MENÜ

Lokanta

Lokanta ile ilgili tüm haberleri, son dakika Lokanta haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Lokanta haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 8.232 Lokanta haberi bulunmuştur.

Lokanta Haberleri

Mansur Yavaşın da başına dert oldu: Ben de kayboldum

Mansur Yavaş'ın da başına dert oldu: Ben de kayboldum

Ankara’da yaşayanlar bilir, Melih Gökçek’in belediye başkanı olduğu dönemde yapılan bazı “çılgın kavşaklar” şehre yeni gelenlere uyarı konusu olur. Öylesine keskin bir açıyla U dönüşü çizer ki, eğer ilk kez giriyorsanız savrulmamanız mümkün değildir. Tabii bu nedenle kazalara da konu olur. Biri Malazgirt Bulvarı’ndaki, diğeri Ostim-Batıkent kavşağındaki altgeçitlere girenler ne demek istediğimizi anlarlar. İşte bu kavşak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da başına dert oldu. Yavaş, gazetecilerle sohbetinde özellikle yeni açılan Bilkent kavşağına yönelik şikâyetleri dinlerken “Sormayın, o kavşakta ben de kayboldum” diye serzenişte bulundu.

15.02.2020Gündem
KOSGEB’den yeni iş kuranlara hibe desteği İşte o sektörler

KOSGEB’den yeni iş kuranlara hibe desteği! İşte o sektörler

Sermayesi olmamasına rağmen iş yeri açmak veya iş yerini büyütmek isteyen girişimcilere KOSGEB’den büyük destek müjdesi geldi.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından girişimcilere geri ödemesiz hibe ve faizsiz kredi destekleri sunuluyor. KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 2020 yılı itibariyle 60.000 TL kadar hibe desteği sağlıyor. Destek, işgücünü ve istihdamı arttırmak için özellikle kadın, engelli, genç girişimcilere, şehit ve gazi yakınlarına avantajlı olarak veriliyor. Peki kimler KOSGEB hibe desteklerinden yararlanabilir? KOSGEB hibe destekleri nelerdir? Şartlar nelerdir? İşte, KOSGEB hibe desteklerine dair merak edilen bütün detaylar…

14.02.2020Gündem
Doktoru ve öğretmeni döven 3 kişiye hapis cezası

Doktoru ve öğretmeni döven 3 kişiye hapis cezası

İzmir'in Bornova ilçesinde Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile onu korumak isteyen öğretmen Ali Türk'ün darbedilmesiyle ilgili görülen davada karar çıktı. Sanıklardan Mürşit Yılmaz 7 yıl 2 ay, Mehmet Yılmaz 3 yıl 3 ay ve Muharrem Yılmaz da 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve cezanın adli para cezasına çevrilmesine yer olmadığına karar verdi.

12.02.2020Gündem
Aileden ’Egemen’i yaşatalım’ çağrısı

Aileden ’Egemen’i yaşatalım’ çağrısı

BURDUR Bucak’ta henüz 5 aylıkken menenjit hastalığını yenen, 1 yaşına geldiğinde ise Mikrovillus inklüzyon (kronik ishal) hastalığına yakalanan 14 aylık Egemen Özbek’in ailesi, çocuklarının tedavisi için 4 hastaneye gitmelerine rağmen çözüm bulamadı. Baba Cahit Özbek, tek isteğinin oğlunun sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

11.02.2020Gündem
Çaldıkları motosikleti satmak isterken yakalandılar

Çaldıkları motosikleti satmak isterken yakalandılar

ADIYAMAN'da, çaldıkları motosikleti satmak isteyen 2 şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin motosikleti satmaya çalıştığı anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

6.02.2020Gündem
Ocak ayı enflasyonu yüzde 1.35

Ocak ayı enflasyonu yüzde 1.35

Ocak ayında tüketici enflasyonu (TÜFE) aylık olarak yüzde 1.35 artarken, yıllık bazda ise yüzde 12.15’e yükseldi. Ocakta en fazla artışın olduğu patlıcanı, domates ve mandalina izledi. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) de aylık bazda yüzde 1.84 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 8.84 oldu. Enflasyon sepeti de güncellendi. Sepette gıda, konut ve ulaştırmanın ağırlığı azaltıldı.

