Dünya Sağlık Örgütü
Dünya Sağlık Örgütü Haberleri
Son dakika haberi: AB'den flaş 'aşı sertifikası' açıklaması!
Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olanların serbestçe seyahat etmesini sağlayabilecek "aşı sertifikası" üzerinde yaza kadar çalışılmasını, daha sonra üye ülkelerin sağlık ve sınır sistemlerine entegre edilmesini hedefliyor. Ayrıca sertifika sistemini oluştururken "Avrupa çözümü" kullanmaları gerektiğini belirten Leyen, "Aksi takdirde bu boşluğu başkaları doldurur. Bildiğimiz kadarıyla Apple ve Google Dünya Sağlık Örgütü'ne bazı çözümler önerdi. Burada hassas bilgilerden bahsediyoruz." dedi.
Koronavirüs salgınıyla ilgili korkutan sözler! 2022'nin başına kadar...
Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüs salgınıyla beraber günlük yaşamın parçası haline gelen maskenin, 2022'nin ilk aylarına kadar kullanılacağını belirtti. Prof. Dr. Tekin, "Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı gibi salgın 2022'nin başına kadar devam edecek. O nedenle maske bu yılın sonuna kadar hayatımızda olacak. Şu an maskeye daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Vaka sayıları azalmışken bunu sürdürebilmek için maskeye olan hassasiyetimizin daha da ön planda olması gerekiyor" dedi.
İlk COVAX Kovid-19 aşıları Gana'ya ulaştı!
Afrika'da COVAX kapsamında ilk Kovid-19 aşı teslimatı Gana'ya yapıldı. COVAX aşısı, Dünya Sağlık Örgütü'nün düşük ve orta gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamak üzere geliştirilmişti.
Koronavirüs salgınının sonu ne zaman gelecek? DSÖ'den korkutan açıklama
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Çin'in Vuhan kentinde incelemelerde bulunan DSÖ ekibinin kapsamlı raporunun birkaç hafta içerisinde yayınlanacağını söyledi. Dr. Batyr Berdyklychev, Koronavirüs salgınının bitiş tarihine ilişkin yaptığı açıklamada "DSÖ’nün koronavirüsün ne zaman biteceğine dair kesin bir bilgisi yoktur" dedi.
20 bin öğretmene atama müjdesi
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri’nin toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere müjde verdi: “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin atamasını yapacağız. Atama şimdiden eğitim öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 20 bin öğretmen ataması daha yapacağız
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ''Öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız'' dedi.
Ukrayna'da AstraZeneca'nın geliştirdiği aşının kullanımına onay verildi
Ukrayna'da AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının kullanımı onaylandı.
‘Yoksul ülkeler de aşıya adil şekilde ulaşmalı’
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Kovid-19 aşılarının dünyada adil bir şekilde dağıtılmasını talep etti.
Almanya Cumhurbaşkanı'ndan adil aşı dağıtım talebi
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Kovid-19 aşılarının dünyada adil bir şekilde dağıtılmasını talep etti.
Koronavirüs ne zaman bitecek.. DSÖ'den heyecanlandıran açıklama
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek sorusu hem ülkemizde hem de dünyada cevabı merakla takip edilen sorular arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamaya göre salgının ömrü çok da uzun değil.. Peki Koronavirüs ne zaman bitecek? İşte DSÖ'den yapılan açıklama
Pasta, dondurma, meşrubatta kullanılıyor! Birçok hastalığa sebep oluyor
Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kimyasal ürünler kullanılarak üretilen sentetik gıda boyalarından elde edilen resim baskılı ve süslemeli yaş pastaların, çocuklarda hiperaktivite bozukluğuna, bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde de deri dökülmesi, astım, kanser gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.
DSÖ'den heyecanlandıran açıklama! Koronavirüs salgınının biteceği tarihi duyurdu
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi. Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti.
Tüm dünyayı korkutan gelişme! İlk kez insanlarda tespit edildi
Rusya, H5N8 tipi kuş gribi virüsünün kümes hayvanlarından insanlara geçen ilk vakasının tespit edildiğini açıkladı. Kuş gribinin diğer varyantlarının zaman zaman insanlara bulaştığı görülüyor. Ancak bu, H5N8 türüne ait insanlarda tespit edilen ilk vaka olma özelliğini taşıyor.
Koronavirüs insanlara nasıl bulaştı? DSÖ sözcüsü ‘4 ihtimal var’ diyerek açıkladı!
DSÖ Sözcüsü Jasarevic, Çin’e gönderilen ekibin çalışmaları ile ilgili çok önemli bilgiler paylaştı. Jasarevic, ekibin koronavirüsün insanlara bulaşmasında 4 ihtimal üzerinde durduğunu belirterek virüsün insanlığa bulaşmasındaki en yüksek ihtimali de açıkladı.
