Yemek Kültürü

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Sivas'tan iddialı çıkış! 'Böylesi hiçbir ilimizde yok'

Sivas'tan iddialı çıkış! 'Böylesi hiçbir ilimizde yok'

Kastamonu ve Kayseri arasındaki pastırma tartışmasına Sivas da dahil oldu.

12.12.2019
Hepsi birbirinden güzel... İşte yurdumuzun enfes lezzetleri

Hepsi birbirinden güzel... İşte yurdumuzun enfes lezzetleri

“Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı” denince çoğumuzun aklına ilkokul dönemimizdeki o neşeli etkinlikler gelir. Hatta, sınıfça yenen börekler, meyveler,yemişler ve daha fazlası çoğumuzun unutamadığı ve tebessümle hatırladığı birer hatıra...

12.12.2019
Haşhaşı hem üretiyor, hem işliyor

Haşhaşı hem üretiyor, hem işliyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Mehmet Ali Uluışık (67), haşhaşın hem üretimini, hem de ezmesini yapıyor. Ezmelerin büyük bölümünü kendi tarlasında yetiştirdiği haşhaştan ürettiğini söyleyen Uluışık, "Yaz sezonunda yurt dışından gelen...

12.12.2019
Erzurum mu Artvin mi? 'Bizimdir' deyip başvuruda bulundular

Erzurum mu Artvin mi? 'Bizimdir' deyip başvuruda bulundular

Cağ Kebabı Artvin'in mi yoksa Erzurum'un mu tartışması bitmek bilmiyor. Artvinli ustalar, cağ kebabının ilk Çoruh havzasında Artvinli bir çobanın yaptığını iddia ederken, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası cağ kebabı için patent başvurusunda bulundu.

11.12.2019
Tam 16 saat fırınlanıyor! Her derde deva

Tam 16 saat fırınlanıyor! Her derde deva

Kayseri’de 12 yıldır paça ustalığı yapan Abdullah Reyhan verdiği bilgilerde, dananın sırt etinden yapılan pöç hakkında, ”Pöç her derde devadır, herkes mutlaka yemeli” dedi.

11.12.2019
Sivas’ta üretiliyor! 15 ülkede pizzaları lezzetlendiriyor

Sivas’ta üretiliyor! 15 ülkede pizzaları lezzetlendiriyor

Sivas’ta üretilen peynirler, İngiltere başta olmak üzere 15 ülkeye ihraç ediliyor.

10.12.2019
Türkiye'de ilk kez yapıldı! Siparişine yetişilemiyor

Türkiye'de ilk kez yapıldı! Siparişine yetişilemiyor

Türkiye’de ilk kez Kavak’ta yapılan 'kuyuda kaz tiridi'nde siparişe yetişilemiyor.

10.12.2019
Kış aylarının bilinmeyen çerezi! Üstelik şifa deposu...

Kış aylarının bilinmeyen çerezi! Üstelik şifa deposu...

Türkiye’de az bilinen ve sadece birkaç şehirde tüketilen termiye, kış mevsiminin gelmesiyle tezgahlarda yerini aldı.

09.12.2019
Kayısılısını üretti! Gaziantep'e rakip oldu

Kayısılısını üretti! Gaziantep'e rakip oldu

Malatya'da KOSGEB desteği ile ev yemeklerinin sunulduğu bir restoran açan kadın işletmeci, ürettiği kayısılı baklava ile şimdiden Gaziantep’in meşhur baklavalarına rakip oldu.

09.12.2019
Şerbet yerine süt kullanılıyor! Tadan bir daha istiyor

Şerbet yerine süt kullanılıyor! Tadan bir daha istiyor

İzmir'de 13'üncü kez kapılarını açan Travel Turkey İzmir Fuarı'nda, Diyarbakır standında tanıtılan yöreye özgü tatlılar ilgi gördü. Son yıllarda ünlenen şerbet yerine süt kullanılan 'Soğuk Baklava' ise lezzetini, tadanların damağında bıraktı.

09.12.2019