GeriSalata Tarifleri Fermente kış salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fermente kış salatası tarifi

Fermente kış salatası tarifi

Yemeklerin vazgeçilmezi salatalar, yaz kış sağlıklı ve zinde kalmanın en kestirme yolu olarak sofralarımızdan eksik olmuyor. Bu kez sizinle, salatalarınıza alternatif bir tat getiren yeni bir tarif paylaşıyoruz. İşte Araştırmacı Yazar İpek Kuşçu’nun, fermente kış salatası tarifi…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Bir tutam tane karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam tane hardal
  • Bir tutam kişniş
  • 5-6 diş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet havuç
  • 8-9 adet minik kırmızı turp
  • 1 adet limon
  • 5-6 adet koruk
  • 1 fincan peynir altı suyu

Fermente kış salatası tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle havuçları rendeleyerek başlayın.

Sonrasında ise 1 litrelik cam kavanoza malzemelerinizi sırasıyla ekleyin.

En altta aromasını alması için baharatlara yer verin.

Baharatlardan sonra havuçları biraz sıkıştırarak şişenize yerleştirin.

Ardından zencefil ve kırmızı turpları şişeye ilave edin.

Dondurulmuş olanları da kullanabileceğiniz koruklarınızı ekleyin.

Üzerine limonları da yerleştirdikten sonra, mayalanması için peynir altı suyunu ilave edin.

Son olarak sebzelerin üzerini kapatacak kadar su ilave edin.

Dilerseniz yüzeye çıkmamaları ve havayla temas etmemeleri için üzerlerini asma yaprağı ile kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun…