salata nasıl yapılır haberleri sayfasında salata nasıl yapılır hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 276 salata nasıl yapılır haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kırmızı soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Doğradığınız soğanları çukur bir kaba alın, tuz ekleyin ve elinizle ezerek karıştırın. Üzerine sumak, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. Zeytinyağını ve kıydığınız maydanozları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
#Ekşili Soğan SalataPortakalın kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve portakal dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin. Kalan portakalın suyunu elinizle çukur bir kaseye sıkın. Greyfurtun kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve greyfurt dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin ve kalan greyfurtun suyunu da portakal suyuna ilave edin. Yarım tatlı kaşığı bala sıktığınız portakalın ve greyfurtun suyunu, tuz ve karabiber ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Akdeniz yeşilliklerini sirkeli suda yıkayın, salata kurutucusunda kurutun ve elinizle kopararak karıştırma kasesine alın. Portakal ve greyfurt dilimlerini ve hazırladığınız sosu ilave edip elinizle altüst ederek karıştırın . Salatayı servis kaselerine alın. En son üzerlerine 1 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyin.
#Meyveli SalataKerevizin baş kısımlarını ve kabuklarını bıçak yardımıyla kesip rendeleyin. Yeşil elmayı rendeleyin. Elmayı rendelerken sadece yukardan aşağıya yapmaya ve elmayı çok fazla ezmemeye özen gösterin. Yoğurtları çukur bir kaba alıp üzerlerine tuz ekleyin ve çırpma teli yardımıyla karıştırın. Rendelediğiniz kereviz ve elmayı da ilave edip kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. En son zeytinyağını ekleyip yeniden karıştırın. Salatanızı isterseniz üzerine çekilmiş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.
#Kerevizli Ve Yeşil Elmalı SalataSemizotlarının saplarını ayıklayıp yapraklarını iyice yıkayıp süzün. Küçük bir kapta toz kırmızı biberle zeytinyağını karıştırın. Sarımsakları havanda tuz ile birlikte iyice ezin. Yoğurdu çukur bir kaba aktarın, üzerine ezdiğiniz sarımsakları ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Yıkayıp ayıkladığınız semizotlarının yarısını yoğurdun üzerine ekleyn, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra kalan yarısını ilave edin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız biber sosunu üzerine döküp servis yapın.
#Semizotlu SalataFaruk Saraç, Urfa’dan çıktığında futbolcuymuş. Bugün ise erkek giyiminde öncü bir marka. Hem de terzilik ya da moda üzerine hiçbir eğitim almadan zirveye ulaşmış bir isim. Kendisini modacı değil, tasarımcı olarak adlandıran Saraç’a göre başarısının sırrı kumaşların dilini bilmesinde.
Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapBalıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ülkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
İnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut BalığıTürkiye genelinde yemeklerde kullanılan pek çok farklı ot çeşidi bulunmaktadır. Özellikle Şevketi bostan da en merak edilen otlar arasında yer alıyor. Şevketi bostan nasıl temizlenir? Şevketi bostan otu nasıl yenir, kökü yenir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Şevketi Bostanİnsanların birçoğu karides yemeyi çok sevmektedir. Lezzetli ve pratik bir ürün olan dondurulmuş karidesi alarak kolayca pişirebilirsiniz. Dondurulmuş karidesi farklı yöntemler ile pişirebilirsiniz. Ancak bu ürünü en güzel tavada yapabilirsiniz. Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesYemek yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle bakliyatlar haşlanırken doğru bir şekilde pişirme yapılmalıdır. Yeşil mercimek için doğru pişirme yöntemi de bilinmelidir. Yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek haşlarken dağılmaması için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yeşil Mercimekİnsanların yemekten en çok haz aldıkları balıklardan birisi levrektir. Ilık ve soğuk denizlerde yaşayan bu balığın iri pullara sahip olduğu görülmektedir. Genellikle mayıs ve ekim arasında çok iyi levrekler bulunabilir. Levrek tavada nasıl pişirilir? Tavada levrek balığı en güzel nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#LevrekKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl Yapılır