Fethiye’de keyifli bir hafta sonu

Eylül ayı sonbaharın başlangıcı olmasının yanında; kavurucu sıcakların geride kaldığı, akşamların tatlı serinliğinin hissedildiği, tatilcilerin çoğunun yavaş yavaş evlerine döndüğü ve yaz mevsiminin en güzel zamanlarıdır bana göre. Ben de tatilimi bu döneme denk getirip, bir hafta sonumu Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirmeyi tercih ettim. Her yörenin kendine has yemekleri ve lezzeti vardır. Fethiye için hem Ege hem de Akdeniz Bölgesi’nin bir sentezi diyebiliriz. Başta Ölüdeniz olmak üzere şahane plajları, kanyonları ve Kral Mezarları ile adını dünyaya duyuran tatil beldesini gezerken, ben de birçok lezzeti deneme fırsatı buldum. İşte Fethiye’de gitmenizi tavsiye ettiğim, beldenin en gözde mekanlarından bazıları.

Haberin Devamı

Efe Fırın Bazlama Dükkanı

Sabah kahvaltısında, hem gözlerim hem de karnım doysun diyorsanız, Efe Fırın tam olarak aradığınız adres. Fethiye tulum peyniri, tereyağı ve bol malzeme ile yapılan bazlama tosta, tamamen doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltı eşlik ediyor. Eğer mevsiminde gittiyseniz, mutlaka Kayaköy domatesini de isteyin. Bazlama konusunda iddialı olan işletmede mantının da tadına bakmanızı öneririm.

Fethiye’de keyifli bir hafta sonu

Lokum Kokoreç

Öneriler doğrultusunda öğle yemeği olarak kokoreç yemeyi tercih ettim. Fethiye’de 4 yıldır hizmet veren ve bir şubesi de Uşak’ta olan Lokum Kokoreç’in en önemli özelliği kuzu kokoreçi yapmaları. Gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ayrıca midyeleri de çok iyiydi.

Haberin Devamı

Fethiye’de keyifli bir hafta sonu

Girida Port

Girida Port, Fethiye’de deniz mahsulü yemek için gidebileceğiniz en gözde mekanlardan birisi. 50 yıllık balıkçılık tecrübesini bu mekana aktaran Minan Aydın, misafirlerine kaliteyi sunmak için muazzam bir çaba sarf etmiş. Bölgenin deniz ürünlerini en lezzetli haliyle sunan Girida Port’un lokasyonu da şahane. Fethiye kordonda uzanan masalarda akşam yemeğinizi yerken, bir yandan gün batımının en güzel haline tanıklık edebilirsiniz.

Fethiye’de keyifli bir hafta sonu

Tamarind Restaurant & Bar

Şimdi sizleri deniz mahsulü mutfağından, kırmızı etin en güzel hallerini bulacağınız Tamarind isimli mekana götürüyorum. Burada lahmacun, içli köfte ve kebap türlerini yiyebilirsiniz. Ece Saray Marina’da yer alan mekan yeni açılmış. “Deniz ile kebabın buluştuğu adresteyiz” sloganı ile hizmet veren yer, denizin tam kenarında olması açısından oldukça keyifli. Saydığım tüm bu lezzetlerin yanında, fırın sütlacın da tadına bakmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Fethiye’de keyifli bir hafta sonu

Bülent’in Yeri

Kayaköy’de bulunan mekan merkezden 8 km uzaklıkta yer alıyor. Bülent’in Yeri’nde birbirinden güzel, doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltılıkların yanında, asıl denemeniz gereken şey saç böreği ve gözlemesi. Kıymalı, pazılı, mantarlı ve peynirli olarak yapılan ürünler oldukça lezzetliydi. Sizi güler yüzlü çalışanlarla karşılayan Bülent’in Yeri, birçok kez uğramak isteyeceğiniz mekanlar arasına girecek. Ayrıca ekonomik fiyatlarıyla da her kesim için avantaj sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları