GeriMutfak Tüyoları Kayseri yağlaması tarifi: Şebit lavaşı ve Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayseri yağlaması tarifi: Şebit lavaşı ve Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kayseri yağlaması tarifi: Şebit lavaşı ve Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Şebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...

Gelinim Mutfakta Kayseri yağlaması bugün ne pişirsem diyenlerin favori yemeklerinden biri oldu. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini katlayan Kayseri yağlaması malzemeleri ve tarifi hemen aşağıda...

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ

Hamur için:

4 su bardağı un

Tuz

Yarım paket yaş maya

Su

Harcı için:

300 gram kıyma

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

2 adet soğan

3 adet domates

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı su

Sosu için:

Sarımsaklı yoğurt

KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?

Un, tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.

20 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.

Sıvı yağ ekleyin.

Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.

Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun...

 

False