MENÜ

Fransız Mutfağı

Fransız Mutfağı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Fransız Mutfağı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.142 Fransız Mutfağı haberi bulunmuştur.

Fransız Mutfağı Haberleri

Gabriele Sponza kimdir aslen nereli ve kaç yaşında Lezzet Düşkünleri Gabriele Sponza

Gabriele Sponza kimdir aslen nereli ve kaç yaşında? Lezzet Düşkünleri Gabriele Sponza

Gabriele Sponza ekran başındaki seyircilerin gündeminde yer alıyor. Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza, TV8 ekranlarında izleyici karşısına çıkmasıyla birlikte araştırılan isim olmaya başladı. Türkiye'de dünyaya gelen ve yurt dışında mutfak sanatları anlamında eğitim alan Gabriele Sponza, dünya çapında derecelendirilmiş restoranlarda çalıştı. Fransız, İtalyan ve Türk Mutfağına has lezzetlere kendi mutfağında yer veren Gabriele Sponza, birikimlerini öğretim üyesi olarak katıldığı bir okulda öğrencilerine aktarmaktadır. Peki, TV8 ekranlarında yeni başlayan Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir nereli ve kaç yaşında? İşte, o bilgiler

26.05.2020Hayat
Evde zaman su gibi aksın... İşte nefis yemek filmleri

Evde zaman su gibi aksın... İşte nefis yemek filmleri

“Yemek asla sadece yemek değildir” diyenler, yemekle ilgili bu sinema filmlerine bayılacak. Kimi derin bir aşk hikayesi, kimi Hamburg sokaklarında geçen bir komedi, kimi de çoluk çocuk izleyebileceğiniz nefis bir animasyon olan bu filmlerle evde zamanın nasıl geçtiğini siz de anlayamayacaksınız…

13.04.2020Evdehayat
Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu: Herkes San Sebastian’ın peşinde koşuyor, lor tatlısı, höşmerim küçümseniyor

Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu: Herkes San Sebastian’ın peşinde koşuyor, lor tatlısı, höşmerim küçümseniyor

Şef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”

‘Yemekteyiz’in restoran hali

‘Yemekteyiz’in restoran hali

‘Geçici restoran yemekleri’ diye özetleyebileceğimiz ‘Pop-up Dinner’, bir ya da birkaç şefin bir araya gelerek geçici bir mönüyü bir kerelik sunmasına deniliyor. Ülkemizde de yeni yeni düzenlenmeye başlayan bu etkinliklerin bir özelliği de birbirini hiç tanımayan insanların aynı masada sosyalleşmesi.

1.12.2019Hürriyet Pazar
Sinop mantarı Avrupa mutfağının baş tacı

'Sinop mantarı' Avrupa mutfağının baş tacı

Sinop'un Erfelek ilçesinde dağlarda yetişen ve köylüler tarafından toplanan çeşitli türlerdeki mantarlar, başta İtalya ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.Sinop'un Erfelek ilçesinde köylüler tarafından dağlardan toplanan mantarlar, İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.Erfelek ilçesinde dağlarda yetişen yaklaşık 12 farklı mantar türü, ilçe halkının önemli bir geçim kaynağı haline geldi. Organik mantarlar, köylülerce toplanıp ilçe merkezinde bir firmaya satılıyor. Burada ev hanımları tarafından işlenen tonlarca mantar, ihraç edilmek üzere ilçeden tırlarla sevk ediliyor. Geçen yıl ilçeden yaklaşık 80 tırın taşıdığı 200 ton mantar ihracatı yapılırken, bu mevsimde toplanan porçini mantarı, Erfelekli kadınlar tarafından İtalyan ve Fransız mutfağı için hazırlanıyor.

