EKSTRA
MENÜ

Lezzet

Lezzet haberleri sayfasında güncel ve son dakika Lezzet hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13.092 Lezzet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Lezzet Haberleri

Sakarca otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir Sakarca otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Sakarca otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Sakarca otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Ülkenin farklı bölgelerinde sevilen ve değerlendirilen otlar içerisinde Sakarca otu yer almaktadır. Son dönemlerde faydaları ve etkisi ile beraber merak edilen otlardan biri olduğunu söylemek mümkün. Peki, sakarca otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Sakarca otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kuş otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir Kuş otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Kuş otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Kuş otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Sağladığı yararlar ile beraber son dönemlerde merak edilen ve araştırılan bitkiler içerisinde kuş otu geliyor. Çok yıllık bir bitki olması ile beraber farklı faydaları üzerinden öne çıktığını söylemek mümkün. Peki, kuş otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Kuş otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kekik otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır Kekik otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Kekik otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Kekik otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir

Ballıbabagiller familyasından olan kekik otu, çok yıllık bitki türüdür. Çorak topraklarda yetişebilen kekik otu, 40 santimetre boyuna kadar ulaşabilmektedir. Kekik otu nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydaları var mıdır, zararları nelerdir, ne için kullanılır gibi tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Gezginin gözünden Uygarlaşan İştah

Gezgin'in gözünden 'Uygarlaşan İştah'

Atalarımız ne yiyordu? Besinlerini ilk kez ne zaman pişirdiler? Et yemek ile ataerkil şiddet arasında bir ilişki var mı? İçinde bulunduğumuz uygarlık bir buğday ve ekmek uygarlığı mı? Yaşam ne zamandan bu yana ekmek kavgasına dönüştü? Antikçağın sofralarında neler vardı? Ne yiyorsan o musun yoksa neysen onu mu yiyorsun? Zenginin şöleninden, fakirin ekmeğine kadar sınıfsal sofra savaşları...

19.10.2021Keyif
8 adımda Kaz Dağları’nın güzellikleri

8 adımda Kaz Dağları’nın güzellikleri

Afrodit’in Paris’e âşık 8 adımda Kaz Dağları’nın güzellikleri olduğu, Homeros’un ‘İlyada Destanı’nda ‘Bol pınarlı vahşi hayvanların anası’ diye söz ettiği Kaz Dağları, Türkiye’nin en özel bölgelerinden biri. Kültür mozaiği köyleri, doğal güzellikleri, şelaleleri, özenli müzeleriyle her bir yanı keşfedilmeyi bekleyen sürprizlerle dolu. Özellikle de benzersiz doğasına sonbahar ışıkları düştüğünde...

17.10.2021Seyahat
İstanbul’un gözde semtinde en iyi tatların peşinde...

İstanbul’un gözde semtinde en iyi tatların peşinde...

Nişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.

16.10.2021Lezzetli Hayat
Ev ekmekçiliğinden vazgeçmiyoruz

Ev ekmekçiliğinden vazgeçmiyoruz!

Herkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...

16.10.2021Lezzetli Hayat
Sensiz olmaz keşkek

Sensiz olmaz keşkek!

Havalı et tabakları yerine, kemik suyunda pişirilip taze dövülmüş keşkek servis eden bir lokanta nasıl sevilmez ki! Üç masalı ‘minik dev’ Herise’nin köz patlıcanı incirle, balkabağını mor soğanla birleştirdiği incelikli mezeleri de kaçmaz...

16.10.2021Lezzetli Hayat
Kabuğu çıtır, içi yumuşacık...

Kabuğu çıtır, içi yumuşacık...

Kimi 100 yıllık ekşi mayadan yapılıyor, kimi atalık buğday unundan... Hiçbirinde katkı maddesi yok; hepsi bildiğimiz ekmekleri bize unutturacak lezzet ve nitelikte... Jürimiz ‘gerçek ekmek’ denilen ekşi mayalı ekmeklerin en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.

16.10.2021Lezzetli Hayat
Ayva reçeli nasıl kırmızı olur Evde ayva reçeli yapmanın püf noktaları

Ayva reçeli nasıl kırmızı olur? Evde ayva reçeli yapmanın püf noktaları

Ayvaların tam hasat zamanı gelmişken, kışlık reçeller arasında en sevileni olan ayva reçeli tarifi nasıl yapılır hanımlar tarafından merak ediliyor. Ayva reçelinin kırmızı olması reçeli hazırlarken en önemli noktalardan biridir. Peki ayva reçeli nasıl kırmızı olur? İşte en güzel ayva reçeli tarifi ve püf noktaları...

Bağışıklığı Güçlendiren Baharatlar

Bağışıklığı Güçlendiren Baharatlar

Yemeklere, soslara lezzet katmasıyla bilinen baharatlar, aynı zamanda bağışıklığımızı da güçlendiren sağlıklı besinler. Peki bağışıklık güçlendirici olarak hangi baharatları tüketebilirsiniz?

Siyah pirinç nasıl pişirilir Siyah pirinç kaç dakikada pişer, faydaları nelerdir

Siyah pirinç nasıl pişirilir? Siyah pirinç kaç dakikada pişer, faydaları nelerdir?

Buğdaygiller ailesine mensup olan siyah pirinç; isminde olduğu gibi oldukça siyah renkli olmasından ve kuvvetli antioksidan özelliklerinden ötürü ‘’süper gıda’’ şeklinde isimlendirilmektedir. Beyaz pirinç kullanan ve tüketen herkes, siyah pirinci görünce çok şaşırtmaktadır. Siyah pirinç; içeriği açısından beyaz pirinçten daha sağlıklıdır. Peki, siyah pirinç nasıl pişirilir? Siyah pirinç kaç dakikada pişer, faydaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Sarıkanat nasıl pişirilir Sarıkanak balığı fırında mı tavada mı pişirilmeli

Sarıkanat nasıl pişirilir? Sarıkanak balığı fırında mı tavada mı pişirilmeli?

En faydalı yiyecekler arasında balık ilk sıralarda gelmektedir. İstediğiniz türden balığı alarak zevkli bir şekilde pişirebilirsiniz. Farklı ve lezzetli balık türlerinden biriside sarıkanat balığıdır. Sarıkanat balığını doğru bir teknik ile pişirmeniz oldukça önemlidir. Sarıkanat nasıl pişirilir? Sarıkanat balığı fırında mı tavada mı pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Sardalya balığı nasıl pişirilir Sardalya unlanır mı Tavada mı fırında mı güzel olur

Sardalya balığı nasıl pişirilir? Sardalya unlanır mı? Tavada mı fırında mı güzel olur?

Hem sağlıklı yönleri hem de lezzeti ile kendine has bir görünümü olan sardalya balığı, aynı zamanda en çok değerlendirilen balık türlerinden biridir. Diğer yandan ülkemizde de en popüler balık çeşitleri içerisinde yer alıyor. Peki, sardalya balığı nasıl pişirilir? sardalya unlanır mı? Tavada mı fırında mı güzel olur? İşte bu konu üzerine merak edilen farklı bilgiler.

13.10.2021Lezizz
Palamut nasıl temizlenir Palamut evde nasıl temizlenir

Palamut nasıl temizlenir? Palamut evde nasıl temizlenir?

Balık her açıdan sağlıklı besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle palamut balığı saç köklerini güçlendirirken aynı zamanda diş etlerini de kuvvetlendirmektedir. Peki, palamut nasıl temizlenir? Palamut evde nasıl temizlenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Lahana nasıl haşlanır Lahana haşlanırken ne kadar tuz konur, kokmaması için ne yapılır

Lahana nasıl haşlanır? Lahana haşlanırken ne kadar tuz konur, kokmaması için ne yapılır?

Mutfaklarda vazgeçilmez bir lezzet olarak kullanılan sebzelerden biri olan lahana özellikle sonbahar ve kış aylarının en çok tercih edilen yiyeceklerinden bir tanesidir. Lahana nasıl haşlanır ve lahana haşlanırken neler yapılmalıdır hakkındaki incelikleri ve tüm bilgileri sizler için derledik.

13.10.2021Lezizz
Kuzu pirzola nasıl pişirilir Tepside fırında pirzola nasıl yapılır

Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır?

Nefis bir yemek arayanlar için en doğru tercihlerden birisi kuzu pirzoladır. Kuzu pirzolanın enfes bir tadı bulunmakla birlikte son derecede doyurucudur. Bu yüzden arzu eden herkesin mutlaka kuzu pirzolayı denemesi gerekmektedir. Kuzu pirzola nasıl pişirilir? Tepside fırında pirzola nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Kaya kevreği nasıl pişirilir Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur

Kaya kevreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur?

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
İçli köfte nasıl kızartılır İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı

İçli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı?

Ülkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Hazır künefe nasıl pişirilir Şoklanmış künefe ocakta nasıl, ne kadar pişirilmeli

Hazır künefe nasıl pişirilir? Şoklanmış künefe ocakta nasıl, ne kadar pişirilmeli?

Künefe Hatay yöresine ait ülkemizin meşhur tatlılarından bir tanesidir. Bu tatlıyı özel yapan ise içerisinde peynir olmasıdır. Bu tatlı için özel olarak üretilen peynir tatlıya mükemmel bir lezzet vermektedir. Hazır künefe nasıl pişirilir? Şoklanmış künefe ocakta nasıl, ne kadar pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Dondurulmuş karides nasıl pişirilir Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır

Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır?

İnsanların birçoğu karides yemeyi çok sevmektedir. Lezzetli ve pratik bir ürün olan dondurulmuş karidesi alarak kolayca pişirebilirsiniz. Dondurulmuş karidesi farklı yöntemler ile pişirebilirsiniz. Ancak bu ürünü en güzel tavada yapabilirsiniz. Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

13.10.2021Lezizz
Bütün tavuk nasıl pişirilir Bütün tavuk fırında poşette nasıl yapılır

Bütün tavuk nasıl pişirilir? Bütün tavuk fırında poşette nasıl yapılır?

Birbirinden farklı yemek tarihleri doğru uygulandığında lezzetli yemekler ortaya çıkacaktır. Bütün tavuk pişirmek ise daima merak edilmektedir. Bütün tavuk nasıl pişirilir? Bütün tavuk fırında poşette nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

12.10.2021Lezizz
Böbrek nasıl pişirilir Böbrek yıkanır mı Böbrek sote nasıl yapılır

Böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır?

Sağlıklı ve aynı zamanda ekonomik besin kaynakları içerisinde böbrek gelir. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir yiyecek türü olarak da öne çıkar. Peki, böbrek nasıl pişirilir? Böbrek yıkanır mı? Böbrek sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

12.10.2021Lezizz
Alabalık nasıl pişirilir En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir

Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir?

Sağlıklı bir hayat sürmek için haftada en az bir kez balık yemek gerekmektedir. Balık türleri arasında birçok lezzetli balık bulunmaktadır. Bu balıklardan biriside alabalık olarak bilinmektedir. Alabalığı doğru yöntemler ile oldukça güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Sizler için Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir? İşte, tüm detaylar.

12.10.2021Lezizz
Türkiye dünya gıda liginde üst sıraya çıktı: Anuga’da dördüncü

Türkiye dünya gıda liginde üst sıraya çıktı: Anuga’da dördüncü!

Almanya’da dün açılan dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarı Anuga’da Türkiye, 97 ülke arasında 300’e yakın firmayla dördüncü büyük katılımcı oldu. Pandemi dönemi sonrasının ilk fiziki fuarlarından Anuga, dijital olarak da gerçekleştiriliyor.

10.10.2021Avrupa
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşte istihdam, işte huzur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşte istihdam, işte huzur

Ceyhan’da polipropilen üretim tesisinin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz bizden yatırım istiyor, işte yatırım. Milletimiz bizden istihdam istiyor, işte istihdam. Milletimiz bizden güvenlik ve huzur istiyor. İşte güvenlik, işte huzur. Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz” dedi.

10.10.2021Gündem
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin üye sayısını açıkladı: Tarihimizin en yüksek rakamı

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin üye sayısını açıkladı: Tarihimizin en yüksek rakamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet kendini güncellemeyi başaramadı. Hala kimlikler ve korkular üzerine siyaset yapıyorlar. Muhalefetin nasıl derin bir siyasi bunalım yaşadığını salgın döneminde bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı. AK Parti’nin üye sayısını açıklayan Erdoğan, "Partimizin üye sayısı 11,5 milyona yaklaşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Diğer tüm partileri toplayın böyle bir üye kaydı yok. Onlar nal topluyor." dedi.

9.10.2021Gündem

Yazar Sonuçları

3 farklı bölge 3 farklı lezzet

Bu hafta sizlere 3 farklı bölgeden 3 farklı lezzeti yazacağım. İlk firma kayısı cenneti Malatya’dan. 3 kız kardeşini okutan Selma Hanım’ın başarı hikayesini okurken duygulanacaksınız. Bir diğer firma ise evimize el yapımı mantıyı getiren Karausa. Sinop’un Gerze ilçesinden tüm Türkiye’ye yayılan bir lezzet bu. Son olarak ise Kayseri’nin önde gelen pastırmacısı, Pastırmacı Tolga’yı size tanıtacağım..

17.10.2021

Gastronomi Buluşmaları Başladı!

Bursa Gastronomi Turizmi Derneği olarak düzenlediğimiz Gastronomi Buluşmaları’na Bursa’da alanında uzman gastronomi profesyonelleri, iş insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu önderleri, basın ve medya yöneticileri ile gastronomiye ilgi duyanlar davet edildi.

17.10.2021

İtalya’nın ortaçağ şehrinde lezzet turu

Toscana bölgesinin kalbi Siena, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor. Yöresel yemekleri, klasikleşmiş mekânlarıyla ziyaretçilerine gastronomik açıdan birçok seçenek sunan Siena’nın tavuk ciğeri, asırlık çörekleri ve daha fazlasını yazdım bu hafta...

17.10.2021

mRNA korona aşısı neden Nobel Ödülü’nü alamadı?

Herkes gibi ben de Nobel Tıp Ödülü’nü bu yıl Prof. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin alır diyordum. Ya da mRNA aşılarını bulan Katalin Kariko ve Drew Weissman’ın Nobel’i alacağını düşünüyordum.

