MENÜ

Meze Tarifleri

Meze Tarifleri ile ilgili tüm haberleri, son dakika Meze Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Meze Tarifleri haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 61 Meze Tarifleri haberi bulunmuştur.

Meze Tarifleri Haberleri

Yılbaşı sofranıza renk katacak çeşit çeşit meze tariflerimiz var

Yılbaşı sofranıza renk katacak çeşit çeşit meze tariflerimiz var

Mezeler özel günlerde, kutlamalarda sofraların vazgeçilmezleri arasında. Elbette yılbaşı sofraları da bu gruba dahil. Peki yılbaşı sofrasına hangi mezeler yakışır? Yılbaşı yemeği için nasıl mezeler hazırlamak gerekir. Sizin için hepsi birbirinden lezzetli ve oldukça da pratik enfes meze tarifleri derledik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz mezelerimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

16.12.2019Lezizz Menüler
Babagannuş nedir Babagannuş nasıl yapılır

Babagannuş nedir? Babagannuş nasıl yapılır?

Türk mutfağında yöresel lezzetler arasında yer tutan babagannuş, Hatay yöresinin sevilen mezelerinin başında geliyor. Mutfağımızda birçok yemeğe malzeme olan patlıcanla yapılan babagannuşun kökü Osmanlı'ya dayanıyor. Salata olarak da tüketilebilen bu mezenin yapımı aslında çok kolay. Peki, babagannuş nasıl yapılır? İşte, kolay babagannuş tarifi.

Evde midye dolması nasıl yapılır

Evde midye dolması nasıl yapılır?

Midye dolma, sokak lezzetleri denilince ilk akla gelenlerden biri oluyor. Baharatlarla lezzetlenen iç pilavına tadına doyum olmayan midye dolmayı evde de yapabilmek mümkün. Peki, midye dolma için gerekli malzemeler neler, midye dolması nasıl yapılır?

Yaz sofralarına renk ve lezzet katacak nefis meze tarifleri

Yaz sofralarına renk ve lezzet katacak nefis meze tarifleri

Mezeler sofralarımıza her zaman renk ve lezzet katıyor ancak özellikle yaz aylarında daha hafif ve serinletici lezzetler arayanlar için mezeler birebir. Sizin için humustan Çerkez tavuğuna çeşit çeşit mezenin tariflerini derledik. Özel günlerde sofralarınızı donatmanıza yardımcı olarak bu listeyi bir yere mutlaka kaydedin.

Yılbaşı sofrası nasıl süslenir Şık bir yılbaşı sofrası kurmanın ipuçları

Yılbaşı sofrası nasıl süslenir? Şık bir yılbaşı sofrası kurmanın ipuçları

Yılbaşına 1 haftadan az zaman kaldı. Yılbaşını evde geçirecek olanlar yılbaşı menüsü hazırlıklarını tamamladı bile. Ancak yılbaşı menüsü kadar yılbaşı sofrası dekorasyonu da misafirlerinize unutulmaz bir gece yaşatmanız için önem taşıyor. Çok fazla uğraşmadan hoş bir yılbaşı sofrası kurmak istiyorsanız sizin için birkaç ufak önerimiz var. İşte büyüleyici bir yılbaşı sofrası kurmanın ipuçları…

Yılbaşı menüsü meze olmadan olmaz İşte nefis meze tarifleri...

Yılbaşı menüsü meze olmadan olmaz! İşte nefis meze tarifleri...

Yılın son haftası geldi çattı, haftaya pazartesi yılbaşı kutlayanlar sevdikleriyle birlikte güzel sofraların başında toplanıp tatlı sohbetler eşliğinde yemekler yiyecek. Yılbaşını evde kutlayacak olanlar yılbaşı menüsü hazırlıklarına çoktan başladı. Yılbaşında sofrada olmazsa olmazların biri hindiyse diğeri de çeşit çeşit mezeler ve salatalar. Siz de aynı fikirdeyseniz, meze sevenler için hazırladığımız yılbaşı menüsüne mutlaka bir göz atmalısınız. İşte herkesin damak zevkine uygun bir şeyler bulabileceği bir yılbaşı menüsü…

24.12.2018Lezizz Menüler
Balık sofralarının baş tacı 10 nefis meze

Balık sofralarının baş tacı 10 nefis meze

Balık mevsimi başladı! Nar gibi kızarmış balığınızın yanına parmaklarınızı yiyeceğiniz hem pratik hem lezzetli meze tarifleri sizi bekliyor...

