Şimal'in son sağlık durumunu nişanlısı açıkladı.
#ŞimalBütün dünya geçen yıl güzel oyuncuyu konuşmuştu... Bunun nedeni de yaşadığı bir sağlık sorunuydu... Daha doğrusu o sağlık sorununu yolun zorlu kısmını atlattıktan sonra anlatmasıydı...
#Olivia MunnKocaeli'deki bir özel hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 8 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı davada yeniden yapılan yargılamada mahkeme, bir önceki karar olan 25 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kışlalı, "Bir arpa yol gidemedim diye düşünüyorum. Yani, 'Haklısın, al sen şu parayı, sus' denildi. Şu anda yeniden sağlığıma kavuşmak için bir operasyon geçirsem 225 bin TL ile ameliyat olamıyorum" dedi.
#Hatalı TeşhisKocaeli'deki bir özel hastanede ileri evre meme kanseri olduğu gerekçesiyle ameliyatla göğüsleri alınan ancak kanser olmadığı anlaşılan Çiğdem Kışlalı'nın (52), 8 sene önce hastaneye ve doktorlara açtığı davada yeniden yapılan yargılamada mahkeme, bir önceki karar olan 25 bin TL maddi, 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kışlalı, "Bir arpa yol gidemedim diye düşünüyorum. Yani, 'Haklısın, al sen şu parayı, sus' denildi. Şu anda yeniden sağlığıma kavuşmak için bir operasyon geçirsem 225 bin TL ile ameliyat olamıyorum" dedi.
#SağlıkBirçok hastalığın teşhisinde kullanılan yapay zekâ destekli MR cihazı, tıpta sessiz bir devrim gerçekleştiriyor. Cihazın önümüzdeki yıllarda “tıbbi sezgi aracı” olarak kullanılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Kantarcı, “Özellikle Alzheimer’ı çok erken yakalayacak” dedi.
#Türk Manyetik Rezonans Derneğiİngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), kanserin semptomlar ortaya çıkmadan önce tespit edilmesini sağlayan kan testini klinik deney aşamasına geçirdi. NHS, kan testinin ilk denemelerinde yüzde 99'luk tespit başarısına ulaştığını bildirdi.
#İngiltereSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da gerçekleşen depremlere ilişkin konuşan Bakan Memişoğlu, "Olması ihtimali olan büyük depremle ilgili hazırlıklı olmamız lazım. İstanbul’da bu hafta sonu önceden planladığımız bir deprem tatbikatı yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Memişoğlu, "37 bin kadro aldık. Önümüzdeki hafta ilan edeceğiz. Mayıs'ta ilk etabını sonrakini de inşallah Ağustos ve Eylül'de. Mayıs ayında 19 bin alacağız." diye konuştu.
#Kemal MemişoğluTürk bilim insanı Doç. Dr. Canan Dağdeviren, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirdiği giyilebilir ultrason cihazı olan ‘elektronik sutyen’i 6 kadınla uzaya gönderdi. Bilim dünyasından sonra adını uzaya da yazdıran Doç. Dr. Dağdeviren, “Bu bir başlangıç. Evet, ‘İstikbal göklerdedir” dedi.
#Canan DağdevirenLise öğrencisi Asya Ocak, meme kanserini erken teşhis edebilecek ve hastaların daha az radyasyona maruz kalmasını sağlayacak bir yazılım tasarladı. ‘ULT-AI’ isimli yapay zekâyla çalışan yazılım, tümörlerin tespitini yüzde 98 oranında doğru şekilde belirliyor.
#İzmirSoya sütü meme kanseri riskini artırabilir, yağsız gıdalar yüksek yağlı gıdalardan daha sağlıklıdır, veganlar ve vejetaryenler protein açısından yetersiz besleniyorlar, tüm yağlar kötüdür ve çok daha fazlası... Beslenmeyle ilgili bazı yanlış fikirler birçok kültürde yer etmiş durumda. Beslenme uzmanları ‘ortadan kalkmasını istedikleri’ beslenme efsanelerini ve nedenlerini anlattı.
#Beslenme EfsaneleriAnkara’da yaşayan Miyase Kaya’ya önce meme kanseri daha sonra ise böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Hayata tutunmak için 50 yaşında dağcılığa başlayan Kaya, şimdi 60 yaşında ve “Rekorum 4 bin 50 metre ile Süphan Dağı. Hedefim Ağrı Dağı’na çıkmak” diyor.
#Miyase KayaMeme kanseri dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olmaya devam ediyor. Üstelik meme kanserinin giderek daha yaygın rastlandığına dikkat çekiliyor. Dünya Sağlık Örgütü 2022 yılı verilerine göre; dünya genelinde her yıl 100 bin kadından yaklaşık 47’sinde, Türkiye’de de 46’sında meme kanseri teşhis ediliyor. Bu rakam, Türkiye’de her yıl 20 bini aşkın kadının meme kanseriyle mücadele etmesi gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, meme kanseri dünya genelinde ve ülkemizde kadınlarda kansere bağlı ölümler arasında da ilk sırada yer alıyor.
#Meme KanseriAilemizde kanser, diyabet veya alzheimer gibi bir hastalık olması bizim de bunlara yakalanacağımız anlamına mı geliyor? Bu sorunun cevabı evet de olabilir, hayır da. Doç. Dr. Gülsen Meral ‘Genlerle Dans’ isimli kitabında DNA’nın kader olmadığını, yaşam tarzımızın ve çevresel faktörlerin hastalıkların oluşmasında büyük etkisi olduğunu anlatıyor.
#Doç. Dr. Gülsen Meral