Eskiden esnaf lokantalarının menüsünde olan beyinli Beykoz kebabı, Hicaz pilavı, irmik çorbası gibi pek çok yemek artık günümüz lokantalarında bulunmuyor; haliyle gençler bunların adını bile duymuyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu tatları hatırlatmak için yazmaya karar verdiği ‘Esnaf’ kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz şef Mehmet Yalçınkaya’ya göre esnaf lokantaları ‘aşçılığın kalesi ve şehrin kalbi’... Yalçınkaya ayrıca “Çağlalı enginarımı yemeden kimse ölmesin” diyor.
#Mehmet YalçınkayaBebeklerde çölyak hastalığı, sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan hastalıklar arasındadır. Bu bakımdan bebeklerde çölyak hastalığının neden olduğunu öğrenebilir ve nasıl anlaşıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde çölyak hastalığı neden olur, nasıl anlaşılır ve teşhis edilir? Belirtileri ve tedavisi detaylarıyla derledik.
#BebekSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarZayıflamak isteyen kişiler veya kilosunu kontrol altına almak isteyen kişiler yediklerine ve içtiklerine dikkat etmelidir. Özellikle zayıflama diyetleri sırasında tatlıların sınırlandırıldığı bilinmektedir. Bu durum da diyet yapan kişiler tarafından hangi yiyecekleri yiyebilecekleri araştırılmak istenmektedir. Helva kilo aldırır mı? Diyette kağıt, tahinli, kakaolu, çekme ve irmik helvası kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#Gnocchi