17.10.2021

Konya'da yıldızların seyrettiği yemek

Türk mutfağının en romantik yemeğini Konya’da yedim. Bu yüzden ülkemizin yemek kültürüne yepyeni bir kategori eklemenin gururu ve mutluluğu içindeyim.

17.10.2021

İç Ege’ye farklı bir yolculuk

Arabayla giderken gözün alabildiğine uzanan bağlar karşısında insan şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemiyor. Manisa’ya çok gittiğim halde bir üzüm cenneti olan Alaşehir’e hiç yolum düşmemişti.

16.10.2021

Bir acı kahvenizi içerim

Hazırlanışı ve sunumuyla farkını ortaya koyan mırra, espresso gibi sert ve acı... Üç aşamada yapılan, ustalık isteyen bu kahve, evlerde yas tutulduğunda ikram edilir, ‘acımızı paylaşıyoruz’ anlamına gelirmiş. “Bir kahvenin kırk yıl hatırı var” deniyor ya, bu sözün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım.

16.10.2021

İç Ege’ye farklı bir yolculuk

Arabayla giderken gözün alabildiğine uzanan bağlar karşısında insan şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemiyor. Manisa’ya çok gittiğim halde bir üzüm cenneti olan Alaşehir’e hiç yolum düşmemişti.

16.10.2021

Acaba rüya mı gördüm?

Marine edilmiş karavida çok iyi, yerken adeta denizin tadını alıyorsunuz. Minik denizkestaneleriyse o kadar tatlı ki orgazmik bir lezzet boyutuna ulaşıyorlar. Dereotlu ve sarımsaklı enginarı bulsam her gün yerim... 80’li yıllardan beri Avrupa ve Japonya’nın deniz ürünü odaklı en iyi restoranlarını ziyaret eden biri olarak Manzara Restaurant’da yediklerimin ülkemizdeki standartların hayli üstünde olduğunu söyleyebilirim.

16.10.2021

Zeytinyağımızla olmuyor, bari zeytinyağlılarımızla övünelim

Bizim insanımıza sıradan gibi gelebilir ama dünyada zeytinyağlı kategorisine sahip başka bir mutfak daha olmadığını biliyor musunuz? Sağlıklı yemek trendi almış başını yürümüşken her türlü sebzenin hem besin değerlerini koruyan hem de lezzetini arttıran bir pişirme yöntemi, başlı başına bir omuz darbesiyle öne geçmemizi sağlar.

16.10.2021

Suyun belleği

“Eğer su kaynağı kendi ruhundan fışkırmazsa, susuzluğunu gideremezsin.” (Goethe)

14.10.2021

‘Sağlık için zeytinyağı’

Çanakkale’de, Türkiye’nin önemli zeytinyağı uzmanlarından sayılan A. Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Uluslararası Zeytin Konseyi, Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya ile tanıştık. Eşi de, merkezi İzmir’de olan Zeytinyağı Konseyi Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, kaliteyi ön plana alıp, doğru zeytinyağının nasıl üretildiği konusunda çalışmalar yapıyor.

13.10.2021

Adanalı, festivaline sahip çıkıyor

Adana Lezzet Festivali şehir içi ve şehir dışından binlerce katılımcıyla yapıldı. Söyleşiler, tadımlar, hasatlar, atölyeler... 3 gün boyunca bütün bir şehir gastronomiyle yattı, gastronomiyle kalktı desem yeri...

12.10.2021

Tamerci de değilim Nihalci de değilim

Altın Portakal Film Yarışması’nın ödül töreninde sunuculuk yapan Tamer Karadağlı ile ödül alan Nihal Yalçın arasındaki sorunu, hiçbir etki altında kalmadan, zerre kadar politik bir anlam yüklemeden, kadın/erkek meselesine indirgemeden şöyle yorumluyorum:

11.10.2021

Kebaplar zeytinyağını bekliyor

Bu hafta Adana Lezzet Festivali için Adana’daydım.

11.10.2021

Kuzulara fısıldayan kadın

Kasaplık zor meslektir. Yirmi yirmi beş kiloluk kuzular, dört yüz kiloluk danalar arasında satırla iş yapmak kolay değildir.Kadın eliyle kasaplık nasıl yapılır gösterdi bize Burcu.

10.10.2021

48 saatte Brüksel’de lezzet turu

İki yılın ardından ilk Avrupa seyahatimi geçen hafta gerçekleştirdim. Vakit kısıtlıydı ama Brüksel’in özlediğim klasiklerinin tadını çıkaracak kadar yeterliydi. 48 saat içinde Brüksel’de birlikte bir gastronomi turu atalım ve şehrin lezzetli yüzünü görmek için neler yapmak lazım, bir bakalım…

10.10.2021