- Hamurun Hazırlanması:
Yumurtaları toz şekerle mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Ardından süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.
- Hamurun Pişirilmesi:
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın ve yavaş hareketlerle dikkatlice yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pembeleşene kadar pişirin. Piştikten sonra ılındıktan sonra 5-6 dakika bekletin.
- Kremanın Hazırlanması:
Krema için sütü bir tencereye alın. Yumurta sarılarını, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip çırpın. Tencereyi orta ateşe koyun ve devamlı karıştırarak karışım krema kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Rulo Montajı:
Pandispanyayı altındaki kağıtla birlikte rulo şeklinde sarın. Üzerine kremanın yarısını yayın. Soyulmuş muzları bütün olarak yerleştirip damla çikolatayı serpiştirin.
- Rulonun Oluşturulması:
Keki rulo yaparak sıkıca sararken, bir yandan da kağıttan ayırın. Ruloyu düz bir zemine alıp iki ucundan ince dilimler keserek düzleyin. Üstünü kalan kremayla kaplayın.
- Servis ve Sunum:
Çatalla çizgiler yapıp ağaç kabuğu görünümü verin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Muz dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun! 🍰🍌