GeriSebze Yemeği Tarifleri Tavce gravce tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavce gravce tarifi

Tavce gravce tarifi

Tavce gravce, Balkan mutfağının ünlü güveçte kuru fasulye yemeği. Bildiğimiz kuru fasulyeden farklı olarak susuz pişirilmesi adet olan tavce gravce, evde de kolayca yapılabilir. Toprak güveç kullanırsanız lezzeti katlanan tavce gravce’yi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte tavce gravce için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 2 adet kapya biber

Tavce gravce tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyeleri yıkayıp tencereye alın.

Soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi ekleyip üzerine bolca su ilave edin.

Fasulyeleri yumuşayana kadar haşlanmaya bırakın.

Diğer yanda yağı kızdırıp içine unu ekleyin ve kavurun.

Pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine biraz su ekleyip sos kıvamına getirin.

Fasulyeleri süzüp güvece alın.

Üzerine, tuz, karabiber ve nane ekleyin.

Hazırladığınız biberli sosu da ekleyip güzelce harmanlayın.

Üzerine kapya biberleri yerleştirin.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra güveci fırına verin.

Fasulyelerin suyu güzelce buharlaştığında yemeğiniz hazırdır. Afiyet olsun…