Geriİncili Gastronomi Rehberi Fransız mutfağından tadılması gereken beş harika lezzet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fransız mutfağından tadılması gereken beş harika lezzet

Fransız mutfağından tadılması gereken beş harika lezzet

Farklı mutfaklar denemeyi sever misiniz? Bugünkü durağımız Fransız mutfağı ve işte sayısız tarif arasından sizin için seçtiğimiz 5 öneri...

Fransız mutfağının zengin ve sofistike lezzetlerini sizin için bir araya getirdik. İşte Fransız mutfağından tadılması gereken beş muhteşem lezzet:

Coq au Vin

Fransız mutfağının klasik yemeklerinden biridir. Tavuk parçaları, kırmızı şarap, mantarlar, soğan ve sarımsakla birlikte yavaşça pişirilir. Zengin ve lezzetli bir yemektir.

Croissant

Fransızların meşhur tereyağlı kruvasan ekmeği, hafif ve gevrek dokusu ile dünyaca ünlüdür. Kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tadına bakabilirsiniz.

Ratatouille

Provence bölgesinin ünlü sebze yemeğidir. Patlıcan, kabak, biber, domates ve soğanın birleşimiyle hazırlanan bu renkli yemek, zeytinyağı ve baharatlarla tatlandırılır.

Fransız mutfağından tadılması gereken beş harika lezzet

Escargot

Fransız mutfağının dikkat çekici bir yemeğidir. Salyangozlar, sarımsaklı tereyağı ve otlarla doldurulup fırında veya tavada pişirilir. Genellikle kabuklarından çıkarılarak sunulur.

Crème Brûlée

Fransız tatlıları arasında popüler olan crème brûlée, krema, vanilya ve karamelizasyonla kaplı şekerden oluşur. Üst kısmı kırmızı ve kırılgan bir tabaka ile kaplanır.

False