Bravo Ebru Baybara Demir!

Haftanın en gurur verici haberi bu:Farklı ülkelerden 1000 şefin aday gösterildiği ve 700 şefin değerlendirildiği, gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan 2023 Basque Culinary World Prize’ın (Bask Dünya Aşçılık Ödülü) kazananı şef Ebru Baybara Demir oldu.

Haberin Devamı

Hepimizin Mardin’deki Cercis Murat Konağı’yla tanıdığı Ebru Baybara Demir, aslında yıllardır gastronomiyle ilgili çok farklı çalışmalar yapıyor. Topraktan Tabağa projesi bunlardan biri.
Nitekim Basque Culinary World Prize jüri başkanı Joan Roca, Ebru Baybara Demir için yaptığı konuşmada bunlara değinmiş: “Ebru, insanlığın, bağlılığın ve gücün olağanüstü bir örneği. Gastronomide farklı alanları birbirine entegre etme başarısı, iklim değişikliğinin ilerlemesine karşı bir savunma olarak biyoçeşitliliğin önemini ortaya koymanın yanı sıra, kullandığımız malzemelerin nasıl beslendiği konusunda toprağın önemini vurguluyor.”

Dizi şimdiden gerçek oldu

New York günlerdir Kanada’da devam eden orman yangınlarından dolayı oluşan dumanların etkisi altında.
Bu nedenle bugünlerde New York fotoğraflarında gökyüzü hep turuncu.
Yakın gelecekteki iklim değişikliklerine dikkat çeken “Extrapolations” dizisi gerçek oldu diyebiliriz.
Çünkü dizinin bir bölümünde şu gösteriliyordu: Orman yangınları sürekli hale geliyor ve bu nedenle büyük şehirler üzerine çöken duman nedeniyle havayı solumak imkansızlaşıyordu.

Yazarın Tüm Yazıları