5.07.2019Haber
Günde 7 bin TL kazanan var... Toplayıp, satıp, bina yapıyorlar

Günde 7 bin TL kazanan var... Toplayıp, satıp, bina yapıyorlar

Sinop'un Erfelek ilçesinde dağlarda yetişen ve köylüler tarafından toplanan çeşitli türlerdeki mantarlar, başta İtalya ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

5.07.2019Ekonomi
2019’da mutlaka gitmeniz gereken yerler

2019’da mutlaka gitmeniz gereken yerler

2019 yılı, sayfalarını güzelliklerle doldurabileceğimiz tertemiz bir defter olarak karşımızda. Bu defteri yıl sonunda güzel hatırlamak için, yeni yılın ilk günlerinde yapılacak planlar çok önemli. Özellikle seyahat planları. Eğer yılın başında keyifli seyahatler planlarsanız, hem seyahat tarihinizi beklemenin heyecanını yaşarsınız hem de unutulmaz anılar biriktirdiğiniz bir sene geçirmiş olursunuz. O zaman gelin 2019 yılında seyahat edebileceğiniz en keyifli ve heyecan dolu destinasyonlara bakalım…

7.01.2019Seyahat
Ninelerin tarifleri turistik tesislerin menüsüne girecek

Ninelerin tarifleri turistik tesislerin menüsüne girecek

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, turistik tesislerde "İtalyan, Meksika, Fransız mutfağı" değil, Türk mutfağının sunulması, bunun da "kebap, döner veya pide"den ibaret olmaması gerektiğini belirterek, "TAFED olarak yaylalara, köylere, ustalarımızı gönderip annelerimizden, ninelerimizden dönemlerinin yemeklerinin tariflerini alıp turistik yerlerde sunabilmek için çalışma başlattık" dedi.

Dünya kültürünü şekillendiren 5 ülke

Dünya kültürünü şekillendiren 5 ülke

Askeri, siyasi veya ekonomik gücüyle değil, kültürüyle dünyayı en fazla etkileyen beş ülke…

27.07.2018Seyahat
Nusret sosyetik ben halk tipiyim

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

10.07.2018Magazin
Fransa seyahatinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetler

Fransa seyahatinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetler

Gerek eşsiz lezzetleriyle, gerek ustaca pişirme yöntemleriyle dünya mutfağında değerli bir yere sahip olan Fransız mutfağı, daima farklı ve özgün lezzet seçenekleri ile “Somut Olmayan Kültürel Miras” adını alarak UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmiştir. Birbirinden farklı şarap çeşitleri, 400’den fazla peynir seçeneği, hem et hem sebze türünde lezzetli ana yemekleri ve tüm dünyaya yayılmış nefis tatlıları ile Fransız mutfağı çok geniş bir hayran kitlesine sahiptir.

2.07.2018Seyahat
Türkiye ile AB birbirine şunu söyleyebilmeli: Gitme sana muhtacım

'Türkiye ile AB birbirine şunu söyleyebilmeli: Gitme sana muhtacım'

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, ilk röportajını Hürriyet’e verdi. Türkiye ve AB’nin birbirine ihtiyacı olduğunu belirten Buchwalter, Türkiye-AB ilişkilerini, Zeki Müren’in ‘Gitme sana muhtacım’ şarkısıyla anlatıyor. Çocukluğu ve gençliği Türkiye’de geçen, Orhan Gencebay ve Zülfü Livaneli dinleyen Buchwalter, oğlunun adını ise şarkıcı Teoman’dan esinlenerek ‘Teoman’ koymuş.

15.03.2018Dünya
Pizza giriyorsa baget neden olmasın

Pizza giriyorsa baget neden olmasın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın geleneksel ekmeği bagetin, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne alınmasını istedi.

14.01.2018Dünya
Sirkeci Garı’nın anımsattıkları

Sirkeci Garı’nın anımsattıkları

Sirkeci Garı, Bâbıâli’de çalışanların, gazetecilerin, yazarların da uğrak yeriydi. Gar Lokantası’nda buluşulur, yemek yenirdi. Trenin kalkış saatine kadar masa sohbetleri burada yapılır, uğurlamaya gelenlerle gidecekler bir araya gelirdi.

