CNN Travel'ın seçimiyle dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken geleneksel tatlılar...
Kadıköy'deki ünlü şeker dükkanı yılbaşı konseptine uygun bir şekilde süslendi. Şekercide kimi ziyaretçiler alışveriş yaptı kimi ziyaretçiler ise sadece fotoğraf çektirdi.
Antalya'da semerciliği bırakıp atıldığı dondurma sektöründe 20 yılda 12'si markasını kullanan 15 şubeye ulaşan Hacı Tüylü, günde 15 ton üretim yapan tesisinde müşterilerine hizmet veriyor.
Sinop'ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı', ilgi odağı oluyor. Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.
Van’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına...
Sakarya'da bulunan Tarihi Uzun Çarşı'da 1968 yılında Rıdvan Ademoğlu'nun dükkanı, mesleği öğrettiği 2 oğlu tarafından işletiliyor.
Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan bir Karadeniz restoranında, çölyak hastalığı olan veya glutene alerjisi olan kişiler rahatlıkla yemek yiyebilecek.
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Emre Aksal, üniversite eğitimi gördüğü Bosna Hersek'te tattığı "közde börekten" yola çıkarak hazırladığı "közde mantıyı" müşterilerine gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sunuyor.
Adana’nın Kozan ilçesinde bir kadın, pandemide eşinin kapattığı dükkanı Karadenizli arkadaşıyla hamsili pilav yaparak açtı.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Alaadin Kılıç adından bir esnaf, 17 yıl önce kahvaltı salonu açtı. İş yeri tabelası yapan Kılıç, yoğunluktan tabelayı asmayı unuttu.