Selanikli babaanneden Meze tarifleri

Selanikli babaanneden 'Meze' tarifleri

Sağlıklı yaşam için lezzetten ödün vermeyen, karakteristik Ege mutfağının kaybolmaya yüz tutan antik tariflerini, günümüz modern lezzetleri ile harmanlayan Gülhan Kaya’nın yeni kitabı Meze Hayykitap’tan çıktı.

8.08.2014Keyif
En beğenilen Ege mezeleri

En beğenilen Ege mezeleri

Yunanlı Şef Stathis Dapiapis’in mutfağından kolaylıkla yapabileceğiniz nefis Ege mezeleri tariflerini çok beğeneceksiniz...

Hem doyurucu hem de leziz yemek tariflerimize bir göz atın

Hem doyurucu hem de leziz yemek tariflerimize bir göz atın

Bazen akşam yemeği için ne pişirileceğini düşünmek ve buna karar vermek can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden, klasik tariflerin dışına çıkarak sofranızda fark yaratabilirsiniz. Sadece doyurmakla kalmayacak damak tadınızı da şenlendirecek lezzetler için listemize bir göz atın. "Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, Lezizz günün menüsü tam da size göre. İşte, doyurucu ve bir o kadar da güzel yemek tarifleri... Şimdiden afiyet olsun...

Yılbaşı  gecesi  kim, ne  yiyor Anadolu’da arabaşı,  İspanya’da 12 üzüm

Yılbaşı gecesi kim, ne yiyor? Anadolu’da arabaşı, İspanya’da 12 üzüm

Her kültürün yeni yılı karşılama geleneği kendine özgü. Kimi ömrü uzasın diye noodle yiyor, kimi bol para getirsin diye mercimek. Önümüzdeki günlerin anlam ve önemine binaen Anadolu topraklarından dünyaya açılıp farklı yılbaşı sofralarına konuk oluyoruz.

29.12.2019Hürriyet Pazar
Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Yürüyerek keşfedin: 36 saatte Dublin

Canlı, kozmopolit ve yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Şimdilerde Polonya şarküterilerinden Çin mantılarına göçmenlerin getirdiği kültürel çeşitlilikle çekiciliği arttı. İrlanda Edebiyat Müzesi’nde James Joyce’un elyazmalarından ‘Ulysses’in derinliklerine dalabilir, ardından bir bardak şarapla ya da taze kavrulmuş çekirdekten espresso ile tazelenebilirsiniz. Sabaha kadar barlarda İrlanda müziği dinledikten sonra şakşukayla kahvaltı yapabilirsiniz. Kentin tarihi mezarlıklarını, hapishanelerini gezerken melankolik ruh halinin nedenlerini de hissedeceksiniz. Çoğu gezgin gibi siz de başkentteki kara mizah duygusundan feyz almış şekilde evinize döneceksiniz.

7.10.2019Seyahat
Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Selen Sevigen, 4 yıllık çalışmanın sonunda “Ana Yemekte Aşk Var” adlı kitabını çıkardı. Kitapta hem yemek tarifleri hem de aşka dair tüyolar veren Sevigen, özel hayatı ve kariyer hedefleriyle ilgili de bilinmeyenleri anlattı.

7.01.2019Keyif
Mantarla farklı ne yapabilirim İşte birkaç fikir...

Mantarla farklı ne yapabilirim? İşte birkaç fikir...

Lezzetli ve sağlıklı mantarla yapabileceğiniz yemeklerin sınırı yok... İşte mantarla yapabileceğiniz lezzetler...

Bodrum’a  ‘Acı Ot’ dopingi

Bodrum’a ‘Acı Ot’ dopingi

Bodrum bu yıl ilk kez düzenlenecek Acı Ot Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek festivalin tanıtıma büyük katkısı olacağına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Yapılan festivaller bölgeye ekonomik olarak müthiş bir katkı sağlıyor. Esnafımıza da müthiş bir destek ve moral oluyor” dedi.

22.02.2018Ekonomi
Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbuldan incili öneriler

Yöresel lezzetleri özleyenler için İstanbul'dan 'incili' öneriler

Yemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.

7 ada, bol lezzet ve huzur

7 ada, bol lezzet ve huzur

Yaz, kapıda. Farklı bir deneyime hazır mısınız? Yazı, ‘Yunan Adaları’nda karşılamaya ne dersiniz peki? Yanı başımızda çoğu… Bazıları var ki; hepi topu yarım saat sürüyor adımınızı atmanız. Gelin, bu yaz en azından birini ziyaret edin. Lezzetli mi lezzetli, güzel mi güzel yemeklerinden, deniz ürünlerinden tadın. Samimiyetlerinden etkileneceksiniz...