4.02.2020Ekonomi
Lezzeti ve görünümüyle sofranızı şenlendirecek nefis tarifler

Lezzeti ve görünümüyle sofranızı şenlendirecek nefis tarifler

Siz de "Akşama ne pişirsem?" diye karar veremediniz mi? O halde doğru yerdesiniz. Çünkü, sizin için doyurucu olduğu kadar görünümüyle de kalbinizi fethedecek nefis bir akşam yemeği menümüz var. "Çorba ne olacak? Ana yemeğin yanına ne yapsam?" diye düşünmek yerine sizin için derlediğimiz günün menüsüne bir göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte, çorbadan tatlıya harika sofralar hazırlayabileceğiniz nefis akşam yemeği menüsü... Şimdiden afiyet olsun...

Kültür sanat tarihine tanık bir meyhaneci...

Kültür sanat tarihine tanık bir meyhaneci...

60’lı yıllardan itibaren Ankara’da çeşitli meyhane ve lokantaları işletmiş, bu dönem boyunca Ruhi Su’dan Ümit Yaşar Oğuzcan’a pek çok isimle ‘dostça sohbetler’ etmiş bir meyhaneci olan İlhan Altıntaş’ın senelere yayılan anıları kitap olarak yayımlandı.

3.02.2020Kitap Sanat
Alişandan yıllar sonra gelen Nusret itirafı Hayatının teklifini elinin tersiyle itmiş...

Alişan'dan yıllar sonra gelen Nusret itirafı! Hayatının teklifini elinin tersiyle itmiş...

Ünü ülke sınırlarını aşan Nusret Gökçe’nin yıllar önce Alişan’a ortaklık teklif ettiği ortaya çıktı.

30.01.2020Magazin
Londra’da lezzet keşfi

Londra’da lezzet keşfi

Caddelerinde her dilden, her ırktan insanın bir arada yaşadığı kalabalıkların içinde tek başına kalabileceğiniz ve gerçek huzuru bulabileceğiniz bir dünya kenti Londra… Kozmopolit yapısı mutfağına da yansıyan başkentte canınızın çektiği tadamayacağınız ülke mutfağı yok. Yıllardır şehrin tüm restoranları ve kafelerinin altını üstüne getirdim. Vazgeçemediğim ve çoğu kişinin bilmediği lezzet duraklarını belirledim. İşte size Londra yeme-içme rehberi…

29.01.2020Seyahat
Elazığdaki depremden yeni görüntü

Elazığ'daki depremden yeni görüntü

Elazığ'da deprem anında yaşananlar MOBESE'ye yansıdı. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin görüntüler, sarsıntının şiddetini gözler önüne serdi.

28.01.2020Gündem
Konyada lokantada patlama

Konya'da lokantada patlama

Konya'nın Kulu ilçesinde kapalı olan bir lokantada meydana gelen patlamada, maddi hasar meydana geldi. Patlama anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

25.01.2020Gündem
Soğukta sokak hayvanlarının altına karton, üstüne battaniye

Soğukta sokak hayvanlarının altına karton, üstüne battaniye

ESKİŞEHİR'de, hava sıcaklığı eksi 5 dereceye düşerken, kentin en işlek caddesinde sokakta kalan köpeklere esnaf sahip çıktı. Bir marketin önünde duran köpeklerin altına karton seren esnaf, hayvanların üstüne de satın aldıkları battaniyeleri örttü. İki Eylül caddesindeki esnaftan Hasan Yılmaz, "Eskişehir’de esnaf ve vatandaşlar sokak hayvanlarına karşı çok duyarlı. Soğuk havada köpekler üşümesin diye altına karton, üstlerine battaniye alarak serdik. Caddeden geçenlerde mutlaka köpekleri görüp ya mama alıyor ya da üstlerine serecek battaniye getiriyor" dedi.

24.01.2020Gündem
Ünlü Türk şef New York’ta  ölü bulundu

Ünlü Türk şef New York’ta ölü bulundu

ABD’de Türk mutfağının önemli temsilcilerinden olan ünlü şef Orhan Yeğen (65), New York’taki otel odasında ölü bulundu.

23.01.2020Gündem
Akşama ne pişirsem diye düşünenler için birbirinden farklı tarifler

"Akşama ne pişirsem?" diye düşünenler için birbirinden farklı tarifler

Akşam yemeği için farklı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemekler damaklarınızı şenlendirebileceği gibi hem besleyici olabilir hem de enerjinizi artırabilir. Eğer "akşama ne pişirsem?" diyorsanız, çorbadan tatlıya çeşitli yemeklerden oluşan menümüze bir göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

22.01.2020Lezizz Menüler
Fiyatlarını düşürdüler... 2 dev otel yeniden satışta

Fiyatlarını düşürdüler... 2 dev otel yeniden satışta!

Kemer İcra Dairesi, Antalya'nın Kemer ilçesinde yer alan 5 yıldızlı oteller Eco Dream Club Sea Resort ve Naturland Eco Park'ı satışa çıkardı.