28.12.2017Kitap Sanat
36 saatte Prag

36 saatte Prag

Prag Avrupa’nın en çok turist çeken şehirleri arasına girdi. Nedeni müthiş mimari, tarihsel zenginlik, harika restoranlar, barlar. Zamanın gerisinde kaldığı düşünülürdü ama şimdi düzinelerce yeni mağazayla tasarım ve modada da sesini duyuruyor. Yeniler arasındaki en iyi butikler, restoranlar, pub’lar şans eseri kalabalık turistik bölgenin tam sınırında ya da dışında. Prag’ın çok iyi çalışan toplu ulaşım sistemi sayesinde bir zamanlar hiç önemsenmeyen Smichov semtindeki yenilikleri, Mala Strana’daki az bilinen mekânları, konutların yoğunlaştığı Vinohrady’nin cazibesini, tarihi merkezin doğusundaki Zizkov’u rahatça gezebilirsiniz. Dahası merkezdeki görülmeye değer yeni oluşumlar da kalabalıkların pek uğramadığı bölgelerde.

6.11.2017Seyahat
Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

Çerkestavuğu out Çerkesördeği IN

Yıkılan Ali Sami Yen Stadyumu’nun santra yuvarlağında bugün Fairmont Hotel yükseliyor. Otelin altındaysa baharat dolu raflardan gizli geçitle geçilen meyhane/ocakbaşı/restoran/bar Aila var.

Daha önce gittiklerim neymiş dedirtecek dünyanın en iyi restoranları

Daha önce gittiklerim neymiş dedirtecek dünyanın en iyi restoranları

Kaliteli menüsü ve lezzetli yemekleriyle gurmelerin radarına takılan restoranları keşfetmek heyecan verici. İşte dünyadan örnekler...

Fransız mutfağına özgü 9 lezzet

Fransız mutfağına özgü 9 lezzet

Dünyanın en seçkin mutfaklarından biri olarak kabul edilen Fransız mutfağı birçok lezzeti bir arada barındırıyor. Yemek yapmanın adeta bir sanat olduğu Fransız mutfağına özgü bu tatları mutlaka denemek isteyeceksiniz.

Londrada tadına doyamayacağınız lezzetler

Londra'da tadına doyamayacağınız lezzetler

Sadece tarihi yapılarıyla değil yemekleriyle de sizleri cezbedecek Londra'da mutlaka denemeniz gereken lezzetleri sizler için derledik...

Yazar Sonuçları

Şefler ve doktorlar artık kol kola

Hepimiz farkındayız, dışarıda daha çok yemek yedikçe sağlığımız daha çok bozuldu. Tanımadığımız hastalıklarla iyi geçinmek durumunda kaldık. Öte yandan da sağlıklı yemek deyince çoğunluğun suratı düşüyor, değil mi? Oysa birkaç hafta sağlıklı beslenmekle sağlığımıza kavuşmayacağımız bir gerçek. İşte bunu sürekli kılabilmemiz için artık doktorlar ve şefler birlikte çalışıyor.

16.02.2020

4 tutkulu kadın

Hafta başında şef Jale Balcı organizasyonuyla zeytinyağı uzmanı Birsen Can Pehlivan, zeytinyağı üreticisi Kübra Güler ve artisanal ekmekçi Serpil Onaran’la bir araya geldik. Hem bilgilendik, hem de sağlıklı ürünlerle lezzetli bir gece yaşadık. Bugün her biri işini tutkuyla yapan bu dört kadından söz etmek istiyorum. Önce, 25 yıllık meslek yaşamının son 20 yılında sadece zeytinyağı üzerine çalışan Birsen Can Pehlivan.

18.01.2020

Biri yolda gelip “Mutlu yıllar” diyerek sizi öperse

Bugünkü köşenin özeti: Paris... Yılbaşı gecesi kaosundan tutun da modacı Jacquemus’un restoranına ve hatta ülke tarihinin en uzun grevinin yan etkilerine kadar uzanan bir adet çılgın Paris...

3.01.2020

Fransız mutfağında madalyonun iki yüzü: GELENEK VE YENİLİK

Fransız mutfağında gelenekselliğin koruyucusu olan düzenlemelerden geçen hafta bahsetmiştim. Bu hafta sıra ülkede ‘yeni mutfak’ rüzgârlarının nereden esmeye başlayıp arada nasıl yön değiştirdiğinde... Bu süreçten hepimiz için öğrenecek çok şey var.

8.12.2019

Dışarıda yemek ve kültür farkı

Fransız usulü yaşam sanatı ve haz anlayışının ifade bulduğu kurumlardan biri de lokanta. Ülkenin Bask bölgesindeki bir bistroda yemek yerken, bu tarzın güzelliklerini doya doya yaşadım ve ona hiç benzemeyenleri düşünme fırsatı buldum.

10.11.2019

Fransız mutfağı Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın kanatları altında

TÜRKİYE sayıları şükür ki, giderek artmakta olan gastronomi kurumlarının, şeflerin, iş insanlarının desteğiyle Türk Mutfağı’nın tanıtımı için nihayet yol almaya başlamışken dünyanın en ünlü mutfağına sahip Fransa “nasılsa dünya benim mutfağımı tanıyor” diye boş durmuyor.

24.03.2019

Noel’in en renkli ve lezzetli şehri

Yeni yıl ruhunu doyasıya yaşamak, ışıltılı meydanlarda yürümek, sokak müzisyenlerinin melodileri eşliğinde caddelerde dans etmek ve sıcak şarabınızı yudumlayarak Noel tezgâhlarını gezmek istiyorsanız, Fransa’nın bir ucu Almanya’ya diğer ucu ise İsviçre’ye uzanan şehri Strasbourg güzel bir alternatif olacaktır.

7.12.2018

Dünyaya sevgilimin gözünden bakmaya çalışıyorum

Henüz 20’lerinin başındayken İstanbul gece hayatına girip peş peşe konuşulan mekanlar (La Boom, Gizli Kalsın, La Boucherie) yaptı ve şehrin ritmini değiştirdi.

25.11.2018

Televizyon izlemeyen TV yıldızı

O Ses Türkiye’de beş yıl boyunca jüri üyesi olarak izlediğimiz Gökhan Özoğuz normalde hiç televizyon izlemediğini itiraf etmiş.

25.10.2018

Nusret sosyetik ben halk tipiyim

22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.

9.07.2018

Anadolu’dan Fransa’ya geçtim

Güney Fransa’nın Provence bölgesindeki bir köy meydanında bistro kafede oturuyorum. Masanın üzerindeki menüden hangi yemeği seçsem diye bakınırken, “Acaba yöresel Fransız mutfağının en önde gelen yemekleri nelerdir?” diye düşünmeye başladım.

30.06.2018

10 bin metrede istediğiniz yemeği seçin

Uçakta, mönüde olan değil de ücretini ödeyip farklı bir yemek istiyorsunuz. Bu mümkün mü? Havayolu şirketleri havada ‘alakart’ dönemi başlattı. İlgi gören sisteme giderek daha fazla havayolu şirketi katılıyor.

19.03.2018

İstanbul’daki Gastro- Ekonomi Zirvesi Türk Mutfağı’nın kaderini değiştirir mi?

TÜRK Mutfağı’nın neden dünyada hak ettiği yere gelemediğini yıllardan beri yazıp çizdiğimi bilenler bilir.

3.03.2018

Üçüncü kuşak kadınlar işbaşında

Geçen hafta sonu, iki yıl önce aramızdan ayrılan Gloria otellerinin kurucusu Nuri Özaltın anısına düzenlenen Nuri Özaltın Memorial Golf Trophy için Antalya Belek’teydim.

16.02.2018

Güzelliği hariç her konuyla gündemde: Panama

Orta Amerika’nın en zengin ülkelerinden biri olan Panama’yı anlatacağım bu hafta sizlere. Kuzey ve Güney Amerika’yı birbirine bağlayan yedi ülkeden biri olan, Panama Kanalı ile özdeşleşen Panama’yı… Görkemli yağmur ormanlarının ev sahiplerinden birini. Ülkenin adının anlamı da bir başka güzel; yerli dilinde ‘sayısız kelebek’ anlamına geliyor. Panama, haritada her ne kadar Güney Amerika’ya yakınlığıyla dikkat çekse de ilginç ama coğrafi olarak Kuzey Amerika kıtasında…

8.01.2018

Ağzımda New York tadı...

