Burcu Eminoğlu

İspanyol Omleti Tarifi

20 Nisan 2021
Bugün sizlere İspanya'da yediğim, evde yapması en kolay ama en lezzetli tariflerden birini paylaşmak istedim. Görüntüde hepimizin sevdiği patatesli yumurtaya benzese de, yumuşacık iç dokusu ve çıtır yüzeyi, içindeki soğanın patates ve yumurtayla muhteşem uyumu sayesinde bildiğimiz omletlerden çok üstte bir lezzet sizleri bekliyor. Şimdiden afiyet olsun!

MALZEMELER

5 adet büyük boy yumurta

1 küçük boy soğan

3 adet orta boy patates

1 silme çay kaşığı tuz

Karabiber

1/2 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)

(1 adet 20 cm omlet için - su bardağı ölçeği 200 ml)

Yazının Devamını Oku

Ev Usulü Mozaik Pasta Tarifi

17 Nisan 2021
Evde yapılan tatlılar arasında en pratik ve en sevileni sizce de mozaik pasta değil mi? Hazırlaması 15 dakika sürüyor, evde bulunan malzemelerle yapılıyor ve ister ılık ister soğuk ister buz gibi tüketin, her haliyle çok lezzetli bir tatlı. Ben mozaik pastayı büyük porsiyonlarda yemeği sevdiğim için, çikolatalı ganaj yerine daha ev usulü kakaolu pudingden yapmayı tercih ediyorum, böylesi çok daha hafif oluyor bence. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz, şimdiden afiyet olsun!:)

MALZEMELER

400 ml (2 su bardağı) süt

55 gr (3 tepeleme yemek kaşığı) kakao

120 gr (1/2 su bardağından 1 parmak fazla) toz şeker

90 gr (3 dolu yemek kaşığı) tereyağı

600 gr (3 paket) petibör bisküvi

İsteğe bağlı 1 avuç kuruyemiş (fındık, ceviz vs.) ya da 1 portakal kabuğu rendesi eklenebilir

(8 kişilik - su bardağı ölçeği 200 ml)

Yazının Devamını Oku

Karnabahar Pizza Tarifi

16 Nisan 2021
Siz de benim gibi yaz geldiği için ufak ufak forma girmek istiyorsanız, ama lezzetli şeyler yemekten bir türlü vazgeçemiyorsanız bu tarif tam bizlik! Karnabahardan asla dağılmayan, çok pratik bir pizza tabanı hamuru yapıyoruz, gerisi tamamen sizin ağız tadınıza ve zevkinize kalmış. İstediğiniz malzemeleri ve sosları kullanarak en sevdiğiniz pizzayı suçluluk duymadan yiyebileceksiniz. Daha evvel böyle sebze tabanlı pizza denemediyseniz, bu tarifi muhakkak öneriyorum. Şimdiden afiyet olsun!

MALZEMELER

330 gr (3 su bardağı) rende çiğ karnabahar

1 büyük boy yumurta

1/2 çay kaşığı tuz

100 gr rende eski kaşar

Üzeri için:

Pizza sosu (ben hazır satılan kavanoz domates ve fesleğenli makarna sosu kullandım, çok yakışıyor)

Mozarella peyniri

Yazının Devamını Oku

Yapılışı çok kolay, kendi çok lezzetli: Red velvet cupcake

16 Aralık 2020
Kakaolu mu vanilyalı mı yapsam kararsızlığı sonucunda ikisi de olmasın diyerek red velvet cupcake tarifi paylaşıyorum sizlerle. Çok kolay ve lezzetli bir kek, üzerine sürmek için daha da kolay bir buttercream tarifi de var. Bu kekin özelliği biraz da peynirli kremasında, ama tereyağlı krema bana ağır gelir diyenler beyaz çikolatalı ganaj ile servis edebilir. Bu tariften 15-16 adet çıkıyor, şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: 

(200 mililitrelik su bardağı - tüm malzemeler oda sıcaklığında)

150 gram (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı) un

35 gram (2 dolu yemek kaşığı) mısır nişastası

Çeyrek  çay kaşığı tuz

8-10 gram (1 yemek kaşığı) kakao

Yarım çay kaşığı karbonat

Yazının Devamını Oku

Ne kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız: Beyaz çikolatalı kestaneli volkan kek

3 Aralık 2020
Bugünün tarifi sıcacık, içi akışkan, dengeli ve çok lezzetli bir tatlı olan, beyaz çikolatalı kestaneli volkan kek. Kestane sevmeyenlerin bile bayıldığı, yapımı çoook kolay ve kısa süren pratik bir tatlı, ama aynı zamanda restoran menülerinin yıldızı olacak bir dokuya ve görüntüye sahip. Hızlıca tarife geçelim, okuyunca inanamayacaksınız ne kadar pratik olduğuna, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler (4 adet)

80 gram (7-8 adet iri) kestane püresi

120 gram beyaz kuvertür çikolata

40 gram (2 yemek kaşığı) toz şeker

120 gram (2 adet orta boy) yumurta

1 tutam tuz

80 gram (3 yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı

1 paket şekerli vanilin

Yazının Devamını Oku

Vişneli mekikten ilham aldı: Vişneli ters yüz kek

25 Kasım 2020
Merhabalar, ben Burcu Eminoğlu, pasta şefi ve Youtube içerik üreticisiyim. Profesyonel olarak pasta, tatlı ve ekmekçilikle uğraşıyorum, amatör olarak da yöresel lezzetler ve dünya mutfağı ile ilgileniyorum. Bu platformda sizlere ilk tarifimi yazıyorum, heyecanım yüzünden günün anlam ve önemine uygun tarif seçeyim derken çok kararsız kaldım, o yüzden en sevdiğim tatlılardan biri olan vişneli mekikten esinlendiğim bir ters yüz kek tarifi paylaşmak istiyorum.

Başlarda kıtır tart dokusunda oluşturduğum, ama zaman içerisinde kek yumuşaklığına yaklaştırmayı tercih ettiğim bir tatlı bu.

Üzerindeki vişneli sosun tatlı/ekşiliği, altındaki mis gibi tereyağı kokan, bademle birleştiğinde vişnenin etkisini damağınızdan temizleyecek kekiyle müthiş bir lezzet kombinasyonu oldu.

Tatlıcı olmama rağmen çok şekerli tatlılarla aram yoktur, o yüzden dengeli olacağından emin olabilirsiniz.

Tarifleri hem gramaj hem bardak ölçeği olarak vereceğim, eğer kafanıza takılan yerler olursa Instagram'dan sorularınızı yazabilirsiniz, vakit buldukça cevaplamaya çalışıyorum.

Umarım beğenirsiniz, ya da eminim beğeneceksiniz diyeyim... :) Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

(8 kişilik - Bardak ölçüsü 200 mililitre)

Yazının Devamını Oku