GeriKek Tarifleri Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi
Abone Olgoogle-news

Islak kek, zamansız bir klasik. Çayla, kahveyle ya da tek başına fark etmez, her şekilde çok nefis ve çok keyifli. Siz de bu enfes keki en güzel haliyle evinizde konuk etmek isterseniz, tarifimizi mutlaka denemelisiniz. O zaman haydi gelsin ıslak kek tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın.

Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.

Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.

Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin.

Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın.

Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin.

Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün.

Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin. Afiyet olsun…

Unsuz şekersiz kek tarifi | Mucize Lezzetler