Yemek Kültürü

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından, yemek kültürüne dair merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası burada.

Yiyen bütün bir gün acıkmıyor... 13 saat boyunca kaynayan et suyuyla yapılıyor

Yiyen bütün bir gün acıkmıyor... 13 saat boyunca kaynayan et suyuyla yapılıyor

Koronavirüs vakaları artınca Gaziantep'te ’beyran’a gösterilen ilgide de büyük bir artış oldu.

25.11.2020
Tonlarca patates Sandıklı'daki bu mağaralarda saklanıyor

Tonlarca patates Sandıklı'daki bu mağaralarda saklanıyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde mağaralar soğuk hava deposu olarak kullanılıyor. Hava sıcaklığının 12 aynı olduğu mağaralarda tonlarca patates yaklaşık 8 ay muhafaza ediliyor.

24.11.2020
Birçok hastalığa şifa oluyor, fiyatı dudak uçuklatıyor

Birçok hastalığa şifa oluyor, fiyatı dudak uçuklatıyor

Kahramanmaraş’ta birçok hastalığa faydası nedeniyle şifa kaynağı olduğu belirtilen urmu dut pekmezinin kilosu 300 liradan satılıyor.

23.11.2020
Koronavirüs kış aylarının vazgeçilmezi bozaya olan ilgiyi daha da artırdı

Koronavirüs kış aylarının vazgeçilmezi bozaya olan ilgiyi daha da artırdı

Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği olan ve bağışıklığı güçlendiren bozanın satışları korona virüs pandemisinde patladı. Siparişlere yetişmeye çalışan Bursalı bozacılar probiyotik özelliği olan ürünlerini yurt dışına da ihraç ediyor.

23.11.2020
Ermenek zeytini marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Ermenek zeytini marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

Karaman’ın Ermenek ilçesinde zeytin üretimi her geçen yıl artış gösteriyor.

23.11.2020
Bu ekşi mayalı ekmeğin özelliği 1 ay boyunca bayatlamaması

Bu ekşi mayalı ekmeğin özelliği 1 ay boyunca bayatlamaması

Adını Giresun'un Görele ilçesi'nin Çavuşlu beldesinden alan uzun süre bayatlamayan ekşi mayalı “Çavuşlu ekmeği” coğrafi işaret tescilini aldı.

23.11.2020
Şifa deposu ıhlamurun fiyatları altınla yarışıyor

Şifa deposu ıhlamurun fiyatları altınla yarışıyor

Soğuk havaların vazgeçilmez içeceği şifa kaynağı ıhlamurun kilogram fiyatı 200 lirayı buldu. Rağbetin arttığı ıhlamur gram hesabı ya da içimlik olarak alınıyor.

20.11.2020
Fiyatı dudak uçuklatıyor, faydası saymakla bitmiyor

Fiyatı dudak uçuklatıyor, faydası saymakla bitmiyor

Türkiye’nin en fazla endemik bitki türlerinin yer aldığı Muğla’ya endemik türler arasına Safran bitkisi de eklendi. Keskin ve acımsı bir tadının yanında parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında şifa verici bitki olarak...

20.11.2020
Karacasu pidesi de artık tescilli lezzet

Karacasu pidesi de artık tescilli lezzet

Aydın'ın Karacasu ilçesinde üretilen pide için yapılan coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylandı.

20.11.2020
Fransız rokfor peynirine rakip oldu... Divle peynirine talep artıyor

Fransız rokfor peynirine rakip oldu... Divle peynirine talep artıyor

Karaman'da yerin 36 metre derinliğindeki mağarada 5 ay bekletilen ve özelliğini de mağaranın flora yapısından alan Divle obruk peynirine son yıllarda talep arttı. Yılda yaklaşık 40 ton üretilen ve mağaradan çıkartılmadan yüzde 80'i satılan peynirin...

20.11.2020