GeriKurabiye Tarifleri Elmalı kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı kurabiye tarifi

Elmalı kurabiye tarifi
Abone Olgoogle-news

Özellikle çay saatlerinin olmazsa olmazıdır kurabiyeler. Her çeşidi ayrı bir lezzetlidir ama tarçınlı elmalı kurabiyenin de tadına doyum olmaz. İşte ağızda dağılan hamuru ve damağınızda bıraktığı nefis aromasıyla çok kolay ve pratik bir elmalı kurabiye tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 4-4,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.

Üzerine toz şekeri serpin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Tarçını da ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için tereyağı ile pudra şekerini yoğurma kabında iyice karıştırın.

Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.

Unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Hamuru üç parçaya bölün.

Hafifçe unladığınız tezgahta hamurları yuvarlak açın ve üçgen şeklinde 8 parçaya bölün.

Elmalı içten üçgenlerin geniş ucuna koyup rulo şeklinde sarın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kurabiyeleri yerleştirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Üzeri pembeleşene kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumalarını bekleyin.

Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Hepsi bu kadar!