GeriSebze Yemeği Tarifleri Düşes patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düşes patates tarifi

Düşes patates tarifi

Fransa mutfağına ait bir tarif olan düşes patates, et yemeklerinin yanında şık bir eşlikçi arayanların favorisi olacak. Muskat ve sarımsağın aroma kattığı bu nefis patateslerin görüntüsü biraz göz korkutabilir ancak yapılışı çok kolay. Tarifini sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül hazırladı. İşte nefis düşes patates yapımı için kolay tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • Çeyrek çay kaşığı toz sarımsak (arzuya göre)
  • Çeyrek çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (arzuya göre)

Düşes patates tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri kabuklarıyla tuzlu suda haşlayın.

Haşlanan patatesleri bekletmeden püre kıvamına getirin.

Tereyağını sıcağı sıcağına ilave edin ve patatesin sıcağıyla eritin.

Yumurta sarısı ve toz parmesanı ilave edin.

Baharatları da ilave edip tatlandırın.

Pürüzsüz kıvama gelen püreyi sıkma torbasına alın.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında dilediğiniz duy ile istediğiniz şekli vererek 20-25 dakika pişirin.

Fazla renk almadan fırından çıkartın ve servis edin. Afiyet olsun...