GeriHamur İşi Tarifleri Mayalı poğaça tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mayalı poğaça tarifi

Mayalı poğaça tarifi
Abone Olgoogle-news

Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçaları sevmeyen yoktur. Mayalı poğaça da hamurun en güzel hallerinden biri. Bu tarifte hamur mayalandırıldığı için belli bir süre dinlendirilmesi gerekiyor. Bu da biraz vakit alabilir. Fakat, sonrasında işler çok pratik. Kahvaltılarda veya çay saatlerinde keyifle tüketeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Aldığı kadar un
  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

Mayayı, süt, su ve şeker ile erimesi için bir kaseye alıp karıştırın.

Üzerine yumurta, tuz,ve sıvı yağı ilave edin.

Unu da yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini örtüp mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan alarak şekil verin ve tepsiye dizin.

Tepside de 10-15 dakika kadar mayalanması için bekletin.

En son üzerine yumurta sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpip fırına verin.

200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...