Zade kebabı tarifi: Zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları - Mutfak Tüyoları
GeriMutfak Tüyoları Zade kebabı tarifi: Zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zade kebabı tarifi: Zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları

Zade kebabı tarifi: Zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları

Akşam yemeği için doyurucu, lezzetli ve farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman Zade Kebabı tam size göre! Et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunan bu enfes yemek, sofranızın yıldızı olacak. Peki, zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Zade kebabı tarifi ve püf noktaları

Zade Kebabı tarifiyle sevdiklerinizi şımartın, sofranızda lezzet şöleni yaşayın! İşte zade kebabı yapımı için ihtiyacınız olan tüm bilgiler... Afiyet olsun!

ZADE KEBABI MALZEMELERİ

3 adet patlıcan uzun patlıcan
300 gram et
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet yeşil biber
2 veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Zade Kebabı Nasıl yapılır?

Eti kuşbaşı olacak şekilde doğrayın.

Daha sonra bir tavada kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanları alaca soyup dilimleyin.

Patatesi de soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Biber, soğan, domates ve sarımsağı da ince bir şekilde doğrayın.

Patlıcan ve patatesleri kızartıp bir tabağa alın.

Et pişince üzerine zeytinyağı, soğan, biber, sarımsak, domates ve salçayı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Hazırladığınız etli harca tuz, karabiber ve kızarmış patatesleri de ilave edip karıştırın.

Daha sonra harcı ocaktan alıp birkaç dakika dinlendirin.

Diğer bir yandan da patlıcanları, uçları dışarı sarkacak şekilde küçük güveç kaplarına çapraz şekilde dizin.

Ortasına hazırladığınız etli harcı yerleştirin ve kenardan sarkan patlıcan ile de üzerini kapatın.

En son rendelenmiş kaşar peyniri yemeğinizin üzerine serpip fırına verin.

Peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

 

False