Mutfak Tüyoları

Yemek yapmak zor değil fakat daha da kolay olabilir. Soğan doğramaktan yumurta haşlamaya, zeytinyağından somona her konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktaları burada.

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Püf noktaları ile barbunya pilaki tarifi

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Püf noktaları ile barbunya pilaki tarifi

Barbunya yazın tazesiyle kışın da kurusuyla sofralarımızı süsleyen en nefis bakliyatlardan. Aynı zamanda meze olarak da tüketilebilen barbunya pilakinin yapılışı ise çok kolay. İçine havuç ve patates de ekleyerek lezzetine lezzet katabileceğiniz...

18.03.2024
Terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları

Terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları

Terbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki...

18.03.2024
Ayva sirkesi nasıl yapılır? Ayva sirkesi tarifi

Ayva sirkesi nasıl yapılır? Ayva sirkesi tarifi

Artık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis...

18.03.2024
Fava nedir? Fava nasıl yapılır?

Fava nedir? Fava nasıl yapılır?

Bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi proteince zengin bir besin olan baklanın en yaygın kullanımı, iç kabukları çıkarıldıktan sonra kurutulmuş tanelerin haşlanıp, ezilmesiyle oluşturulan, fava adıyla tanınan, zeytinyağı ve dereotu eklenerek yenen...

18.03.2024
Hangi mantı hangi yöreye ait? Sinop, Kayseri, Bursa, Boşnak, Bodrum, Türkmen mantısı tarifi ve özellikleri

Hangi mantı hangi yöreye ait? Sinop, Kayseri, Bursa, Boşnak, Bodrum, Türkmen mantısı tarifi ve özellikleri

Mantı çeşitleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te...

18.03.2024
Teriyaki nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Teriyaki nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Japon mutfağında geçen bir terim olan teriyaki, günümüzde birçok farklı kültürün mutfağında bulunmaktadır. Teriyaki yapılış şekli bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Peki, teriyaki tam olarak nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

18.03.2024
Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebap tarifi

Adana kebap nasıl yapılır? Adana kebap tarifi

Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl...

18.03.2024
Yeni başlayanlar için: Mantı nasıl pişirilir?

Yeni başlayanlar için: Mantı nasıl pişirilir?

Akşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor....

18.03.2024
MasterChef Akçaabat köfte tarifi: Akçaabat köfte nasıl yapılır?

MasterChef Akçaabat köfte tarifi: Akçaabat köfte nasıl yapılır?

Akçaabat köftesi, asıl Akçaabat'ın özel yetiştirilen dana ve öküzleri ile elde edilen bir köfte çeşididir. Akçaabat köftenin yapımında malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriyle bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılır....

18.03.2024
Ganaj nedir? Ganaj nasıl yapılır?

Ganaj nedir? Ganaj nasıl yapılır?

Ganaj, pasta ve profiterol gibi tatlılarda kullanılan önemli bir tamamlayıcıdır. Fransızca'da ganache olarak geçen bu krema, ülkemizde ganaş ve ganaj olarak tabir edilebilmektedir. Peki, ganaj nasıl yapılır? İşte, ganaj nedir sorusunun cevabı ve...

18.03.2024