21.01.2020Ekonomi
Sokak yemeği, yüksek mutfağa karşı...Büyük  Sokak Lezzetleri zirvesi

Sokak yemeği, yüksek mutfağa karşı...Büyük " Sokak Lezzetleri" zirvesi

Onlar Türkiye’nin en ünlü şefleri. Hepsinin mutlaka şık bir restoranı olmuş ya da halen var. Ama şu anda hepsinin baş tacı sokak lezzetleri; artık kimi dürümcü, kimi burgerci... Peki sokak yemekleri, şef restoranlarının tahtını sallıyor mu? ‘Fine dining’ diye bilinen üst düzey mutfağın pabucu dama mı atıldı, yoksa gönüllerinde, planlarında hâlâ yer tutuyor mu? Dürümde, burgerde, taco’da farkı nasıl yaratıyorlar? Zincirleşmek istiyorlar mı? Yakın zamandaki yeni projeleri neler? Akımın öncüsü şeflerle bir sofraya oturup enine boyuna konuştuk.

Konya Şeker’den çiftçiye 2019’da 2.5 milyar TL’lik ödeme

Konya Şeker’den çiftçiye 2019’da 2.5 milyar TL’lik ödeme

Konya Şeker, üreticiye kazandırdığı 45 üretim tesisinde 32 çeşit tarımsal ve hayvansal ürün alımı yaptı.

17.01.2020Ekonomi
Robotların çalıştığı restoranlar bir bir batıyor

Robotların çalıştığı restoranlar bir bir batıyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızın her alanına girmeye başlayan robotları artık daha sık görüyoruz. Öyle ki bazı ülkelerde sadece robotların olduğu restoranlar, otelde resepsiyonda bekleyen robotlar bizi şaşırtmıyor. Peki geleceğimiz gerçekten böyle mi olacak? Robotların olduğu restoranların bir bir kepenk indirmesi, işlerin pek de planlandığı gibi gitmeyeceğini gözler önüne seriyor.

16.01.2020Teknoloji
6 çeşidi bir araya getirdi Ortaya kendine özgü bir lezzet çıktı

6 çeşidi bir araya getirdi! Ortaya kendine özgü bir lezzet çıktı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, özel sektördeki işinden ayrılarak çorba üzerine lokanta açan Hüseyin Çavdar (42), menüye 6 farklı çorbayı karıştırıp ekmek arasında servis ettiği 'Ekmek Arası Atom Çorba'yı ekledi. Müşterilerine günde 14 farklı çeşit çorba sunduğunu belirten Çavdar, lokantada en çok ekmek arası atom çorbanın ilgi gördüğünü söyledi.

15.01.2020Yemek Kültürü
Yeni hedef: İstikrarlı tek hane

Yeni hedef: İstikrarlı tek hane

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2019’da aylık bazda yüzde 0.74, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0.69 artış gösterdi. Böylece TÜFE yılı yüzde 11.84 ile yüzde 12’nin altında tamamladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Üretimi güçlendirerek enflasyonu tek hanelerde istikrara kavuşturacağız” dedi.

4.01.2020Ekonomi
Türkiyede bir ilk Servisi müşterilere drone ile gönderiyorlar

Türkiye'de bir ilk! Servisi müşterilere drone ile gönderiyorlar

İstanbul'da bir lokanta sahibi, servis ağına drone ekleyerek teknolojiye ayak uydurdu.

31.12.2019Nerede Ne Yenir
Akşama ne pişireceğine karar veremeyenler için pratik ve nefis yemek tarifleri

Akşama ne pişireceğine karar veremeyenler için pratik ve nefis yemek tarifleri

Akşam yemeği birçok kişi için ailelerin masa başında bir araya geldiği tek ve bu nedenle en önemli öğün. Dolayısıyla akşam yemeğinde lezzetli yemekler peşindeyiz. Ancak insanın aklına sürekli lezzetli yemek fikri gelmeyebiliyor. Böyle durumlarda Lezizz günün menüsü devreye giriyor. “Bugün ne pişirsem?” diyenlerin derdine çare olacak yemek tariflerimiz çorbadan tatlıya aşağıda. Bu önerilerle akşam yemeği hazırlarken işiniz çok kolaylaşacak. Afiyet olsun…

30.12.2019Lezizz Menüler
Gastro-gezginlerin yeni gözdeleri

Gastro-gezginlerin yeni gözdeleri

Yemeklerini ön plana çıkarıyorlar; yeni lezzet merkezleri, restoranlar açıyorlar; karşılığını da alıyorlar: Yemek düşkünleri bu şehirleri ya çoktan keşfetti ya da listelerinin başına yerleştirdi bile. Hızlıca bir dünya turu yapıp eksiğiniz var mı, bakalım mı?