10.04.2017Seyahat
Hamsinin en pahalısı Türkiyede

Hamsi'nin en pahalısı Türkiye'de

Türkiye bu yıl hamsiye hasret kaldı. Vatandaş kilosu 25 TL'ye kadar çıkan hamsiyi tüketmekte zorlanıyor. Karadeniz'i paylaştığımız Bulgaristan ve Romanya'da ise hamsinin kilogramı 4 TL'ye satılıyor.

7.02.2017Ekonomi
Babamızı değil balığı yiyelim

Babamızı değil balığı yiyelim

Evliya Çelebi, İstanbul dalyanlarından kılıç, paçozluk, palarya, istarid, kolyoz, atarina, çukurya, iskorpit, gelincik, kaya, gümüş, huruşiye avlandığını belirtir. Şimdi bu dalyanlar da balıklar da yok.

15.10.2016Hürriyet Pazar
Okura saygı çağrısı

Okura saygı çağrısı

“DEKOLTE krizi” nedeniyle geçen hafta yazdığım “Sabah okurlarının bilme hakkı” başlıklı yazıma, Sabah gazetesi ombudsmanı İbrahim Altay, gazetesinde “Ombudsman nasıl çalışmalı” başlıklı bir yazıyla yanıt verdi. Yazımda Sabah okurları için dile getirdiğim “bilme hakkı”, elbette Hürriyet okurları için de ihmal edilmemeli.

21.10.2013OkurTemsilcisi
Artık ev kadını  gibi yaşıyorum

Artık ev kadını gibi yaşıyorum

Dört sene önce poyumlara veda edip kendini aşka adayan Gizem Özdilli, dış dünyaya “Gizem’in Mutfak Aşkı” adlı yemek kitabıyla açıldı. Özdilli, kariyerini farklı bir noktaya taşıdığını ve artık ev kadınları gibi yaşadığını söylüyor.

14.06.2012Kelebek
Ayvalık’ta en iyi 10

Ayvalık’ta en iyi 10

Ayvalık’ı diğer tatil bölgelerinden ayıran, kendine has kültürü olsa gerek. Ege’nin özgün mimarisi, sokakları saran zeytin ve zeytinyağı kokusu, balığın her türlüsü, kapı önlerinde tembellik eden kediler... Tatil rotanız burayı gösteriyorsa, gerçekten “Ayvalık’ta bulundum” diyebilmeniz için gitmeniz gereken yerler, tatmanız gereken lezzetler, görmeniz gereken manzaralar var. İşte Ayvalık’ın top 10’u.

30.06.2011Seyahat
Kazık yemekten değil yemek yemekten hoşlanırım

Kazık yemekten değil yemek yemekten hoşlanırım

Hüsamettin Cindoruk iyi yemek için Ağrı’ya bile gidecek kadar yemeğe önem veriyor. 78 yaşındaki siyasetçi, sağlığını, düzenli beslenmesine ve bolca zeytinyağı tüketmesine bağlıyor. Bir de iyi, yemeğin pahalı olması gerektiğine inanmıyor

19.03.2011Kelebek
1001 meze masalı

1001 meze masalı

Önümüzdeki cumartesi Boğaz’dan rakı akacak desek yeri. Yeni Rakı, şehrin kültür başkenti olması şerefine Kuruçeşme Arena’da bir festival düzenliyor. Festivalin adı da çok matrak: Bi’ Büyük Fest. 1001 Meze Sofrası adında bir masa kuracaklar ve 1500 çeşit meze yapılacak. Bu aynı zamanda bir Guinness rekoru.

25.06.2010Kelebek
Beş bölgeden, sekiz şehirden ağustos lezzetleri

Beş bölgeden, sekiz şehirden ağustos lezzetleri

Sizi bilmem ama ben her gezi için bir bahane bulurum. Bazen saçma sapan, bazen de inandırıcı olur. Zaten yola çıkmayı aklıma koymuşumdur. Hatta bazen bahaneyi yolda bulurum. Kimi zaman bilinmedik bir coğrafyayı keşfetmeye niyetlenirim. Bu bahaneyle başladıklarım, zorlu yolculuklardır. Uzun yürüyüşler, dik yokuşlar, ormanlar, nehirler, çadırlar, kuş sesleri, karanlık geceler vardır içinde.

9.08.2009Kelebek
Türkiyenin en ünlü 44 mezesi

Türkiye'nin en ünlü 44 mezesi

Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağını araştıran Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Toraman, ünlü 44 mezeyi belirledi.

