EKSTRA
MENÜ

Lezzet

Lezzet ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Lezzet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 11.972 Lezzet haberi bulunmuştur.

Lezzet Haberleri

Erzurumun Olur ilçesi damaklarda tat bırakan yöresel lezzetleriyle tanıtım atağında

Erzurum'un Olur ilçesi damaklarda tat bırakan yöresel lezzetleriyle tanıtım atağında

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Erzurum'un Olur ilçesinin tescilli yöresel lezzetleri ile kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gezi programı düzenlendi. Programda Çataksu Mahallesi'nde, duvarlarının haricinde çivi kullanılmadan inşa edilmiş, tahtadan yapılan Tahtalı Camisi katılımcılara gezdirildi.

Çaça balığı proteini, cips yapımında kullanıldı

Çaça balığı proteini, cips yapımında kullanıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne (TAGEM) bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) tarafından çaça balığından üretilen balık protein hidrolizatı, cips yapımında kullanıldı. Projede, gıda mühendisi Dr. Gülsüm Balçık Mısır (solda) ve su ürünleri mühendisi Dr. Büket Buşra Dağtekin (sağda) birlikte görev aldı.

Hepsi birbirinden lezzetli... İşte dünyanın en tanınmış kahveleri

Hepsi birbirinden lezzetli... İşte dünyanın en tanınmış kahveleri

Kokusuyla kendine hayran, tadıyla damaklarda eşsiz bir tat bırakan kahve, tüm dünyada severek tüketiliyor. Yüzlerce farklı ağacı, çeşidi, işlenme şekli ve kavrulma biçimi olan bu özel lezzet için 1 Ekim, tüm dünyada kahve günü olarak kutlanıyor. Neredeyse tüm dünya kültürlerinde oldukça önemli olan kahve, kokusu, tadı ve farklı aromalarıyla sevenlerinin vazgeçemediği bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Güne iyi başlamak ve devam etmek için yudumladığımız bu eşsiz lezzet ile ün salan ülkeler hangileri?

Kapalı poşete giren baharata hile karışıyor

Kapalı poşete giren baharata hile karışıyor

Kamuya açık restoranlar ile gıda işletmelerinde müşterilere sunulan tuz ve baharat gibi malzemeler, koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı poşetlerin içine girdi. Ancak son dönemde fiyatları artan bazı baharatların maliyet hesabı yapanlar tarafından içine farklı maddeler karıştırılarak sunulduğu iddia edildi. Uzmanlar özellikle çöp, dal, yaprak parçaları ya da demir tozu katılan karabiberlerin halk sağlığını tehdit ettiğini hatırlatarak, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Havalar serinledi, kabak tatlısı tüketimi başladı

Havalar serinledi, kabak tatlısı tüketimi başladı

Hatay’ın yöresel lezzeti kabak tatlısı, kentin tescilli lezzeti künefeden sonra en çok tercih edilen tatlar arasında yer alıyor. Havaların serinlemesiyle birlikte kabak tatlısına ilgi arttı.

Hayatımıza hızlıca giren minikler: Yenilebilir filiz

Hayatımıza hızlıca giren minikler: Yenilebilir filiz

Yemek yarışmalarıyla hayatımıza giren devrim niteliğinde bir ürün var. Bunlar pek de alışık olmadığımız yenilebilir filizler… Özellikle yemek süsleme de sık sık kullanılan bu filizler kimi zaman yemeği lezzetlendiren ana ürün oluyor. Peki bunlardan en bilinenleri hangileri? İşte yenilebilir filizler…

1.10.2020Lezzet
Çukurovalı kadınların zorlu nar ekşisi mesaisi

Çukurovalı kadınların zorlu nar ekşisi mesaisi

Çukurovalı kadınlar, yemek ve salatalara lezzet katan nar ekşisini hazırlamak için yoğun mesai harcıyor.

Sadece Türkiyede yetişiyor... Ülkenin dört bir yanından tescilli lezzetler

Sadece Türkiye'de yetişiyor... Ülkenin dört bir yanından tescilli lezzetler

Tatlı çorbadan peynire ülkenin dört bir yanından tescilli lezzetleri sizler için derledik. Kimi için bitmeyen tescil tartışmaları yaşanırken, güzel haber bir bir geliyor. İşte tescilli bazı lezzetlerimiz...

Yemeklerin en güzel eşlikçisi lezzetli pilav tarifleri

Yemeklerin en güzel eşlikçisi lezzetli pilav tarifleri

Pilavın Türk mutfağında çok önemli bir yeri vardır. Evlerde hemen her akşam mutlaka pişen pilav, lezzetli ana yemeklerin de en güzel eşlikçisi. Sadesi, kestanelisi, vişnelisi gibi pek çok farklı şekilde yapılabilen pilavı yapması da marifet ister. Sizler için birbirinden lezzetli pilav tariflerini derledik. Size de akşam hangisini yapacağınıza karar vermek kaldı. İşte harika pilav tarifleri...

30.09.2020Lezizz Menüler
Bursaya özgü 6 damak tadı coğrafi işaretle tescillenecek

Bursa'ya özgü 6 damak tadı coğrafi işaretle tescillenecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kente özgü kestane şekeri, cevizli lokum, cantık, tahinli pide, döner kebabı ve süt helvası için coğrafi işaret tescili başvurusunda bulundu. Fotoğrafta, kentle özdeşleşmiş "Bursa döner kebabı" görülüyor.

Asırlık lezzet Koca Alinin göç çorbası damakları tatlandırıyor

Asırlık lezzet "Koca Ali'nin göç çorbası" damakları tatlandırıyor

Kocaeli'de asırlık lezzet ana malzemesi ebegümeci otu olan, tavuk göğsü ve sebzelerle pişirilen şifa kaynağı "Koca Ali'nin göç çorbası" damakları tatlandırıyor.

30.09.2020Nerede Ne Yenir
Sıtkı Usta Diyarbakırla özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Sıtkı Usta Diyarbakır'la özdeşleşen soğuk baklavanın patentini aldı

Kadayıfla özdeşleşen Diyarbakır, tatlı listesine yenisini daha ekledi. Kadayıfçı Sıtkı Ustaya Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Soğuk Baklava Marka Tescil Belgesi verildi.

İnek sütüne bitkisel alternatifler

İnek sütüne bitkisel alternatifler

Sağlığı saymakla bitmeyen inek sütünü yıllardır gerek sade olarak gerek yiyeceklerimizde kullanıyoruz. Kahvelerin de olmazsa olmazı olan sütün laktozsuzdan, vegana birçok çeşidi var. İnek sütünün yerini almaya başlayan bu sütler özellikle de alerjisi olanlar ve veganlar tarafından tüketiliyor. Gün geçtikçe inek sütünün yerini almaya başlayan alternatif sütler…

30.09.2020Lezzet
Hatayın tescilli Antakya tuzlu yoğurdu, 20 yemeğe lezzet veriyor

Hatay'ın tescilli 'Antakya tuzlu yoğurdu', 20 yemeğe lezzet veriyor

Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinden tescilli 'Antakya tuzlu yoğurdu', kentin yöresel 20 çeşit yemeğin yapımında olmazsa olmaz olarak kullanılarak sofralara tat veriyor.

Balıkesirde kış için domates ve biber salçaları yapılıyor

Balıkesir'de kış için domates ve biber salçaları yapılıyor

Balıkesir’de yaklaşan kış mevsimi öncesinde ev hanımlarının kahvaltılık ve yemeklik salça yapımı telaşı sürüyor. Kentin kırsal mahallelerinde evlerin bahçelerinde yakılan ocaklarda, kazanlar içerisinde domates ve biberler saatlerce süren meşakkatli bir uğraşın sonunda salça haline getiriliyor. Kavanozlara doldurulan salçalar, kış günlerinde sabah kahvaltılarına ve yemeklere lezzet katıyor.

Mor baklavaya yoğun ilgi

Mor baklavaya yoğun ilgi

Ankara'da mor meyve ve sebzelerin özünden yapılan mor baklava ilgi gördü. İşletmenin genel müdürü Kenan Taşçı, rengi ve tadıyla klasik baklavadan farklı olan mor baklavaya talebin oldukça yoğun olduğunu söyledi

45 yıllık kalıplarla ve özel tarifle ev yapımı gofret üretmeye başladı

45 yıllık kalıplarla ve özel tarifle ev yapımı gofret üretmeye başladı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurduğu üretim yerinde 45 yıllık kalıplarla ve özel tarifle günlük ev yapımı gofret üreten işletme sahibi Seyfettin Kısmet, “45 yıl öncenin tadını, insanların çocukluğunda yediği tadı şuan da yakalayabiliyoruz ve insanlara sunabiliyoruz” dedi.

İsviçrenin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

İsviçre'nin Appenzeller peynirinin rakibi: Kars kaşarı

Kars'taki Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu, Kars kaşarının dünyaca ünlü peynirlere rakip olduğunu söyleyerek, "İsviçre'nin dünyanın her yerine sattığı bir Appenzeller peyniri var. İnanın Kars kaşarı, İsviçre’nin Appenzeller peynirinin ciddi bir rakibidir. Yeter ki dünya pazarlarına taşıyabilelim" dedi.

Fatoş Ablanın köftesi ülke sınırlarını aştı

'Fatoş Abla'nın köftesi ülke sınırlarını aştı

Adana'da 17 yıldır köftecilik yapan Fatoş Arınç'ın lezzetli köfteleri ülke sınırlarını aştı. Anne köftesi yemek isteyenler ise yurt içi ve yurt dışından bu lezzeti tatmaya geliyor.

28.09.2020Nerede Ne Yenir
Frenk üzümü nedir Frenk üzümü nerede ve nasıl yetişir Frenk üzümü faydaları

Frenk üzümü nedir? Frenk üzümü nerede ve nasıl yetişir? Frenk üzümü faydaları

Frenk üzümü, taşkırangiller ailesine ait bir bitkinin meyvesidir. Bu bitki genellikle kış aylarında yapraklarını döker. Fakat bazı türleri dört mevsim yeşil kalabilen bodur bir çalı şeklindedir. Ana vatanı Batı Avrupa olarak bilinen Frenk üzümünün Latince ismi ise, Ribes Rubrum’dur. Küçük şaşkınlar halinde yetişen bu kırmızı renkli meyvenin bazı yerlerde kültürü yapılarak yetiştirilir. Frenk üzümü hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

27.09.2020Araştırma
Kütür kütür lezzet durakları

Kütür kütür lezzet durakları

Yemeklerin yanına çok yakışan, ağız sulandıran turşular... Kavanozlar salatalık, lahana, biber, karnabahar, erik, bamya turşularıyla doluyor. “Evde bu işe kalkışamam” diyorsanız onun da bir çözümü var... Jürimize sofralarımızı şenlendirecek turşuları nereden alabileceğimizi sorduk.

Türk lezzetleri ABDde hibrit tadım etkinliğiyle tanıtıldı

Türk lezzetleri ABD'de "hibrit tadım" etkinliğiyle tanıtıldı

Türk lezzetlerinin ABD'de daha fazla kitleye ulaşabilmesi için "hibrit tadım etkinliği" düzenlendi.

Bunun da turşusu olur mu diyeceğiniz farklı turşu tarifleri

'Bunun da turşusu olur mu?' diyeceğiniz farklı turşu tarifleri

Turşunun özellikle de Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Kışa hazırlık olarak neredeyse her evde bir turşu telaşı yaşanır. Bu denli sevilen turşu genellikle beyaz lahana, salatalık, biber olarak karşımıza çıkar. Ancak öyle çeşitleri vardır ki, yiyenleri hayrete düşürür. Biz de sizler için birbirinden ilginç turşu tariflerini derledik...

25.09.2020Lezizz Menüler
Safranboluda yöresel lezzetler tanıtıldı

Safranbolu'da yöresel lezzetler tanıtıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde birbirinden lezzetli yöresel lezzetler tanıtıldı.

Sarıgöl’de evlerde tarhana yapımı başladı

Sarıgöl’de evlerde tarhana yapımı başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde kadınlar tarafından kış aylarında tüketilmek üzere tarhana yapılmasına başlandı.

Kente gelenlerin ilk tattığı 300 yıllık lezzet: Muğla saraylısı

Kente gelenlerin ilk tattığı 300 yıllık lezzet: Muğla saraylısı

Muğla'da Yörüklerin bayramlar ve kız isteme törenleri için hazırladığı, 300 yıllık 'Muğla saraylısı', şehre gelenlerin ilk tattığı lezzetler arasında bulunuyor.

Pavlova nedir Pavlova tatlısı nasıl yapılır İşte Pavlova tatlısının tarifi ve hikayesi

Pavlova nedir? Pavlova tatlısı nasıl yapılır? İşte Pavlova tatlısının tarifi ve hikayesi

Yeni Zelanda'nın milli tatlısı olan pavlova son yıllarda ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Dilediğiniz meyveyle yapabileceğiniz Pavlova tatlısı hem lezzetli hem de hafif bir lezzet. Pavlova tatlısını dilerseniz meyve bazlı soslar ya da karamel ile sunabilirsiniz. Peki, Pavlova tatlısı nasıl yapılır? İşte Pavlova tatlısının tarifi ve hikayesi

Şanlıurfada biber salçası mesaisi başladı

Şanlıurfa'da biber salçası mesaisi başladı

Türkiye'de zengin ve farklı yemek kültürüyle öne çıkan kentlerden Şanlıurfa'da, yöre halkı tarafından "isot reçeli" olarak adlandırılan biber salçasının üretimine başlandı.

Çinlilerin hayat şurubu hünnap tezgahtaki yerini aldı

Çinlilerin 'hayat şurubu' hünnap tezgahtaki yerini aldı

Tadıyla elmayı, görünümüyle ise eriği andıran ve faydası saymakla bitmeyen hünnap meyvesi tezgahlardaki yerini aldı.

Mis kokulu adaçayının 5 farklı kullanım şekli

Mis kokulu adaçayının 5 farklı kullanım şekli

Muhteşem kokusu ve saymakla bitmeyen faydalarıyla kendine hayran bırakan adaçayı, sindirim ve solunum yolları iltihaplarına oldukça faydalı. Çayından sosuna pek çok kullanım alanı olan adaçayı, et yemeklerine de çok yakışıyor. Peki mis kokulu adaçayı nerelerde kullanılır? İşte cevabı…

23.09.2020Lezzet
Risotto nasıl yapılır Mantarlı risotto tarifi ve adım adım yapım aşaması

Risotto nasıl yapılır? Mantarlı risotto tarifi ve adım adım yapım aşaması

Risotto tarifi, İtalyan mutfağının enfes lezzeti arasında yer tutuyor. Türk mutfağındaki pirinç pilavına benzeyen risottonun anlamı İtalyancada pirinç anlamındaki riso kökünden geliyor. Farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu ilk kez yapacaksanız mantarlı olanı denemenizi tavsiye ediyoruz. Kremalı kıvamı ile farklı lezzet denemek isteyenler risotto yapılışına göz atabilir. Peki, risotto nasıl yapılır? İşte, mantarlı risotto tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.

Antepte bir kebapçı yeşil altınlı kebap yaptı Yiyen mest oluyor

Antep'te bir kebapçı yeşil altınlı kebap yaptı! Yiyen mest oluyor

Gastronomi kenti Gaziantep’te, bir kebapçı yeni mahsul yeşil altın Antep fıstığı ile kebabı birleştirdi. Yeni kebap türü hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kebap ve fıstık müdavimlerini mest etti.

Ordu’da Yöresel Lezzetler Akademisi kuruluyor

Ordu’da 'Yöresel Lezzetler Akademisi' kuruluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gülyalı ilçesinde bulunan Çikolata Park’ta Yöresel Lezzetler Akademisi kuruluyor.

Gaziantepten güzel haber geldi... Yöresel lezzetlerinden ezogelin çorbası tescillendi

Gaziantep'ten güzel haber geldi... Yöresel lezzetlerinden ezogelin çorbası tescillendi

UNESCO'nun mutfağıyla "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden Ezo Gelin çorbası, coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

Suluova’da kadın kasap görenleri şaşırtıyor

Suluova’da kadın kasap görenleri şaşırtıyor

Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Gül Öksüz, mesleği olan kasaplığı Suluova’da başarıyla sürdürüyor. Tezgâhın arkasında Öksüz’ü gören Suluovalılar şaşkınlıklarını gizlemiyor.

İçli köfte nasıl yapılır İşte içli köfte tarifi ve malzemeleri

İçli köfte nasıl yapılır? İşte içli köfte tarifi ve malzemeleri

İçli köfte tarifi ve malzemeleri her dönemde yoğun ilgi görüyor. Bu yemeği isterseniz haşlayarak, isterseniz de kızartarak hazırlayabiliyorsunuz. İçli köfte malzemeleri arasında kıyma, ince bulgur, maydanoz, ceviz gibi ürünler bulunuyor. Peki içli köfte nasıl yapılır? İşte sevilen yemeğin tarifi ile ilgili bilgiler

Tam bir C vitamini deposu... Daldan kavanoza kuşburnunun hikayesi

Tam bir C vitamini deposu... Daldan kavanoza kuşburnunun hikayesi

Doğada organik olarak yetiştiği için en saf meyvelerden birisi sayılan kuşburnu meyvesinin gen merkezlerinden birisi olan Gümüşhane’de vatandaşlar doğadan tek tek topladıkları kuşburnuları uzun ve yorucu işlemlerin ardından marmelata dönüştürüyor.

Şifa deposu üzüm suyuna talep arttı

Şifa deposu üzüm suyuna talep arttı

Manisa'da üzüme alternatif ürün olarak üretilen üzüm suyuna talep arttı. Mineral ve vitamin deposu olma özelliği ile sağlık açısından pek çok fayda içeren üzüm suyunun 250 mililitrelik şişesi 4 liradan, 1 litreliği ise 12 liradan satılıyor.

Üzümün bağlardan sofralara lezzetli yolculuğu

Üzümün bağlardan sofralara lezzetli yolculuğu

Çiftçilerin bir yıl boyunca emek verip yetiştirdiği üzümler, Gaziantep’te bağ bozumunun ardından toplanarak suyu sıkılıyor. Üzüm suyu günler süren meşakkatli ve zorlu yolculuğun ardından damlarda kurutularak pestil, muska, sucuk, pekmez ve tarhana gibi vazgeçilmez lezzetler haline getiriliyor.

Adana Lezzet Festivali marka oldu

'Adana Lezzet Festivali' marka oldu

Uluslararası Adana Lezzet Festivali, "marka tescil belgesi" aldı.

Yazar Sonuçları

Bir İtalyan klasiği: Focaccia ekmeği

Bilirsiniz ki Akdeniz bölgesinin birbirinden lezzetli tarifleri vardır. Bu sefer ülkemizin birazcık dışına çıkıp yan komşulardan birine misafir oldum ve ülkemizde de çok sevilerek yapılan bir tarifin izini sürdüm. Biz toplum olarak ekmeğe çok düşkün bir milletiz. Evlerimizde de sık sık çeşitli ekmekler pişirmeyi severiz. Eminim ki zeytinyağı, taze baharatlar gibi malzemelerle lezzetlendirilen focaccia ekmeği de favoriniz olacaktır.

1.10.2020

Bartın’ın şirin ilçesi: Amasra... Biraz olsun kafa dinlemek istiyorsanız tam zamanı

Amasra, Bartın’ın şirin mi şirin bir ilçesi… İstanbul’a 460 km Ankara’ya ise 308 km mesafede… Özellikle Ankara ve İstanbul’da oturanlar için tam bir hafta sonu kaçamağı adresi… Tarihi, M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanan Amasra’nın, Helenistik dönem de dâhil, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bu büyüleyici güzelliğini mitolojik öyküsünden mi alıyor bilemem ama gördüğümde emin olduğum bir şey var ki, o da Tanrı’nın bu topraklara daha cömert davrandığı… İşte size Amasra gezi rehberi...

1.10.2020

Zamanı gelmişken bir tutam baharat

Eylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız her nefesin kıymetini anladık. Temiz havan, sağlıklı gıda, el sıkışıp dokunabilmek ne kadar değerliymiş.

1.10.2020

Ev yapımı muhteşem lezzet: Hatay usulü katıklı ekmek (Pide)

Hatay ve çevre illerde genellikle iç harcının evde hazırlanarak odun fırınlarında pişirilmesiyle meydana gelen katıklı ekmek, böyle bir imkanın bulunmaması halinde evdeki malzemelerle ev fırınlarında da pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte, evlerinizde pratik bir şekilde yapabileceğiniz doyurucu ve lezzetli Hatay usulü katıklı ekmek tarifi...

30.09.2020

Yalının satışına mahkemeden engel

Feryal Gülman, diziler sayesinde ünü Orta Doğu’ya kadar ulaşan dillere destan yalısını 245 milyon liraya satılığa çıkarmıştı. Boşanma aşamasında olduğu Kemal Gülman, mahkemeye başvurarak satışı durdurdu.

28.09.2020

Popülerliğini korurken klasik kalabilmek

Klasik bir restoran olmak, yıllarca da ‘in’ kalmak zor. Üst segmentteki bazı mekânlar, başarılarını lezzet ve hizmet kalitesi kadar güçlü ekip ruhuna da borçlu olduğunu biliyor...

27.09.2020

Bursa’daki Muhacir-Macır mutfağı

Bursa’ya göç etmiş Bulgaristan ve Balkan Türkleri, mutfak kültürünü de bu topraklara taşdı. Büyük bir zenginlik olan Muhacir ya da Macır lezzetlerini mutlaka tatmalısınız.

27.09.2020

Ne kadar ekmek o kadar köfte

Anavatanı Orta Asya ve Mezopotamya olarak bilinmekte olan köftenin ilk adı et topu. Sonları ise yazıtlara ‘kuffette’ olarak girmiş. Yokluklar sonrası ortaya çıkan köfte kısa sürede ticari bir hal alarak, gastronomi kültürü içinde ki önemini hiç kaybetmedi.

22.09.2020

Doğu Karadeniz’de peşine düşmeniz gereken lezzetler

Yaprakların hafiften kızarmaya başladığı, doğanın dinginleştiği eylül ayı Doğu Karadeniz’in de en az yağış aldığı, havanın açık olduğu dönem. Üstelik çay ve bal gibi ürünlerin de hasat sonu... Bölgenin bu fotojenik dönemini yerel tatlarla taçlandırmak isteyenler için muhlamadan çeşit çeşit pideye peşine düşülmesi gereken lezzetleri sıraladık.

20.09.2020

Gazlı içeceklere sağlıklı bir alternatif: Su kefiri

“Meşrubatsız yapamam, olmazsa olmazım” diyorsanız bu yazımı mutlaka okuyun derim. Bu haftaki yazımda,  özellikle çocuklarımızı zararlı gazlı içeceklerden vazgeçirecek ve o içecekleri aratmayacak bol baloncuklu probiyotik su kefirinin sağlığa olan faydalarından, evde su kefirinin nasıl yapılacağından ve yapımında nelere dikkat etmemiz gerektiğinden bahsedip son olarak da farklı su kefiri yapımları için kullanabileceğiniz temel su kefiri tarifini sizlerle paylaşacağım.

17.09.2020