Nerede Ne Yenir?

Döner, pizza, suşi, zeytinyağlı… Hepsinin en lezzetlisi nerede yenir? Yeme içme dünyasında neler oluyor? Dışarıda yemeyi sevenleri bu tarafa alalım.

Dünyanın en iyi 50 tatlısını seçtiler... İşte Türkiye'den listeye giren lezzetler

Dünyanın en iyi 50 tatlısını seçtiler... İşte Türkiye'den listeye giren lezzetler

CNN Travel'ın seçimiyle dünyanın dört bir yanından mutlaka tadılması gereken geleneksel tatlılar...

08.04.2021
Yeni yıl için süslenen tarihi şekerci Kadıköylülerin gözdesi oldu

Yeni yıl için süslenen tarihi şekerci Kadıköylülerin gözdesi oldu

Kadıköy'deki ünlü şeker dükkanı yılbaşı konseptine uygun bir şekilde süslendi. Şekercide kimi ziyaretçiler alışveriş yaptı kimi ziyaretçiler ise sadece fotoğraf çektirdi.

28.12.2020
Semerciliği bıraktı, dondurmacı oldu... Günde 15 ton üretim yapıyor

Semerciliği bıraktı, dondurmacı oldu... Günde 15 ton üretim yapıyor

Antalya'da semerciliği bırakıp atıldığı dondurma sektöründe 20 yılda 12'si markasını kullanan 15 şubeye ulaşan Hacı Tüylü, günde 15 ton üretim yapan tesisinde müşterilerine hizmet veriyor.

25.11.2020
İlk kez 56 yıl önce üretildi, Sinop'un simgelerinden biri haline geldi

İlk kez 56 yıl önce üretildi, Sinop'un simgelerinden biri haline geldi

Sinop'ta 56 yıl önce iki tartolet arasına hafif krema ve üzeri çikolatayla kaplanıp, fıstık serpilerek üretilen ‘prenses tatlısı', ilgi odağı oluyor. Kentin simgesi olan tatlı, sipariş üzerine yurt dışına da gönderiliyor.

19.11.2020
Vanlıları Erzurum'un cağ kebabı ile tanıştırdı

Vanlıları Erzurum'un cağ kebabı ile tanıştırdı

Van’da kadın girişimci Gül Çelik’in açtığı lokantada, Erzurum'un meşhur cağ kebabı, farklı konseptiyle Vanlıların damak tadına sunuldu. Açılışa katılan davetliler, 37 yıllık cağ kebap ustası Abdullah Korkmaz’ın yaptığı cağ kebabın tadına...

16.11.2020
Tam 52 yıllık bir işletme... Nesilden nesle aynı lezzetle devam ediyorlar

Tam 52 yıllık bir işletme... Nesilden nesle aynı lezzetle devam ediyorlar

Sakarya'da bulunan Tarihi Uzun Çarşı'da 1968 yılında Rıdvan Ademoğlu'nun dükkanı, mesleği öğrettiği 2 oğlu tarafından işletiliyor.

10.11.2020
Glutensiz beslenenler Karadeniz mutfağına davetli

Glutensiz beslenenler Karadeniz mutfağına davetli

Karadeniz mutfağının geleneksel tariflerini özel reçeteleriyle yorumlayan bir Karadeniz restoranında, çölyak hastalığı olan veya glutene alerjisi olan kişiler rahatlıkla yemek yiyebilecek.

02.11.2020
Eğitim için gittiği Bosna'da tattığı yemeği Türkiye'de mekana dönüştürdü

Eğitim için gittiği Bosna'da tattığı yemeği Türkiye'de mekana dönüştürdü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Emre Aksal, üniversite eğitimi gördüğü Bosna Hersek'te tattığı "közde börekten" yola çıkarak hazırladığı "közde mantıyı" müşterilerine gitar eşliğinde söylediği şarkılarla sunuyor.

22.10.2020
Pandemide kapanan dükkan hamsili pilav sayesinde yeniden açıldı

Pandemide kapanan dükkan hamsili pilav sayesinde yeniden açıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde bir kadın, pandemide eşinin kapattığı dükkanı Karadenizli arkadaşıyla hamsili pilav yaparak açtı.

20.10.2020
Tabelası bile yok ama müdavimi çok! "Bazen müşteri sinirleniyor"

Tabelası bile yok ama müdavimi çok! "Bazen müşteri sinirleniyor"

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Alaadin Kılıç adından bir esnaf, 17 yıl önce kahvaltı salonu açtı. İş yeri tabelası yapan Kılıç, yoğunluktan tabelayı asmayı unuttu.

19.10.2020