Pandemi kadar tehlikeli bir kavram: Aşı milliyetçiliği
Zengin ülkeler aşıları stokladı ve 130 ülkede henüz tek bir doz aşı dahi uygulanmadı. Çünkü aşıya ulaşamıyorlar. Peki bu durum salgını nasıl etkiler?
Koronavirüsten sonra bir şok daha! Dünyada ilk kez tespit edildi
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, ülkede "A (H5N8)" kuş gribinin ilk kez insana bulaştığını tespit ettiklerini bildirdi.
Covid-19 sonsuza dek hayatımızda mı olacak?
Mutasyon kâbusu, virüsün daha bulaşıcı hale geldiği iddiaları, uzmanlar tarafından yapılan üçüncü dalga uyarıları… Tüm bunlar Covid-19 ile ilgili endişe yaratırken “Salgın hiç bitmeyecek mi?” sorusu akılları kurcalıyor. Öte yandan uzmanlar vurguluyor: Virüs varlığını sürdürebilir
Son dakika haberler... Yunanistan "aşı sertifikası" dağıtmaya başladı
Koronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan 'aşı sertifikası' ve 'aşı pasaportu' tartışmalarında sona yaklaşıldı. Birçok Avrupa ülkesinde hayata geçirilmesi düşünülen projede Yunanistan "aşı sertifikası" dağıtmaya başladı.
Uzmanlar bu soruyu tartışıyor: Vakalar düşüyor ama neden?
Dünyada koronavirüs vaka ve ölümlerindeki düşüş trendinin güney yarımkürede yaşanan yaz mevsimine bağlı olabileceği belirtildi.
Biden'dan Çin ve Rusya'ya gözdağı!
Münih Güvenlik Konferansı'nda "Amerika geri döndü, transatlantik ittifakı geri döndü" mesajını paylaşan ABD Başkanı Joe Biden, Çin ile Rusya'ya "gözdağı" verdi.
Hayata geçecek mi? 'Aşı pasaportu' ile ilgili merak edilenler...
Dünya koronavirüs aşısı olmuş kişilere özgürlükler tanınıp tanınmayacağını tartışıyor. Salgının varyantlarla birlikle bir bilinmezliğe doğru gittiği bu süreçte ‘aşı pasaportu uygulamaya konulacak mı? Avantajları ve dezavantajları ne olur? Detaylar haberimizde...
Palyatif bakım nedir ve ne demek? Mucize Doktor dizisinde geçen palyatif bakım servisi ile ilgili merak edilen bilgiler
Palyatif bakım servisi, Mucize Doktor dizisiyle gündeme geldi. Hastanın yaşam kalitesini iyileştirmedeki etkinliğini desteklemeye yarayan palyatif bakımda hedef, kişinin ve ailesinin yaşam kalitesini geliştirmek olarak tanımlanıyor. 1980'lerde, "tedavilere yanıt alınamayan hastaların bütüncül bakımı" olarak adlandırılan palyatif bakım, hastanın rahatlamasını arttırıyor. Peki, palyatif bakım servisi nedir? İşte, Mucize Doktor dizisinde geçen palyatif bakım ile ilgili merak edilen bilgiler...
Aşı tuttu; sonuçlar olumlu
DSÖ, aşılamanın da etkisiyle dünya genelinde son bir haftada yeni vakalarda yüzde 16, ölümlerde ise yüzde 10 düşüş yaşandığını açıkladı. İsrail ve İngiltere de aşılamanın başlamasından bu yana vaka ve ölüm oranlarının azaldığını duyurdu. Peki Türkiye’de durum ne? Bilim Kurulu üyeleri yanıtladı.
ABD, DSÖ'ye olan borcunu bu ay ödeyecek
ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, finansal yükümlülük kapsamında Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) olan 200 milyon dolardan fazla borcu bu ay sonunda ödeyeceklerini açıkladı.
Salgında sevindiren haber... Kovid-19 vakaları düşüş eğiliminde
Dünya genelinde Kovid-19 vakalarının 5 haftadır düşüş eğiliminde olduğu bildirildi. Aşılama kampanyalarının etkisinin de görülmeye başlanmasıyla hastanelerin ve sağlık çalışanlarının üzerindeki yük de hafifletmeye başladı.
Aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu isteyenler ülkeler
Aşı pasaportuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Turizm ülkeleri yaz aylarında ekonomilerini canlandırabilmek adına "aşı pasaportu" uygulamasına geçmek istiyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen ay aşı sertifikası tartışmaları yoğunlaştığında böyle bir sisteme "henüz" karşı olduğunu açıklamıştı. Peki, aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu isteyenler ülkeler
Son dakika... Aşı pasaportunda flaş gelişme! Bir ülkede başladı
Ülkeler seyahat kısıtlamalarını kaldırmak için aşı pasaportuna geçmek adına adımlar atıyor. İlk geçiş yapan ülke Bahreyn oldu. Bahreyn dijital koronavirüs aşısı pasaportunu başlattı.
DSÖ, AstraZeneca aşısının acil kullanımına onay verdi
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının acil kullanımına onay verildiğini açıkladı.
Petrol 63 dolar seviyesinde
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 63,56 dolardan işlem görüyor.
Koronavirüs salgınında yeni dönem! Filyasyon algoritmaları değişti
Türkiye'de görülen Brezilya, Güney Afrika ve İngiltere varyantları ile filyasyon vaka ve temaslı takip algoritmaları değişti. Danimarka, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelenlerde son 72 saatte yaptırılan PCR yeterli olmayacak ve 14 gün karantina zorunlu olacak. İşte tüm detaylar...
Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor!
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.
DSÖ yetkilileri açıkladı! İşte Vuhan’daki ilk bulgular
Çin’ın Vuhan kentinde, COVID-19’un kökenine dair incelemelerde bulunan DSÖ heyeti, salgının ilk ortaya çıktığı Aralık 2019’da virüsün sanılandan daha yaygın olduğunu ve farklı türlerinin bulunduğunu tespit etti.
Kafe ve restoranlar için yeni öneriler... Kapalı mekanda 45 dakika!
Hükümette ve Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantılarda, zorda olan kafe ve restoranların mart ayından itibaren açılmasıyla ilgili çok sayıda öneri konuşuluyor. Bu işletmelerin kapalı mekânlarında 45 dakikadan fazla oturulmaması, kapasitenin yüzde 30 ile sınırlı tutulması önerilerin başında geliyor.
İngiltere Başbakanı Johnson’dan DSÖ’ye ‘şeffaflık’ çağrısı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında salgınla mücadelede ülkesindeki son gelişmeleri açıkladı. Johnson, Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) ‘tam şeffaflık’ çağrısında bulunarak, “Salgının neden gerçekleştiğini öğrenmeliyiz” dedi.
Koronavirüs ve mutasyonlu virüs belirtileri ne zaman başlar? İşte Kovid-19'da ilk belirtiler
Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Bir yandan kısıtlamalar devam ederken bir yandan da ülkelerin pandemi ile mücadelesi kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor. Virüse karşı önlem almak isteyen pek çok kişi de bu virüsün ilk olarak nasıl belirti verdiğini araştırıyor. Peki, Corona belirtileri ne zaman başlar?
DSÖ'den dikkat çeken açıklama! 1 haftada yüzde 17 azaldı
Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında takip ettiği 6 ayrı bölgedeki koronavirüs vakalarında, son bir haftada yüzde 17 oranında düşüş olduğunu duyurdu. DSÖ'nün paylaştığı verilere göre vaka sayıları 4 haftadır düşüş gösteriyor.
CNN özel haber olarak manşetten duyurdu... Ses getirecek açıklama
Corona virüsünün (koronavirüs) kökenlerini araştırmak üzere Çin'e giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) araştırmacıları, Aralık 2019'da Wuhan kentinde virüsün geçmişte tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu ortaya çıktı. Öte yandan Çin, DSÖ heyetinden bilgi gizlendiğine ilişkin ABD'nin eleştirilerine tepki gösterdi.
Fonksiyonel tıpla güçlü bağışıklık
Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken mutasyonlu virüs açıklaması: 400 civarında insan mutasyonlu virüs ile enfekte
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'de şu anda 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu söyledi. Tezer, "Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda da bu mutasyonların özellikleri yapılan çalışmalar sonucu açıklanacaktır" dedi.
Corona belirtileri ne zaman başlar? İşte koronavirüste ilk belirtiler
Yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Bir yandan kısıtlamalar devam ederken bir yandan da ülkelerin pandemi ile mücadelesi kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor. Virüse karşı önlem almak isteyen pek çok kişi de bu virüsün ilk olarak nasıl belirti verdiğini araştırıyor. Peki, Corona belirtileri ne zaman başlar?
Yetersiz anne sütü alımı, alerjiyi tetikleyebiliyor
Genetik yatkınlığı olan (atopik) kişilerde, alerjen olarak adlandırılan maddelerin vücuda girerek bağışıklık sistemini uyarması ve abartılı bir yanıt oluşturması sonucunda ortaya çıkan alerjik hastalıkların ülkemizde görülme sıklığı giderek artıyor. Bu artışın özellikle çocukluk yaş grubunda daha belirgin olduğuna vurgu yapan Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, birden fazla sistem veya organın etkilenmesi durumunda anafilaktik şok olarak adlandırılan ve ölümcül olabilen klinik tablonun ortaya çıktığına dikkat çekerek, genetik faktörler kadar, yetersiz anne sütümü alımı gibi çevresel faktörlerin alerjiyi tetiklediğini söyledi.
DSÖ'lü yetkililer: Çin sağlıklı bilgi paylaşmıyor
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kökenini araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti uzmanları, Çin'in salgının nasıl ve ne zaman yayılmaya başladığını belirlemelerine yardımcı olabilecek "ilk vakalara ait ham bilgileri vermediğini" iddia etti.