EKSTRA
MENÜ

Ebru Baybara Demir,

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 91 haberi bulunmuştur.

Ebru Baybara Demir, Haberleri

Adana Lezzet Festivali ne zaman

Adana Lezzet Festivali ne zaman?

Adana Lezzet Festivali, bu yıl da birbirinden lezzetli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak. Valilik ve belediyeler önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, kebap başta olmak üzere pek çok yöresel lezzet tanıtılacak. Peki, Adana Lezzet Festivali ne zaman? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

7.10.2021Gündem
En’lerin şehri: Adana

En’lerin şehri: Adana

Geçen hafta düzenlenen 28’inci Altın Koza Film Festivali için Adana’daydık. Sanat ve kültür dolu bir hafta sonunda, bu güzel şehrin merkezini köşe bucak gezdik. En büyük camisi, en eski köprüsü, en uzun saat kulesiyle burası tam bir turizm kenti.

26.09.2021Seyahat
Gönüllü kadınlar, pazardaki sebze meyve atıklarını toplayıp gübreye dönüştürüyor

Gönüllü kadınlar, pazardaki sebze meyve atıklarını toplayıp gübreye dönüştürüyor

Tarımsal kuraklığın etkilerini azaltıp, yıpranan toprağın iyileştirilmesi, verimin artırılması ve sağlıklı gıdaların üretilmesi amacıyla Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kayapınar Belediyesi iş birliğiyle semt pazarlarında çöpe giden sebze meyve atıkları gönüllüler tarafından toplanıp, çeşitli işlemlerin ardından kompost gübreye dönüştürülerek yeniden tarıma kazandırılıyor.

30.05.2021Ekonomi
Susuz tarımda Konyada umutlar yeşerdi

Susuz tarımda Konya'da umutlar yeşerdi

KONYA Ovası'na kuraklık tehlikesine karşı susuz tarım için ekilen ata tohumu olan 'Sorgül' buğdayı, filizlenip büyümeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Altınova Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne ait 40 dekarlık alana bu yıl deneme amaçlı ekilen 'Sorgül' buğdayından verim alınırsa, yapılacak teknik çalışmaların ardından ekimin ova geneline yayılması planlanıyor.

7.05.2021Gündem
Konya Ovası’na susuz tarım için Sorgül buğdayı

Konya Ovası’na susuz tarım için 'Sorgül' buğdayı

Kuraklık tehlikesine karşı Konya Ovası'na susuz tarım ürünü ve ata tohumu olan 'Sorgül' buğdayı ekildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, 'Sorgül' buğdayının 40 dönüm araziye deneme amaçlı ekildiğini belirterek, ''Ana vatanı Mardin olan 'Sorgül' buğdayımızı toprakla buluşturduk. Deneme yapılıyor. Ayrıca buradaki enstitümüzde de teknik çalışması yapılacak. Çiftçilerimize eğitim çalışmalarımız olacak'' dedi.

2.04.2021Ekonomi
Yerli buğday tohumu ’sorgül’ dördüncü kez toprakla buluştu

Yerli buğday tohumu ’sorgül’ dördüncü kez toprakla buluştu

Mezopotamya’nın en eski buğday tohumu olarak bilinen ’sorgül’, Mardin’de düzenlenen etkinlikle toprakla buluştu.

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde ’Kadın şefler mangal başında’

Adana Uluslararası Lezzet Festivali’nde ’Kadın şefler mangal başında’

Adana’da bu yıl korona virüs nedeniyle dijital ortamda "İlham veren tüm renkleriyle Adana" temasıyla gerçekleştirilen 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde kadın şefler mangal başına geçip Adana Kebap pişirdi.

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali yarın başlıyor

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali yarın başlıyor

“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliği taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla 9 Ekim’de başlıyor. Pandemi önlemleri doğrultusunda fiziksel bir buluşma olmadan organize edilen festival, canlı yayın ile Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehir protokolü ve konuklar tarafından mangal ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Festival, bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtacak.

Mezopotamyanın en eski buğdayı sorgülde üçüncü hasat sezonu başladı

Mezopotamya'nın en eski buğdayı sorgülde üçüncü hasat sezonu başladı

Mardin'de "Topraktan Tabağa: Yaşayan Toprak, Yerel Tohum Projesi" kapsamında ekilen, Mezopotamya'nın en eski buğday tohumlarından biri olarak bilinen "Sorgül"ün hasadına başlandı.

Ebru Baybara Demir, Avrupa’ya Sorgül buğdayı ve Mardin sabununu onlıne anlatacak.. Avrupa’ya ilham olacak

Ebru Baybara Demir, Avrupa’ya Sorgül buğdayı ve Mardin sabununu onlıne anlatacak.. Avrupa’ya ilham olacak

Sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, koronavirüs nedeniyle turizm durunca Mardin’de çevresindeki kadınlar birlikte sabun üretimi arttırdı. Sorgül buğdayı projesini de büyüten Ebru Baybara Demir, yaptıkları çalışmaları 29 Nisan’da online bir toplantıda Avrupa’ya anlatmaya hazırlanıyor.

25.04.2020Ekonomi
Türk lezzetleri ABDnin başkenti Washingtonda sanal etkinliklerle tanıtılıyor

Türk lezzetleri ABD'nin başkenti Washington'da sanal etkinliklerle tanıtılıyor

Türk mutfak kültürü ve lezzetler, ABD'nin başkenti Washington DC'de "Sanal Türk Gastronomi Etkinlikleri" ile tanıtılıyor.

Vegan kasaptan kıyma narenciyeden havyar GASTRONOMİ TRENDLERİ

Vegan kasaptan kıyma narenciyeden havyar GASTRONOMİ TRENDLERİ

Antik tahıllar, sosyal gastronomi, Seitan buğdayı... Bu tanımları henüz duymadıysanız, önümüzdeki yılınsonunda kendinizi sık sık tekrarlarken bulursanız şaşırmayın.

Mardinli şef Demir’in hikayesi akademik çalışmaya konu oldu

Mardinli şef Demir’in hikayesi akademik çalışmaya konu oldu

Başarılı şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir’in yaptığı çalışmalar, akademik çalışma haline getirilerek Portekiz’deki uluslararası konferansta sunuldu.

23.09.2019Eğitim
Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Adana Lezzet Festivali için nefesler tutuldu... Guinness rekoru kırılacak

Bu yıl 4-6 Ekim arasında "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla düzenlenecek "3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali"nin tanıtımı yapıldı.

Yüzlerce kişinin hayatını değiştirecek Mutfakta Umut Var projesi başlıyor

Yüzlerce kişinin hayatını değiştirecek 'Mutfakta Umut Var' projesi başlıyor

Türkiye’de, 6 ilde geçici koruma altındaki Suriyelilere ve ev sahibi topluluktan dezavantajlı gruplara gastronomi eğitimi ile iş imkanı sunmayı amaçlayan ‘Mutfakta Umut Var’ projesi, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’deki bakanlıkların desteği ile hayata geçiyor.

Mardinli şef Ebru Baybara Demir, projelerini İspanya’da anlattı

Mardinli şef Ebru Baybara Demir, projelerini İspanya’da anlattı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Mutfak Merkezi (Basque Culinary Center - BCC) tarafından bu yıl İspanya’da 5’incisi düzenlenen UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu’nun Türkiye’den tek konuşmacısı olan Şef Ebru Baybara Demir, dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen gastronomi ve turizm profesyonellerine Mardin ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Brezilyalı şeften Türk yemeklerine övgü: Burada yemeklerin gerçek kökleri var

Brezilyalı şeften Türk yemeklerine övgü: Burada yemeklerin gerçek kökleri var

En itibarlı mutfak kültürü yarışmalarından "Basque Dünya Aşçılık Ödülleri"nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Brezilyalı David Hertz, "Türk yemeklerine aşık oldum. Burada yemeklerin gerçek kökleri var" dedi.

Şanlıurfada kadınlar ünlü şeflerle içli köfte yaptı

Şanlıurfa'da kadınlar ünlü şeflerle içli köfte yaptı

Dünyanın en itibarlı mutfak kültürü yarışmalarından Bask Dünya Aşçılık Ödülleri"nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Ebru Baybara Demir ve Brezilyalı Şef David Hertz, aşçılık eğitimini tamamlayan Türk ve Suriyeli kadınlarla bir araya geldi

Dünyaca ünlü şefler Harran’da yufka açıp pişirdi

Dünyaca ünlü şefler Harran’da yufka açıp pişirdi

Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde dünyanın ilk 10 şefi arasına giren Mardinli Şef Ebru Baybara Demir ve Brezilyalı Şef David Hertz dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için Şanlıurfa’da bir araya gelerek buradaki kadınlarla yufka açıp, pişirdi.

Yerel Pamuk Tohumları Mardin’de Arılar İçin Hayat Buluyor

Yerel Pamuk Tohumları Mardin’de Arılar İçin Hayat Buluyor

Mardin’de Şef Ebru Baybara Demir’in kurucusu olduğu Şükraan Derneği tarafından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün desteğiyle hayata geçirilen Arıcılık ve Bal Üretimi Projesi’nde 15’i Suriyeli olmak üzere 40 kadına arı kovanları teslim edildi.

29.11.2018Ekonomi
Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘BÜ’yülü Bir Gün’

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘BÜ’yülü Bir Gün’

Boğaziçi Üniversitesi ‘daha iyi bir gelecek için yarından sonrasını şekillendiren üniversite’ sloganıyla, mezunlarını ‘BÜ’yülü Bir Gün’de buluşturuyor. Üniversitenin gelenekselleşen mezun buluşmasında bu yıl, ‘Hayat’ üzerine konuşmalar ve tartışmalar yer alacak. Etkinlik, 3 Kasım’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde başlayacak.

