GeriMutfak Tüyoları Soğan Çorbası (Soupe à l'oignon) nasıl yapılır? Fransız usulü soğan çorbası tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğan Çorbası (Soupe à l'oignon) nasıl yapılır? Fransız usulü soğan çorbası tarifi ve malzemeleri

Soğan Çorbası (Soupe à l'oignon) nasıl yapılır? Fransız usulü soğan çorbası tarifi ve malzemeleri

Fransız mutfağının geleneksel çorbalarından soğan çorbası mutfaklarınıza geliyor. Rendelenmiş kaşar peyniri ve kruton ekmek dilimleriyle servis edebileceğiniz Fransız usulü soğan çorbası evde de kolaylıkla hazırlanabilir. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır? İşte, soğan çorbası (Soupe à l'oignon) malzemeri ve yapılışıyla haberimizde...

Romalılara kadar uzanan bu geleneksel çorba soğan ve sığır et suyundan yapılır. Soğan karamelize hale getirilir ve yavaş yavaş pişirilir. Üzerine eklenen eritilmiş peynir ve krutonlarla birlikte damaklarda değişik, bir o kadar da güzel bir tat bırakır.

SOĞAN ÇORBASI MALZEMELERİ

2 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 tepeleme yemek kasığı un

2 su bardağı et suyu

3 su bardağı su

Üzeri için;

Krokan ekmek

Kaşar veya parmesan peyniri

SOĞAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Soğanı da yemeklik doğrayıp sarımsakla birlikte sıvı yağda rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Kavurduğunuz soğan ve sarımsakların üzerine unu ekleyin ve yaklaşık 2 dakika karıştırmaya devam edin.

Üzerine et suyunu ve soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin 10 dakikaya yakın kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çorbanız kaynadığında ocaktan alın ve blenderdan geçirin.

Servis için; küp küp kestiğiniz ekmekleri tereyağında kavurun, peynirleri rendeleyin ve ısıya dayanıklı kâselere koyduğunuz çorbanın üstüne önce krokan ekmekleri sonra da peynirleri serpiştirip peynirler kızarana kadar fırınlayın.

Afiyet olsun...

False