GeriSalata Tarifleri Nohut piyazı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohut piyazı tarifi

Nohut piyazı tarifi

Piyaz denince aklımıza genelde kuru fasulyeyle yapılan piyazlar geliyor ama nohutun piyazı da gerçekten çok nefis oluyor. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu, sizin için nefis bir nohut piyazı tarifi hazırladı. Tahinli ve yoğurtlu bu nohut piyazı tarifi, kutlama sofralarına da ana yemeklerin yanına da çok yakışıyor. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış ya da konserve nohut
  • Çeyrek çay kaşığı kimyon
  • 1,5 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt (çok kıvamlıysa sulandırın)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Sotelemek için zeytinyağı

Nohut piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ince ince piyazlık doğrayın.

1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tutam tuz ekleyerek yaklaşık 8-10 dakika, soğanlar yumuşayıp hafif kenarlardan renk alana kadar soteleyin.

1 çay kaşığı toz biber ve sumak ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Ayrı bir kapta kimyon, tahin, hafif sulandırılmış süzme yoğurt, maydanoz, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı tuzu homojen olacak şekilde karıştırın.

Haşlanmış nohutları yoğurtlu sosa ekleyip karıştırın.

Ağız tadınıza göre ekşi ve baharat dengesini ayarlayın.

Sunum tabağınıza sosladığınız nohutları alın.

Üzerine sotelediğiniz soğanları serpiştirin.

Tavada kalan baharatlı yağı da üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...