GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ördek pastilla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ördek pastilla tarifi

Ördek pastilla tarifi

MasterChef Türkiye'de neredeyse her yıl yarışmacıların karşısına çıkan ve onları zorlayan bazı yemekler var. Somer Sivrioğlu'nun Fas mutfağı yemeği ördek pastilla da bunlardan biri. Siz de bu yemeğin tarifini merak ediyor ve denemek istiyorsanız işte dışı çıtır çıtır, içi ördek etiyle dolgulu enfes ördek pastilla tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yerel ördek
  • Pırasa
  • Baklava yufkası
  • Pudra şekeri
  • Maydanoz
  • Nane
  • Taze soğan
  • 2 adet kuru soğan
  • Taze zencefil
  • Sarımsak
  • Yıldız anason
  • File badem
  • Toz zerdeçal
  • Karanfil
  • Yenibahar
  • Chili biberi
  • Yumurta
  • Defne yaprağı
  • Muskat
  • Koruk suyu
  • Sebze suyu
  • Kuru kişniş
  • Tereyağı

Salatası için:

  • Tarhun
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Nane
  • Nar
  • Pomelo
  • Pekmez
  • Kırmızı sirke
  • Zeytinyağı

Ördek pastilla tarifi Nasıl yapılır?

İç harç için ördekleri düdüklü tencerede yağda iki taraflı kızartacak şekilde mühürleyin.

Ördeği tencereden alıp küp küp doğranmış soğan ve pırasaları ekleyip kavurun.

Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

Taze zencefil, yıldız anason, zerdeçal, karanfil, yenibahar, chili biberi, defne yaprağı ve kuru kişnişi ekleyip kavurmaya devam edin.

File bademi ilave edin.

Ürünleriniz iyice kavrulduktan sonra çıkardığınız ördekleri içine ekleyip, koruk suyu, sebze suyu ve toz muskat ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.

Ördekler pişene kadar kapalı şekilde devam edin.

Onlar pişerken yanında servis edeceğiniz salata için maydanoz, nane, nar, pomelo, dereotu ve tarhun ayıklıyoruz.

Salata sosu için pekmez, kırmızı sirke ve tuzu çırparken zeytinyağı ile kıvam almasını sağlayın.

Pişen ördeğimizi didikleyin kalan posası ve suyunu süzüp pırasalarını ayırın.

Ördek etleri, pırasa ve ördek pişme suyunu yumurta sarısı ile bağlayın.

Baklava yufkalarını pişireceğiniz kalıbın yüzeyini yağlayarak başlayın.

Yufkaları kat kat olacak şekilde yağlayarak dizmeye devam edin.

Üçüncü kata geldiğinizde ördekli harcı yerleştirin.

Kalan baklava yufkalarıyla üst kapağını tamamlayıp önce kalıbın içinde sonra açık şekil üzeri kızarana kadar pişirin.

Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve tarçını üzerine serpip kızgın bir şiş ile baklava deseni verin.

Ot salatası için bütün ayıkladığımız yeşillikleri bir salata kasesinde yaptığımız vinegrate sos ile harmanlayıp ikisini birlikte servis edin. Afiyet olsun…