İyi insanların desteğiyle atlatacağız...

O kadar büyük bir afetle karşı karşıyayız ki üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hâlâ pek çok ihtiyaç var. Biz de ekibimizle birlikte, burada, Sidney’de, elimizden gelen yardımları toplamaya devam ediyoruz. Bu ay sonunda Avustralya’nın önde gelen 10 şefiyle gelirinin tamamı UNICEF’e bağışlanmak üzere bir gece düzenliyoruz.

Haberin Devamı

Bir ay önce üstümüze binalarla birlikte, nasıl geçeceğini bilemediğimiz bir acı çöktü. Canımız çok yandı, hâlâ da yanıyor. Hatay’a, Osmaniye’ye, Taha’ya (Duymaz, yemek videolarıyla tanınan fenomen), sahibini bekleyen dört ayaklı dostlarımıza, ailesini kaybeden yavrularımıza yanıyor içimiz. İhmalleri, gecikmeleri sorgulayanlar hain ilan ediliyor, ses çıkarmayanlar yandaş... Konuşsan bir dert, konuşmasan duyarsızlık! Dünyanın en verimli, en güzel topraklarında bir kez daha olan olduğuyla kalıyor, kaybedenler acılarıyla... Bize de yazmak düşüyor.

Bu acının içindeki ender umutlarımızdan biri, meslektaşlarımın inanılmaz bir hız ve özveriyle bölgeye gitmesi ve orada onbinlere yetecek mutfaklar kurması oldu. Hemen deprem sonrası aradığım ve maalesef dayısını kaybettiğini yeni öğrenen Türev (Uludağ) kardeşim ilk gün gittiği bölgeden neredeyse hiç dönmedi. Sevgili Ebru Baybara Demir’le beş ayrı şehirde, KYK yurtlarında mutfaklar kurdu ve onbinlerce kişiye her gün sıcak yemek çıkarıyorlar. Şef Maksut Aşkar kaybettiği yakınları ve şehrinin acısını içine atarak Antakya’da günlerce, tek bir kare fotoğraf paylaşmadan, yemek ve yardım dağıttı. Sevgili Ömür Akkor, en anlamlı inisiyatiflerden birine imza atarak Kahramanmaraş Elbistan’daki bir restoranı sürdürülebilir bir konseptle Yeniden Hayat Lokantası’na çevirdi.

İyi insanların desteğiyle atlatacağız...
Şeflerin kurduğu sahra mutfakları Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllülerin desteğiyle çalışıyor.

Haberin Devamı

Yol arkadaşlarım Mehmet Yalçınkaya Kahramanmaraş’a, Danilo Zanna Malatya’ya gitti. MasterChef Türkiye yarışmacılarımızla birlikte, dış çekimler koordinatörü Jale Sarı organizasyonuyla inanılmaz bir ağ kurarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek servis etmeye başladılar. İlk günden itibaren bazıları hep orada, bazıları dönüşümlü gidiyor. Hepsinin yüreğine, emeğine sağlık.

Efendy restoran ekibimizin bir kısmı Hatay Samandağ’a, bir kısmıysa Gaziantep İslahiye’ye gitti ve orada yemek çıkardı. Şeflerimiz gerek ekip olarak, gerek münferit hareket ederek bölgeye akın etti. Herkes bir şekilde yaraları sarmaya uğraştı, uğraşıyor.

Haberin Devamı

İŞİMİZ BİTMEDİ, DAHA YENİ BAŞLIYOR

O kadar büyük bir afetle karşı karşıyayız ki üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hâlâ pek çok ihtiyaç var. Biz de ekibimizle birlikte Sidney’de elimizden gelen yardımları toplamaya devam ediyoruz. Yurtdışında olmanın çaresizliğini atlattıktan sonra bir an önce neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. 12 Şubat Pazar  günü Maydanoz restoranımızı hem buradaki Türklerle buluşmak hem de yardım toplamak için açmaya karar verdik. Kısa zamanda Gözleme King ve Türkiye’de de şubeleri olan Ministry of Coffee’nin sahipleri bize destek verdi. Küçük restoranımızı 2 bin kişiyi ağırlayabilecek şekilde kebap, gözleme ve kahveyle doldurduk. Hem yardım edilebilmek hem de acılarımızı paylaşabilmek için biraz olsun kendimizi işe yarar hissedeceğimiz bu etkinliği yaptık. İnanılmaz bir destek geldi, çok duygusal bir gündü... Maddi destek veremeyip sadece bize yardım için gelenlerden karşımızdaki parkta baklava satan çocuklara kadar... Bu acıları, iyilikle, bir nebze olsun dindirmeye çalıştı herkes. Hiç unutamayacağım şeylerden bir tanesi de o kadar kalabalığın arasında yaşlıca bir amcanın gelip hiçbir şey diyemeden elime bir tomar para sıkıştırıp gitmesiydi. Bu da o günün en duygusal anlarındandı.

İyi insanların desteğiyle atlatacağız...
Şef arkadaşlarımız Ebru Baybara Demir (üstte, sağda) ve Türev Uludağ beş ayrı şehirdeki KYK yurtlarında mutfak kurdular, yemek pişirdiler.

Haberin Devamı

Bu etkinliklerimizin en büyüğünüyse bu ay sonunda yapıyoruz. Avustralya’nın en önde gelen 10 şefiyle birlikte Sidney’in en iyi restoranlarından Rockpool’da, gelirinin tamamı UNICEF’e bağışlanmak üzere bir gece düzenliyoruz. Gecenin sunuculuğunu MasterChef Avustralya’nın efsanevi jüri üyesi Matt Preston yapacak. Benimle birlikte TV’nin tanınmış şefleri Colin Fassnidge ve Shane Delia da yemek pişirecek. Daha önce restoranında beraber yemek yaptığımız Ben Williamson Brisbane’den, Avustralya’nın en başarılı Türk restoranlarından Tulum’un şefi Coşkun Uysal, Melbourne’den Sidney’e gelecek.

Temennim, önceki etkinliklerde olduğu gibi bu gecenin biletlerinin de tükenmesi ve hedeflediğimiz 100 bin doları depremden etkilenen evlatlarımıza destek olmak için UNICEF’e iletebilmek. İşimiz bitmedi, daha yeni başlıyor. Her acı gibi bunu da iyi insanların desteğiyle atlatacağız...

Yazarın Tüm Yazıları