30.10.2018Eğitim
Tarımsal üretime 500 milyon TL ek gelir

Tarımsal üretime 500 milyon TL ek gelir

5.1 milyar TL’lik tarımsal gelire sahip olan Diyarbakır’da, yapımı devam eden Silvan Projesi ile 235 bin dekarlık alan suya kavuşacak. Böylece Diyarbakır’da tarımsal gelirde artış yaşanacağına dikkat çeken DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, “Örneğin söz konusu alanda sulama yapılmadan buğdaydan elde edilen gelir 88 milyon TL olacakken, sulama sonrası 137 milyon TL’ye çıkabilir. Eğer 235 bin dekarlık bu alanda pamuk ekilirse elde edilecek gelir ise 480 milyon TL’ye ulaşır” ifadelerini kullandı.

11.10.2018Ekonomi
Hem tanıtıyor hem de iş yaratıyor

Hem tanıtıyor hem de iş yaratıyor

40 ülkeden 140 şefin aday gösterildiği Basque Dünya Aşçılık ödüllerinde bu yıl Mardinli Ebru Baybara Demir ilk 10 finalist arasında. Demir, kurucusu olduğu Cercis Murat Konağı’yla hem Mardin yemeklerini tanıtıyor, hem de Mardin ve çevresindeki kadınlara iş olanağı sağlıyor.

Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir

Dünyaya ilham veren 10 şeften biri Ebru Baybara Demir

Mardin topraklarına yüreğini eken Ebru Baybara Demir, ikinci kez Basque Dünya Aşçılık ödüllerinde finale kalan 10 şeften biri oldu. Bu yıl 40 ülkeden 140 şefin aday gösterildiği yarışmada finale kalan tek Türk olan Baybara Demir, 100 bin Euro’luk ödülü kazanırsa Mardin’de kadınlara ve gençlere meslek edindirmek ve geleneksel mutfak kültürünün devamlılığını sağlamak için gastronomi enstitüsü projesini hayata geçirecek.

19.07.2018Etkinlikler
Gençler girişimciliği öğreniyor

Gençler girişimciliği öğreniyor

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği’nin düzenlediği 'Girişim Okulu' seminerlerinin sonuncusu gerçekleşti. Seminerde Ebru Baybara Demir’in, “Yerel tohumları çocuklarınıza miras olarak bırakın” ifadeleri dikkat çekti.

20.03.2018Eğitim

Yazar Sonuçları

Adana’ya gelin ciğerimizi yiyin

“Coğrafya lezzettir” temasıyla yapılan 5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin bu yıl en ilgi çekici gündemi “Atıksız Festival” olma iddiasıydı. Adana mutfağı ise yine çok lezzetliydi.

24.10.2021

Gastronominin gizli kahramanları

Kimi Amerika’da Türk kahvesini tanıtıyor, kimi şehir bostanında şeflere sebze üretiyor. 21 yıldır Anadolu’yu köy köy dolaşıp bilgi toplayan da var, asırlar öncesinden kalan mutfak bilgilerini Osmanlıcadan çevirmeye hayatını adamış olan da… Bu hafta yeme-içme kültürümüzün kadın kahramanlarından bazılarıyla tanıştırayım sizleri...

7.03.2021

Gastro Show başlasın

2019 yılında Türkiye’nin her bir köşesinde bir etkinlik vardı; Festivaller, gastronomi şölenleri, şef yarışmaları, tedarikçi buluşmaları, zirveler... Ta ki 2020 Mart ayı ile birlikte başlayan pandemi belasına kadar...

22.02.2021

Kaybedecek bir şeyi olmadığı için kazandı

Çocukluk hayali pilot olmaktı. Yıllarca terzilik yaptı. Her şeyi yandı, elinde kalan tavayla sokakta yemek pişirmeye başladı. Ve geçen hafta Asya’nın mutfak ikonu seçildi. Birlikte mantı döküp balona bindiğim minik dev Jay Fai, artık dünyaya örnek gösteriliyor.

14.02.2021

Adana’yı kebap dışında tanımanın yolları

Türkiye’nin ilk ‘dijital yemek festivali’ olma özelliği taşıyan 4’üncü Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim’de gerçekleşecek. Tüm lezzet meraklıları sosyal mecradan ünlü şefleri, gastroşovları, mutfak atölyelerini, söyleşi ve panelleri izleyebilecek. Bu vesileyle hem Adana turu yapalım hem de festivale bakalım.

