Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Kısır tarifi

Mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri de kısır. Özellikle de çay saatlerinin olmazsa olmazları arasında. Hazırlanışı oldukça kolay olan kısırı sofralarınızda meze olarak da sunabilirsiniz. Yiyenin bir daha isteyeceği kısırı mutlaka deneyin. Asla pişman olmayacaksınız! İşte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Kuru nane
- Nar ekşisi
Kısır tarifi Nasıl yapılır?
Bir kaseye bulguru alarak sıcak su ile ıslatın. Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra karıştırın.
Üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave edin.
Pul biber, kimyon, tuz, 1,5 limonun suyu ve yarım çay bardağı kadar da nar ekşisini ekleyin.
Nane ve ufak ufak doğradığınız soğanı da ekleyip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun...