Maydanoz, dereotu, nane gibi hoş kokulu yeşillikler mutfaklarımıza hem sağlık hem de lezzet katan çok önemli malzemeler. Ancak bir kusurları var ki o da çok çabuk solmaları. İnternette bu yeşillikleri taze tutmak için çok sayıda öneri bulunuyor. Sizin için bu önerileri artıları ve eksileriyle değerlendirdik.
#YeşilliklerPatates mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Çorbadan böreğe her yemeğe tat ve kıvam katıyor. Üstelik haşlamadan kızartmaya her türlü pişirme tekniğine de uyum sağlıyor. Peki mutfağın güzeli patatesten yemek dışında da faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte patatesle yapılabilecek 6 şey...
#PatatesKahve, çoğumuz için en sevdiğimiz sabah ritüeli ve güçlü bir kafein kaynağıdır. Harika bir fincan kahve hazırlamak ise başlangıçta kolay gibi görünse de kafelerdeki o cezbedici tadı ne kadar yakalayabiliyoruz? Neyse ki, size evde en iyi kahveyi hazırlamada yardımcı olacak iyi haberlerimiz var! İşte lezzetli bir fincan kahve yapmak için önemli tüyolar…
#Filtre KahveKesme tahtası, mutfakta hayat kurtaran gereçlerin başında gelir. Hatta birçoğumuz sadece bir tanesiyle yetinemeyiz; ahşap, plastik, silikon hepsini denemek ister, ancak bir türlü koyacak yer bulamayız. Hem elimizin altında olmasını istediğimiz hem de nereye yerleştireceğimizi bilemediğimiz kesme tahtalarından, bazı püf noktalarla en iyi şekilde yararlanmak aslında çok kolay. Hadi bu küçük ipuçlarına bir bakalım!
#Kesme TahtasıBaşta sonbahar olmak üzere dört mevsimin en sevilen meyvelerinden biri elma. Dünya üzerindeki 8 bin civarı çeşidiyle, çeşitlilik anlamında en zengin meyve olarak bilinen elmayı biraz daha yakından tanıyalım mı? Cevabınız 'evet'se elma hakkındaki ilginç gerçeklere hoş geldiniz.
#ElmaBazen kalabalık misafirlere değil de sadece kendimize, birkaç adet kurabiye ya da poğaça hazırlamak istediğimizde, tarifi ikiye bölmek oldukça yorucu ve kafa karıştırıcı gelir. Sonunda da ya koca bir tepsiyi yemek zorunda kalırız ya da hiç yapmamayı seçeriz. Aslında tarifleri yarım ölçülü yapabilmenin birkaç basit yolu var. Neler mi? İşte paylaşıyoruz…
#TarifAdını son yıllarda daha sık duymaya başladığımız tapyoka, özellikle glütensiz beslenenlerin mutfaklarında da yerini almaya başladı. Tatlılarda ve hamur işlerinde bir de baloncuklu çay ya da inci çayı denen o trend içecekte karşımıza çıkan tapyokayı biraz daha yakından tanıyalım dedik.
#TapyokaYemek yapmayı sevenlerin sağ kolu olan blender, mutfakta oldukça işi kolaylaştırıcı bir mutfak aleti. İçecekten, yiyeceğe birçok şey için kullanılan bu aleti düzgün şekilde temizleyemezseniz, bir sonraki kullanımda tatlar birbirine karışabilir. En iyi temizlik için size birkaç formül…
#BlenderMutfaklarda tahta kaşık, tabak gibi pek çok ürün kullanıyoruz. Özellikle de son zamanlarda farklı sunumlar yapabilmek adına tahta mutfak eşyalarının kullanımı daha da arttı. Ancak doğru temizlenmez ise bu güzel tahta gereçler tehlike saçabiliyor.
#Kesme TahtasıBazen hevesle hazırladığımız kek hamurları, yanlış pişirme tekniği ve zamanlama hatasıyla hüsrana dönüşebilir. Aslında sadece birkaç detayla, yumuşacık çikolatalı brownie'leri gönül rahatlığıyla sunuma hazır hale getirebilirsiniz. İşte brownie hamurlarınızı kusursuz bir hale getirecek önemli ipuçları…
#BrowniEvde kaldığımız bu uzun süreçte, dondurucudaki ürünlere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Gerektiğinde markete gitmek yerine, özellikle buzluktaki et ürünlerinin fazlasıyla işinizi kolaylaştırdığı bir gerçek. Ancak bazen ihtiyacımızın daha fazlasını eritmek zorunda kalabiliriz. Böyle durumlarda ne yapmalıyız? Etler çözüldükten sonra tekrar dondurulabilir mi? Cevap sandığınızdan daha karmaşık olabilir.
#Çözülmüş EtBüyük marketler tam buğday, çavdar, kılçıksız buğday gibi un çeşitleri ile doludur. Ancak küçük marketler bu kadar fazla çeşidi barındırmaz. Adından da anlaşılacağı gibi çok amaçlı un ve ekmeklik unu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki ekmeklik un ile aralarındaki fark nedir?
#Tam Buğday UnuPlastik saklama kapları hepimizin mutfaklarında en önemli yardımcılarımızdan. Ancak bu kaplar uzun süre kullanıldığında tuhaf bir plastik kokusu ortaya çıkıyor. Bu kokudan kurtulmak istiyorsanız yapabileceğiniz birkaç basit şey var. İşte plastik kaplardan kokuyu çekmenin püf noktaları...
#EkstralezzetUzmanlar, ağız ve diş sağlığı için gargara kullanmanın öneminden sık sık bahsediyor. Peki diş bakımınızı tamamlamak için aldığınız gargarayı mutfakta da kullanabileceğinizi söylesek ne dersiniz? Üstelik çok da pratik ama etkili bir kullanımı var.
#Ağız GargarasıMetabolizmamız açısından oldukça faydalı olan muzların, bazen çok çabuk olgunlaşıyor ve kararıyor olmasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Hatta, atmak bir türlü içinize sinmiyor ama nasıl değerlendireceğinizi de bilemiyorsanız, işte size pankekten, granolaya muzun yakıştığı sağlıklı tarifler…
#MuzBirçok tarifte malzemeler arasında karşımıza "arpacık soğan" çıkar. Ama maalesef her evde bulunan, kuru soğan ya da kırmızı soğan kadar yaygın bir malzeme de değildir. Bu durumda hepimizin aklına "Yerine başka soğan kullanamaz mıyım?" sorusu gelir. Sizin için bu sorunun cevabını araştırdık.
#Arpacık SoğanÖzenle hazırlanan yemekleri sadece birkaç dakika ateşte unuttuğunuzda tencere ve tavalarınızın kullanılmaz hale geldiği olmuştur. Ancak hemen umutsuzluğa kapılmayın! İşte dibi tutmuş tencereleri yeniden kullanabilmek için kolay ve şaşırtıcı birkaç ipucu…
#TencereÖzellikle çocuklar için beslenme çantası hazırlarken, en sık karşılaştığımız sorun; elmaların dilimlendiğinde çok çabuk kararması ve yumuşaması… Aslında birkaç basit tüyoyla daha uzun süre elmalarınızın tazeliğini korumanız mümkün. İşte hayatınızı kolaylaştıracak pratik öneriler...
#ElmaMaydanoz, dereotu, nane gibi hoş kokulu yeşillikler mutfaklarımıza hem sağlık hem de lezzet katan çok önemli malzemeler. Ancak bir kusurları var ki o da çok çabuk solmaları. İnternette bu yeşillikleri taze tutmak için çok sayıda öneri bulunuyor. Sizin için bu önerileri artıları ve eksileriyle değerlendirdik.
#YeşilliklerPatates mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Çorbadan böreğe her yemeğe tat ve kıvam katıyor. Üstelik haşlamadan kızartmaya her türlü pişirme tekniğine de uyum sağlıyor. Peki mutfağın güzeli patatesten yemek dışında da faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte patatesle yapılabilecek 6 şey...
#PatatesKahve, çoğumuz için en sevdiğimiz sabah ritüeli ve güçlü bir kafein kaynağıdır. Harika bir fincan kahve hazırlamak ise başlangıçta kolay gibi görünse de kafelerdeki o cezbedici tadı ne kadar yakalayabiliyoruz? Neyse ki, size evde en iyi kahveyi hazırlamada yardımcı olacak iyi haberlerimiz var! İşte lezzetli bir fincan kahve yapmak için önemli tüyolar…
#Filtre KahveKesme tahtası, mutfakta hayat kurtaran gereçlerin başında gelir. Hatta birçoğumuz sadece bir tanesiyle yetinemeyiz; ahşap, plastik, silikon hepsini denemek ister, ancak bir türlü koyacak yer bulamayız. Hem elimizin altında olmasını istediğimiz hem de nereye yerleştireceğimizi bilemediğimiz kesme tahtalarından, bazı püf noktalarla en iyi şekilde yararlanmak aslında çok kolay. Hadi bu küçük ipuçlarına bir bakalım!
#Kesme TahtasıBaşta sonbahar olmak üzere dört mevsimin en sevilen meyvelerinden biri elma. Dünya üzerindeki 8 bin civarı çeşidiyle, çeşitlilik anlamında en zengin meyve olarak bilinen elmayı biraz daha yakından tanıyalım mı? Cevabınız 'evet'se elma hakkındaki ilginç gerçeklere hoş geldiniz.
#Elma