MALZEMELER
5 adet büyük boy yumurta
1 küçük boy soğan
3 adet orta boy patates
1 silme çay kaşığı tuz
Karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
(1 adet 20 cm omlet için - su bardağı ölçeği 200 ml)
MALZEMELER
400 ml (2 su bardağı) süt
55 gr (3 tepeleme yemek kaşığı) kakao
120 gr (1/2 su bardağından 1 parmak fazla) toz şeker
90 gr (3 dolu yemek kaşığı) tereyağı
600 gr (3 paket) petibör bisküvi
İsteğe bağlı 1 avuç kuruyemiş (fındık, ceviz vs.) ya da 1 portakal kabuğu rendesi eklenebilir
(8 kişilik - su bardağı ölçeği 200 ml)
MALZEMELER
330 gr (3 su bardağı) rende çiğ karnabahar
1 büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr rende eski kaşar
Üzeri için:
Pizza sosu (ben hazır satılan kavanoz domates ve fesleğenli makarna sosu kullandım, çok yakışıyor)
Mozarella peyniri
Malzemeler:
(200 mililitrelik su bardağı - tüm malzemeler oda sıcaklığında)
150 gram (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) un
35 gram (2 dolu yemek kaşığı) mısır nişastası
Çeyrek çay kaşığı tuz
8-10 gram (1 yemek kaşığı) kakao
Yarım çay kaşığı karbonat
Malzemeler (4 adet)
80 gram (7-8 adet iri) kestane püresi
120 gram beyaz kuvertür çikolata
40 gram (2 yemek kaşığı) toz şeker
120 gram (2 adet orta boy) yumurta
1 tutam tuz
80 gram (3 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
1 paket şekerli vanilin
Başlarda kıtır tart dokusunda oluşturduğum, ama zaman içerisinde kek yumuşaklığına yaklaştırmayı tercih ettiğim bir tatlı bu.
Üzerindeki vişneli sosun tatlı/ekşiliği, altındaki mis gibi tereyağı kokan, bademle birleştiğinde vişnenin etkisini damağınızdan temizleyecek kekiyle müthiş bir lezzet kombinasyonu oldu.
Tatlıcı olmama rağmen çok şekerli tatlılarla aram yoktur, o yüzden dengeli olacağından emin olabilirsiniz.
Tarifleri hem gramaj hem bardak ölçeği olarak vereceğim, eğer kafanıza takılan yerler olursa Instagram'dan sorularınızı yazabilirsiniz, vakit buldukça cevaplamaya çalışıyorum.
Umarım beğenirsiniz, ya da eminim beğeneceksiniz diyeyim... :) Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
(8 kişilik - Bardak ölçüsü 200 mililitre)