GeriTatlı Tarifleri Sütlaç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sütlaç tarifi

Sütlaç tarifi
Abone Olgoogle-news

Sütlü tatlıların en besleyici ve pirincin en tatlı hali sütlaç… Ağır akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı arıyorsanız sütlaç uygun bir seçim. Düşük kalorili bu tatlıyı hem sıcak hem de soğuk şekilde tüketebilirsiniz. Peki en güzel sütlaç nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Bu sorunun cevabı tarifte…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı su

Sütlaç tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye koyun.

Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Kaynayınca altını kıs ve biraz daha pişirmeye devam et. Pişirirken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince üzerine sütü de ilave edin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadara sık sık karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika da kısık ateşte pişirin.

Daha sonra şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam et ve 5 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alın.

Pişen sütlaca vanilyayı da ekleyin ve biraz daha karıştırın.

Hazır olan tatlıyı kaselere bölün ve ister soğuk ister sıcak tüketin.

Fındıklı Fırın Sütlaç | Mucize Lezzetler