GeriTatlı Tarifleri Revani tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Revani tarifi

Revani tarifi
Abone Olgoogle-news

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu revani tarifi, akşam yemeklerinizden sonrası için ideal. Arzu ederseniz hamuruna portakal ya da limon kabuğu rendesi de ekleyebilir ve daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Dar zamanların kurtarıcı tatlısı olmaya aday revaninin yapılışı hemen aşağıda. Afiyet olsun!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için:

  • 3 fincan şeker
  • 3 fincan su

Revani tarifi Nasıl yapılır?

Önce karıştırma kabına şeker ve yumurtaları alıp çırpın.

Kalan malzemeleri sırası ile alıp karıştırın.

Kek kıvamına gelince yağlanmış fırın kabına dökün.

175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbet için tencereye şekeri ve suyu koyun, karıştırarak kaynatın.

Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.

Ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ekleyin.

Pişen revaninin üzerine fırından çıkar çıkmaz bir çay fincanı soğuk suyu gezdirerek dökün.

Daha sonra ılık şerbetini dökün.