30.12.2019Seyahat
Lokantada düdüklü tencere patladı: 2 yaralı

Lokantada düdüklü tencere patladı: 2 yaralı

Adıyaman'da Suriyelilerin işlettiği lokantada bulunan düdüklü tencerenin patlamasıyla iş yeri sahibi ve kızı yaralandı.

25.12.2019Gündem

Yazar Sonuçları

7 adımda İzmir tarihinin derinliklerine yolculuk

Ege’nin ‘başkenti’ İzmir’in tarihi 7 adıma sığar mı? Elbette hayır ama takdir edersiniz ki gazete yazılarının da bir sınırı var! Sizin için bu kez şehrin tarihindeki farklı dönemlerin izini sürebileceğiniz 7 nokta seçtim. Camiden kiliseye, sinagogdan agoraya uğrayacağımız bu önemli mekânların bize anlattığı çok şey var. Ancak hepsinin ortak noktası; İzmir’in tarih boyu farklı dinler ve farklı kültürlere ev sahipliği yapan birleştiriciliği ve farklılıkları kucaklama şekli. Bu zengin mirası tarihin farklı katmanlarında görebileceğiniz turumuza hemen başlayalım.

16.02.2020

San Francisco’da Musa pizza

Geçen hafta Berkeley’deki favori lokantalarımdan bahsettim. Bu hafta San Francisco’dakilerden söz edeceğim. Tabii bunlar kentteki iyi lokantaların küçük bir yüzdesi. Zaman sınırlı olunca her yeri deneme şansınız olmuyor. Eminim siz de araştırmanızı yapar, farklı yerleri bana önerirsiniz.

16.02.2020

Sevgili olmayalım, takılalım...

Bu yıl Sevgililer Günü daha mı sakin geçti memlekette, yoksa bana mı öyle geliyor?

16.02.2020

Lezzetin yükselen yıldızı Marakeş’in mutfak rehberi

Fas’ın her şehri ayrı renkte ve karakterde. Rabat, kraliyetin asil izlerini taşırken Kazablanka gizemli yüzüyle tavlıyor insanı. Marakeş ise atmosferi ve enerjisiyle büyülüyor. Şehri keşfetmeye eski çarşıyı ve labirenti andıran rengarenk sokakları arşınlayarak başlayın. Yorulunca bir kafede mola verip kol böreği şeklindeki geleneksel hamur işi tatlıdan (m’hanncha) sipariş edin ve beklerken çevredekilerle sohbet edin. Ortama yavaş yavaş alışmaya başladığınızı düşünüyorum, şimdi beni takip edin… 

9.02.2020

İyi malzemeleriyle beni etkileyen yerler

Kaliteli malzemeye ulaşmak dünyanın her yerinde zor. Ancak Kaliforniya, özellikle de Berkeley iyi malzeme için gereken tüm koşullara sahip: Uygun doğa, alım gücü ve eğitim düzeyi yüksek bir kesim...

9.02.2020

Takipçilerimin beni zevkten dört köşe eden yaratıcı korkuları

Takipçilerimin belli bir kısmında öyle ilginç ve yaratıcı korkulara denk geliyorum ki...  Kimileri bu korkularını sosyal medya paylaşımlarım sonrası bana soru olarak yöneltiyor. İşte o zaman ben de zevkten dört köşe oluyorum.

2.02.2020

Nobu, Sunset ve Sushi Manga

Ünlü Japon şef Hiroki Takemura geçen hafta köyümüzde bir Japon restoranı açtı.

1.02.2020

Kalkansız Kahraman

Son gidişimde kalkan sezonu daha gelmemişti. Vitrinde kalkanlar vardı ama henüz yağlanmamışlardı. Kalkansız Kahraman’a gitmeye değer mi peki? Bence mezeler için değer.

1.02.2020

Rıza’nın Göztepe aşkı

Rıza Kocaoğlu’nun koyu bir Göztepe taraftarı olduğunu bilmeyen yok...

29.01.2020

Kayseri’de gastronomi turizmi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Gastronomi Turizmi Çalıştayı” şehrin yüzlerce lezzetini keşfetmemizi sağladı.

