GeriTatlı Tarifleri İrmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi
Abone Olgoogle-news

Son zamanlarda özellikle dondurma ile servis edilen irmik helvasının cevizli, fıstıklı hatta fıstık ezmeli çeşitleri de oldukça ilgi görüyor. Balık sofralarının da vazgeçilmezi olan irmik helvası lezzetinin yanı sıra pratikliğiyle de ön planda. Tatlı krizi anlarında evde bulunan birkaç malzemeyle kolayca yapabileceğiniz irmik helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında irmik helvası tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

İrmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tencerede eritin.

İçine irmikleri atın ve kavurmaya başlayın.

İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.

Tereyağı ile kavrulan irmiğe sütü az az dökün.

Sütü dökerken bir yandan da karıştırın.

İrmikler sütü çekince içine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

6 ila 8 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

İrmik helvanız hazır. Afiyet olsun...

İrmik Helvası | Mucize Lezzetler