11.04.2009Gündem
Ünlü şeflerden küçük tabaklar

Ünlü şeflerden küçük tabaklar

Geçtiğimiz yıl Ekmek ile ilgili bir kitap yazan, bir dönem Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümünde ders veren gastronom Dilistan Çilingiroğlu Shipman, şimdi yemek kitabı çıkardı. Kitapta kendi tariflerinin yanı sıra eşi şef David Shipman, Çırağan Kempinski’nin şefi Rudolph Van Nunen, Mövempick Oteli’nin şefi Maximilian J.W. Thomae, Banyan Restoranın şefi Cem Erol, Sahan Restoranın sahibi Tahir Tekin Öztan’dan da seçilmiş reçeteler sunuluyor.

4.07.2008Kelebek
Kadınlara özel rakı kokteylleri

Kadınlara özel rakı kokteylleri

Rakılı kokteylleri hazırlayan Raci Bostancı, 27 yıllık barmen. Barmenler Derneği’nin kurucusu. Şarap hakkında birkaç kitabı var. Artık barmenlik yapmıyor. "Yakında rakı ile ilgili bir kitap çıkaracağım" diyor.

11.05.2006Kelebek

Yazar Sonuçları

"Barba’nın mezeleri"yle keyifli bir sofraya oturun

Pek az yemek kitabı yazarının kişiliği hakkında ipuçları verir, hayatından izler taşır.

16.12.2008

CIP’te tencere kaynayacak

Turkish DO&CO İstanbul Havalimanı’ndaki özel yolcu salonunda (CIP) tencere yemekleri yapacak. Böylece Türk yemeklerinin en doğru karışımlarla tanıtılmasını da sağlayacak. Yolcular özellikle yurtdışındaki Türk lokantalarında yapılan yanlış yemeklerin doğrusunu tadacak ve Türk mutfağına hayran kalacaklar.

3.04.2019

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018

Adana’nın yolları taştan

Adana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.

28.10.2017

Komşuya davetliyiz

Sevinçlerimiz, acılarımız kadar mutfaklarımız da birdir bizim. Yemek yazarı Gülhan Kaya’nın üçüncü kitabı ‘Ermeni, Musevi, Rum Evlerinde Pişen Yemekler’, bunun en güzel kanıtı.

20.10.2017

Babamızı değil balığı yiyelim

Evliya Çelebi, İstanbul dalyanlarından kılıç, paçozluk, palarya, istarid, kolyoz, atarina, çukurya, iskorpit, gelincik, kaya, gümüş, huruşiye avlandığını belirtir. Şimdi bu dalyanlar da balıklar da yok. 

15.10.2016

Cool Alaçatı için 20 nokta atışı

Riders, O ev, Köşe Kahve, Kumrucu...

31.05.2013

Evet, sağlıklı fast food mümkün!

Yaz yaklaşmış, ortalık rejim yöntemlerinden geçilmezken fast food bu günlerde herkesin korkulu rüyası. Can çekmelere rağmen herkes hamburgerlerden, kızartmalardan uzak durma derdinde. Oysa diyetteyken bile istediğiniz kadar fast food yemek mümkün. Bu tarifleri ve tüyoları bildiğiniz sürece.

20.04.2013

Havası ayrı yemeği ayrı güzel pastırma

At sırtında geçen, göçebe ruhlu bir milletin ağız tadını anlamak pastırmanın önemini kavramaktan geçiyor. Alakasını şöyle tarif edeyim...

16.11.2012

Lavanta’nın yeni markası Antika

İzmirli iki başarılı iş kadını. Melda Durgunoğlu ve Fatoş Çırpıcı... Tam sekiz yıl önce Lavanta adlı bir marka yarattılar.

16.07.2011

Pilavlarousse

Eskiden gelin adayları hamama götürülür, bir kusuru varsa orada görülürmüş. Ben de atölyeye yamak alırken pirinç pilavı yaptırma niyetindeyim. İnanın mutfağın hamam testi bu. Pirinci ele alma şekli, yıkarken tane ziyan edip etmediği, kavururken pirinçlere davranışı, karıştırdığı kaşık, su eklerkenki rahatlığı, tuzunu ayarlayabilmesi, pirinç çeşitlerini tanıması, tane taneliği ve son olarak da bir kaşıkta yarattığı tat...

29.04.2011

Mercimekli falafel

Havalar soğudu mu ilk aklıma gelenlerden biridir sıcak mercimek çorbası, hele de içine birkaç parça beyaz peynir atabilmişsem.

30.10.2009

Fernand Point ve Ma Gastronomie

Fransız mutfağı dünyanın en önemli mutfağı.

18.04.2009

Arnavutciğeri kroketleri yanında soğan reçeli ve maydanoz püresi

Geçen hafta size bildiğimiz lezzetlere çok farklı yorumlar getiren bir dizi yenilikçi Türk mutfağı tarifleri vereceğimi söylemiştim.

14.04.2007