GeriKek Tarifleri Kakaolu kek topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kakaolu kek topları tarifi

Kakaolu kek topları tarifi

Çay ve kahvelerin vazgeçilmez eşlikçisi kekler... Özellikle güzel yapılmış bir kakaolu kekin lezzetine doymak mümkün değil. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu, sizin için mükemmel bir kakaolu kek topları tarifi hazırladı. Evde kolayca yapabileceğiniz kakaolu kek toplarını önceden yapıp buzdolabında saklayabilir, tatlı ihtiyacınızı gidermek için atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 230 gram (2 su bardağı) un
  • 35 gram (2 dolu yemek kaşığı) kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 200 gram (1 su bardağı) toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 200 mililitre (1 su bardağı) süt
  • 100 mililitre (Yarım su bardağı) ayçiçeği yağı
  • 50 mililitre (Çeyrek su bardağı) ılık su
  • 2 çay kaşığı granül kahve

Kaplamak için:

  • Toz Hindistan cevizi ya da bisküvi kırıntıları

Kakaolu kek topları tarifi Nasıl yapılır?

Fırını önden 180 derece fansız ayarda ısıtmaya başlayın.

20x20 santimetre ölçülerinde bir fırın kabına yağlı kağıt serin ya da unlayıp yağlayın.

Granül kahveyi suda çözdürün. (Demlenmiş aynı miktarda filtre kahve ya da espresso da kullanılabilir.)

Oda sıcaklığına yaklaşmasını bekleyin, çok sıcakken kullanılmamalı.

Ayrı bir kasede un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuzu karıştırın.

Karıştırma kabınıza yumurta ve şekeri ekleyip 2-3 dakika homojen olana kadar çırpın, mikser kullanımı şart değil.

Kahve, süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.

En son tüm kuru malzemelerinizi elek yardımıyla sıvı karışıma eleyin ve un topağı kalmayıncaya kadar çırpın.

Harcınızı fırın kabına aktarın.

Önden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, batırdığınız kürdan temiz çıkana dek pişirin.

Pişen kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Rahatça yoğurulacak ısıya geldiğinde kekinizi bir kaba aktarıp elinizle ufalayın ve hamur haline getirin.

Yoğururken istediğiniz koyu hamur kıvamını alana dek azar azar süt ya da krema ekleyin.

Kek hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Dışlarını zevkinize göre Hindistan cevizi ya da bisküvi kırıntıları ile kaplayın.

Buzdolabında saklayabilirsiniz, tüketmeden 15-20 dakika evvel oda sıcaklığında bekletmeniz yeterli. Afiyet olsun..

Çikolatalı Lamington Kek | Mucize Lezzetler