GeriLezizz Panga Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir Ve Avlanır? Asya Kedi Balığı Faydaları Ve Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Panga Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir Ve Avlanır? Asya Kedi Balığı Faydaları Ve Özellikleri

Panga Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir Ve Avlanır? Asya Kedi Balığı Faydaları Ve Özellikleri

Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

 Panga balığı sadece Vietnam bölgesinde bulunur. Özellikle Amerika'da çok popüler olan Panga balığının yağ oranı da oldukça düşüktür. 

 Panga Balığı Nedir? 

 Günümüzde en çok merak edilen balık türlerinden birisi de panga balığıdır. Amerika genelinde oldukça popüler olan panga balığı sadece Vietnam'da yaşar. Sayısı günden güne azalan panga balığının yağ oranı oldukça düşük olduğu için insan sağlığına da çok faydası bulunmaktadır. Dünyada en fazla üretilen balıklardan birisi de panga balığı olarak bilinmektedir. 

 Panga Balığının Halk Arasında Farklı İsmi Var mıdır? 

 Özellikle Vietnam'da yetişen panga balığının halk arasındaki ismi Asya Kedi Balığı olarak bilinmektedir. Tropikal balık yetiştiriciliğinde Asya Kedi Balığı çok fazla tercih edilmektedir.

 Panga Balığının Özellikleri Nelerdir? 

 Vietnam'da yetiştirilen panga balığı genellikle 1 ya da 1,5 kilograma ulaştığı zaman hasat edilir. Beyaz etli olan panga balığının tadı karidese benzemektedir. Bazı yörelerde panga balığı akvaryum balığı olarak da bilinmektedir. Bu balıkların görme duyuları oldukça gelişmiştir. Bu nedenle su altındaki titreşimleri rahat bir şekilde algılarlar. Panga balıkları saklanmak adına mango kökleri ve ya kaya altlarını tercih ederler. 

 Panga Balığının Eti Yenir mi? 

 Tatlı su balığı olan pangalar oldukça lezzetlidir. Rahat bir şekilde tüketilen panga balığı genellikle tavuk etine benzemektedir. Karides lezzetinde olan panga balığı farklı şekillerde pişirilerek tüketilebilir. Panga balığı özellikle Avrupa ve Amerika genelinde sıkça tüketilmektedir. Panga balığının yağ oranı düşük olduğu için sıkça tercih edilmektedir. 

 Panga Balığı Nasıl Pişirilir? Tavada, Fırında ve Izgarada Nasıl Yapılır? 

 Dünyanın en lezzetli balıklarından birisi olan panga balığı farklı şekillerde pişirilebilir. Panga balığının lezzetinin arttırılması için genellikle fırında pişirilebilir. Panga balığı fırında yağlı kağıt içerisinde kolay bir şekilde pişirilebilir. Buğulama olarak yapılan panga balığı tavada da kızartılabilir. Panga balığı kızartma yapılmadan önce zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilmelidir. Balığın mutlaka kızgın yağda kızartılması gerekmektedir. Yoksa dağılabilir. 

 Panga Balığı Tarifleri Nelerdir? 

 Panga balığı fırında, sotelenerek, buğulama ve ya tavada pişirilebilir. Önemli olan uygulanan teknik ile balığın bütünlüğünün bozulmamasıdır. Panga balığı temizlendikten sonra küçük parçalara ayrılır. Parçalar şişlere saplanarak fırında yağlı kağıt üzerinde pişirilir. Bunun yanı sıra panga balık dilimleri pişirilmeden önce zeytinyağı ve baharatlar ile marine edilebilir. 

 Panga Balığı Kılçıklı mıdır? 

 Panga balığının küçük kılçıkları bulunmaktadır. Bu nedenle panga balığı kolaylıkla fileto halinde çıkarılabilir. Kılçığından ayrılan panga balıkları rahat bir şekilde tüketilir. 

 Panga Balığı Nasıl Temizlenir? Temizlerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

 Panga balığı temizlenirken çok dikkat edilmelidir. Öncelikle Panga balığının derisinden pulları iyice temizlenir. Daha sonra ise panga balığının boynundan çizik atılarak iç organları ve pislikler çıkarılır. Daha sonra balık soğuk suda dikkatli bir şekilde yıkanır. 

 Panga Balığı Nasıl Avlanır, Tutulur ve Yakalanır? 

 Günümüzde en çok üretimi yapılan balık panga balığıdır. O nedenle Panga balığı genellikle çiftliklerde yetiştirilir. Panga balığının ana vatanı Vietnam olarak bilinmektedir. Avrupa ve Amerika genelinde panga balığı yetiştiriciliği de yapılır. Panga balığının kilosu 1 ve ya 1,5 kg olduğunda balık avlanılabilir.

 Panga Balığının Faydaları Nelerdir? 

 Panga balığının yağ oranı diğer balıklara göre çok daha düşüktür. Bu nedenle panga balığı rahat bir şekilde tüketilebilir. Panga balığı düzenli tüketildiğinde göz sağlığına iyi gelecektir. Tadı karidese benzeyen panga balıkları kalsiyum, fosfor ve omega 3 bakımından oldukça zengindir. Günümüzde çoğu ülkede panga balığı yerel halkların başlıca besin kaynağıdır. 

 Panga Balığının Zararları Var mıdır? 

 Sağlığa çok sayıda faydası olan panga balığı tüketilirken taze olmasına dikkat edilmelidir. Her balık da olduğu gibi panga balığının da taze olmaması nedeniyle vücutta zehirlenmeler ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra panga balığı belli miktarlarda tüketilmelidir. Panga balığı diğer balıklara göre daha ağır metaller içeren pis nehirlerde yetiştiği için zararlı olarak da bilinir. Fiyatı oldukça ucuz olan panga balığının iyice temiz olduğuna dikkat edilmelidir. 

 Panga Balığı Besin Değerleri 

 Lezzetli ve kolay tüketilebilen bir balık olan panga balığının besin değeri oldukça yüksektir. Panga balığının yağ oranı ise diğer tüm balıklara göre epey düşüktür. 100 Gram panga balığının içerisinde 19 gram protein bulunur. 100 gram panga balığı yaklaşık 79 kcal kadar enerji vermektedir. Sağlığa oldukça faydalı olan panga balığı rahatlıkla tüketilebilir. 

 Panga Balığının Türleri Var mıdır? 

 Panga balığı genellikle Vietnam'dan ithal edilmektedir. Suyun içerisindeki titreşimleri algılayarak hareket eden bu balıklar dünya genelinde çiftliklerde üretiliyorlar. Beyaz eti ile sevilen panga balığının ortalama ömrü 10 yıl olarak bilinmektedir. Görme yetisi oldukça düşük olan panga balığı Pangasidae ailesine bağlıdır. Panga balıklarının bilinen tek bir çeşidi bulunmaktadır.

 

False