5.10.2020

Gastronomi idolleri değişiyor

Hayranlık duyulan şeflerin özellikleri değişiyor. Artık tabakta sanat yapmak yetmiyor. Çevre bilinci, yereli ve çiftçiyi destekleme, atık azaltma, malzemeleri boşa harcamama gibi konularda umut veren projelere imza atan şefler öne çıkıyor.

10.05.2020

Karanlığa bir mum yakmalıyız

Hayatımdaki ilk Mardin çöreğini yöresel adıyla ‘kliçe’yi onun sayesinde tattım. Mardinliler kliçeyi hem düğünde hem cenazede gelen konuklarına ikram ederlermiş. Hem tatlı, hem tuzlu bir tadı var, tarçınlı baharatlı nefis bir çörek.

26.11.2019

Lezzetli ve eğlence dolu sonbahar

Sonbaharın kendini iyice hissettirdiği günler geldi çattı. Artık deniz, kum ve güneş üçlüsüne bir süreliğine veda edip şehirlerde olup bitenlere göz atma vakti. Ekimde “Ne yapsak, nereye gitsek” diye planlar içindeyseniz işinizi kolaylaştıracak bir festival listemiz var. Kiminde lezzetli yemekler, kimisinde de müzik ve dans sizi bekliyor.

1.10.2019

Gastronominin küresel trendlerini Ebru, Gizem, Ayşe izliyor

TURİZM Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) bu yıl ikincisini düzenlediği Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nde gastronominin yeni trendleriyle yakından tanıştık.

17.03.2019

2. Gastro Ekonomi Zirvesi, sürdürülebilir kalkınma ve gastronomi ilişkisini ele alıyor

TURYİD (Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği) bu yıl İstanbul’da Gastro Ekonomi Zirvesi’nin ikincisini düzenliyor.

24.02.2019

Sade bir mutfak

46 yıllık bir marka olan Karaca grubunun ikinci kuşağı ve yönetim kurulu üyesi Emre Karaca’nın gastronomi kültürüne ilgisi büyük.

23.02.2019

Mezopotamyalı kadınlar dünyanın kaderini değiştirecek

Mardin ülkemizde en etkilendiğim toprakların başında geliyor... Ve o şahane toprakların bize hediyesi Ebru Baybara Demir..... Memleket ve başarı sevdalısı bu girişimci kadını tanıdıkça daha da saygı duyuyorum... Yaptıkları yapacaklarının habercisi. Titiz, akıllı, özenli bir anne, dünyalı bir şef, gurur duyulası bir eş ve evlat...

31.07.2018

Yolun açık olsun Ebru Baybara Demir

DÜNYADA gastronominin önlenemez yükselişi devam ederken, genç şeflerimiz yüzümüzü güldürüyor.

14.07.2018

Toprağın Kadınlarından Sofralara

İşte bir sosyal sorumluluk projesi daha. İşin içinde Gamze Cizreli var. Anadolu Kadını ’nın yaptıkları desteklendikçe yapacaklarının da önü açılıyor. Cesaretlendirme, değer gösterme çok önemli.

13.05.2018

Bienal bir şehre bu kadar mı yakışır?

NE mutlu bana ki Mardin Bienali’ni ilk yapıldığı 2010 yılından beri hiç kaçırmadım.

8.05.2018

Kaybolmakta olan yerel tohumlara hayat veriyor  

Sevgili Refika Birgül geçenlerde Ayşe Arman ile yaptığı söyleşide mercimeğin, nohutun, börülcenin ve daha nice gıda maddesinin yurt dışından ithal edilmesine isyan bayrağı açmıştı.

2.01.2018

Sirha’dan kısa kısa...

Bir Sirha daha geçti İstanbul’dan. Lyon’dan İstanbul’a uzanan, sektörün en kaliteli fuarlarından Sirha. Geçen seneye kıyasla hem katılımcı firmalar hem de ziyarete gelenler daha enerjikti, sektör yavaş yavaş silkeleniyor.

23.11.2017
Mardin lezzet durakları

Mardin lezzet durakları

Bir masal diyarını anımsatan Mardin geçmişi, tarihi eserleri, dar sokakları ve birbirinden lezzetli yemekleriyle insanın aklını başından alıyor. Kendine has mimarisi ve farklı dinlerin bir arada yüzyıllardır kardeşçe yaşaması, bir yanda ezan okunurken diğer yanda çanların çalması gibi güzellikler kendine çekiyor. Uzun zamandır gitmeyi kafaya koyduğum bir yerdi Mardin. Sonunda arkadaşlarla ani bir planla geçtiğimiz hafta sonu Mardin’e gitmeye karar verdik ve kendimizi bu mistik şehirde bulduk. Mardin’de geçirdiğimiz üç gün boyunca gerek Süryani yemekleri, gerek et ağırlıklı Mardin yemekleri olsun tattığımız çoğu şeyi çok beğendik. İşte size Mardin lezzet durakları…

23.11.2017