26.01.2020

Deneyimde son nokta: Issızlık Otelleri

Deneyim turizminde yeni çılgınlık bu: Medeniyetten uzakta, ıssızlığın ortasında, sessiz sedasız, mümkünse çölde ya da onun kıyısında yapılmış bir tasarım otelde kalmak! Gün geçtikçe bu otellere bir yenisi ekleniyor. İşte en favori 5 ıssızlık oteli…

26.01.2020

Hayallerimin lokantası

Tam tarihini hatırlamıyorum 2007 olabilir, bir arkadaşımın önerisiyle Moda Caddesi’ne paralel ara sokaklardan birindeki Fauna’nın kapısından adım attığımda “Tam hayalimdeki lokanta” diye içimden geçirdiğimi dün gibi hatırlıyorum.

25.01.2020

Tarihi eserler tarihi yaşatır

Deniz, göl, ırmak, orman, dağ, tepe, ova, yayla, içilebilir su, termal kaynak, maden, kar, rüzgar, güneş, yağış, iklim, biyolojik çeşitlilik yönünden şanslı kentler vardır.

25.01.2020

Uzakdoğu’dan Anadolu’ya uzanan lezzet! Yüksel Uygur Lokantası

Uygur mutfağının vazgeçilmezi lağman bence kaçırılmaması gereken bir yemek. Makarna kalitesi çok iyi. Artizanal. Diri. Eminim bir İtalyan da bu makarnadan epey zevk alır. İyi ve sofistike bir sosla Uygur lağmanı birleşirse ortaya bir başyapıt çıkar.

25.01.2020

İlk restoran nerede ve nasıl kuruldu?

Yiyecek-içecek kültürünün gelişmesiyle gastronomi turizmi, yerel değerler, gelenekler ve yemek gibi konulara eğilim her geçen gün artmaktadır.

21.01.2020

Deniz ürünlerinin zirvesi! D’Berto

Burada okuyacağınız deniz ürünlerinin hepsi sofistike örnekler; ancak bu mutfakta ekibin daima taze ürünlerle çalıştığını ve bu nedenle mönüdeki bütün yemekleri her an bulamayacağınızı hatırlatmak isterim.

19.01.2020

Bir Fransız değil ama şahsiyeti var

Fransa Bretonya çıkışlı krep, aslında akıtma ya da katmer dediğimiz türleriyle bize hiç de uzak olmayan bir halk yemeği. İyisini denemek isterseniz Kadıköy Moda’daki OD46 doğru bir seçenek. Tatlı ve tuzlu çeşitleriyle Fransız tarzını ülkemize uyarlayan güzel krepler yapıyor.

18.01.2020

Yemek felsefesinde kesin kural:Yalın olan, en zor olandır!

Söyleyince basit gibi gelebilir ama en lezzetli yemeklere gereksiz süsten kaçıp sadece en temel şeyleri yaparak ulaşılıyor. Yeter ki kullandığınız ürünler doğal, yöresel, mevsiminde ve pişirdiğiniz yer odunla yanan taşfırın olsun.

12.01.2020

Tuvalette DJ var

İstanbul’dakiler dahil epeydir hiçbir mekân beni bu kadar heyecanlandırmamıştı. İzmir’de yeni açılan Kürkçü Dükkânı, birbirinin aynı, dejavu hissi yaratan yüzlerce örnek arasında girişinden konseptine, mönüsünden dekoruna kadar herkesin ilham alması gereken bir yer.

11.01.2020

Keyifli ve özenli bir aile işletmesi FIRAT LOKANTA

Fırat’ta daha ilk mezeyi tadar tatmaz müşteriye saygı gösterdiklerini görüyorsunuz. Müşteriye saygı göstermekten kastım, abartılı ve yapmacık şekilde onu pohpohlamak değil. Yemeklere özen göstermek ve düzgün bir servis...

11.01.2020

Geçen senenin en iyi 10 yemeği

2019’da belleğime kazınan çok fazla yemek var. 10’unu seçmek kolay değil. Elmayla armutları kıyaslamak da zor. Edirne yaprak ciğerin en mükemmeliyle külde ağır ağır pişmiş bir Boğaz lüferini nasıl kıyaslarsınız? Bunları tattığınız ortam, o günkü ruh haliniz ve sağlığınız da çok önemli. Aşağıdaki listedeki her yemek eşdeğer. Sıralama en iyiden başlamıyor çünkü hepsi muazzam...

4.01.2020

Şahsiyetli ve abartısız YILIN EN İYİ YEMEĞİ

Nicole eskiden de çok iyiydi ama şef Kaan Sakarya ayrıldıktan sonra kendini bulması biraz zaman aldı. Şimdiyse kişiliğine tekrar kavuşmuş. Mutfağın başındaki Aylin Yazıcıoğlu ile başşef Aykut Doğanok mükemmel bir uyum yakalamış.

28.12.2019