İki ay içinde New York’u iki kez üçer günlüğüne ziyaret etme fırsatım oldu ve hem eskiden bildiğim hem de yeni açılan bazı lokantalara gittim. İşte ilk seyahatimde denediklerim...

6.01.2018

Paris’e gidecekseniz bu mevsimde gidin

Yılın bu günlerinde; gürültücü turistlerden arınmış, sergiler ve konserlerle donanmış, insana yaşama keyfi veren bir şehir oluyor Paris. Mini seyahatimde müthiş lezzetlerini tattım, kahvelerde oturup geleni geçeni izleyip zamanı unuttum.

2.12.2017

Gastronomi dünyası yaz rehavetine kapılmadı

İstanbul gastronomi dünyası yaz rehavetine kapılmadan hareketli günler yaşıyor. Son bir ay içinde birçok yeni yer açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kimi mekanlar da şeflerini değiştirdi. Kapanan, başka yerlere taşınma planları yapan yerlerin sayısı da az değil.

18.08.2017

Hep beraber mahalledeyiz!

Önceki gün akşamüstü saatleri bir arkadaşla yazışıyoruz.

23.06.2017

Geçmişten bir absürt erotik disko

 Yaşar Gaga’nın, birbiriyle bağlantısız ve gerçekten de alakasız şarkılarla/şarkıcıları bir araya getirdiği albümünden şu ana kadar en çok Tarkan-Sezen Aksu düeti “Ceylan” ön plana çıktı. Bu şarkı çok dinlendi.

9.06.2017

Hafta sonu rotası

 Her şeyin magazini olduğu mevsim magazini de var.

2.06.2017

Yazlık şarkınızı nasıl alırdınız?

“Yerim bitiririm” tarzı bir şey mi olsun, “Bi git bakıcaz” diyen atarı bol bir pop mu? Yoksa üstü dıptıs altı koyu arabesk bir kokteyl mi arzu edersiniz? Peki memleket halini anlatan pop ağıta ne dersiniz? İşte son günlerde çıkan yerli şarkıların kategorileri...

27.05.2017

Çaya değil, eser bakmaya beklerim

 Dizi dizi alışveriş merkezimiz var. Hepsi ultra oyuncaklı, süslü.

19.05.2017

Unun ve suyun birleşimi sihir gibidir...

Un bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”

14.04.2017

35 yıl sonra Beşiktaş formasını nasıl giydim

Benim çocukluğumda Beşiktaşlı olduğumu artık herkes biliyor. Bunu Reha Muhtar da köşesinde defalarca yazdı, Ertuğrul Özkök de...

9.02.2017

Paris’e giden yol mutfağından geçer

Türk gezginlerin en çok ziyaret ettikleri kentlerin başında Paris geliyor. Aslında bu aylarda kent halkı Paris’ten kaçar, her taraf turistlerle dolup taşar. Bu kente giden eşimin dostumun bana en çok sordukları soru, “Nerede yiyelim, nerede içelim?” olur. Ben de elimden geldiğince onları doğru adreslere yönlendirmeye çalışırım. Bu hafta kendi notlarımdan ve damağı kuvvetli dostlarımın önerilerinden oluşan bir ‘Damak Çatlatan Paris’ rehberi hazırladım. Mekânların çoğu tarafımdan ‘teftiş’ edilip onaylanmıştır. Umarım bu adresler gezinizin çok lezzetli geçmesine yardımcı olur. Şimdiden afiyet olsun.

11.01.2017

Gastronomi dünyası değişiyor

Dünyada benim çok beğendiğim bir trend giderek yaygınlaşıyor ve bunun başını İskandinav ülkeleri çekiyor: Proteinden uzaklaşıp sebze ve otlara yönelme. Gelin gastronomideki yeni eğilimlere ve bunun ülkemizdeki örneklerine bir göz atalım... 

12.11.2016